QUOTE(Vilienė @ 2013 12 16, 21:55)
"Protingas mokosi iš svetimų klaidų..."
Genijai mokos iš svetimų, didžioji dauguma iš savų, taip kad aš prie standartinių
apie 10kW aš net nepradėsiu
nebepilsiu daugiau druskos
O ką, vandenį juk reikės šildyti
. Pas mane namas dar nebaigtas šiltinti
Nespėjau iki šalčių
O dar gręsia vasaris: už lango -15C, saulė spigina ir namų šildyt nichera nereikia
kaip tau perspektyvos?
Čia tiems, pas ką saulės kolektoriai. Mano GNP saulės tik pusę įleis.
Už tai net verta bus ir
Tikėkimės
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2013 12 16, 21:55)
nupirkto ir atsisiusto Galan uz 1T.
su normalia valdymo sistema.
O kuo paprasti tenai už 100-200 Lt prastesni
?
Dizainas prastesnis?
Automatiką tai bet kokią galima pajungti.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2013 12 16, 22:06)
Tie Galan ir pan. joniniai man kvepia dar vienu lochatronu
Kaip ŠS iš 1kWh išspaudžia 2-6kWh šilumos paaiškina
Karnoto ciklas. Bet kaip joninis iš 1kWh pagamina 1,3kWh šilumos aš nesuprantu
latviai gamina ir tipo visai europai pardavinėja, mačiau sertifikatą, kur angliškai išaiškintas COP ~1,27 ar kažkas panašaus. Dar vienas dyvas ala rubisoliaus stebūklingos imfra red panelės???
Na dėl infros, aš dar randu pagrindo tikėti, bet dėl joninių
Nu nei pro kur iš jų ekonomijos nematau. Nu tipo standartinių elektrinių katilų atveju, ten kalkės ant tenų šilumos nepraleidžia, bet iš kur tiek kalkių uždaroje sistemoje
?
Papildyta:
QUOTE(budvykis @ 2013 12 16, 22:33)
Aš antrą namą tinkuočiau kalkiniu. Dabartiniame name ištinkuota knauf gipsiniu, o vonios bei tambūras kalkiniu. Jei meistrai ne kreivarankiai, tai ir kalkinį gražiai pritrina. Gipsinis paviršius tikrai lygesnis, bet žyyymiai labiau pažeidžiamas smūgiams. Silpnas stuketelėjimas ir gipsiniam tinke bus skyle (savo kailiu patyriau), o kalkiam jau rimtesnio stuketelėjimo reikia, kad duobė liktų tinke. O glaistyt reikia tiek tą tiek tą. Visumoj tinkavimo + glaistymo kaina gaunasi ta pati tiek kalkinio tiek gipsinio, nes kalkiniui sueis daugiau glaisto.
Pabandymui techninę patalpą patys paglaistėm. Glaistėm pirmą kartą gyvenime, o mano akimis pakankamai lygiai gavosi. Tikrai glaistysiu ir likusias sienas. Kai sienos lygiai kalkiniu tinku ištinkuotos, tai ir glaistyt daug nereikia. Kas ten sakė, kad gipsinį tinką mažiau glaistyti reikia?
Dėl kalkinio tvirtumo pritariu. Netyčia nukrito pertvarinis CW 5cm-3m profilis. Prakirto išdažytą ir nuglaistytą sieną iki tinko. Dažai ir gipsinis glaistas kaip per sviestą nurėžtas, o kalkinis tinkas atlaikė.
Dar vienas dalykas. Kai darbų vadovo klausiau, kokiu tinku tinkuoti, jis pažiūrėjo nesupratusiom akim į mane, tipo, kaip aš tokių dalykų galiu nežinoti, ir pasakė, "bet juk pas tave plytos, tau tik kalkiniu". Kodėl tik kalkiniu, jau neklausiau.