Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 21 tema

QUOTE(D'Arbuzas @ 2013 09 28, 22:50)
Kokias stakles? smile.gif

Yra ne mažai įvairių įrankių
Atsakyti
Sakykite, ka daryti su alsuokliu, jei nenori kaminuko.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzhurga: 29 rugsėjo 2013 - 11:43
QUOTE(dzhurga @ 2013 09 29, 12:30)
Sakykite, ka daryti su alsuokliu, jei nenori kaminuko..  g.gif

Automatinis, prie prietaiso ir jokių kaminukų.
Atsakyti
Automatinis, tai ta prasme vakuuminis? Prie kiekvieno klozeto?
Atsakyti
QUOTE(Igr540 @ 2013 09 29, 00:31)

Mokejei 600 euru?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 09 29, 15:15)
Mokejei 600 euru?

Panašiai. Planavau iš pažįstamo pasiskolinti, bet jo statybos užsitesė ir jos negalėjo man pagelbėti. Teko greitai susiveikti. Tikėtina, kad galima susirasti pigesnių, Vilienės nuorodoje yra variantas.

Bet šiaip negaila ir tos sumos, darbo patogumas nerealus. Darant pamatą pjausčiau aš, žmona, tėvukas. Praktiškai pamato polisterolio dėjimas buvo deleguotas šeimos nariams, pats tik perimetru sustačiau, o prie vidaus praktiškai nelindau.
Sienas statant iš ICF irgi nerealiai pagelbėjo, blokeliai nuspjaudavo lygiai ir sienos susidėjo labai tvarkingai.

Po stogo šiltinimo greičiausiai stakles teks parduoti, tad dalis sumos turėtų grįžti.
Atsakyti
QUOTE(D'Arbuzas @ 2013 09 28, 17:07)
Gal kas turi atliekamos nichromo vielos? Pjaustau pjūklu 20cm EPS100 ir tai žiauriai nepatogu - pjūklą neša, dėl to pastoviai reikia gaudyti ir vartyti lapą. Galvoju reikia susikonstruoti 'elektrinę' pjaustyklę, turėtų sparčiau dirbtis, bet niekur nerandu nichromo vielos... Būčiau žiauriai dėkingas  4u.gif

Aš turguje pirkau, turėjo įvairių storių.
Atsakyti
Kai sau ieškojau, putplasčio pjaustyklės, lyg už 600 Lt buvau radęs, bet man ta kaina pasirodė per didelė, tad vielą nusipirkau turguje (tikrai pigiai, atrodo 0.5mm storio po ~50cnt už metrą mokėjau) ir pjaustyklę pasidariau pats, pjausto lygiai. Kai arkas iš vidinės pusės šiltinau, pjausčiau atlikusį 20 cm storio polistirolą norimo storio plokštėmis, kai betonavau grindis, pirkau 2cm storio EPS50 ir susipjausčiau į 1cm storio ir 10 cm pločio juosteles kraštams.

Dabar visai neseniai lietvamzdį į putplastį įleidinėjau, tai iš 1 mm storio Ni-Cr vielos išlanksčiau pusapvalią formą, sugaišau gal pusvalandį, bet pjovimo darbas buvo vienas malonumas.

Tiesa, smeigių įgilinimo pjaustyklės pats nebūčiau sukonstravęs, pagelbėjo kolega iš forumo 4u.gif .

Pas pažystamą samdyti darbininkai sienas šiltino polistirolu, jį pjaustė su medžio pjūklu. Man keista, kaip iš darbo su putplasčiu duona valgant, galima neturėti pjaustyklės su įkaitinta viela.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 09 30, 23:11)
Kai sau ieškojau, putplasčio pjaustyklės, lyg už 600 Lt buvau radęs, bet man ta kaina pasirodė per didelė, tad vielą nusipirkau turguje (tikrai pigiai, atrodo 0.5mm  storio po ~50cnt už metrą mokėjau) ir pjaustyklę pasidariau pats, pjausto lygiai. Kai arkas iš vidinės pusės šiltinau, pjausčiau atlikusį 20 cm storio polistirolą norimo storio plokštėmis, kai betonavau grindis, pirkau 2cm storio EPS50 ir susipjausčiau į 1cm storio ir 10 cm pločio juosteles kraštams.

Dabar visai neseniai lietvamzdį į putplastį įleidinėjau, tai iš 1 mm storio Ni-Cr vielos išlanksčiau pusapvalią formą, sugaišau gal pusvalandį, bet pjovimo darbas buvo vienas malonumas.

Tiesa, smeigių įgilinimo pjaustyklės pats nebūčiau sukonstravęs, pagelbėjo kolega iš forumo  4u.gif .

Pas pažystamą samdyti darbininkai sienas šiltino polistirolu, jį pjaustė su medžio pjūklu. Man keista, kaip iš darbo su putplasčiu duona valgant, galima neturėti pjaustyklės su įkaitinta viela.

Skamba tarsi susikonstravai įrenginį už 600 EUR, o ne 600 Lt thumbup.gif

Gal patys gaminęsi galėtų pasidalinti patirtimi - kas veikė, kas neveikė, ką daryti, ko nedaryti ir t.t. Manau ne man vienam būtų naudinga wink.gif
Atsakyti
QUOTE(D'Arbuzas @ 2013 10 01, 06:58)
Skamba tarsi susikonstravai įrenginį už 600 EUR, o ne 600 Lt  thumbup.gif

Gal patys gaminęsi galėtų pasidalinti patirtimi - kas veikė, kas neveikė, ką daryti, ko nedaryti ir t.t. Manau ne man vienam būtų naudinga wink.gif

Profesionalaus lygio nesigavo, to ir nebuvo siekta, nes staklės tik vieno objekto apklijavimui bus naudojamos. Dėl pakankamai sudėtingos universalių pjaustyklių konstrukcijos susikonstravau kelias skirtingoms paskirtims. Kadangi viela įkaitusi pailgėja, įtempimui naudoju svarmenis. Labai svarbus stalo lygumas ir kad jis būtų atsparus drėgmei, nes lietaus nepavyks išvengti. Vielos kaitinimui naudojau transformatorių, galingumas pakankamai didelis, patogiausia naudoti kintamos įtampos transformatorių. Kolega naudojo, kaip supratau impulsinį maitinimo šaltinį.

Pilnas internetas ir youtube pjaustyklių pavyzdžių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 01 spalio 2013 - 06:23
QUOTE(mintas @ 2013 10 01, 07:19)
Profesionalaus lygio nesigavo, to ir nebuvo siekta, nes staklės tik vieno objekto apklijavimui bus naudojamos. Dėl pakankamai sudėtingos universalių pjaustyklių konstrukcijos susikonstravau kelias skirtingoms paskirtims. Kadangi viela įkaitusi pailgėja, įtempimui naudoju svarmenis. Labai svarbus stalo lygumas ir kad jis būtų atsparus drėgmei, nes lietaus nepavyks išvengti. Vielos kaitinimui naudojau transformatorių, galingumas pakankamai didelis, patogiausia naudoti kintamos įtampos transformatorių. Kolega naudojo, kaip supratau impulsinį maitinimo šaltinį.

Pilnas internetas ir youtube pjaustyklių pavyzdžių.

Staklių privalumas tas, kad gali labai tiksliai pjaustyti. Kai reikėdavo, galėdavau po 1mm nuiminėti(nusvilinti).
Savo gaminant reikia siekti panašaus funkcionalumo, tada nereiks gamintis kreipiančiųjų ir sutaupysite laiko.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2013 09 19, 08:29)
Storus gabalus klijuoti sunkiau, nes krupščiau pjaustyti, labiau išryškėja darbo brokas ir plyšiai dėl sienos nelygumų.

Truputį padirbėjus su švitriniu popieriumi prie polistirolo lapų, net ir storus lapus galima suklijuoti su minimaliais plyšiais esant nelygiai sienai. Darbo šiek tiek padaugėja, darbo greitis krenta, bet didesnių plyšių nelieka.
Atsakyti