Jei i miegama nesinest akvos, tai turiu vietos tik vienam bliudui
Su tom zolem tai irgi vargas nemazas Auga blogai, neauga vel blogai. Tvarkiausi siandien akvoj, ravejausi siek tiek, o tai priaugo dziungles, tai taip susikeliau pogrunti ir kitas siuksles, kad dabar zuvys ruke plaukioja
Kaip jus tvarkotes? ar irgi taip susikeliat visa s... ar as kazko nemoku?
QUOTE(gitulia @ 2013 10 20, 15:45)
Su tom zolem tai irgi vargas nemazas Auga blogai, neauga vel blogai. Tvarkiausi siandien akvoj, ravejausi siek tiek, o tai priaugo dziungles, tai taip susikeliau pogrunti ir kitas siuksles, kad dabar zuvys ruke plaukioja
Visgi geriau kai auga O siaip ilgainiui atsisijojama nuo "sieno" ir greito pertekliaus nebebuna, bent jau "lowtech" akvariumeliuose...Turiu kazkoki echa nelepu, anubiu ir kriptokorinu, tai jos tikrai auga uztikrintai bet laaabai letai.
Del siuksliu, tai jei gerai ravint, turbut nelabai kas ju isvengia...arba labai atsargiai raut ir iskart nusiurbinet dumbliuka. Tiesa, pas mane be pogruncio...
Mergaites, ka tik isravejau akvariuma ir siulau anubiu, crinumu bei microphillum Kaune. Paziurekite skelbimuose, jei ka sudominau.
QUOTE(Dilma @ 2013 10 20, 11:08)
..
Jurginiuk, nedariau restarto. Tik išroviau visas žoles ir užkišau tą sieną. Aišku, paprasčiau gal būtų viską atjungus ir iškrausčius tvarkyt, bet man labai degė . Šonuose ji turi tokius tinklelius, kurie užsiriečia ir neleidžia žuvims užlįst, tai tik įsistato ir tiek. Užtai paskui reikėjo organizuoti ancistruso gelbėjimo operaciją, nes ta piktoji dvasia liko už sienos. Šiandien gelbėsiu sraiges
Jurginiuk, nedariau restarto. Tik išroviau visas žoles ir užkišau tą sieną. Aišku, paprasčiau gal būtų viską atjungus ir iškrausčius tvarkyt, bet man labai degė . Šonuose ji turi tokius tinklelius, kurie užsiriečia ir neleidžia žuvims užlįst, tai tik įsistato ir tiek. Užtai paskui reikėjo organizuoti ancistruso gelbėjimo operaciją, nes ta piktoji dvasia liko už sienos. Šiandien gelbėsiu sraiges
Labai ačiū Dilmuk už info Man baisiai aktualu nedaryt restarto, tik neseniai pradėjo viskas būti taip kaip reikia, išskyrus galinę sieną, kurios neįmanoma pakeist, nes nėra priėjimo iš galo ir difuzorių keisiu tikriausiai Dar tada klausimas, kaip ten su tais tinkleliais, ar galima tą sieną išsipjaut pagal reikiamus matmenis?
Nusiplūkiau šiandien, bet išvaliau bačkutę beje nelabai ten buvo ką valyt po 7 mėnesių, matyt ateityje valysiu kartą per metus Ta proga pakeičiau fleitos dislokaciją, kad pūstų išilgai, tikiuosi bus geresnė cirkuliacija ir barzdai tas nepatiks , nors... kažkada atrodė, kad toks išdėstymas negeras
Pas mus Olandijoj Kalėdos :
QUOTE(Jurginiukas @ 2013 10 20, 20:31)
Labai ačiū Dilmuk už info Man baisiai aktualu nedaryt restarto, tik neseniai pradėjo viskas būti taip kaip reikia, išskyrus galinę sieną, kurios neįmanoma pakeist, nes nėra priėjimo iš galo ir difuzorių keisiu tikriausiai Dar tada klausimas, kaip ten su tais tinkleliais, ar galima tą sieną išsipjaut pagal reikiamus matmenis?
Nusiplūkiau šiandien, bet išvaliau bačkutę beje nelabai ten buvo ką valyt po 7 mėnesių, matyt ateityje valysiu kartą per metus Ta proga pakeičiau fleitos dislokaciją, kad pūstų išilgai, tikiuosi bus geresnė cirkuliacija ir barzdai tas nepatiks , nors... kažkada atrodė, kad toks išdėstymas negeras
Grazus akvariumas, restartinti dabar tikrai negerai butu. Retai cia uzsuku, tai nlb suprantu apie koki tinkleli kalbat, bet matau turit nemazai samanu, tai galine siena gal jomis ketinat uzsodinti? Galima deti metalini tinkliuka (tam, kad jis paskestu) ir priraisioti prie jo augalu ivairiu, tada siena apaugs ir nesimatys. Nors as Jusu vietoje deciau saka ir ja apauginciau samanom, anubiais ir javos paparciais. Butu labai grazus akcentas.
QUOTE(raganiuxe @ 2013 10 20, 19:45)
Grazus akvariumas, restartinti dabar tikrai negerai butu. Retai cia uzsuku, tai nlb suprantu apie koki tinkleli kalbat, bet matau turit nemazai samanu, tai galine siena gal jomis ketinat uzsodinti? Galima deti metalini tinkliuka (tam, kad jis paskestu) ir priraisioti prie jo augalu ivairiu, tada siena apaugs ir nesimatys. Nors as Jusu vietoje deciau saka ir ja apauginciau samanom, anubiais ir javos paparciais. Butu labai grazus akcentas.
Džiausiuosi, kad patinka, aš žolininkė, negaliu atsisakyti turėti įvairių augalų, tai toks Olandiško tipo gaunasi sodelis, ne visiems patinka, dabar kažkaip labiau madoj minimalizmas. Svarsčiau apie tinkliuką su samanom kažkada, bet kol užaugs labai negražu, jei neaugs ar paruduos, vėl negražu, o ir už jo prisirinks visokio ššš, atsisakiau tos minties, dabar svajoju apie vidinę reljefinę kaip Dilma pasidarė ką tik, maniau, kad jos be restarto neįgrūsi, o pasirodo galima . O šakos 2 mirksta vandeny, slyvos pasitaikė, tai mirks per žiemą, nes labai jau jos sakingos, bet ir abejoju, kad pavyks įgrūsti, pas mane tik 96 l.
Jūsų irgi labai mielas akvukas, gražiai suderinti ir labai gražūs augalai Ech... būtumėt Vilniuj, norėčiau to cirnumo.
p.s. mergytės, prie mano išravėtų minėtų dar didiplis diandra, kriptakorina rudoji ir dar gal kažkas pateko, žodžiu po labai nedaug, bet visko daug Prašom 8-611-62211, Riešėj aš, prie Vilniaus, važiuoju Geležiniu vilku iki Konarskio g. kasdien Ką tik išravėjau, palaikysiu porą dienų.
QUOTE(Jurginiukas @ 2013 10 20, 20:31)
Olandija tu . Gražus brūzgynas
Ta, kur pirkau aš - jau išpjauta pagal gabaritus. Šiaip tai pjauti ją galima, bet tada prarandi apsaugą šonuoseir žuvys tau gali užlįst už tos sienos. Tada jau reikia ją kljuot silikonu ar kokiu ten velniu prie šoninių stiklų. O maniškė turi tokias tokias apsaugas
. Užtai nereikėjo klijuot. Tik po apačia akmenų padėjau ir gruntu užpyliau . O šonus dar parėmiau filtru ir termostatu
Mergiukai, kai cituojat trinkit geriau paveikslų nuorodas, labai daug vietos užima
Dilma, o išmierų tokių sienelių visokių būna, ar čia tau taip nuskilo, kad pagal tavo akvą?
Dilma, o išmierų tokių sienelių visokių būna, ar čia tau taip nuskilo, kad pagal tavo akvą?
Na, pas mane irgi vien zolynai, o ir bruzgynai su ivairove man lb patinka. Tiesiog as tingiu priziureti, o krinumai ir anubiai kazkodel net visiskai apleisti auga ir dauginasi
Mirkant idekite i vandeni druskos - ismirks per savaite ar dvi. O sakai nieko tokio
Tos sieneles man ne prie sirdies, bet cia kiekvieno reikalas. Labai daug vietos uzima, uz jos viskas kaupiasi, dazniausiai ir zuvys bando sleptis uzlinde, be to, ir apdumbles pirmiau nei visa kita.
Su tinkleliu visai kas kita. Galima nuleisti dali vandens ir keliose vietose uzdeti silikono taskus. Klijuoti tik virsutinej akvos dalyje juostele. Per para priklausomai nuo silikono jau galima pilti vandeni. Samana ant jo mielai augs, nes tie nesvarumai kurie uz jo pasikaups jai lb patiks, be to, virsuje daug sviesos. Jei norit lb greito efekto, as lb graziai esu kazkada kokosus ir akmenukus najasu apauginusi. Paemiau kokoso luksta, uzdejau kuoksta najaso ir aptraukiau tuo tinkliuku kur mandarinai buna sudeti. Najasas ziauriai greit auga ir gerai atrodo, tik paskui pilnas akvariumas jo buna, reikia daznai pavirsiuje nugrebti ir i siuksline padeti Veliau ta pati su pelia esu dariusi irgi lb graziai atrode. Ta beje irgi baisiai greit pas mane augo. Veliau atsisakiau tokiu sauniu ideju, nes tiesiog erzina pastoviai sienauti. Todel galiausiai priaugau iki letaeigiu anubiu, krinumu, bolbicio ir pan. Tuos uztenka karta i metus paravet
I Vilniu rytoj galiu perduoti augalu, jei atsiimsite Medeinos gatveje. Parasykite, jei kas norite, tai supakuosiu ir perduosiu zmogui.
Mirkant idekite i vandeni druskos - ismirks per savaite ar dvi. O sakai nieko tokio
Tos sieneles man ne prie sirdies, bet cia kiekvieno reikalas. Labai daug vietos uzima, uz jos viskas kaupiasi, dazniausiai ir zuvys bando sleptis uzlinde, be to, ir apdumbles pirmiau nei visa kita.
Su tinkleliu visai kas kita. Galima nuleisti dali vandens ir keliose vietose uzdeti silikono taskus. Klijuoti tik virsutinej akvos dalyje juostele. Per para priklausomai nuo silikono jau galima pilti vandeni. Samana ant jo mielai augs, nes tie nesvarumai kurie uz jo pasikaups jai lb patiks, be to, virsuje daug sviesos. Jei norit lb greito efekto, as lb graziai esu kazkada kokosus ir akmenukus najasu apauginusi. Paemiau kokoso luksta, uzdejau kuoksta najaso ir aptraukiau tuo tinkliuku kur mandarinai buna sudeti. Najasas ziauriai greit auga ir gerai atrodo, tik paskui pilnas akvariumas jo buna, reikia daznai pavirsiuje nugrebti ir i siuksline padeti Veliau ta pati su pelia esu dariusi irgi lb graziai atrode. Ta beje irgi baisiai greit pas mane augo. Veliau atsisakiau tokiu sauniu ideju, nes tiesiog erzina pastoviai sienauti. Todel galiausiai priaugau iki letaeigiu anubiu, krinumu, bolbicio ir pan. Tuos uztenka karta i metus paravet
I Vilniu rytoj galiu perduoti augalu, jei atsiimsite Medeinos gatveje. Parasykite, jei kas norite, tai supakuosiu ir perduosiu zmogui.
QUOTE(Jurginiukas @ 2013 10 20, 21:24)
Mergiukai, kai cituojat trinkit geriau paveikslų nuorodas, labai daug vietos užima
O gal man gražu citata su paveikslu
Nea, nenuskilo. Jos būna akvariumų išmatavimų
QUOTE(raganiuxe @ 2013 10 20, 21:39)
Su tinkleliu visai kas kita.
kad skonio reikalas. Man, pvz, visai nepatinka apžėlusi galinė siena.
O žuvys negali pasislėpt už tos sienelės - nėra pro kur užlįst .
Dėl kaupimosi... Pažiūrėsim, įdomu ir man, kaip čia bus...
QUOTE(Dilma @ 2013 10 20, 21:46)
Tiesa sakant as irgi nezeldinciau
Man geriau keli aukstaugiai augalai kai dengia arba grazi saka kazkuo apzelus.
Pati siena tai geriausia tiesiog siena, tik cia supratau didelis reikalas verda kazkaip ja paslepti, tai pasidalinau mintimis..
Drauge mano tokia sienele turejo, kai ciklidus laike. Tai mailius ten sugebedavo pralist ir uzaugti ir nudvesti.. Pastoviai vis radybos budavo tam akve "kas uz sieneles gyvena". Klijuodavo, lupdavo, vel klijuodavo Aisku irgi linksma kazka netiketo ten atsidarius rasti.
As taip esu coridorusus radusi. Kazkada kai irenginejau sita dideli akvariuma, tai po truputi is senojo keliau augalus. Pasirodo buvo coridorusai ikrus lapuose sudeje. Ijungiam sviesa kazkada, o ten jau tokie puszuviai plaukioja burys. Dziaugemes, kad atsirado ir stebejomes ka jie ten valge, kad tokie nemazi uzaugo. Kita karta seri seri tai mailiu ir vistiek neuzauga, o cia tarp augalu neseriami puikiausiai sau uzaugo visas burys.
QUOTE(Dilma @ 2013 10 20, 22:46)
Užlenda deja, niekaip nei klijuot nei pats tinklelis nepadeda, nera visiškai lygūs ir prigludę kraštai, o žuvytės smalsios ir jom menkiausio plyšelio užtenka pralyst, mano irgi ten turėtų būt ne viena nugaišus ale gražu