Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Silver79 @ 2013 09 19, 14:17)
Elata, avokadas siltu krastu vaisiu ir jis labai nemegsta saldytuvu - jie ten, juodoja/pelyja/puva. Niekad ju nekisu i saldytuva. Na, nebent pusdieniui jei iskart viso nevalgau

Nu ot bjaurybės jie biggrin.gif man nepatinka laikyt daržoves atvirai, nes... būna pasitaiko pamirštu jas, o tada milijonas musyčių atsiranda, tai aš viską į šaldytuvą kišu.
Papildyta:
QUOTE(cushy @ 2013 09 19, 14:27)
Laba diena  smile.gif
Išbandžiau kažkada Lepicol  doh.gif  Gal vandens per mažai buvo, nu bet gėriau daug, nežinau, kiek ten dar daugiau galima būtų gert. Pusę nakties prasikankinau tualete, toookie skausmai buvo pilve žiaurūs. Iš skausmo išsitiest negalėjau. Daugiau neeksperimentavau. Žodžiu pinigus išmečiau į balą. Man burokėliai labai gerai veikia.
Dėl plaukų aš nelabai pergyvenu, rudenį man dažnai slenka. Gal kailiukas keičiasi  biggrin.gif

Aš seniau gerdavau Lepicol po šaukštuką į stiklinę vandens ir ryte ant tuščio skrandžio. Kaip mat pravarydavo biggrin.gif
Hrrr, tie skausmai nuo per daug ląstelienos tai neduokdie... užjaučiu smile.gif
Man su wc padeda judėjimas. Bėgiojimas ar kitoks cardio. Susikrato žarnose ir būna gerai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 09 19, 14:24)
Jeigu dieta 2000 kcal, tai su 40 proc. angliavandenių tikrai jokios ketozės nebus (200 g angliavandenių per dieną). Tačiau jeigu dieta bus 400 kcal per dieną, tai tuomet gal ir ketozė aplankys. Tik sveikatos nepridės.

drinks_cheers.gif Užtai man ir įdomu, gal JustDi galėtų pakomentuoti, kodėl ji mano, kad laikėsi ketogeninės dietos - ar jai kas nors ją sudarė, ar čia kažkoks pavadinimą turintis mitybos planas smile.gif
O dėl ciklo sutrikimų man irgi whole9 buvo akis užkliuvus, bet nelabai teisinga spręsti remiantis programos, trunkančios mėnesį, rezultatais, nes mitybos pakeitimas organizmui šiaip ar taip įtakos turi, ir manau, kad realiai vaizdas pasimatyti gali per keltą mėnesių ar net metus. Aš turiu daug bėdų su ciklu ir lyt.hormonais, ir matau, kad su paleo reikalai krypsta į gerąją pusę, bet šie procesai per daug inertiški, kad persiverstų per vieną mėnesį, manau. Kol kas matau pagerėjimą ir tikiuosi, kad manęs laukia šviesi ateitis biggrin.gif
QUOTE(cushy @ 2013 09 19, 14:27)
Dėl plaukų aš nelabai pergyvenu, rudenį man dažnai slenka.

Mano kirpėja sako, kad plaukai susiję su kepenų veikla. O rudenį kepenys, ma rodos (tikrai nepamenu, kur skaičiau, bet tikrai skaičiau unsure.gif ) maumėlę sunkiau dirba. Todėl stengiusoi bent jau tokiu metu neapkrauti jų fruktoze smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2013 09 19, 13:15)
Daugybe moteru su besitesianciu kraujavimu non stop arba dingusiom menstruacijom, tik nepatingekit paskaityti
http://forum.whole9l...31-ladies-only/

Didesnioji dalis kaip tik raso, kad kraujavimas ne toks sunkus ir trumpesnis, tik ciklas uzsitesia. Man irgi ciklas pailgejo, bet kriokliai ir fontanai nebega, ir skausmai neriecia.
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2013 09 19, 14:15)
Ir dar, jei pacios tingit ieskoti

Nesupratai, Egliukasz sakė, jog Lepicol ir yra psyllium husk, tik ten dar probiotikų pridėta. Mes visi puikiai žinom, kas yra psyllium husk ir kad tai yra ląsteliena, niekas to neginčija. Bet tiesiog norėjo informuoti, kad LEPICOL yra tie patys smiltinio gysločio milteliai su pridėtais probiotikais.
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 09 19, 14:16)
Kaži, ar vyksta ketozė valgant 40 proc angliavandenių?  g.gif  Įdomu, kokia ta riba, kai jau pereina kūnas į ketozės režimą. Žinau, kad ta klasikinė ketogeninė dieta, naudojama epilepsijos gydymui, yra išvis griežta - tik 5-15g angliavandenių per dieną, nes kitaip iškrentama iš ketozės, ir terapinis poveikis pasiekiamas tik tada, kai grįžtama į ketozę, maždaug per savaitę su tuo ypač mažu kiekiu. O iš ketozės tada gali išmesti labai mažas anglių kiekis.
Baltyminė dieta ir jos "ketozė" sveikatos gali ir nepridėti, įdomu, kaip, pvz, sektųsi dukanistėms, jei jos taip maitintųsi ilgą laiką ar visą gyvenimą?  g.gif

Valgant 40% angliu i ketoze isokti butu misija neimanoma.
Jei griztant prie odos problemu , tai as ju turejau/turiu labai rimtu. PSO stazas 18 metu.
Paskutinius menesius turejau rimta pablogejima, bet pridejus siek tiek daugiau angliu ir sumazinus riebalus (ypac kiaulienos lasinius ir apskritai visa kiauliena), situacija stabilizavosi ir pradejo gereti.
Gal je organizmas dirba kaip laikrodis ir tas be galo mazas kiekis angliu ar didelis kiekis riebalu problemu nesukelia, bet jau yra bedu, manau perdozuoti su riebalais ir baltymais nereiketu. O siek tiek didesnis angliu kiekis is tinkamu saltiniu (teisingi vaisiai ir darzoves) ne tik, kad nepakenks, bet, kaip mano atveju , net pades. Apie grudus ir ankstinius, kaip angliavandeniu salitni jokiu budu nekalbu, o ir riesutai bei seklos turetu buti labai saikingai vartojami del netinkamo r.r santykio t.y. daugelio atveju per didelio kiekio omega 6 ar omega 3. O taip pat ir kitu dalyku apie kuriuos jau apsnekejome tukstanti kartu. Tad vienas kitas mirkytas (butinai) riesutukas bedu nepridarys, bet saujom tikrai ne ne ne ne.
Tiesa, dar vienas dalykas, kas turite bedu su oda. As beveik 100% tikras, kad pieno produktai (VISI !!!!) tikrai ne mums. Ghee sviestas vienintele isimtis.
Nenoriu nuvilti kokosu aliejaus faniu, bet jei orgainzmas kazkurioje vietoje stringa, tai gali paaisketi, kad ,net ir sis uniklaus produktas gali kelti problemu. Aciu dievui, tai buna retai, bet itariu, kad as i ta skaiciu papuolu sad.gif
Tai mano riebalu lentynoje lieka, ghee, alyvuogiu, avokadu ir makadamiju aliejai. Avokadai ir makadamiju riesutai.
Kiausinis taip pat gali buti didelis trigeris, bet as kol kas del jo nesu tikras ir i savaite keleta kartu vartoju.
Tai tiek ziniu is mano puses, panos wink.gif Laikykites.
P.S. Elata, malonu tave matyti wink.gif Tavo pozityvumas, komunikabilumas, tolerancija mane seniai zavi. Tavo postai visad pilni gerumo ir silumos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 09 19, 12:24)
jo, su ketoze tai kartais net ir, atrodytų, itin minimaliai angliavandenių valgant, jos nebūna. Jimmy Moore ta dieta jau berods porą metų gyvena, ir iš pradžių jį paleo atstovai labai kritikavo, kad nesveika dieta, nesveika vien riebalais gyventi, bet dabar kažkaip nurimo ta kritika ir jis net knygą apie tai išleido (ar dar leidžia).
Jeigu dieta 2000 kcal, tai su 40 proc. angliavandenių tikrai jokios ketozės nebus (200 g angliavandenių per dieną). Tačiau jeigu dieta bus 400 kcal per dieną, tai tuomet gal ir ketozė aplankys. Tik sveikatos nepridės.

Ketoze bus bet kuriuo atveju, bet svoris kris tik sunaudojant maziau kcal nei iseikvojant, tiesa iejimas i ketozes busena uzsites naudojant daugiau angliavandeniu. Svarbiausia isvengti bloguju angliu, nori mesti svori, sudaryk kcal deficita ir kris. Ketonine dieta butent svorio metimui gera tuo, kad energijai deginami riebalai, isryskeja liemuo, nera saltienos ant pilvo ir dabar pas mane kune tik 20,3 % riebalu, kas yra gerai 4u.gif Beje, as naudojau mazo kcal ketonine dieta, ir kaip viena zymi dietologe sake, nei viena dieta nera tiek kenksminga mums kaip virssvoris mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 09 19, 14:36)

O dėl ciklo sutrikimų man irgi whole9 buvo akis užkliuvus, bet nelabai teisinga spręsti remiantis programos, trunkančios mėnesį, rezultatais, nes mitybos pakeitimas organizmui šiaip ar taip įtakos turi, ir manau, kad realiai vaizdas pasimatyti gali per keltą mėnesių ar net metus.

Tai va, kad neišeina per mėnesį visko pakeisti. Man pvz., mėnesinių žaliavalgiaujant beveik nebūdavo, vos vos tik. Užtat su paleo jos gausios ir ilgos bei kaip laikrodukas. Tik aš nežinau, ar čia tik paleo kaltinti, ar yra ir kitų priežasčių, kaip kad sportas pvz.

Mano kirpėja sako, kad plaukai susiję su kepenų veikla. O rudenį kepenys, ma rodos (tikrai nepamenu, kur skaičiau, bet tikrai skaičiau  unsure.gif ) maumėlę sunkiau dirba. Todėl stengiusoi bent jau tokiu metu neapkrauti jų fruktoze smile.gif

Aha, aš irgi stengiuosi neapkrauti fruktoze... *pasakė Elata, valgydama obuolį* biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 09 19, 12:37)
Didesnioji dalis kaip tik raso, kad kraujavimas ne toks sunkus ir trumpesnis, tik ciklas uzsitesia. Man irgi ciklas pailgejo, bet kriokliai ir fontanai nebega, ir skausmai neriecia.

As rasiau apie kraujavima non stop, o ne apie krioklius 4u.gif Bet kuris tepimas ir yra kraujavimas 4u.gif

QUOTE(Elata @ 2013 09 19, 12:38)
Nesupratai, Egliukasz sakė, jog Lepicol ir yra psyllium husk, tik ten dar probiotikų pridėta. Mes visi puikiai žinom, kas yra psyllium husk ir kad tai yra ląsteliena, niekas to neginčija. Bet tiesiog norėjo informuoti, kad LEPICOL yra tie patys smiltinio gysločio milteliai su pridėtais probiotikais.

Atsiprasau, tikrai ne taip supratau 4u.gif

Turiu atsisveikint, lekiu dirbt smile.gif

Atsakyti

Mano kirpėja sako, kad plaukai susiję su kepenų veikla. O rudenį kepenys, ma rodos (tikrai nepamenu, kur skaičiau, bet tikrai skaičiau  unsure.gif ) maumėlę sunkiau dirba. Todėl stengiusoi bent jau tokiu metu neapkrauti jų fruktoze smile.gif

Tu teisi, kepenys rudeni silpniausios, tad ju apkrauti nereiketu. Cia kalbame ne tik apie fruktoze ir jos poveiki kepenims, bet it eile kitu dalyku, kuriu nereiketu perdozuoti.
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2013 09 19, 14:39)
P.S. Elata, malonu tave matyti wink.gif Tavo pozityvumas, komunikabilumas, tolerancija mane seniai zavi. Tavo postai visad pilni gerumo ir silumos wink.gif

Sarkazmas, Silveri? biggrin.gif sorry, mieli paleo kolegos, jei aš kartais per aštriai parašau biggrin.gif sakau, profesija daro savo biggrin.gif ypač, kai žinau, kad netiesa sakoma biggrin.gif

O dėl tų produktų netikimų, tai visai sutinku, kad kartais labai labai daug kas netinka. Bent iš pradžių, kamuojantis su kokiomis organizmo problemomis. Kad kokosas gali netikti irgi sutinku. Gal čia mums dėl to, jog mes ne iš subtropikų, pas mus tie kokosai neauga. Na, bet tikrai nebūtinai visiems.
Dėl pieno, tai kažkurioje knygoje skaičiau, jog tam tikra dalis žmonijos išlaikė tą geną, kuris nulemia, jog ir suaugus gaminasi pieną virškinantis fermentas. Na, bet aš asmeniškai aiškiai tokio geno neturiu. Et.
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2013 09 19, 12:54)

Gavosi kaip moralas, atsiprasau. tiesiog paskutiniu metu temoje daug nusistatanciu sau diagnozes ir besigydanciu su forumieciu pagalba. Pati praradau dvi drauges, nes mane, kad internete zinios tikslios, o gydytojai niekadejai. Saugokit save, jusu dauguma tokios jaunutes, auginat vaikelius, gyvenimas puikus ir mityba turi teikti dziaugsma ir pasitenkinima, bet ne kancias 4u.gif

labai teisingai pasakyta! su viskuo sutinku. as angliavaneniu neskaiciuoju, bet tikrai zinau, kad ju suvartoju ne per mazai. avokadai turi nemazai angliu, tada visada suvalgau viena vaisiu ir tokiu darzoviu, kaip moliugu, kopustu, burokeliu, morku niekada netruksta mano virtuvej. Tik va, saldziosios bulves daug brangesnes, o man skoniu jos vienas prie vieno su moliugu. gal jos ir vertingesnes, bet retai jas valgau, vis del to jos ir ne is musu regiono, o as i tai irgi labai atsizvelgiu. Kaip sakant, man obuoliukas lietuvikas ar bavariskas visada arciau sirdies, nei kokia japoniska kriause.
as valgau daugiau angliu todel, kad as sportuoju ir todel, kad kai ypac sumazini anglius, po to kazka uzvalgius organizmas staigiai sukaupia ta "pertekliu" lasiniu pavidalu ant pilvo. nereik nei bulkutes, uztenka ir bananiuko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 09 19, 14:49)
Sarkazmas, Silveri? biggrin.gif sorry, mieli paleo kolegos, jei aš kartais per aštriai parašau biggrin.gif sakau, profesija daro savo biggrin.gif ypač, kai žinau, kad netiesa sakoma biggrin.gif

O dėl tų produktų netikimų, tai visai sutinku, kad kartais labai labai daug kas netinka. Bent iš pradžių, kamuojantis su kokiomis organizmo problemomis. Kad kokosas gali netikti irgi sutinku. Gal čia mums dėl to, jog mes ne iš subtropikų, pas mus tie kokosai neauga. Na, bet tikrai nebūtinai visiems.
Dėl pieno, tai kažkurioje knygoje skaičiau, jog tam tikra dalis žmonijos išlaikė tą geną, kuris nulemia, jog ir suaugus gaminasi pieną virškinantis fermentas. Na, bet aš asmeniškai aiškiai tokio geno neturiu. Et.

Ne, as rimtai smile.gif Jokio sarkazmo wink.gif Va, kad ir sis postas - viskas trumpai ir aiskiai. 4u.gif
Atsakyti