Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumai

QUOTE(Jurginiukas @ 2013 10 21, 10:25)
nenorėčiau, kad kas strigtų už sienelės g.gif

Raporuotuju pioneer.gif kol kas pas mane niekas neįstrigo ir nebandė strigt. Nemanau, kad kokia žuvis pralįstų, nes ten reikia konkrečiai brautis kokius 2 cm tarp stiklo ir tinkliuko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 22 spalio 2013 - 16:23
QUOTE(rutyte11 @ 2013 10 22, 15:51)
Sveikos merginos, kadangi gaideliu tema uzdaryta gal rasiu atsakyma cia. Turim mes Gaideli ir dvi vistas. Bet jau antras gaidelis keliauja i zuvyciu roju, nes vistos ar tai ji uzvaiko, ar ka jam padaro. Trecias gaidelis plaukioja dabar labai apipesiotas. Nors skaiciau kad turetu buti atvirksciai, kad gaidelis vistas gano. Ar man vistos kokios hibridines papuole, ar as kazka blogai darau.

Kokioj talpoj ta jusu trijule gyvena ir ar yra gyvu augalu? tiesa, kaip jau ir buvo atsakyta pasitaiko agresyviu vistu, kurios ir normaliam akve apipesioja patina...bet jei akvukas nedidelis, tai gresme dar isauga.
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2013 10 22, 18:12)
Kokioj talpoj ta jusu trijule gyvena ir ar yra gyvu augalu? tiesa, kaip jau ir buvo atsakyta pasitaiko agresyviu vistu, kurios ir normaliam akve apipesioja patina...bet jei akvukas nedidelis, tai gresme dar isauga.

Akvukas 40 l. yra gyvu augalu, yra namai, kur jie gali pasislepti ir nardyti.
Tai vargso man taip gaila, toks nupesiotas vakar, tu graziuju peleku liko tik kauliukai sad.gif
Atsakyti
Merginos, o į ciklidų akvrariumą jūs gyvus augaliukus sodinat? g.gif Parduotuvėse kiek klausinėjom, visi kaip susitarę tvirtina, kad į ciklidų akvą sodinti augalų neverta, nes visus nuskabinės ciklidai doh.gif Bet kiek žiūriu jūsų foto ar video, matau kad pas ciklidus augalų yra, tik neina suprast ar jie ten tikri ar plastmasė rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2013 10 22, 16:23)
Raporuotuju pioneer.gif kol kas pas mane niekas neįstrigo ir nebandė strigt. Nemanau, kad kokia žuvis pralįstų, nes ten reikia konkrečiai brautis kokius 2 cm tarp stiklo ir tinkliuko smile.gif

biggrin.gif
Atsakyti
o as raportuoju kad esu nusivylusi savo akvariumu bukle.. bliamba itariu kad tas naujasis juodas gruntas nepatinka.. nezinau ir tableciu pogruntiniu prikisus smile.gif ir trasu pilu.. uch pikta , su paprastu gruntu geresnis vaizdas vivo.. jurginiukas man rodos dar tu ir sakei kad tau tas gruntas nepatiko g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuomce @ 2013 10 23, 10:07)
o as raportuoju kad esu nusivylusi savo akvariumu bukle.. bliamba itariu kad tas naujasis juodas gruntas nepatinka.. nezinau ir tableciu pogruntiniu prikisus smile.gif ir trasu pilu.. uch pikta , su paprastu gruntu geresnis vaizdas vivo.. jurginiukas man rodos dar tu ir sakei kad tau tas gruntas nepatiko  g.gif

Tikrai taip, sakiau, mano įtariu bus toks pats, tik stambesnis, nes pirkau Seniuose, nepatinka augalams, bet situacija taisosi, todėl įtariu ir tau reikia kantrybės, galimai tiesiog reikia, kad naujasisi gruntas "užsineštų". Aš visaip galvojau, kas nepatinka ar forma ar cheminė sudėtis, bet juk neburbuliuoja nuo actuko, tai kas ten dari gali būt negerai g.gif Vienžo, pradžioj buvo tikra tragedija, augalų šaknys nupūdavo tiesiog, tenelusas ir pan. nesikabindavo nors tu ką, o dabar jau nesiskųsčiau taip smarkiai, plečiasi, prigyja gan neblogai, nors didijį savo svajonių akvą turbūt startuočiau su paprasta granito skaldele g.gif Tiesa dar vos neužrūgom vasarą, labai kapstydavau su kokiu pagaliu tada ir melanijų prisileidau, patinka man jos iki šiol thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurginiukas @ 2013 10 23, 11:29)
Tikrai taip, sakiau, mano įtariu bus toks pats, tik stambesnis, nes pirkau Seniuose, nepatinka augalams, bet situacija taisosi, todėl įtariu ir tau reikia kantrybės, galimai tiesiog reikia, kad naujasisi gruntas "užsineštų". Aš visaip galvojau, kas nepatinka ar forma ar cheminė sudėtis, bet juk neburbuliuoja nuo actuko, tai kas ten dari gali būt negerai g.gif Vienžo, pradžioj buvo tikra tragedija, augalų šaknys nupūdavo tiesiog, tenelusas ir pan. nesikabindavo nors tu ką, o dabar jau nesiskųsčiau taip smarkiai, plečiasi, prigyja gan neblogai, nors didijį savo svajonių akvą turbūt startuočiau su paprasta granito skaldele g.gif Tiesa dar vos neužrūgom vasarą, labai kapstydavau su kokiu pagaliu tada ir melanijų prisileidau, patinka man jos iki šiol thumbup.gif

pas mane miksas ir stambesnio ir smulkesnio, vasara buvom rugteleje restartavom, bet kaip apsidubleje taip apsidumleje, puse augalu neauga.. gruntas tai jau s gerikai prikaupes
Atsakyti
Laba,

Mano kava 126ltr.
Startuotas prieš 4sav. Pradžioje tik su augalais, po poros savaičių apsigyveno ancitrusas, kelios gupijos, danijos, picelijos ir guramiai.
Yra visa įranga kaip priklauso - lempos, filtras (vidinis), šildytuvas (nors ir be jo llaikosi 25-26 laipsniai).
Ir va toks klausimas - matyt su augalais parsinešiau sraigių. Ar man jas naikinti? Nes jų populiacija siek tiek didėja.

Va kaip jos atrodo:
sraiges

Jie skaitinė jau, tai sraigių daugėja, kai persertos žuvys, tai šėrimą jau gerokai sumažinau blush2.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif buvau tyli skaitytoja ilgą laiką, kažkada pačioj pradžioj buvau prisistačius savo mažuliuką 30L akvuką ax.gif gal dar pamenat, skaičiau visas temas tik kažkaip nedrysau nieko parašyti blush2.gif
Dabar turim problemą, tikriausiai yra įtrūkęs mūsų akvariumas, nes vis randu balytes verysad.gif priklojau popieriaus, bet jis būna šlapias grįžus po darbo unsure.gif tai šiandien tikriausiai važiuosim pirkti naujo šiek tiek didesnio, kiek leidžia spintelė, nes daugiau neturim deja vietos verysad.gif tai tilps ten tik koks 60L geriausiu atvėju, bet ir tai džiaugiuosi, bus didesnis, mano kompanija likusi galės laisviau plaukioti ax.gif O liko mano mažuliuke du ancitrusai (porytė, berniukas - auksinis, mergytė juoda su baltais taškučiais) tarp kitko berniukas gerokai didesnis už merginą. Gyvena ant šakos ir nieko neleidžia ten aplink plaukioti blink.gif Dar turim 3 neonus, 4 danijas rūžavas, vieną kardonešį lyrinį ir du corydorus 4u.gif Bet labai kažkaip augaliukai "nudžiūvo" taip gaila dabar visai nieko nebeturim, kelios šakelės "vyšnios siauralapės", bet ir tos pačios nutriušusios, ploni tokie stiebeliai unsure.gif dar turim valisnerijos kelis kuokštelius, tos tiesiais lapais, kuokštelį ričijos ir dar echinodorusą vieną 4u.gif
Taip norėčiau dar kokių naujų augaliukų, bet jūs visos iš kito miesto, tai nėra nei kaip iš jūsų nupirkti, o pas mus parduotuvėje baisiai brangūs. O kai aš dar nepatyrusi akvariumuose tai gaila, jau ir taip numarinau daugybę augalų kuriuos buvau pirkusi kai tik paleidom akvuką verysad.gif mažai trąšų jiems tikriausiai ir šviesa tik taupioji lemputė unsure.gif kažkaip bandau susidraugauti, patinka akvariumai, bet tai augalai miršta, tai dumbliai puola... barzda išnyko, bet pradėjęs buvo siūlius pulti ir mėlynasis tarp stiklo ir grunto, sumažinau šviesos laiką, lyg ir mažėja mėlynojo, bet ant augaliukų tokia kaip barzdelė, bet šviesi, ne juoda, nežinau kas ten ir nuo ko doh.gif dar daug reikia mokslo, bet kuo daugiau skaitau atrodo tuo mažiau žinau ir painiojuosi ax.gif
Gal jau užteks mano plepalų blush2.gif tylėjau tylėjau, bet jau kai parašiau tai pusę lapo doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Turiu keletą augalų, nuo šeštadienio mirksta bliūdely. Bet kaip jums į Šiulius perduot g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 23 spalio 2013 - 11:39
QUOTE(Tuomce @ 2013 10 23, 10:35)
pas mane miksas ir stambesnio ir smulkesnio, vasara buvom rugteleje restartavom, bet kaip apsidubleje taip apsidumleje, puse augalu neauga.. gruntas tai jau s gerikai prikaupes

Gal gali tiksliau parašyt kas negerai, tada gal suvesim galus ar tas pats ir pas mane yra/buvo.

QUOTE(kubilina @ 2013 10 23, 11:11)
...Ir va toks klausimas - matyt su augalais parsinešiau sraigių. Ar man jas naikinti? Nes jų populiacija siek tiek didėja.

Čia trimitininkės, aš pavyzdžiui nė už ką nenaikinčiau, nes nieko jos nekenkia, o jei labai prisidaugina, reiškia per daug maisto randa, super rodiklis ypač nepatyrusiam kaip teisingai šert žuvis biggrin.gif Iš kitos pusės, kiti jas įvairiausiais būdais naikina, ir su chemija ir botijas visokias leidžia ir sraiges helenas, daro visokius tokius keistus dalykus ir keikia vargšes sraiges ax.gif

QUOTE(Dilma @ 2013 10 23, 11:38)
Turiu keletą augalų, nuo šeštadienio mirksta bliūdely. Bet kaip jums į Šiulius perduot g.gif

Aš šiandien surizikavau ir išsiunčiau vienai SM-ytei registruotu paštuku, paprašysiu, kad parašytų kokioj kondicijoj ateis, jei ne maltinukas hihihi.gif tai bus galima toliau praktikuot siuntinėjimą rolleyes.gif
Atsakyti