Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę (4)

QUOTE(ankata @ 2013 09 18, 08:41)
dar patarciau pagalvoti apie virsutiniu spinteliu dureles virs kriaukles. ar atidarius antrosios (iš kairės) spintelės dureles neklius į galvą, petį, plaunant indus? ar nereiks vaiščioti aplink tas dureles? mes turėjom panašiai pasidarę, tai baisiai nervino, tai įsidėjom lankstus tai spintelei 180 atsidarymo kampu  smile.gif  bet šiaip jei daryčiau kitą kartą, tai geriau atsidarančias į viršų spinteles.

Šiaip indus plauna indaplovė. Bet jei kokį puodelį ir išplaunu, visada pirma išluostau, tik tada dedu i indų džiovyklę. Taip, kad ji niekada nebus atidaryta, kol plausiu kažką.
Bet turiu ir šitokį varianta. Pradžioj sakiau, kad bus tik horizontalios spintelės. Bet kuo toliau, tuo labiau patinka vertikalios. Man kažkokia aukštesnė virtuvė, pas mus ir taip aukštis nedidelis, 2500, virtuvės zoonoj, dar lubos paleistos (iki sienelės), tai dar kokį 7-9cm pažemėjo.
user posted image

QUOTE(Mindija @ 2013 09 18, 08:41)
Dėl standartų tai labai jau ginčytinas reikalas ax.gif
Manau, daugelis daro, taip kaip išeina ir kaip reikia.
Laidams tikrai pakas 0,5-1cm, tikrai nemačiau storesnių.

Tik pora cm reiktų pastorint spinteles, į 52cm pločio spintelę telpa kuo puikiauiai ax.gif
Dėl vėdinimosi... Vistiek bus naudojama tik retai ir kelias minutes, tiesiog kol naudositės durelių neuždarykit, kad oras "vaikščiotų" ir viskas smile.gif
Labas rytas 4u.gif

Netilps, nes psintelė iš išorės 525, o atmetus šonines plokštės, vidus siauresnis lieka g.gif . Galų gale padarysiu platesnę, bet ar tada bus patogu plačias atidarinėt? g.gif

Atsakyti
Sveikos,

kurios turit baltas virtuves? Man jos beproto grazios ir pati planuoju uzsisakinet balta blizgia. Tik bijau, kad labai viskas matysis, aisku blizgios pliusas, kad lengvai valosi. Stalvirsi planuoju daryt tamsu medzio imitacijos (LMDP). Tik idomu ar labai nesibraizys ir paskui nesigailesiu kai apsitrins... Kai turesiu laiko imesiu ir virtuves planeli wink.gif
Atsakyti
QUOTE(JViktorija @ 2013 09 18, 09:53)

Man gražiau atrodo paskutinis Jūsų virtuvės variantas su horizontaliom pakabinamom spintelėm 4u.gif . Labiau viršus rišasi su apačia.
Dėl vertikalių spintelių - negalima taip sakyti, kad nebus durelės atidarytos, kaip plausit kažką. Tikimybė yra, tad jei kampas durelių makaluosis prieš nosį - nekas schmoll.gif .
Jeigu visgi darysit vertikalias pakabinamas spinteles, patarčiau susiprojektuoti taip, kad iš kairės į dešinę būtų viendurė spintelė, kur durys atsidaro į kairę, po to dvidurė - džiovykla (jeigu jos Jums reikia g.gif , nes jei indus indaplovėje plausit, o plautuvėj išplautą puodelį vistiek pirma iššluostysit, o tik paskui į džiovyklą, tai džiovykla praranda savo funkciją, kam tada dėti specialią furnitūrą g.gif ), kaip tik virš plautuvės, pirmos durelės atsidaro į kairę ir jų kampas, nors ir artimesnis, stovint prie plautuvės, nei antrų durelių, atsidarančių dešinėn, gausis kaip tik ties stalviršiu, tad tikimybė susitrenkti galvą stipriai sumažėja. Po to vėl viendurė spintelė su į kairę atsidarančiom durelėm - patogiau taip stovint prie kaitlentės ką nors pasiekti, po to gartraukis, ir paskutinė siaura spintelė su į dešinę atsidarančiom durelėm 4u.gif . Nežinau, ar aiškiai parašiau, bet tikiuosi suprasit smile.gif .
Dabar turiu patirties su 421mm viršutinių vertikalių spintelių durelėm... ir ką, stuktelėjau galva kelis kartus jau doh.gif . Saugiausios turbūt 300mm durelės, arba reikia dėti tuos 180 laipsnių lankstus smile.gif .
Atsakyti
Juodai, kaip tik taip ir galvoju daryt atidarymus. O virš kriauklės galima įdėti 180 laipsnių lankstus.
Dabar kitas klausimas: jeigu daryt vertikalias spinteles ir lygint jas su gartraukiu. Geriau leist gartrauki (bet tada bus puodus nepatogu maišyt) ar trumpint spintelės ir lygint su gartraukiu (bet tada jos keistai trumpos, negraži man forma biggrin.gif doh.gif ).
Atsakyti
Linija išsprendėm, dėsim gartraukį, kurio nereikia ištraukti bigsmile.gif .
Dar siūlo mechanizmą į kampinę spintelę, kaži ar verta tokius pinigus sukišt? g.gif
user posted image
arba
user posted image
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Radau keletą simpatiškų variantų kaip palengvinti aukštų spintelių vaizdą:
user posted image
user posted image

QUOTE(Dalsida @ 2013 09 16, 15:56)
Sveiki ir sveikos
Norėčiau paprašyti pagalbos projektuojant virtuvės baldų komplektą. Virtuvė maža tik truputį virš 5 kv.m., lubų aukštis 2,6. Pageidaučiau, kad baldai būtų kuo talpesni, todėl, manau, geriausia tiktų kampinis baldų komplektas su aukštesnėmis pakabinamos spintelės. Vandens ir nuotekų vietos nenorėtume keisti, todėl kriauklė būtų kampe. Įkeliu šiokį tokį virtuvės planelį. Projektavimo programomis nemoku naudotis, tai labai būčiau dėkinga už vizualų projektą

Taigi spintelėm susidėlioti nereikia jokių programų. Tiesiog popieriuje pasipaišykite kvadratėlius ir stačiakampius (atitaikę mastelį) ir iškart matysis kas telpa 4u.gif Jei pabandysite Ikea programėlę ir turėsite klausimų, kreipkitės, padėsiu kuo galėsiu.

QUOTE(JViktorija @ 2013 09 18, 06:39)
Viršutinės spintelės gylis berods 33cm, standartas. Norint mikrobangę kelt į viršų, reiktų didint apie 10cm, nes dar reik laisvumo palikt laidams. Kitas niuansas, keičiasi spintelių plotis, išsidarko visos linijos, gausis košė. Ir taip dabar 4 spintelės po 525, gartraukio 600 ir šalia 450, o jeigu mikrobangę kelt, tada jau ir tos 4 nebebus lygios

Vat žiūriu į šitą spintelę ir neatrodo ji man baisiai gilesnė už "standartinę" 330 g.gif
user posted image
Jei mikrobangę keliat į viršų, galima ją slėpti ir už dvejų durelių. Ir dabar puikiai tilptų, nes kaip suprantu pačios spintelės yra 900, tik durelės dvejos? O ta "košė" tai labiausiai matosi ant popieriaus...
QUOTE(Mindija @ 2013 09 18, 07:41)
Dėl standartų tai labai jau ginčytinas reikalas ax.gif
Manau, daugelis daro, taip kaip išeina ir kaip reikia.
Tik pora cm reiktų pastorint spinteles, į 52cm pločio spintelę telpa kuo puikiauiai ax.gif
Labas rytas 4u.gif

drinks_cheers.gif Labai jau slidus reikalas tie standartai...

QUOTE(JViktorija @ 2013 09 18, 09:42)
Juodai, kaip tik taip ir galvoju daryt atidarymus. O virš kriauklės galima įdėti 180 laipsnių lankstus.
Dabar kitas klausimas: jeigu daryt vertikalias spinteles ir lygint jas su gartraukiu. Geriau leist gartrauki (bet tada bus puodus nepatogu maišyt) ar trumpint spintelės ir lygint su gartraukiu (bet tada jos keistai trumpos, negraži man forma  biggrin.gif  doh.gif ).

Mes dabar visur susidėjom 180tinius lankstus, nes labai patogu, visiems rekomenduoju thumbup.gif Juo labiau pas mus, kai stalviršis nėra "standartinio" gylio.
O kam spinteles trumpinti? Ne jokia ne naujiena būtų trumpa gartraukio spintelė, o kitos normalaus ilgio. Nors jei jau apsisprendėt dėti neištraukiamą, tai problemos ir nebėr.
QUOTE(JViktorija @ 2013 09 18, 10:16)

Dar siūlo mechanizmą į kampinę spintelę, kaži ar verta tokius pinigus sukišt?  g.gif

Pasidomėčiau tokių sprendimų kainom kitose vietose, pvz Ebay. Krepšeliai, kurių norėjom kainavo ar ne perpus pigiau negu parduotuvėj. Be to, galima su baldininku ieškoti ir savadarbių sprendimų, kaip pvz čia:
user posted image
Interneto platybėse ir daugiau tokių idėjų galima rasti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindija @ 2013 09 17, 13:59)
Užaugs tie vaikai, nespėsit ir mirktelt biggrin.gif
Pas mane bus aukštai ir visai nesuku sau smegenio. Didžioji pasieks, o mažė ir taip riebi, jei kokį valgymą ir praleis, tai tik į naudą lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Mes tai atsisakėm mikrobangės ir nepasigendam. Kuo mažiau griozdų (juolab ne super naudingų), tuo geriau thumbup.gif
Duoną jau n metų šaldytuve laikom thumbup.gif
Rankšluostuką kabinu ant orkaitės, bet ne per visą rankeną (nes irgi nelabai taip patinka), bet tiesiog panaudojau turėtus kabliukus su kilputėm, prisegu rankšluostuką už kampuko, ir tą kilputę pakabinu šone rankenos. Man nekliūna biggrin.gif Tik pritaškau biškį, nes gi man nuo kriauklės dar pasisukt reik iki orkaitės. Bet aj, nieko.
Beje, jau įsidėjom stiklines lentynėles į nišukę paliktą, bet dar norim apšvietimą ten sukurpt. Kažkada biggrin.gif

Jviktorija, man su horizontaliom gražiau 4u.gif Gražiai su apačia sueina, ir toks vientisesnis vaizdas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabby_jz: 18 rugsėjo 2013 - 13:00
Del ranksluostuko kabinimo,tai man patiko pas MB mociute toks ukiskas, paprastas budas: ant dureliu vidines puses prikabinta maza pakabele, kabliukas ir ant jo kabina ranksluosti. Gaunasi, kad uzdarius dureles jo nesimato, o jeigu jis labai suslapes, tai permeta i isore (aisku,tada jau nelabai atrodo ax.gif ). Ir pas ja ranksluostukai ant ilgu kilpuciu, kad galetu permesti i isore biggrin.gif Kartais tie seni zmones kad prigalvoja, bet kai ka verta prisitaikyt sau biggrin.gif

Mes irgi svarstome, ka daryti su mikrobange, jei MB nesutiks ismesti, tai jauciu desiu ant saldytuvo, kur dabar laikinai stovi, bet as baigiu priprast. Tiesa, vaikai jau nepasisildys patys, nes saldytuvas 185 cm biggrin.gif Bet gal taip ir atprasim ja naudotis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilla: 18 rugsėjo 2013 - 13:09
Dėl horizontalių nesiginčyju - yra tų privalumų. Bet gal, kad aš turėjau horizontalias- nebenoriu. O ir šiaip, tas lubų pažemėjimas, dar plius dvi horizontalios, nu baisiai man kažkaip žemina viską g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2013 09 18, 14:07)
Del ranksluostuko kabinimo,tai man patiko pas MB mociute toks ukiskas, paprastas budas: ant dureliu vidines puses prikabinta maza pakabele, kabliukas ir ant jo kabina ranksluosti

Tai va tai va,gera mintis,bet kad neliko nei vienų durelių pas mane unsure.gif

Ir išvis man pradėjo nervai jamt... Buvau beveik beskambinanti baldžiui, paklaust ar dar galiu ką keist doh.gif doh.gif
Gal tikrai nereikėjo man naikint tos rankšluostinės? g.gif Ir kam man, galvoju dabar tie 9 stalčiai? g.gif
Dar atsisėdus permasčiau, kad blyn, mano darbastalis tik 70cm pasidarė doh.gif Aišku, kad mažai doh.gif

Nekreipkit į mane dėmesiaus, tik šiaip va su savim šnekuos unsure.gif

Bendrai turiu ir gerą naujieną biggrin.gif Užsisakiau dar du lėkščių komplektus doh.gif Vuo, dabar jau turėsiu kasdieniniam naudojimui cielus 4 po 18vnt lotuliukas.gif Galėsiu savaitę indų neplaut biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindija @ 2013 09 18, 14:30)
Bendrai turiu ir gerą naujieną biggrin.gif Užsisakiau dar du lėkščių komplektus doh.gif Vuo, dabar jau turėsiu kasdieniniam naudojimui cielus 4 po 18vnt lotuliukas.gif Galėsiu savaitę indų neplaut biggrin.gif

Prašom parodyti lėkštes ir iš kur užsakinėji g.gif . Aš irgi noriu savaitę neplaut unsure.gif...
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 09 18, 14:38)
Prašom parodyti lėkštes ir iš kur užsakinėji  g.gif . Aš irgi noriu savaitę neplaut unsure.gif...

Nu čia tai geras unsure.gif Atsiverčiu, kad nuorodą nukopint, o akcija pasibaigė biggrin.gif tongue.gif O dar ryte užsakinėjau.
Aš ėmiau du komplektus sweet line smile.gif
dar iš anksčiau turiu nusipirkus šitokius, tai daba jau ramu biggrin.gif
Atsakyti