Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 09 23, 18:20)
velniava doh.gif  lotuliukas.gif

merginos, prisipazinkite negi nenorite nieko saldaus? kaip sprendziate si reikala?

noriu. snd paemiau ir surijau medaus su gripoliu.
taip uzsisaldinau kad galvojau vemsiu....

nezinau, as nelabai megeja sokoladu ir saldumynu buvau, bet perejus prie Paleo - toks ispudis kad uzsinorejau ju dar labiau. esu valgius tik viena karta torto per ta laika - jis buvo laaaaaaaaaabai skanus unsure.gif

nezinau kaip reikia nebenoret nieko skanaus(nebutinai saldaus), kazkaip manes vaisiai nedomina..

ir dar - kai taip salta- man taip norisi silto maisto... o jo nevisada buna - na kiausinis tik siltas. visos kitos puryciu variacijos pritaikytos vasarai...

mano nuotaika siknoj. matyt del ligos. visiskai nieko nesinori sad.gif
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 09 23, 22:02)
stresas? smile.gif aš irzli būnu ir jaučiu, kad nervų sistema pervargus, kai neišsimiegu, kai valgau per daug angliavandenių (arba per mažai) ir kai pasirenku per sudėtingą sporto programą. Viskas po truputį susideda ir net menkiausi niekai erzina smile.gif
Ta proga einu miegoti, kad nors kažkiek ilgėliau pamiegočiau smile.gif

matyt ir tas...

labanakt!
as pramiegojau snd visa diena, db jau nebenoriu.... ir nosis nebekvepuoja kai atsigulu.
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 23, 17:50)
man irgi žiauriai norisi saldumynų..  doh.gif Nu, žinau, kad gausiu pylos, tačiau man kažkoks nemielas gyvenimas patapo, nebėra tų smulkių malonumo akimirkų su puodeliu kavos..  rolleyes.gif

man buvo tas pats. pirmos 3 savaites sunkiausios. vengiau zmoniu, draugiu, net mamos. anksciau svtgaliais visada susitikdavom, eidavom puodelio kavos.. arba su draugem kazka tokio. arba vakarais kai liudna/salta ir pan....
nieko nebeliko. su mama susitinkam, ji geria/valgo - as ziuriu. (dazniausiai nesinori), nes ismokau prisivalgyt sociai pries kur nors einant. darbe irgi kolegos eina arbateles su kuo nors 2kart dienoj. nepasakyciau kad buna sunku. buna visaip. gursknoju savo arbata ir tik viduj - tau tik i nauda, tu pasveiksi ir galesi dziaugtis gyvenimu....
dar kartais mane glumina mintis kad as niekada daugiau nebevalgysiu nieko skanaus/saldaus. kaip ir sakai - nebebus tu ritualu su kava, su drauge, rytu su kruasanu ir pan.. (su nostalgija prisimenu kaip draugystes pradzioje man MB atnesdavo bandeliu.. arba kai man reikejo anksti keltisbet neturejau nei laikrodzio nei tel, jis atejo mane ryte zadinti, su kava ir spurgytem mano megstamiausiom....)
jetau, net asaros kaupiasi ta prisiminus...
db gi pries vienus turiu vaidinti kad nenoriu, pries kitus - nutyleti kad noriu. ir nereiskiu noro, tampu abejinga(kartais ir apsimestinai), bet manau tai geriau nei rekti visiem KAIP AS noriu, bet negaliu! kaip ir sako voresta- esk jei nori. niekas nedraudzia....
nzn man mano ligos didziausias stabdys yra..
(kartais pagalvoju - va, tik pasveiksiu ir gal man galima bus ko nors uzvalgyt.... na po metu kokiu, ar daugiau.....) guodziu save tokiom nesamonem....
Papildyta:
QUOTE(Akutee @ 2013 09 23, 19:19)
nezinau, neatsimenu..buvau kaip kosmose..ir dar antra zviegianty gaudziau ir raminau..kad bent kazka isgirst ir suprast..  doh.gif  gal leukocitu daug, ar kas ten po ju eina... ir dar kazkas 60 proc.. pakite..

Nu kaip ta imuniteta stiprinti????

***** ka mes jo visai neturim, blink.gif  ir spec.prie juros 2 x buvom, ir vaisus, morkas, obuolius valgo.. darzoves jau eme zymiai daugiau ir geriau valgyt...sriubytes..mesa ir zuvy, avokadus, kokoso aliejaus paciulpt duodu.. Pieno produktus ir saldumynus labai riboju, gerimui vanduo, retai kada sulciu (per balius ar su mociutem nebent)... nezinau..kazkokia neviltis verysad.gif
pirmi metai buvoistisailigos,virusai... dabar jau antri eina... ir ne tai kad virusai o dar ir bakterijos,nu graziai grazu.. bash.gifunsure.gif  doh.gif

ir taip problemu kruva turiu gyvenime, bet vaikai svarbiausi..
jau darbe beveik nebunu, ir be pabaigos...sorry negaliu nusiramint..

Kazkaip skamba ausyse "galima ir iki sepsio "dasizaist" " tai savijauta nekokia visa vakara kaip neramu...

nusiramink..... 4u.gif
vaikui reikia sveikos mamytes....
as labai tave surantu ir kartais pagalvoju kad negalciau tokia silpna tureti vaika ir ji priziureti.. o jei ir jis sirgs? as kai sergu as nepasikeliu is lovos.. o cia... nors kiti sako - kai turi vaiku- jau pats 'nebesergi', neturi tam laiko....nu ka as zinau..

jei tave paguos - as vaikystej, ka jau - iki pat 20 turbut, ziauriai sirgau.. neidavau menesiais i mokykla. buvo labai sunku. bet.. galiu pasakyt- isaugoma! arba....eliminavus visus bacilu saltinius(mokykla, viesasas transportas, tie patys draugai, susiburimai ir svarbiausia isejau is namu, kur mama dirbdama medike parnesdavo kruva bakteriju, kuriom as butinai uzsikresdavau)... dabar tikrai geriau!
stiprybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 09 23, 22:46)
na taip, mesos daug nevartoju, nes man pastoviai gaunasi per daug baltymu, o juos valgau juk 3 kart per diena, tai susidaro. ne zieveliu uzpilas, nes skaiciau, kad zieveles dziovintas uzpilinejo, o as tik siandien jas nusiskutau. nera namuose radiatoriu, nera kaip padziovint, i orkaite kist nenoriu, tai laukiu rytojaus saules.

tai kiek baltymų pas tave iš viso?
O žieveles ir nedžiovintas užplikyt galima. Tada tik didesnį kiekį reik imt.
Tačiau išdžiovintos tinka laikymui. Pasidėt ateičiai.
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 09 23, 17:20)
merginos, prisipazinkite negi nenorite nieko saldaus? kaip sprendziate si reikala?

ranka prie sirdies pridejus - tikrai nenoriu nieko saldaus. cia saldziu laikau pvz dziovintas datules, jau nekalbant apie cukraus prikrautus "rimtus" saldumynus... sokalado, taip neatsisakyciau net ir dabar pries miega, bet prasom man bent jau su 99% kakavos. ar sokoladas pagamintas be cukraus yra saldumynas? g.gif vaisiai, uogos, morkos - tai mano saldumynai, bet "lomkiu" del situ man nebuna... bandeles valgyciau tik is bado karo metu ar pan...

parupo man pasiziuret i cia pamineta Beata. isijungiau video, kur ji gamina sokolado ir slyvu pyraga, padabinta "sveikuoliska" etikete. taip... labai sunku i ja ziureti, o ypac jos klausytis, puse sakinio pasako, o kita puse jau nebesigauna... bet pralinksmino tas jos kepinys: sako - slyvu pyragas, bet neturi slyvu, tai prikrove razinu, is tiesu gavosi razinu 3x daugiau nei slyvu lotuliukas.gif puse puodelio kavos virsta pilnu puodu, sako - desiu sauksta cukraus, nes ir taip saldu, bus apie 50g (1 saukstas!), ideda ta sauksta i svarstykles, o anos 20g parodo hmmm, mazokoka, tai suvanojo gal 4 ar 5 saukstus cukraus, kol gavosi visi 100g, dar i maltus migdolus sausktas suejo, tai stai jums ir sveikuoliskas lotuliukas.gif aisku minus cukrus butu galima kada ir pabandyt issikept, bet blyn gaila sokolada gadinti.

del imuniteto, as manau, kad ir pacios gyvenimo salygos turi itaka, ta prasme aplinka. mes vaikai budami visas vasaras leisdavom kaime, varydavom per pievas basikom, opa i troba minutei, duonos kriaugzle prigriebi paest ir vel per duris, koks dar ten ranku plovimas? morka is ezios nurauni, per zole perbrauki i burna, obuoli nuo zemes prigriebi, i kelnes patrini ir i burna. sviezia karves piena is kibiro gerem, o melziant karve uodega nezinia ko primojuodavo... kiek priesdavom kako net neissivaizduoju, bet neeme joks biesas. aisku mokykloj kas uznesdavo gripa, tai prigriebdavo, bet tai ka? savaite pasisnarglioji ir vel sveikas ridikas. buvusiam darbe gal 4 metus metus is eiles gavau 2% premija, kad nepraleidau nei vienos dienos del ligos biggrin.gif (veliau aptingau dirbt ir pradejau "sirgt") juk rasineja dabar jau, kad sterilios gyvenimo salygos silpnina imuniteta. as pilnai tuo tikiu.

uzjauciu visas del problemu su dideliu reikalu tualete... man viskas ok sitam fronte. jeigu viena diena mazai valgau, tai kita diena ir kakutis mazas ax.gif bet as valgau pora vaisiu per diena, ryte dazniausiai banana ar slyvu ar obuoli, po nedaug. gal tas is tiesu padeda?
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 09 23, 08:56)
Ir man niežti galvos odą pakaušyje, nusikasius juodai, bet man tikriausiai nuo šampūno, nes pamenu, kai paskutinį kartą buvau kirpykloje, kirpėja sakė, kad šašiukų galvoje yra, o tada dar nebuvau paleo

Ten ne tik kepenys, bet ir tulžies pūslė, žiūrėk ar neišlįs kokie akmenukai į paviršių
Labas rytas

Ir as buvau prisidirbusi, keisdama sampuna. Tai sita problema lengvai ir greitai issprendziama. Kai plauni galva, tai I sauja ipilk sampuno, ant virsaus uzlasink pora lasu arbatmedzio ir pora lasu rozmarino eteriniu alieju, siuo misiniu trink galva. Kai jau viska isskalausi is plauku, procedura baik taip: I lirta drungno vandens ipilk du saukstus obuoliu acto ir letai perliek galva, gerai uztaikydama ant nieztinciu vienu. Perskalauti nebereikia. Labai greitai praeina niezuliai, susije su sampunu keitimu
Dar tik akmenu man ir truksta doh.gif

QUOTE(taša @ 2013 09 23, 12:43)
galetum placiau apie Heel? kokius produktus butent?
man visi sie virusai per ausis duoda:( jei kas - nosis ir ausis, girdziu kaip per vamzdi ir skauda ausis sad.gif

Nori, kad as nuo vorestos I galva gauciau?smile.gif Ziurejai katalogeli, kuri imeciau? Heel Kit detoksikacijos rinkinukas, grip Heel, engystol, traumel tableciukes, nosies purskalasupchorbium. Cordyceps gal dar turi.
QUOTE(Akutee @ 2013 09 23, 14:00)
O jus druskos isvis newartojat? Jei vartojat kokia perkat?
As naudojau rusiska paprasta stambia su jodu...
Po to Himalaju, kol perskaiciau, kad nesamone.
Db vel tos popierinej dexutej rusiska su jodu nuspirkus..

Druska juk mineralas, negalima visai jos nevartoti. O kodel himalaju druska - nesamone?

QUOTE(Wallis @ 2013 09 23, 19:10)
i Oktoberfest nera su kuo eiti ir karkos ar Hendl (kepta vista) valgyti biggrin.gif alaus to tai bijociau jauciu gerti, nes jis gyvas ir baisiai stiprus, na apie kaina tai patylesiu smile.gif

Kaip norec vel I Oktoberfesta pakliuti wub.gif Alus vis dar 10 euru uz bokala?
Susikau as siandien savo menesio paleo:(
Per dvi dienas, du zmones pasake ta pacia fraze. Kodel tu cia kaip dviratis sukudusi, kaip mergaite atrodai? Sakau todel, kad edu sociai ir lasinius myliu.Tai liko nesuprate:)
Kaip gerai, kad neisdalinau savo graziu, kokybisku ir mylimu drabuzeliu S/M dydziu, I kuriuos paskutiniu metu niekaip netilpau. Siandien as ju atiprasiau ir ispakavau ir pamirstos spintos:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 23 rugsėjo 2013 - 23:57
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 24, 00:52)

Susikau as siandien savo menesio paleo:(
Per dvi dienas, du zmones pasake ta pacia fraze. Kodel tu cia kaip dviratis sukudusi, kaip mergaite atrodai? Sakau todel, kad edu sociai ir lasinius myliu.Tai liko nesuprate:)
Kaip gerai, kad neisdalinau savo graziu, kokybisku ir mylimu drabuzeliu S/M dydziu, I kuriuos paskutiniu metu niekaip netilpau. Siandien as ju atiprasiau ir ispakavau ir pamirstos spintos:)

sveikinu wub.gif

bet dar ne whole30? taip? nes whole30 dabaar dvi savaites? nebuvau pasizymejusi? ar tu jo nebesilaikai?
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 09 23, 23:24)
man buvo tas pats. pirmos 3 savaites sunkiausios. vengiau zmoniu, draugiu, net mamos. anksciau svtgaliais visada susitikdavom, eidavom puodelio kavos.. arba su draugem kazka tokio. arba vakarais kai liudna/salta ir pan....
nieko nebeliko. su mama susitinkam, ji geria/valgo - as ziuriu. (dazniausiai nesinori), nes ismokau prisivalgyt sociai pries kur nors einant. darbe irgi kolegos eina arbateles su kuo nors 2kart dienoj. nepasakyciau kad buna sunku. buna visaip. gursknoju savo arbata ir tik viduj  - tau tik i nauda, tu pasveiksi ir galesi dziaugtis gyvenimu....
dar kartais mane glumina mintis kad as niekada daugiau nebevalgysiu nieko skanaus/saldaus. kaip ir sakai - nebebus tu ritualu su kava, su drauge, rytu su kruasanu ir pan.. (su nostalgija prisimenu kaip draugystes pradzioje man MB atnesdavo bandeliu.. arba kai man reikejo anksti keltisbet neturejau nei laikrodzio nei tel, jis atejo mane ryte zadinti, su kava ir spurgytem mano megstamiausiom....)
jetau, net asaros kaupiasi ta prisiminus...
db gi pries vienus turiu vaidinti kad nenoriu, pries kitus - nutyleti kad noriu. ir nereiskiu noro, tampu abejinga(kartais ir apsimestinai), bet manau tai geriau nei rekti visiem KAIP AS noriu, bet negaliu! kaip ir sako voresta- esk jei nori. niekas nedraudzia....
nzn man mano ligos didziausias stabdys yra..
(kartais pagalvoju - va, tik pasveiksiu ir gal man galima bus ko nors uzvalgyt.... na po metu kokiu, ar daugiau.....) guodziu save tokiom nesamonem....

Man net pagailo tavęs console.gif nu su tom socialinėm situacijom blogiau, ypač jei yra įprasta bendrauti prie pyragėlių ir bandučių. Žinau, tikrai. Man irgi tie croissant'ai kepyklėlėse su rytiniu cappuccino atstodavo pusryčius, su kolege ketvirtadieniais turėjom tradiciją pabaigusios savaitės užduotis apsidovanoti varškės sausainėliais. Ir norisi kartais jų, bet dabar dažniausiai, jei nueinu kažkur su draugėm, tai pasiimu tik juodos kavos, sausainėlius į apsilankymą kino teatre ketvirtadieniais pakeitėm, ir tiesiog, kažkaip bandai daryti sau gera smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 09 23, 21:15)
Bet aš jos kaip vedėjos ir asmenybės nemėgstu

supratau mirksiukas.gif

QUOTE(Wallis @ 2013 09 23, 21:29)
Idomu dar viduriuosiu siandien nakti

tai zalios morkos gi skystina kaip reikalas, net kudikiam rekomenduoja morku sulciu sauksteli duoti, jeigu labai uzkieteja vidurai mirksiukas.gif

QUOTE(taša @ 2013 09 23, 22:24)

-mano nuotaika siknoj. matyt del ligos. visiskai nieko nesinori sad.gif

- kai turi vaiku- jau pats 'nebesergi',  neturi tam laiko....nu ka as zinau..

- 4u.gif is tikruju pagalvojau, kad sunku psichologiskai tom, kurios del ligu cia atejo...nes pvz. as tai ka -zinau kad uzsimanysiu to torto, tai ir prirysiu be jokio sazines grauzimo, ir nieko nenutiks. O jum daug sunkiau 4u.gif

-bet kad tikrai taip yra...cia gal veikia psichologija, o gal gamta taip sutvarkyta, bet turint vaiku tie visokie viruseliai taip nebepuola.. g.gif

QUOTE(jautiena @ 2013 09 23, 23:25)

del imuniteto, as manau, kad ir pacios gyvenimo salygos turi itaka, ta prasme aplinka. mes vaikai budami visas vasaras leisdavom kaime, varydavom per pievas basikom, opa i troba minutei, duonos kriaugzle prigriebi paest ir vel per duris, koks dar ten ranku plovimas? morka is ezios nurauni, per zole perbrauki i burna, obuoli nuo zemes prigriebi, i kelnes patrini ir i burna. sviezia karves piena is kibiro gerem, o melziant karve uodega nezinia ko primojuodavo... kiek priesdavom kako net neissivaizduoju, bet neeme joks biesas. aisku mokykloj kas uznesdavo gripa, tai prigriebdavo, bet tai ka?

ir as taip augau smile.gif ir vaikus stengiuos panasiai augint...

QUOTE(Nidulia @ 2013 09 23, 23:52)

thumbup.gif sveikinu smile.gif
Atsakyti
Kartą mačiau kaip mergaitė iš asocialios šeimos vaikų dienos centre su pasimėgavimu kirto batoną užteptą sviestu ir šlapianka dešra. Po to graudinti save, kad pati atsisakau valgyti kokį eklerą, crepą ar dar ką panašaus nebėra motyvacijos.
Pripažinkim, merginos, paleo mityba nors ir paprasta, primityvi, ( o tuo ir sveika smile.gif ) - yra ir vienas iš lengvo gyvenimo miesčioniškas aksesuaras šalia visokių žaliavalgysčių, vegetarizmų, saulavalgizmų, ajurvedios ar kitų. Tikrai nesame tie žmonės kurie turi galvoti kaip prasimaitinti. Mes renkamės iš daugybės pasiūlymų kuo maitintis. Tai gal, jei liūdna, kad nebevalgysim kažkokio skanėsto, jam skirtus pinigus galim paaukoti tiems, kurių gyvenimo sąlygos tokios, kad net paprastas batonas yra nekasdienis skanumynas. Gal tuomet mum mažiau liūdesio bus? 4u.gif
Atsakyti
taša 4u.gif

o aš jaučiuosi baisiai, esu išsipūtusi, viskas stovi stemplėje, toks jausmas, kad prie pat gerklės, dujos eina kaip iš patrankos, viduriai užkietėję. Netinka man kažkas schmoll.gif

tų visų grūdų-brūdų galiu atsisakyti, bet ta bloga savijauta, verčia susimąstyti ar man tikrai tinka paleo?
Papildyta:
reikės išbandyti žalių morkų pagraužti g.gif
Atsakyti
Kalbant apie vaikų sveikatą - aš nesirgdavau mokykloj, o taip norėjos, kai kiti gali po dvi savaites mokykloj nesirodyt, o aš turiu kasdien kulniuot. Buvau sugalvojus planą, kaip susirgt - išeidavau žiemą į balkoną tiesiai iš lovos, basa, tik su maikute ir triusikais ir stovėdavau, kol jau gerai šalta pasidarydavo (mokiausi po pietų tada, tėvų namie nebūdavo biggrin.gif ). Ir aišku, nieko neatsitiko, nesusirgau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lugne @ 2013 09 24, 08:25)
Kalbant apie vaikų sveikatą - aš nesirgdavau mokykloj, o taip norėjos, kai kiti gali po dvi savaites mokykloj nesirodyt, o aš turiu kasdien kulniuot. Buvau sugalvojus planą, kaip susirgt - išeidavau žiemą į balkoną tiesiai iš lovos, basa, tik su maikute ir triusikais ir stovėdavau, kol jau gerai šalta pasidarydavo (mokiausi po pietų tada, tėvų namie nebūdavo biggrin.gif ). Ir aišku, nieko neatsitiko, nesusirgau  lotuliukas.gif

biggrin.gif biggrin.gif tai aisku, tik uzsigrudinai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 09 23, 22:15)
Kas ten dejavosi, jog labai saldaus norisi. Reik iškentėti savaitę ar dvi, praeina po to tas noras smile.gif

aš dejavau... blush2.gif Nu, ne man tas noras niekur nedingo. .. schmoll.gif Šiandien pasigaminau desertą, žinau, kad medus ne į naudą, bet vis geriau nei parduotuvinis šlamštas. Į kokoso drožles įdėjau šiek tiek kokoso aliejaus, medaus ir kakavos. Skanumėlis.. bigsmile.gif Baunty... biggrin.gif

QUOTE(jautiena @ 2013 09 24, 00:25)
ranka prie sirdies pridejus - tikrai nenoriu nieko saldaus. cia saldziu laikau pvz dziovintas datules, jau nekalbant apie cukraus prikrautus "rimtus" saldumynus... sokalado, taip neatsisakyciau net ir dabar pries miega, bet prasom man bent jau su 99% kakavos. ar sokoladas pagamintas be cukraus yra saldumynas?  g.gif vaisiai, uogos, morkos - tai mano saldumynai, bet "lomkiu" del situ man nebuna... bandeles valgyciau tik is bado karo metu ar pan...

uzjauciu visas del problemu su dideliu reikalu tualete... man viskas ok sitam fronte. jeigu viena diena mazai valgau, tai kita diena ir kakutis mazas  ax.gif bet as valgau pora vaisiu per diena, ryte dazniausiai banana ar slyvu ar obuoli, po nedaug. gal tas is tiesu padeda?

jokio tikro- juodo šokolado nenoriu, gali man būti po akim padėta, nepaimsiu. Fui, neskanus, kartus man... schmoll.gif

Vaisius ir aš ryte valgau, bet vis tiek pasitaiko užsilaikymų... rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(lugne @ 2013 09 24, 09:25)
Kalbant apie vaikų sveikatą - aš nesirgdavau mokykloj, o taip norėjos, kai kiti gali po dvi savaites mokykloj nesirodyt, o aš turiu kasdien kulniuot. Buvau sugalvojus planą, kaip susirgt - išeidavau žiemą į balkoną tiesiai iš lovos, basa, tik su maikute ir triusikais ir stovėdavau, kol jau gerai šalta pasidarydavo (mokiausi po pietų tada, tėvų namie nebūdavo biggrin.gif ). Ir aišku, nieko neatsitiko, nesusirgau  lotuliukas.gif

ai, visiems pasitaikydavo... irnesakyk.gif hihihi.gif
Atsakyti