Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Elata @ 2013 09 23, 12:35)
tai juk galima dėti šokoladą be cukraus. Ir jeigu sekantis komentaras bus "tai, kad tokio šokolado nebūna", tai pasakysiu, jog būna. O jeigu sunku rasti, galima pačiam pasigaminti iš kakavos sviesto, kakavos ir medaus (ar be jo).


supratau... 4u.gif Šokoladą esu pati ne kartą gaminusi.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 09 23, 11:35)
tai juk galima dėti šokoladą be cukraus. Ir jeigu sekantis komentaras bus "tai, kad tokio šokolado nebūna", tai pasakysiu, jog būna. O jeigu sunku rasti, galima pačiam pasigaminti iš kakavos sviesto, kakavos ir medaus (ar be jo).



o kur imanoma vilniuje rasti, gal zinai? apejau visas pardes- ner. tikriausiai lietuvoj tokio daikto nera?
as kazkada kai tik pradejau paleo- bandziau ta sokolada, is kokoso drozliu ir kakavos. pakalavau gal 10 min . bet pagailejau blenderi smile.gif nors labai skanu isejo(aisku ne kaip sokoladas), bet jei neturi normalaus kombaino manau nepavyks..
Atsakyti
Sweikos

Ar gali kas paaiskint ir patart kas ta refliuks aturejo..

Pasidare mama kazkoki CLA testa rodo teigiama, tai cia kad tu pylori yra? Kazku rpermeiau akimis, kad galima ir kitus juo uzkrest? TAi gal negalima kad mama mano vaiku buciuotu..? Nespejau visko isnagrinet, skubiai paklause, gal ka as zinau..nes pati baisiai susinervinus, o penktadieny vel ta zarna poliklinikoj rijo, bet nieko jai neaiskino, pa sgyd, savaites pab..
istisai krenksti, nes gerkle grauzia..kyla rugstys.. gal jai ir mesa tik kazkokia galima, o ne visa? megsta sviesta, darzoves, va tik bulviu ir duonos, dar atsisakyt negali... dar uzmeciau aki, kad reikia siai ligai tinkamu alieju, vadinas ir jai koksa ir Ghee reik pasiulyt.. g.gif ji tiek streso darbe patiria, turbut ir tai ja damuša...ir dar nakvisas, lyg tai gerdavo, po to..saltalanki..kiek atgaminu, gal jai tai kenkia dar labiau...jos rugstims.. Ir ar tiesa, kad kai rugstys kyla, padeda druska po liezuviu? g.gif

buciau dekinga uz patarimus, mitybos, ir gal kokia nuoroda, nes visai zalia situos dalykuos...norisi kazkaip ja apramint, patart... 4u.gif

reikes prbrest turbut mums abiems, su mama, tyrimus metabolizmo pasidaryt.. unsure.gif

Ir nzn ka su savo leliais dayt, nu serga isviens,kazkaip nenormalu, nebeperku jokiu zuvtaukiu..liko tik citroplus- i gerima kartais palasinu,ir vit. C is vysniu, naturalus.. nzn kaip juos stiprint.. Darzoves valgo, vaisius... mesa.. bet grupej labai salta ir dregna, lauke susyla, grupej dubakas..nzn kas cia kaltas.. jau pries darba nepatogu... gal geruju bakteriju dar pagert.. Arbatmedi, eukalipta turim ea..kakla trinu eukaliptu ir degtines misiniu.. nezinau.. gal paskiepyt skiepu? bet irgi abejoju del jo saugumo.. tik darbe vis kapsi, kad stuipresni vaikai bus..lengvaiu apkels tempa, nes visad bunapas mus 40 ir labai sunkaii nusimusa.. OHHHH nezinau, ir vel mes sergam, ir namie...(lyg gerkle, raudona, spuogiukais...) ir tempa..vakare eisim atsakymo, kraujuko,tik abejoju kad ji ska parodys... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 09 23, 12:56)
o kur imanoma vilniuje rasti, gal zinai? apejau visas pardes- ner. tikriausiai lietuvoj tokio daikto nera?
as kazkada kai tik pradejau paleo- bandziau  ta sokolada, is kokoso drozliu ir kakavos. pakalavau gal 10 min . bet pagailejau blenderi smile.gif nors labai skanu isejo(aisku ne kaip sokoladas), bet jei neturi normalaus kombaino manau nepavyks..


Lietuvoj tai nežinau smile.gif aš šiaip jau kepiniams naudoju Lindt šokoladą, kur 85 proc. kakavos, tai ten mažiau to cukraus. O jei pati darau, tai tiesiog ištirpinu kakavos sviestą, sumaišau kakava ir medum ir supilu į formeles, arba nededu medaus, bet įdedu džiovintų vaisių ar razinų, tik jau tokio kulinarijoj nelabai panaudosi smile.gif

Nu Sedindriuke irgi tik tą immersion blenderį turi, bet jai išeina kokoso sviestą susimalti, o po to tik kakavos įdedi ir sustingdai smile.gif Kad skonis kitoks nei tikro šokolado, tai suprantama, nes juk pagrindas ne kakavos sviestas, o kokoso sviestas, bet man, asmeniškai, netgi skanesnis biggrin.gif Beje, pirmiausia reikia sumalti kokoso drožles ir tik tada įdėti kakavą, nes kartu malant man niekada nesusimala normaliai, lieka tos drožlės.
Atsakyti
patarkite dėl jautienos

vakar troškinau garuose kulninę, šiandien pietums ją valgiau, bet buvo tokia sausa ir kieta, kad ir apetitas dingo g.gif

kaip ją padaryti minkštą valgymui?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 23, 12:02)
tai, kad jis su cukrumi...  unsure.gif



QUOTE(rytorasa @ 2013 09 23, 12:32)
tai, kad pilasi tirpintas šokoladas...  rolleyes.gif  g.gif


Tai kad pas mus SIDABRO šventė buvo (jėga Lietuvos vyrai!) o cukraus joje buvo ne per daugiausiai. Buvo du šaukštai medaus. Be to kaip Elata ir sakė... mirksiukas.gif
Nors kai netingiu, gerą kakavą su valytu sviestu ir kokoso aliejumi sumaišau ir būna man neblogas šokoladas kepiniams.
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 09 23, 13:03)
Sweikos

Ar gali kas paaiskint ir patart kas ta refliuks aturejo..

Pasidare mama kazkoki CLA testa rodo teigiama, tai cia kad tu pylori yra? Kazku rpermeiau akimis, kad galima ir kitus juo uzkrest?

Vargšė mama. H. pylori paprastai CLO testu nustatinėja, tai jei čia tas ir teigiamas, gydytojas tikriausiai antibiotikų išrašys. Silveris čia pas mus su ta bakterija kovojo ir atsikratė, gal jis daugiau ką pasakytų.

Aš čia kažkada apie rėmenį vienai moteriškei rašiau, tai pasikartosiu:
Rėmuo dažniausiai būna sukeliamas per didelio grūdų ir cukraus vartojimo. Ir rėmuo paprastai reiškia ne padidėjusį rūgštingumą, bet tai, kad skrandyje per mažas rūgštingumo lygis. Skrandyje rūgštinė terpė reikalinga ne tik maistui suvirškinti, bet ir kartu su maistu patekusioms bakterijoms nužudyti. Jei skrandyje pH yra didesnis nei priklauso (sveiko skrandžio pH yra mažesnis nei 3), bakterijos nežūva ir ima daugintis, dėl bakterijų pertekliaus itin sumažėja skrandžio rūgšties gamyba. Išsiskirianti skrandžio rūgštis skatina kasos fermentų gamybą angliavandeniams virškinti, tačiau jeigu bakterijų perteklius skrandžio sulčių gamybą sumažina (ją taip mažina ir vaistai nuo rėmens), kasa fermentų neišskirs ir angliavandeniai liks tinkamai nesuvirškinti. O nesuvirškinti angliavandeniai ima fermentuotis organizme (taip sakant rūgti ir pūti, kaip pvz., rūgsta alus ar gira), todėl ima kauptis dujos, kurios sukelia spaudimą tarp vidaus organų ir nulemia stemplės sfinkterio atsipalaidavimą (na, toks dangtelis, uždengiantis stemplę nuo skrandžio) ir todėl skrandžio turinys (kartu su rūgštimi ir nesuvirškintu maistu) patenka į apatinę stemplės dalį, taip sukeldamas rėmenį. Negana to, jei organizme gyvena helicobacter pylori (h.pylori) bakterija, ji taip pat mažina skrandžio rūgšties išsiskyrimą. O tiek h.pylori, tiek kitų bakterijų maistas yra angliavandeniai - cukrus, krakmolas, kai kuri ląsteliena, t. y. grūdai ir saldumynai. Todėl jau vien dėl šios priežasties su rėmeniu kovojantiems žmonėms siūloma atsisakyti saldumynų ir grūdinių produktų, arba bent jau sumažinti iki minimumo. Taip pat siūloma vartoti probiotikų (pvz., raugintų kopūstų, arbatos grybo gėrimo, kokoso pieno kefyro), kad būtų išlyginta blogųjų ir gerųjų bakterijų žarnyne pusiausvyra.

Tai va, kadangi tą rėmenį sukelia mažas skrandžio rūgštingumas, reiktų jį atstatyti, o laikinai, matyt ir HCl padėtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 23, 12:32)
tai, kad pilasi tirpintas šokoladas...  rolleyes.gif  g.gif


Yra toks carob powder bar, tai toky galima det arba kaip Elata minejo. Man net neuzsifiksavo, kad ten sokoladas, nes as pati jy daug kartu gaminus esu biggrin.gif Neperku, nebent Lindt berods 99%, jis saldumo net neturi, super gaminiams wub.gif

Atsakyti
Is HS..

Vokietijoje, medicininės mikrobiologijos ir virusologijos imstitute atlikti tyrimai parodė, kad saldymedžio ekstraktas naikina HP štamą, kuris yra atsparus klaritromicinui, vienam iš anti HP protokolo komponentų (Fukai T. ir bendrautoriai, Life Sci. 2002 Aug 9). Tyrimai parodė, kad anti HP savybėmis pasižymi ir svogūnas, česnakas, kmynai, kurkuma, kai kurių augalų medus ir kai kurie kiti augalai.

pasiulyti man siuo sjai vartoti?

*Siūlomas trikomponentis (du antibiotikai plius priemonė rūgštingumui mažinti) HP infekcijos gydymas gali lengvai pažeisti žarnyno mikrofloros balansą, kas baigsis didelėmis problemomis.

speju kad ta ir gaus nuejus pas gydtoja, bet ka daryt, kaip padet?????? unsure.gif

*taip ir nesuprataui joduota druska yra gerai ar ne? doh.gif teikman toki avartojancia, tiek mamos atveju...

"Natrio chloridas ir nesotieji riebalai dar tik žiedeliai, o vaisiukai pasirodo gausiai ypač tada, kai imamas naudoti joduotas natrio chloridas. Taip, taip, tai ta pati joduotoji valgomoji druska, kuria dabar taip gausiai barsto ant mūsų galvų daugelio valstybių „išminčių“ priimti joduotos druskos vartojimo įstatymai, Lietuvos tame tarpe irgi.

Sveikatos ministerijai gi nesvarbu kokius rezultatus duos joduota druska sąveikoje su kitais maisto produktais. Organizmui jodas organiniame junginyje maiste – tai ne tas pats jodas, esantis kalio jodide ir gaunamas su valgomąja druska. Endokrinologams visai nesvarbu kokį rezultatą jų masiškai paskirta joduota druska duos gastroenterologams. Blogai, kai galva nežino ką daro šikna.

Dar tais laikais, kai negalėjo šiuolaikiniais metodais diferencijuoti sifilio sukėlėjo ir vėžio padarytos žaizdos ant liežuvio, jodo druskas naudodavo diferencijacijai – jodas teigiamai veikė sifilio atveju ir priešingai – skatino procesą vėžio atveju.

Genialusis E.Revici yra išbandęs tiek neorganinio jodo, tiek jodo, prijungto prie nesočiosios riebiosios rūgšties, poveikį gyvūnams ir žmonėms, sergantiems vėžiu. Didelės arba pakartotinos lipido, savyje turinčio prijungtą jodą, dozės skatino onkologinį procesą – anabolinis poveikis.

Telieka vėl priminti kulinarinį pavyzdėlį: sūdyta su joduota druska silkutė saulėgrąžų ar sėmenų aliejaus padaže.

Ar dabar aišku kodėl japonams nepavyko sumažinti skrandžio opaligės susirgimų, išnaikinus savyje HP? Žuvies kas daug valgo? Laminarijos ir kitų jūros gėrybių kas daug valgo?"


P.S> Pacientams skirtas gydymas antibiotikais su papildais, turinčiais Saccharomyces boulardii..bet nera irodyta kad naikina pylori..nors gal gerosios bakterijos nepakenks.. doh.gif

Dar ciudas: sergant GERL:

Apriboti riebalus, o baltymų kiekį maiste didinti.


hmmm... g.gif

Visiškai nevartoti: Aštrių patiekalų, aštrių pipirinių prieskonių, pipirmėtės, mėtos, cinamono, česnako, žalių svogūnų, aštrių ir dujų susidarymą skatinančių daržovių (kopūstų, ridikų, ropių, špinatų), pomidorų padažo, šokolado, riebaus maisto, koncentruoto sultinio, rūkytų, sūdytų, marinuotų, raugintų produktų, šaltų patiekalų, šviežios mielinės tešlos kepinių.


nu sutinku del rukytu gaminiu, kavos..alko ir rukymo nera ir taip... bet kopustai..? nors mama kiek syliu sake negaliu valgyt, ispucia, viduriuoju, maniau del nesutvarkyto zarnyno, nes paleo tai leidziama..zodziu ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akutee: 23 rugsėjo 2013 - 12:33
Akute, tu paskaityk, ką Elata tau atrašė mirksiukas.gif O juoduotą druską mesk per bortą.
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 09 23, 13:31)
nu sutinku del rukytu gaminiu, kavos..alko ir rukymo nera ir taip... bet kopustai..? nors mama kiek syliu sake negaliu valgyt, ispucia, viduriuoju, maniau del nesutvarkyto zarnyno, nes paleo tai leidziama..zodziu ..


jei paleo leidžiama, nereiškia, kad net sergant tam tikromis ligomis tuos produktus galima valgyti. Sutvarkius virškinimo sistemą bus galima, bet kol yra problemų, juos geriau riboti. Kopūstai matyt skatina dujų kaupimasi, tai ir siūlo atsisakyti.
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 09 23, 13:19)
Yra toks carob powder bar, tai toky galima det arba kaip Elata minejo. Man net neuzsifiksavo, kad ten sokoladas, nes as pati jy daug kartu gaminus esu biggrin.gif Neperku, nebent Lindt berods 99%, jis saldumo net neturi, super gaminiams wub.gif

Lindt 99% yra dvigubai brangesnis nei Lindt 90%, o pastarasis man daug skanesnis, svelnesnis, o ir duomenys labai geri. Tik neperku, nes greitai dingsta... biggrin.gif o jei nera, tai ir nereikia smile.gif
Atsakyti