O kaip Jüs nusiurbinėjat gruntus, kuriuose pilna augalų? pas mus pasipylė gupių mailiukas, kolkas traukiu pamačius į kitą akvariumà, bet jaučiu reik pradėt palikinėt, nes žuvų kaip ir gana, o apsistatyt akvariumais nenoriu
QUOTE(Tuomce @ 2013 10 11, 15:53)
tik idomu kiek ilgai gyvuotu sitam forume naujokai deja neilgai isbuna, tai idomu kiek istvertu pastoviai skaipe koki spama
Na na tik nereikia čia taip žiauriai apie naujokus, kad jie neištvermingi , skaitau jus kokius pusantrų metu nuolat, tik kad parašius kelias žinutes esu
QUOTE(kubilina @ 2013 10 11, 17:52)
Naujokai dažnai būna kuklūs kalbėti, bet aktyvūs skaitytojai
Aš Kauno bazėje įsigijau dugno nusiurbėją už 8lt. Šiandien pirmą kartą pasinaudojau. Daiktas elementarus, bet veikia super gerai.
Aš Kauno bazėje įsigijau dugno nusiurbėją už 8lt. Šiandien pirmą kartą pasinaudojau. Daiktas elementarus, bet veikia super gerai.
Buna tu naujoku ir hyperaktyviu
QUOTE(MeiLLi @ 2013 10 11, 18:00)
O kaip Jüs nusiurbinėjat gruntus, kuriuose pilna augalų? pas mus pasipylė gupių mailiukas, kolkas traukiu pamačius į kitą akvariumà, bet jaučiu reik pradėt palikinėt, nes žuvų kaip ir gana, o apsistatyt akvariumais nenoriu
Tai gal nelabai ir siurbt reik ten kur tankumynas, arba atsargiai tik su zarnele pavirsiukais pratraukt. Vienas kitas atsitiktinis sudelis taps trasa, o pagrindinis serimas/veiksmas pilkoj vietoj kad butu.
Pas mane atskirtos gupiju patinai nuo pateliu, tai visi ramus, ner istvirkavimo ir menkaverciu mailiuku...o tai pradeda vaikai vaikus daryti
QUOTE(papliauška @ 2013 10 11, 18:13)
Na na tik nereikia čia taip žiauriai apie naujokus, kad jie neištvermingi ,
Buna ju visokiu, bet is tikro nemaza dalis greit issikvepia, ypac zuvininku ir misrunu sunu turetoju
Ne visi naujokai vienodi. Yra ką tik šviežiai įkritusių į akwą, o yra ir su patirtimi tik neseniai prisijungusių. Laikas atseikėja tikruosius akvariumistikos aistruolius. Bet jei jau kartą užkibai, tai visam likusiam gyvenimui. O kam neprilipo toks šlapias reikalas-vadinasi ne jo pomėgis. Arba reikia kitam šeimos nariui perleisti šį rūpestį, gal geriau seksis. Tada tik sėdi prieš akwą ir grožiesi.
O temelėje rašyti kartais ir nerašai, nes yra kas jau seniai bendrauja, taip sakant susigiedojusi grupė ir anksčiau išmintimi pasidalina. Tai ir gerai-geras branduolys visada pritraukia kitus. O jei mano akwai viskas arba žinau pati savo klaidas, tai ir klausimėlių neatsiranda. Bet temelę patikrinu kelis kart per dieną. Pasidžiaugiu jūsų grožiais.
O temelėje rašyti kartais ir nerašai, nes yra kas jau seniai bendrauja, taip sakant susigiedojusi grupė ir anksčiau išmintimi pasidalina. Tai ir gerai-geras branduolys visada pritraukia kitus. O jei mano akwai viskas arba žinau pati savo klaidas, tai ir klausimėlių neatsiranda. Bet temelę patikrinu kelis kart per dieną. Pasidžiaugiu jūsų grožiais.
mergaites pas mane svente siandien pecilija pabere mailiaus ir pirma karta pamciau akve mini krevetuka .Maciau krevete su ikriukais,po to be ju,maniau zuvys bus psidarbave ,ikriukus surija .Krevetes auginu apie menesi.Su krevetem pirkau ir viena pecilija,pasirodo nescia ,tai siandien pabiro
QUOTE(kubilina @ 2013 10 11, 17:52)
Naujokai dažnai būna kuklūs kalbėti, bet aktyvūs skaitytojai
tiesa
Man irgi klausimas kaip nusiurbinėt, tiksliau ar nusiurbinėt augalų sąžalynus Pas mane dabar olandiško tipo džiunglės, 90 proc. dugno užimta augalų, siurbiu atsargiai tik tarpus, na bet kai sumanau ką rimčiau persodint, kai pajudinu kemsyną, tai ojoj kiek sukyla dumbliuko Du galingi filtrai 96 l akvoj aišku greit nuskaidrina vandenį, bet .... visada susimąstau ar nepakėliau kokios infekcijos užsiveisusios tame dumble ir kitą dieną su baime einu žiūrėt ar sveika fauna Šiaip iš augalų kondicijos matosi, kad jiems vis dar per kūdas gruntas, reiktų dar ššššš, na bet svarbiausia man, kad žuvys būtų sveikos, vat ir stovi vis tas klausimas, ar gerai darau, kad laikau kemsynus ir kad į juos su sifonais nelendu
Ech.. žinios dar ne viskas, patirtis yra viskas
Ech.. žinios dar ne viskas, patirtis yra viskas
QUOTE(Jolancike @ 2013 10 11, 11:31)
Jei keisi gruntą, tai žuvis iškelt reikia, bet neskubėk su 50 litrų, nes tam synodončiui per mažas bus, iškart imčiau bent jau 112 l bliūdą kaip minimum
taip taip, tas 50 tai kaip trilitriakas turejau 12l, isigijau 60l, galvojau jau kad bus erdves dabar.... kai reikejo augalus susodinti supratau kad niekas netelpa ir mazas jis. nu bet kol kas ir su tokiu gyvenu. ir vis viliuosi, kad ateityje turesiu dyyydeli
QUOTE(MeiLLi @ 2013 10 11, 16:56)
gal kas turi krevečių pardavimui? galiu mainais auksinę pasiūlyt , nes negaliu jos leist į bendrą akvariumą kur temperatūra 25 laipsniai
galiu pora padovanoti. tik jos bus tos isbalusios red cherry
o kam tas skype jei ir cia rasyti galima kazi ar vyktu aktyvesnes diskusijos
kas per velnias darosi vienam augalui: jo lapai juoduoja o paskui kaip nukramtyti buna ir lieka siaudai tik visi augalai kaip augalai nugeltonuoja o sis pajuoduoja
ir prisikalbejau, kad blogieciu sraigiu nebeturiu siandien dvi dar kokonines pamaciau
Jungiames ir mes su savo 120 l. "taikiu" akva. problemele tame, kad itariu guramis praretino augalus neblogai, kuriiuos pirkom uz kosmine kaina.."kikoj" gal kas turite pasidalinimui ar pigiai parduoti? turim "stora" guramiene, reik ko nors plaukiojancio... izulaus, gyvunija naikinancio marmurinio vyro atsisakeme - pervezeme i vaiku sanatorijos akva..pritapo o siaip dar visokio plauko barbusu,ancitrusu, koridoru,minoru, keli neonai, 2 skaliarai ir ryklinis samukas, laukiam kita savaite jam draugijos uzpirkti, nes drauge krito ir koki menesi naslauja grazuolis gruntas naturaliu akmenuku 0,5 - 1 cm ir keramikos pilaites, filtras vidinis tetratec ( 120-250 l berods.. vienzodziu, su perspektyva ) neturime fono... kolkas gerai kaip yra.
QUOTE(keldziuke @ 2013 10 11, 22:20)
Jungiames ir mes su savo 120 l. "taikiu" akva. problemele tame, kad itariu guramis praretino augalus neblogai, kuriiuos pirkom uz kosmine kaina.."kikoj" gal kas turite pasidalinimui ar pigiai parduoti? turim "stora" guramiene, reik ko nors plaukiojancio... izulaus, gyvunija naikinancio marmurinio vyro atsisakeme - pervezeme i vaiku sanatorijos akva..pritapo o siaip dar visokio plauko barbusu,ancitrusu, koridoru,minoru, keli neonai, 2 skaliarai ir ryklinis samukas, laukiam kita savaite jam draugijos uzpirkti, nes drauge krito ir koki menesi naslauja grazuolis gruntas naturaliu akmenuku 0,5 - 1 cm ir keramikos pilaites, filtras vidinis tetratec ( 120-250 l berods.. vienzodziu, su perspektyva ) neturime fono... kolkas gerai kaip yra.
Ryklinis šamukas žuvyčių Jum nepatvarko? Ypač tokių kaip barbusai, neonai
Gal ir ne naujiena pasakysiu...
Įvedus Google vaizdai paiešką - "stalas-akvariumas" labai įdomių idėjų radau
Gal kam pateiks ir bus naudinga.
Įvedus Google vaizdai paiešką - "stalas-akvariumas" labai įdomių idėjų radau
Gal kam pateiks ir bus naudinga.