QUOTE(Nidulia @ 2013 09 19, 15:10)
Dabar neatgaminsiu, kuriame HS straipsnyje autorius rase, kad reikia gerti D3 ir jis pats geria. Ir doze geria ne ta, kuria patariama - palaikomaja, o zymiai didesne. Jei prisiminsiu kuriame straipsnyje, imesiu.
As pernai dariau tyrimus. D norma 20-100, o pas mane buvo 18
Apdorotas termiskai? Ar teiginys, kad siek tiek termiskai apdorotas darzoves musu organizmas isisavina geriau nei zalias - neteisingas?
Tai gal ir mano atveju, cia suo pakastas? Man juk paskutinemis dienomis labai paumejo visi niezejimai. Gal ir mane jie kankina del kiaulienos ir lasiniu vartojimo??
Labai gali buti, kad del lasiniu. Beje, pas mus autoimuninikus dazniausiai buna bedos su vit.D. Na, mano d kraujo tyrimuose raso, kad norma 30-100. Pavasari buvo 33.96, o pries pora savaiciu 44.74.
Vasara nevartojau jokiu papildu, nes sociai gaudavau cholesterolio ir saules, tad kazkiek per pusmeti pasistumejau i prieki, bet bijau, kad rudens/ziemos metu teks vel vartoti po 5000-10000 vienetu per para. Nes galiu vel iki pavasario atsidurti prie zemiausios ribos.
Jei pas tave 18, tai nieko keisto, kad bedos su oda. Be ju turetu buti ir kitu daug bedu. Vit. D musu imunitetui labai svarbus vitaminas.
Kai nuejau pirma karta pasidaryti , tai laborante nustebo. Sako, lietuviai labai mazai kreipia i tai demesi. Nors reiketu...