QUOTE(vilaila @ 2013 10 19, 14:19)
Gal kas bandėt dumblius su vario sulfatu naikint?
Dazniausiai sraiges dusina situ preparatu..bet labai atsargiai reik, nes daug ka zudo - kai kuriuos augalus, zemesniaja fauna...
QUOTE(cile @ 2013 10 19, 11:50)
Nu tu cia pavarei
Beje, norejau paklaust del willow antipyretica - kaip ja tvirtint ir kokioj temperaturoj ji pas tave auga? Nes kaip priskaiciau, tai sitas grozis pasirodo vargo vakariene...ir kokia sviesa ji galiausiai megsta?
Beje, norejau paklaust del willow antipyretica - kaip ja tvirtint ir kokioj temperaturoj ji pas tave auga? Nes kaip priskaiciau, tai sitas grozis pasirodo vargo vakariene...ir kokia sviesa ji galiausiai megsta?
Aj nieko nepavariau tiesiog man Jolancike didelį kupstą atsiuntė, nepagailėjo, tai prikišau visur, žiūriu, kad per daug, o ar auga pas mane, dar nepasakyčiau , bus geriau matyt kokia kondicija kai ištrauksiu perteklių Bet man atrodo, kad šita kaip tik nereikli labai, Dilma sakė, jei nejuokavo žinoma, o ji tai gali , kad pakeitė kita, neš ši per greitai augo O pas Jolancikę matėt, tik bujoja į visas puses, šviesos joms reik manau ir tiek
QUOTE(vilaila @ 2013 10 19, 13:19)
Gal kas bandėt dumblius su vario sulfatu naikint?
Vuj vuj, žmonės, nu kam taip žiauriai, nebandžiau ir nebandyčiau, jei jau nėr kantrybės, Algexit giriamas preparatas.
QUOTE(Jurginiukas @ 2013 10 19, 17:55)
Aj nieko nepavariau tiesiog man Jolancike didelį kupstą atsiuntė, nepagailėjo, tai prikišau visur, žiūriu, kad per daug, o ar auga pas mane, dar nepasakyčiau , bus geriau matyt kokia kondicija kai ištrauksiu perteklių Bet man atrodo, kad šita kaip tik nereikli labai, Dilma sakė, jei nejuokavo žinoma, o ji tai gali , kad pakeitė kita, neš ši per greitai augo O pas Jolancikę matėt, tik bujoja į visas puses, šviesos joms reik manau ir tiek
Vuj vuj, žmonės, nu kam taip žiauriai, nebandžiau ir nebandyčiau, jei jau nėr kantrybės, Algexit giriamas preparatas.
Tiesiog vienas akvariumistas Vilijampoles turgelyje man pasakojo, kaip jis silpnu vario sulfato tirpalu (proporciju neprisimenu) zalia siulini dumbli naikina. Kitiem augalam ir zuvim nekenkia.
Žalias siūlius nuo šviesos ir trąšų pertekliaus gali atsirast, kai augalų masė nepakankama, bent jau pas mane šitaip, man padėjo apšvietimo laiko sureguliavimas, išnyko kaip dūmas. Iš mano patirties vienintelis dumblis sunkiai suprantamas nuo ko ir kaip su juo kovot yra barzda, va dėl šito brudo tai chemiją bandyčiau, ir tai nesiryžtu, o visi kiti ... tik pajaust reikia, kas ne taip.
O kodel pradejo zaliuoti stiklai? Tiesiogines saules negauna akva, kambarys su langais i siaurine puse, kazkaip iki siol stiklai gana svarus budavo, o dabar i savaites pabaiga gana nemenkai apsiblausia visi sonai. Lempas gal per ilgai deginu ar dar kazkas gali itakot ta zaliavima?
QUOTE(Jurginiukas @ 2013 10 19, 18:55)
Aj nieko nepavariau tiesiog...
Nea, as ne samana turejau omeny, bet toki gausu rinkinuka augalu ir dar uz 5Lt
man atrodo, kad šita kaip tik nereikli labai, Dilma sakė, jei nejuokavo žinoma, o ji tai gali , kad pakeitė kita, neš ši per greitai augo O pas Jolancikę matėt, tik bujoja į visas puses, šviesos joms reik manau ir tiek
Teisingai, apie samana geriau reiktu Jolancikes ir Dilmos klaust, nes gi pati nesenai gavai (ar galiu kreiptis vienaskaita, nes ziuriu dauguma cia tujinasi ?)
Siaip kiek googlinau, ypac rusu saituose, tai ji neva megsta vesu svaru vandeni ir jei nesipainioju, ribota sviesa...
Beje, labai idomu i kokia samanele ji buvo Dilmos ismainyta ?
QUOTE(cile @ 2013 10 19, 20:33)
... Teisingai, apie samana geriau reiktu Jolancikes ir Dilmos klaust, nes gi pati nesenai gavai (ar galiu kreiptis vienaskaita, nes ziuriu dauguma cia tujinasi ?)
Siaip kiek googlinau, ypac rusu saituose, tai ji neva megsta vesu svaru vandeni ir jei nesipainioju, ribota sviesa...
Mane tujinti galima (p.s. tik visiems geriems, gyvūnus gerbiantiems žmonėms)
O jei Willow reikia švaraus vandens tai šūūds tada , dvi savaites nekeičiau vandens, nebuvo laiko, bet rytoj prisižadu ne tik vandenį pakeist, o ir bačką išvalyt
Dilma nežino į ką Willow iškeitė, arba žino, tik niekam nesako
Papildyta:
QUOTE(gitulia @ 2013 10 19, 20:10)
O kodel pradejo zaliuoti stiklai? Tiesiogines saules negauna akva, kambarys su langais i siaurine puse, kazkaip iki siol stiklai gana svarus budavo, o dabar i savaites pabaiga gana nemenkai apsiblausia visi sonai. Lempas gal per ilgai deginu ar dar kazkas gali itakot ta zaliavima?
Apšvietimas gali, bet jei nieko nekeitei, tada pusiausvyra sutrikus, gal nereguliarus vandenuko keitimas, filtriukas nepravalytas laiku, tik truputį daugiau kokių nitratų ir gali pažaliuot, o akvukas kai nedidelis, tie svyravimai parametrų labai jaučiasi greitai, bent pas mane tas žaliavimas tai atsiranda tai pranyksta
QUOTE(Jurginiukas @ 2013 10 19, 21:51)
O jei Willow reikia švaraus vandens tai šūūds tada , dvi savaites nekeičiau vandens, nebuvo laiko, bet rytoj prisižadu ne tik vandenį pakeist, o ir bačką išvalyt
Na, as nesu visai tikra, reiks prie progos dar pasiskaitinet..galejau ir klysti, nes ir apie kita samana info rankiojaus...reiks keliu saltiniu info sulygint, nes gi ir LT saituose buna pievu prirasyta, tarkim apie zuvytes..o kai apie augalus, bent jau sita samanale nieko neismanau, tai ir nezinau kiek patikimas tas saltinis...taip kad prasom neskubet su akvuko valymais ir isvadom, reik dar Dilmos sulaukt, ka ji paporins tuo klausimu
QUOTE(cile @ 2013 10 19, 12:50)
Nu tu cia pavarei
Prie to paties nors ir paveluotai, noriu padekot visom, kurios padejo sito grazaus inoringo augalelio isigyt O pradininke Dilma, ar ne ?
Prie to paties nors ir paveluotai, noriu padekot visom, kurios padejo sito grazaus inoringo augalelio isigyt O pradininke Dilma, ar ne ?
Nė velnio ji nereikli, pas mane augo prie 28 laipsnių ir bujojo . Ir šviesa kaip šviesa pas mane, nieko ypatingo. Tiesa, prie taupiosios lemputės mažajam akvariume nenorėjo augt...
Bet man atrodo, kad šita kaip tik nereikli labai, Dilma sakė, jei nejuokavo žinoma, o ji tai gali , kad pakeitė kita, neš ši per greitai augo
gali, bet šiuo atveju nejuokavo
QUOTE(Jurginiukas @ 2013 10 19, 21:51)
Mane tujinti galima (p.s. tik visiems geriems, gyvūnus gerbiantiems žmonėms)
Neimk į galvą tu to vandens švarumo - pas mane ir po 3 savaites nekeistas būna
Neatsimena Dilma, į ką iškeitė tą willow, bet jei kas norit, turiu kelias šakeles. Ir dar kriptokorinos turiu, valisnerijos spiralinės ir ragalapio
Pas mane ir vėl pasikeitimai. Nusistovės vanduo, nufotkinsiu
Nu va ka radau, jei kas skaitot rusiskai http://www.ekzotika.com/plant33 http://oformi-akvari...is-antipyretica Tiesa, antroj nuorodoj samaneles vaizdas kiek kitoks, bet aprasymas labai panasus...dar vienam forume rase, neva ji nepriauga nei prie saknies, nei prie akmens...reik ispraust tarkim i medzio trisaki, tada bus gerai, formuos ta kupsta...ka panasiai ir matem pas Jolancike...kita vertus turbut daugumai samanu netinka augt storiu sluoksniu, nes tada apatniai sakels be sviesos zusta
QUOTE(cile @ 2013 10 19, 23:03)
kita vertus turbut daugumai samanu netinka augt storiu sluoksniu, nes tada apatniai sakels be sviesos zusta
Taip ir buvo pas mane - per greitai augo, ir tiesiog apatiniai sluoksniai nurudavo...