QUOTE(Spurgita @ 2013 09 24, 07:47)
Jurginiuk, po kiek laiko nuo CO2 paleidimo užpuolė barzda? Po tavo parašymo dabar vos ne su padidinamuoju stiklu akvariumą stebiu, bet jos yra nuo seno tik ant akmenuko, kur orą į akvariumą paduoda. Ir dar, ar naudoji kokias trąšas? Man atrodo, kad augaliukams trūksta trąšų, nes nauji lapeliai šviesiai salotiniai, o gyslos raudonos.
Nors patys augalai matosi, kad atsigavo.
Sakyčiau po gero mėnesio. Matai pas mane buvo daug pasikeitimų, prieš CO2 dar padidinau apšvietimą ir pradėjau naudoti trąšas, tai užpuolė vos ne visų rūšių dumbliai (siūlinis, kladofora, taškinis, diatomas ar kaip jį ten ir kažkiek padaugėjo barzdos, vieną kitą kupstelį visada turėdavom), po to gydžiau žuvis antibiotikais ir nuo to nunyko lepesni augalai, bet ir dumbliai išnyko visi, o vat barzda atsilaikė, tada pajungiau CO2 ir po kokio mėnesio jos ėmė sparčiai daugėti, viskas prasidėjo nuo tos vietos, kur srovės didžiausios ir CO2 difuzorius. O pajungus CO2 būtinai reikia tręšti augalus, nes jie labai greitai auga ir jiems ima trūkti maisto medžiagų. Aš dabar tręšiu su Emos Mikroplant complex ir vistiek šviesoki ir trapoki, pirksiu dar atskirai kalio. Šiaip kai jau pradėjo labai gerai augti augalai, barzda nebesidaugina, augalai ima viršų, bet labai reik kantrybės, laikau net ragalapį dviejų rūšių, išmesiu tik kai jau visai būsiu patenkinta augalų augimo, o gal net kažkiek paliksiu, lialiusams labai patinka
p.s. tikiuosi, kad balionas baigėsi, o ne reduktorius parėjo, nes tada tai šakės, neįsivaizduoju kas bus akvuke jei vėl nebus CO2, reikės vėl visą grožį kurt iš naujo, visai kitaip augalai auga, užteko vienos dienos be CO2, kad pasimatytų skirtumas