Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumai

QUOTE(Jurginiukas @ 2013 10 23, 13:09)

Aš šiandien surizikavau ir išsiunčiau vienai SM-ytei registruotu paštuku, paprašysiu, kad parašytų kokioj kondicijoj ateis, jei ne maltinukas hihihi.gif tai bus galima toliau praktikuot siuntinėjimą rolleyes.gif

Šaldytas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rutyte11 @ 2013 10 23, 09:08)
Akvukas 40 l. yra gyvu augalu, yra namai, kur jie gali pasislepti ir nardyti.

Tada nieks nebus, bobikes arsios pakliuvo sad.gif

QUOTE(Saule222 @ 2013 10 23, 09:33)
Merginos, o į ciklidų akvrariumą jūs gyvus augaliukus sodinat? g.gif  Parduotuvėse kiek klausinėjom, visi kaip susitarę tvirtina, kad į ciklidų akvą sodinti augalų neverta

Imanoma noro turint..yra keleta rusiu, kuriu needa (anubis, gigantine valisnerija, paparciai pteropus, gal dar kas) Kitam forume vyrukas idejes foto ciklidniko su netgi lepokais augaliukais ir viskas pas ji normoj.

QUOTE(Dilma @ 2013 10 23, 13:11)

Va cia didziausia beda...mes is Jolancikes tai dar geru oru samanele gavom unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2013 10 23, 12:11)

Nežinau kaip jus ten pietvakariuose, bet pas mus čia Vilnius-Elektrėnai kolkas šilta, baisiau, kad susimalti labai gali wacko.gif
Papildyta:
Noriu įsiterpt apie skonio reikalą ax.gif
Mano siekiamybė būtų olandiškas stiliukas, mission impossible doh.gif bet man taip arba bent į tą pusę gražiausia, o čia nuoroda kaip orientuotis:
http://aquascape-pro...iy-akvarium.htm

beje nieko neturiu prieš japoniškus, gamtinius, jūrinius, ciklidinius ir t.t. - visi mieli, tik kaip visada yra kažkas tiesiog mieliausia tongue.gif
Atsakyti
dėl ciklidnyko ir augalų, tai kaip jau ir minėjo yra kietalapių augalų, kurių dažniausiai neėda. Be to, labai priklauso nuo pačių ciklidų, vieni rausia gruntą, kapsto, tai ir augalus išknisa. Kiti ėda, treti dėl smagumo bando ištraukti augalus. Galima bandyti aišku smile.gif
p.s. mano A. calico motera jau burnoje nešiojas mini žuvytes, tikiuosi neprarys unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kubilina @ 2013 10 23, 12:11)
Laba,

Mano kava 126ltr.
Startuotas prieš 4sav. Pradžioje tik su augalais, po poros savaičių  apsigyveno ancitrusas, kelios gupijos, danijos, picelijos ir guramiai.
Yra visa įranga kaip priklauso - lempos, filtras (vidinis), šildytuvas (nors ir be jo llaikosi 25-26 laipsniai).
Ir va toks klausimas - matyt su augalais parsinešiau sraigių. Ar man jas naikinti? Nes jų populiacija siek tiek didėja.

Va kaip jos atrodo:
sraiges

Jie skaitinė jau, tai sraigių daugėja, kai persertos žuvys, tai šėrimą jau gerokai sumažinau  blush2.gif

Fizos smile.gif Viskas cia su jom gerai, bet jei labai dauginsis, tai reiskia per daug maisto likuciu lieka. Jos nekenkia, tik kai labai daug prisiveisia vaizda gadina smile.gif Beje, jos labai lengvai i stikla traiskosi, o guramiams turetu buti labai skanu..
Del bendros tvarkos, jei neturit geruju melaniju, galima ileisti viena sraigiaede helena. Bet aisku tik viena, nes tos irgi dauginasi. Ji apvalgys ir maisto likucius ir stipenas ir pacias fizas. Tik jei melaniju turit, tai jas suvalgys..

Beje, gal kas turit melaniju Kaune?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganiuxe: 23 spalio 2013 - 13:38
Pinke, apsilankyk Šiaulių turguje, ten rasi pigiai ir augaliukų ,ir žuviukų. Jei augalai iš nuosavo akvariumo, tai apie 5 lt. pvz.:anubis 10 cm. aukščio. Jei parsivežti iš plačiųjų kelionių- pora litų pigiau nei zooparduotuvėje. Reikia pasiklausinėti-pas vienus pigiau, pas kitus brangiau. Prekiauja šeštadieniais, ten kur būna šunys, triušiai, katės, papūgos... Dabar jau vėsus oras, bet gal dar rasi ką gero. Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2013 10 23, 13:44)
Pinke, apsilankyk Šiaulių turguje, ten rasi pigiai ir augaliukų ,ir žuviukų. Jei augalai iš nuosavo akvariumo, tai apie 5 lt. pvz.:anubis 10 cm. aukščio. Jei parsivežti iš plačiųjų kelionių- pora litų pigiau nei zooparduotuvėje. Reikia pasiklausinėti-pas vienus pigiau, pas kitus brangiau. Prekiauja šeštadieniais, ten kur būna šunys, triušiai, katės, papūgos... Dabar jau vėsus oras, bet gal dar rasi ką gero. Sėkmės.

Ačiū wink.gif reikės bandyti pavažiuoti, dar bandysiu ten kur akvariumą šiandien pirksim gal turės augaliukų nebrangiai ax.gif nes pirmuosius augaliukus pirkau "Amanijoj" tai sumokėjau nemažus pinigėlius blush2.gif
Atsakyti
Jurginiuk,
Man irgi labiausiai patinka olandiškas stilius. Kažkaip intuityviai taip ir bandau sodinti. Perskaičiau taisykles-o lyg pati būčiau sukūrusi.Gaila, kad man atitekęs akviukas labai jau garbus nusilupinėjęs senolis. Visa bėda, kad labai siauras, tik 22 cm. Normalūs akvariumai beveik dvigubai platesni. Tai kai reikia augalus susodinti į tris juostas pagal ūgį ir pritrūkstu erdvės reikštis. Bet vasarą pirksiu naują apie 200 ltr. Tai dabar kaupiu augalus per daug nekreipdama dėmesį į jų stilingą išdėstymą. Ir jau dabar mėgaujuosi svajonės išsipildymu.
Atsakyti
Beje, gal kas turit melaniju Kaune?
[/quote]

Ir man reikėtų kelių melanijų Kaune 4u.gif
Atsakyti
Aš tai ampuliarijų ieškau, bet jaučiu savaitgalį į kalvarkes patraukt reiks, nes noriu ir guramių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2013 10 23, 14:07)
Jurginiuk,
Man irgi labiausiai patinka olandiškas stilius. Kažkaip intuityviai taip ir bandau sodinti. Perskaičiau taisykles-o lyg pati būčiau sukūrusi.Gaila, kad man atitekęs akviukas labai jau  garbus nusilupinėjęs senolis. Visa bėda, kad labai siauras, tik 22 cm. Normalūs akvariumai beveik dvigubai platesni. Tai kai reikia augalus susodinti į tris juostas pagal ūgį ir pritrūkstu erdvės reikštis. Bet vasarą pirksiu naują apie 200 ltr. Tai dabar kaupiu augalus per daug nekreipdama dėmesį į jų stilingą išdėstymą. Ir jau dabar mėgaujuosi svajonės išsipildymu.

drinks_cheers.gif smagu, kad randasi bendraminčių, kartais knieti pasirodyt ir nejauku, kad sukritikuos blush2.gif , na nes daugumai minimalistiniai gamtiniai dabar patinka biggrin.gif O šiaip aš irgi prikaupiau su tikslu judėti į didesnį bliūdą biggrin.gif Bet jau pasakiau sau stop, dar susirasiu kirnumą ar kaip jį ten ir bus paskutinis, daugiau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurginiukas)

ech grazu ir man tie olandiski, kik va kad nebeauga man augalai.

visi augalai atsinese tokiu kaip pilku mauru, dalis dar ir barzda pasigave. visiskai nebeauga ir nykt pradejo ir tenelusas ir blyxa. auga tik tie kas turi stiebus. tai kas galetu buti pieviniai augalai atsisako augti. reiks vakare nufotkinti vaizda ir ji atsiusiu, kad butu aiskiau apie koki apsinesima augalu rasau
Atsakyti