Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Silver79 @ 2013 09 19, 15:24)
Labai gali buti, kad del lasiniu. Beje, 1. pas mus autoimuninikus dazniausiai buna bedos su vit.D.
, bet bijau, 3. kad rudens/ziemos metu teks vel vartoti po 5000-10000 vienetu per para. Nes galiu vel iki pavasario atsidurti prie zemiausios ribos.
Jei pas tave 18, tai nieko keisto, 2. kad bedos su oda. Be ju turetu buti ir kitu daug bedu. Vit. D musu imunitetui labai svarbus vitaminas.

1. Man nenustatyta, kad pso, o odos seboreja priskiriama autoimininiam ar ne?
2. Galima pvz?
Buvau visiskai "mirusi", nieko nenorejau, jegu 0, depresija, kartais net su panikos atakomis, irzlumas ir piktumas neispasakytas, apatija viskam , odos niezejimai, nugaros skausmai, gelbejo tik Liapko masazinis kilimelis ir nugaros masazai.ir t.t.
3. Gal galit nurodyti, koki gerete? 5000-10000 per para? Tokia didele doze?
QUOTE(Egliukasz @ 2013 09 19, 15:40)
:Nidulia - mesk lauk viska, daryk autoimuniny protokola, jeigu blogeja, reiskias reikia tau to, kad pamatytum, kas ir kaip. Man tiesa pasakius svoris pradejo krist tada, kai ismeciau lasinius ir sviesta per borta, na taip varske valgau.

Galima placiau? Ka mesti lauk? kas tas autoimuninis protokolas, kur ji daro??
QUOTE(Elata @ 2013 09 19, 15:41)
Aha, aš irgi gėriau D vitaminą, bet jis pirmiausia brangus, tad kažkaip norisi pasitikrinti, ar padeda nors kiek ar ne.

Brangus? O koki gerete? Vandeniniame pavidale ar aliejinius zirnelius?
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 09 19, 15:41)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Nieko, tuoj viska suzinosi biggrin.gif Vienas tarp moteru pagarbintas esi biggrin.gif  thumbup.gif

Seriously, panos, mums reikia vyrų čia daugiau biggrin.gif reikia gal pradėt paleo labiau reklamuoti... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 19, 15:53)
Brangus? O koki gerete? Vandeniniame pavidale ar aliejinius zirnelius?

Man galima tu sakyti smile.gif gėriau žirniukais, nes skysčio negavau. Ir pavadinimo tikrai nepamenu, bet Eurovaistinėje tik vienas buvo. Kažkas kažkada čia buvo įmetęs nuorodą kur internete galima įsigyti to D vitamino ir jis ten geresnis.
Atsakyti
Jo, tie zirniukai - vieninteliai. \man sake, kad vandenine forma geriau isisavinama. Profilaktine doze - 4 lasai i vandeni o man po tyrimo israse po 10 lasu kasdien pora menesiu.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 19, 16:01)
Jo, tie zirniukai - vieninteliai. \man sake, kad vandenine forma geriau isisavinama. Profilaktine doze - 4 lasai i vandeni o man po tyrimo israse po 10 lasu kasdien pora menesiu.

Nu kokie man keisti tie vasitininkai ir gydytojai sus avo vandeniniais tirpalais. Vit D tirpsta riebale, tai kam ta vandeninė brangiausia forma? Mačiau ne vieną ir ne du naujagimius, kuriems kažkodėl ta vandeninė forma visiškai neveikė.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 19, 16:01)

http://www.iherb.com...-Softgels/22335
as naudoju sita.

Per daug tikrai nebus. Bet po menesio, po to, po triju reiketu pastebeti kaip kinta vit. d kiekis kraujyje.
Visi tavo isvardinti simptomai labai gali buti vit. d trukumas. Aisku ir metabolizmo nukrypimams tai tinka.
Bet jei jau pas tave tikrai 18, tai vartodama kuri laika, tikrai nepakenksi.
Be to man sake, kad galimos kazkokios smugines vit. d dozes. Jos leidziamos ir kai kuriems labai padeda. Ten jei neklystu simtai tukstanciu tarptautiniu vienetu vienoje ampuleje.
Bet man tas nuosaikesnis vartojimas kartu su maistu priimtinesnis ir kiek logiskesnis smile.gif
Nors kazin gamtoje ar rastume tokiu produktu kuriuose porcijoje butu tokie kiekiai vit. d.
Taciau, kai bedos, kito kelio kaip ir ner. Jau ir taip su maistu organizma bandom mustruoti ir priversti dirbti tinkamai
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 09 19, 16:04)
Nu kokie man keisti tie vasitininkai ir gydytojai sus avo vandeniniais tirpalais. Vit D tirpsta riebale, tai kam ta vandeninė brangiausia forma? Mačiau ne vieną ir ne du naujagimius, kuriems kažkodėl ta vandeninė forma visiškai neveikė.

Man tai visai nekeisti vaistininkai:) Juk ju misisja - parduoti kuo brangesni vaista/preparata smile.gif Jo, vaikams gi visada lasindavom aliejines formos D, prisiminiau.
Gal Silver79 pakomentuos.
Papildyta:
QUOTE(Silver79 @ 2013 09 19, 16:14)
as naudoju sita.

Per daug tikrai nebus. Bet po menesio, po to, po triju reiketu pastebeti kaip kinta vit. d kiekis kraujyje.Visi tavo isvardinti simptomai labai gali buti vit. d trukumas. Aisku ir metabolizmo nukrypimams tai tinka.
Bet jei jau pas tave tikrai 18, tai vartodama kuri laika, tikrai nepakenksi.
Be to man sake, kad galimos kazkokios smugines vit. d dozes.

18 man buvo pavasari. Dabar net nezinau. Tada geriau D + vasara daug saules kunui. Reikes nuvaziuoti pasidaryti D tyrima. Gal zinote, kur pigiausiai daro D tyrima.
Smugines injekcijas daro, kai jau kritiska padetis su D trukumu.
Dar pamirsau pamineti, kad skydliaukes veikla eme stipriai mazeti ir man is karto skyre L Tiroksina, be jokiu meginimu skatinti skydliauke. Bet tai buvo ir prasidejo pries 10 metu. Pries pora metu kokias 7-8 dienas visai negeriau L Tiroksino (netycia taip gavosi), tai vos koju nepakraciau. Paeiti nebegalejau, mane jau ant ranku nese i masina ir veze darytis skubius tyrimus. Laisvasis tiroksinas visrsijo norma 20 kartu. Padidino Tiroksino doze ir per savaite atsistate viskas.
Atsakyti
nebespeju skaityt, bet kiek perskaiciau, tai 40/40/20 ne is tolo keto nekvepia. cia dazniausiai kulturistu ir fitneso gerbeju forumuose rekomenduojamos proporcijos. as pati ant jos ilga laika esu sedejus, kai smarkiai sportavau...
QUOTE(JustDi @ 2013 09 19, 12:05)
40/40 % - baltymai angliavandeniai ir 20% riebalai

beje, as irgi uzsirasau i slenkanciu plauku bureli. bet man visa vasara buvo stresas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 19 rugsėjo 2013 - 15:24
QUOTE(Silver79 @ 2013 09 19, 16:14)
as naudoju sita.

Per daug tikrai nebus.

O kaip gi su gasdinimais, kad perdozavus vit D3, pasekmes liudnos?
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2013 09 19, 16:23)
nebespeju skaityt, bet kiek perskaiciau, tai 40/40/20 ne is tolo keto nekvepia. cia dazniausiai kulturistu ir fitneso gerbeju forumuose rekomenduojamos proporcijos. as pati ant jos ilga laika esu sedejus, kai smarkiai sportavau...

beje, as irgi uzsirasau i slenkanciu plauku bureli. bet man visa vasara buvo stresas...

Ir as i ta pati bureli smile.gif
Man padeda kokosu aliejaus kaukes plaukams ir galvos odai ir dar susitaisiau 2 maceratus (istraukas) 1. I keliu alieju misini sudejau varnalesu miltelius. Tures 2-4 savaites maceruotis, brandintis siltai, kasdien suplakant. 2 . I aieju misini suberiau amlos miltelius. procesas toks pats. Tada tokios pacios aliejines kaukes plaukams ir galvos odai.
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 09 19, 13:18)
tai kiek tu angliu per diena pasilikt? g.gif jeigu tarkim i diena suvalgai pora bananu, o visa kita -mesa+darzoves, kazi pakaks? smile.gif

Kaži ar ne per daug? biggrin.gif

QUOTE(Nidulia @ 2013 09 19, 15:10)
Dabar neatgaminsiu, kuriame HS straipsnyje autorius rase, kad reikia gerti D3 ir jis pats geria.

Ačiū, Nidulia, man išrašė kiek gerti, tai žiūrėsiu kaip veiks. smile.gif
QUOTE(Silver79 @ 2013 09 19, 15:24)
Labai gali buti, kad del lasiniu. Beje, pas mus autoimuninikus dazniausiai buna bedos su vit.D. Na, mano d kraujo tyrimuose raso, kad norma 30-100. Pavasari buvo 33.96, o pries pora savaiciu 44.74.

Mano tyrimas rodė 29, kai norma 30-40. Gal nėr daug per mažai, bet rodiklis vis tiek svarbus. g.gif

QUOTE(Elata @ 2013 09 19, 15:56)
Kažkas kažkada čia buvo įmetęs nuorodą kur internete galima įsigyti to D vitamino ir jis ten geresnis.

Gydytojo nurodymu bandysiu Vigantol. Keista, bet jis receptinis... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2013 09 19, 14:38)
Gal  nestuke.gif  biggrin.gif

neeeee smile.gif
Atsakyti
Rekomenduojama su maistu gauti Vit D paros norma yra 5μg, o 100 gr kiaušinių trynių vitamino D- 4.00 μg., jaučio kepenyse 1.47 μg, 100gr silkės -8.30 μg , unguryje - 30.00 μg
Silkę aš mėgstu.
Atsakyti
Kokia JolkitaS grazi....
ax.gif
Atsakyti