Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę (4)

QUOTE(Mirksniukas @ 2013 10 16, 16:20)
murmur, man atrodo, kad pigiau nei 9000lt su filingais ir masyvo stalviršiu nelabai rasi, kas pagamintų g.gif
mūsų virtuvinis irgi L formos, 3,1mx3,3m, iš dažyto MDF, su filingais, blum furnitūra, stalviršį vis tik pasirinkau HPL. mokėjom ~9000lt, čia buvo pigiausiai, ką pasiūlė (apklausiau kokia 15 firmų doh.gif ). be jokių didelių pribumbasų (karuselių ir pan), apačioj - siauras kargo stalčius, 5 stalčių blokai (įskaitant stalčius po kriaukle), indaplovės durelės ir kampinė spintelė su durelėm. viršuj spintelės tik ant vienos sienos, viso 6 durelės. šaldytuvas neįmontuojamas, paprastas.

Teks tuomet det be filingu ir stalvirsi paprasta. Kazkaip suksimes kad ir grazu ir pigiau butu, turiu pora ideju, sugeneruosiu parodysiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(NioNka @ 2013 10 14, 14:13)
Sveiko mamytes, noreiau jUsu patarimu. Planuoju virtuve:
https://drive.google...amp;usp=sharing

Virtuve bus baltos spalvos. Negaliu apsispresti del mezdiagu Patinka dazytas pavirsius, bet ant jo matosi kiekvienas prisilietimas.. o vat del lamituotos plokstes girdejau ant baltos spalvos bus matomi pajuodave krastai po kiek laiko.

Kol kas pigiausi pasiulymai is siu imoniu:
mikrobas.eu
Oba baldai

gal kas nors ka nors girdejo apie jas?

Na man gal ir patinka tie blizgus fasdai, bet tiesa sakant nelabai as tokia svaruole ir baisiai nemegstu tvarkytris... man cia tik kad REIKIA.. del ko noriu padaryti taip kad kaip imanoma isvengti tu darbu smile.gif ir tai vien nuo baltos spalvos baisu pasidaro. Siaip maciau pas drauge matini pavirsiu beje ir bakltas, tai baisiai matosi visi pirsciai (aiku nezianu kada tvarke).
Del gaugiau stalciu tai net kazkaip man ir nera kur juos kisti. Po kriaukle neigauna (prarasiu kampa), nes prekyje is kairio sono bus indaplove kazkada tai. Ten tik breziniuose neteisingai spinteles plotis nurodutas. Toliau orkaite, tada bus dureles karuselei (iri neteisinagi breziniuose, apsigalvojau deti apvalia karusele), Tai ten kur tie stalciai yra tik ten ir gaunasi, o deilgio.. na kazkaip po 45 cm atrodo per siauros.. Ir siiap kalbejau su viena imone, patis laikiklaiai turi atlaikyti ~75 kg. O kad dugnas nepralinktu desiu pastiprinima. tai tikiuosi bus ok.

O kodel sakote kad per platus virsutines spinteles? Bejeo jos siek tiek bus mazesnes ~60 cm. Nes reikai kompensuojamuju juosu is krastu, kad netrankyti sienos bei salia esancios spinteles. Na del atidarymu mechanizmu tai net nezianu koeki etn bus.. ar 180laips. O ka cia reiskai? smile.gif siaip pageidavau tik vieno - svelnaus atidarymo

Del stalo, tao jo bus siauresnis 90 cm, bet ten ir neplanuoju kedes laikyti. Jos bus is kitos puses ir kur nors prie sienos. nors nezianu.. apie tas kedes tiesa dar negalvojau....
Papildyta:
QUOTE(Juodai @ 2013 10 14, 14:43)
QUOTE(NioNka @ 2013 10 14, 14:13)

O dažytų blizgių fasadų nenorite? Jie, kad ir nusitepa, lengvai nusivalo.
Ar ne per plačios pakabinamų spintelių durelės? Ar 180 laipsnių lankstus dėsite? Stalčių apačioj neplanuojate daugiau? Jie daug patogiau naudojantis virtuve, nereikia lankstytis, iškraustyti pusę spintelės, kad atraast reikiamą daiktą - atidarei stalčių ir visas jo turinys matomas, nieko kraustyt nereikia mirksiukas.gif .
Patarčiau daryti ne tokius plačius stalčius, nes į didelius stalčius daug telpa, sunkiai prikrauti stalčiai gali ilgainiui išklerti, nebeprisitraukti uždarant (man taip buvo senoj virtuvėj, apatiniam stalčiuij laikiau birius produktus stikliniuose induose, blum furnitūra). Ir šiaip smagiau susirūšiuoti daiktus, susidėlioti į atskirus stalčius, o ne vieną didelį gargarą darinėti kaskart - bent jau man...
Ar ne per didelį barą/stalą susiplanavot? Aplink jį dar bus kėdės, tad praėjimui vietos išvis nebelieka. Kad normaliai atsisėst skaičiuokit min 400mm erdvę kėdei, tada 565mm erdvė siaura jau gaunas suktis virtuvėje, o ir priėjimas prie šaldytuvo apsunkinamas - ten išvis mažas tarpelis praėjimui paliktas g.gif

Na taip, kazkaip neplanuoju is vis ten kedes laikyti.. mano mityse kedes bus is kitos puses ir tik sedant valgyti (ir tai bus mano puse) ten reiktu det kede. Nors planuoju ta stala mazint iki 90 cm. Nes breziniuose atrode kaip ir neblogai, o vat realybeje per issikysa i kita puse.
Atsakyti
QUOTE(bambyze @ 2013 10 15, 15:18)
Paranormali, o fasadas ir sienos, grindys kokiu spalvu? Jei fasadas venge kaip ikeltose Jusu foto, man asmeniskai sviesus graziau.

Pati labai stipriai noriu naturalaus azuolinio stalvirsio, bet kazkieno issakyta patirtis apie ispiltus burokelius ir neisgrauziamas demes vercia mane abejoti  unsure.gif

Yra tokia imone Porfyras, jie prekiauja plytelem, akmeniu ir .t. Kiek pamenu jie kazka panasau irgi turejo. Gal kazka rasite, nes apsirinkiams tikrai platus. tik kiek pamenu, panasus dalykai buvo labai branguis.
Atsakyti
QUOTE(NioNka @ 2013 10 16, 23:24)
O kodel sakote kad per platus virsutines spinteles? Bejeo jos siek tiek bus mazesnes ~60 cm. Nes reikai kompensuojamuju juosu is krastu, kad netrankyti sienos bei salia esancios spinteles.  Na del atidarymu mechanizmu tai net nezianu koeki etn bus.. ar 180laips. O ka cia reiskai? smile.gif siaip pageidavau tik vieno - svelnaus atidarymo

Sakiau, kad per plačios 600mm, nes jas atidarius, jeigu lankstai 90 laipsnių kampu teatidaro, durelės labai išsikiš, į jų kampus galvą trankysitės - tikrai tikrai mirksiukas.gif . Pas mane dabar ~450mm pločio spintelės, ir tai susitrenkiu kartais.
QUOTE(NioNka @ 2013 10 16, 23:24)
Del stalo, tao jo bus siauresnis 90 cm, bet ten ir neplanuoju kedes laikyti. Jos bus is kitos puses ir kur nors prie sienos. nors nezianu.. apie tas kedes tiesa dar negalvojau....
Na taip, kazkaip neplanuoju is vis ten kedes laikyti.. mano mityse kedes bus is kitos puses ir tik sedant valgyti (ir tai bus mano puse) ten reiktu det kede. Nors planuoju ta stala mazint iki 90 cm. Nes breziniuose atrode kaip ir neblogai, o vat realybeje per issikysa i kita puse.

O kur planuojate kėdes laikyti g.gif ? Ar taip ir stumdysit kaskart, kai norėsit susėst pavalgyt? Nepatogu bus schmoll.gif .
Jei sakot, kad bus ne taip, kaip papaišyta, tai gal patikslinkit savo virtuvės planelį, tada gal dar kokių minčių kas pasakys 4u.gif .
Atsakyti
Azuolini stalvirsi man paskaiciavo uz 3200lt. Beje Ikejoj susiskaiciavau toki pati uz 900lt smile.gif Isvis Ikejoj mano virtuve gaunasi apie 6000lt, beveik perpus pigiau nei pas gamintojus. Tik kad as ne baldininkas tai bijau pati pirktis po detale viska unsure.gif o jei kas netiks paskui, o jei tarpeliai kokie liks ar kas...
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 10 16, 22:52)
Sakiau, kad per plačios 600mm, nes jas atidarius, jeigu lankstai 90 laipsnių kampu teatidaro, durelės labai išsikiš, į jų kampus galvą trankysitės - tikrai tikrai mirksiukas.gif . Pas mane dabar ~450mm pločio spintelės, ir tai susitrenkiu kartais.

Bet jei 60cm spintele, ji gal su dvigubomis durelemis bus, po 30cm kiekviena? g.gif Turejau spinteles su 40cm durelemis, bet niekur niekada nesitrankiau, man buvo patogu... ax.gif Manau, kad dureles turi neissikisti arba labai nedaug isiskisti uz stalvirsio.

QUOTE(murmur @ 2013 10 17, 07:23)
Azuolini stalvirsi man paskaiciavo uz 3200lt. Beje Ikejoj susiskaiciavau toki pati uz 900lt smile.gif Isvis Ikejoj mano virtuve gaunasi apie 6000lt, beveik perpus pigiau nei pas gamintojus. Tik kad as ne baldininkas tai bijau pati pirktis po detale viska  unsure.gif o jei kas netiks paskui, o jei tarpeliai kokie liks ar kas...

Paziurekite koks ikejoje stalvirsio aukstis, ten jie man rodos kiti yra plonesni.. O del ikejos, tai nera jokios bedos ten su virtuve.. Susideliojate virtuve i ju prgramele, issisaugote, o pacioje parduotuveje jie pries sukomplektuodami jusu virtuve perziuri kompe jusu varianta, kad nebutu kur palikta kokiu tarpu, kad nebutu pamirsta kokiu juosteliu, jei spinteles prie sienos ir t.t. ir tada vaziuojat susirinkti detaliu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2013 10 17, 08:22)
Paziurekite koks ikejoje stalvirsio aukstis, ten jie man rodos kiti yra plonesni..

3,8cm jei neklystu.

Gal kas galit paaiskinti kas tas yra akrilo plokste? skaiciavo man su dazyta MDF, sako akrilo butu pigiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2013 10 17, 09:22)
Bet jei 60cm spintele, ji gal su dvigubomis durelemis bus, po 30cm kiekviena? g.gif  Turejau spinteles su 40cm durelemis, bet niekur niekada nesitrankiau, man buvo patogu...  ax.gif Manau, kad dureles turi neissikisti arba labai nedaug isiskisti uz stalvirsio.

Brėžinyje pas NioNka buvo parodytos viengubos durelės, todėl taip ir sureagavau mirksiukas.gif . 40cm pakabinamon - labai geras plotis drinks_cheers.gif . Maniškės dabar 421mm, tai buvo, kad kliuvau kelis kartus, bet jau beveik nekliuvinėju - priprantu naujoj virtuvėj bigsmile.gif . 30cm gal būtų siaurokos, bet turbūt pačios patogiausios drinks_cheers.gif
Parašysiu dar apie dureles su stiklais. Pas mane dėtas dūminis stiklas - toks neskaidrus, bet permatomas, iš išorės suskirstytas į 6 stačiakampiukus, vidinėj pusėj ištisinis. Daug kas kritikavo dėl jų, kad bus sunku valyti. Žinokit, nieko panašaus schmoll.gif . Visų pirma, nereikia nuolat valyti visų 6 stačiakampiukų - užtenka apatinius pavalyti su drėgna šluoste, po to nusausinti. Ir viskas. 5 minučių darbas thumbup.gif . Tiesa, dar nėra pas mane rankenėlių ant pakabinamų spintelių, tai labiau apsiterlioja, o kai susidėsim rankenėles, manyčiau valymo bus dar mažiau ax.gif . Nors jis bus sudėtingesnis, reikės kiekvieną rankenėlę apeit unsure.gif , kai dabar tik nubraukiu tiesiai fasadą ir viskas.
Taip kad, jei kas norit dėti stiklines dureles, bet bijot, kad bus daug valymo, manau, be reikalo bijot 4u.gif .
Apie durelių filingus. Kažkas gąsdino, kad reikės su ausų krapštukais valinėtis nuolat doh.gif . Nu ne, nereikia. Nežinau, ar spalva dėkinga, ar tų dulkių nėra pas mus unsure.gif , bet valiau tik vieną kartą (beveik 2 mėnesiai, kaip naudojamės), neskaitant pirmo valymo surinkus baldus. Ir tai, valiau ne iš didelio reikalo, bet taip norėjos apglostyt fasadus wub.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 17 spalio 2013 - 09:42
Nepamirskit, kad Ikejoj kaina be montavimo ir galbut be pristatymo i namus. Siaip gi Agniukee virtuve is ten, tai patys susirinko ir nesiskunde, o vaizdas tai isvis suuuper wub.gif

Del dureliu, tai su 90tiniais lankstais, manau dureliu plotis turetu buti ne didesnis negu stalvirsio gylis-pakabinamos spinteles gylis. Jei lankstai 170tiniai, dureles gali buti gerokai platesnes, nes pilnai atidarytos pavojaus nekels. Bet stovint priesais atidaryti 60tines dureles, reikes pasilenkti, pasitraukti ar kitu budu sudaryti salygas durelem nesusidurti su galva biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2013 10 17, 08:23)
Azuolini stalvirsi man paskaiciavo uz 3200lt. Beje Ikejoj susiskaiciavau toki pati uz 900lt smile.gif Isvis Ikejoj mano virtuve gaunasi apie 6000lt, beveik perpus pigiau nei pas gamintojus. Tik kad as ne baldininkas tai bijau pati pirktis po detale viska  unsure.gif o jei kas netiks paskui, o jei tarpeliai kokie liks ar kas...

ikejoj azuolinis stalvirsis ne pilnai azuolinis o tik 3 berods mm azuolo mirksiukas.gif pas mane situacija panasi.... baldininkai be stalvorsio skaiciuoja apie 11-12 doh.gif plius stavirsis... kriaukle....

lenkijos ikejoj man jau su kelione ir kriaukle iseina apie 9t. bet jau su stalvirsiu....

lietuvos ikejoj be visokiu skirtuku stalciuose iseina irgi apie 12... bet irigi su kriaukle ir stalvirsiu....

lietuvos ir lenku ikejos virtuviniai skiriasi.... savi pliusai savi minusai... bet jauiu rinksiuos lenkija.... nes man 3t nesimeto.... o del surinkimo tai ten viskas pazingsniui parodyta.... net jei menesi vakarais uzrtuksim rinkdami, tai vistiek apsimoka... aisku noreciau kad padarytu baldininkas... atvaziuoja surenka ir psio.. nu bet del to permoket apie 4-5t.. ai apseisiu.....
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2013 10 17, 10:43)
net jei menesi vakarais uzrtuksim rinkdami, tai vistiek apsimoka... aisku noreciau kad padarytu baldininkas... atvaziuoja surenka ir psio.. nu bet del to permoket apie 4-5t.. ai apseisiu.....

akvilyte, kai pradėsit rinkti, pamatysit, kaaaip tai paprasta bigsmile.gif Savaitė max smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BevardeX: 17 spalio 2013 - 10:03
QUOTE(BevardeX @ 2013 10 17, 11:03)
akvilyte, kai pradėsit rinkti, pamatysit, kaaaip tai paprasta bigsmile.gif Savaitė max smile.gif

lotuliukas.gif tai as net neabejoju... as manau ir dvi paras nemiegosiu bet susirinksim.... bet sakau JEIGU net menesi truktume bigsmile.gif
Atsakyti