Kad neteršti Kauniečių temos ne visai tai temai skirtais skaičiavimais savo atsakymą į ten rastą postą permetu į šią temą:
QUOTE(BangaS @ 2013 10 11, 13:30)
1m3 grindų betono atstoja ~500Ltr vandens akumuliacinėje talpoje.
Niekad neskaičiavau, nesitikėjau tokio dydžio, patikrinau, akurat, taip ir yra, tai gaunasi, kad pas mane su ~9m3 betono šildomų grindų galės sukapti ~5kWh/K tikrai įspūdingas dydis. Mano namo atveju grindų paviršiaus temperatūra turės būti ~23C norint palaikyti oro ~20C. Sakykim, kad grindų temperatūrai leisim kristi 3C, tai gaunasi sukaupta ~15kWh šilumos. Mano namo šilumos poreikiui esant ~3kW gaunasi, kad esant didžiausiems šalčiams šilumos siurblys turės įsijunginėti kas 5 val.
Čia pakankamai grubus skaičiavimas, neįtraukta keraminių sienų, betoninių perdangų ir kitų masyvių elementų akumuliacinių savybių įtaka, kurios tikrai atsilieps temperatūros svyravimams.
Pas mane bus 18m3 šildomo betono grindyse.
Aš pasirinkau neinverterinį trifazį ŠS ir planuoju 1-2 įjungimo/išjungimo ciklus per parą patalpų šildymui su priimtinu 1-2 laipsnių oro temperatūros svyravimu gerai apšiltintame name.
Tai reiškia, kad per didžiausius šalčius ŠS turės įsijunginėti grubiai kas 10 val. Labai panašu į tiesą.
mano atveju ir bus naudojama daugiausia naktinė elektra,
Grubiai, iš akies ir aš panašiai primetinėjau tik turėdamas mintį buferinę talpą
. "Kas 10 val." neleis išnaudoti tik naktinės elektros energijos, nors tai bus tik per didžiausius šalčius. Esant vidutinei žiemos temperatūrai, panašu, kad užteks ir vieno įsijungimo paroje.
Niekad neskaičiavau, tad man tai pakankamai nauji skaičiai. Sprendžiant iš jų, su betoninėmis šildomomis grindimis, pilnai galima išsiversti be buferinės talpos. Jos įtraukimas į šildymo sistemą iš tikrųjų duos nedaug naudos. Nors iš kitos pusės, įjungus buferinę talpą, galima žaisti su didesniu temperatūros skirtumu, nei tai galima daryti šildomų grindų betono atveju . Buferinė talpa garantuotai pasiteisintų tik tuo atveju, jei prie šildymo sistemos bus planuojama pajungti saulės kolektorius, kurie neprognozuojamai gali sugeneruoti per didelę glikolio temperatūrą, nei norėtūsį paduoti į grindis.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2013 10 11, 13:30)
Sraigtinis kompresorius dirbdamas su dujomis neveikiamas pneumo smūgių.
Veikiant ŠS, šilumos perdavimo metu freonas mano žiniomis būna tiek skystame (nuo kompresoriaus iki žiklerio) tiek dujiniame pavidale (nuo žiklerio iki kompresoriaus).