QUOTE(korida @ 2013 12 16, 12:13)
Truputi kantrybes
OK. Kada galima tikėtis rezultatų? O apie namo techninius sprendimus galima papasakoti ir dabar.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2013 12 16, 13:20)
Dabar jei dar nebūčiau įsirengęs grindinio šildymo, manau investuočiau tiktai į vėdinimo sistemą ir šildymą patikėčiau jai
. Dabartinės mano namo eksploatacinės išlaidos veda mane prie šios minties.
Aš irgi turiu tokių minčių, bet kadangi statau pirmą namą, tai baisu, kad kažkas nepavyks. Todėl ir galvoju, kad reikia užkasti grindyse šildymo sistemą - dėl viso pikto.
Jei namas būtų ne pirmas, būtų daug pavyzdžių, kad galima pastatyti tikrai šiltą namą, statybininkai turėtų kitokį požiūrį į statybas ir kitokios praktikos būtų ragavę, greičiausiai daryčiau kitaip. Bet kol kas, nors ir ieškau naujoviškų sprendimų, bet esu gana konservatyvus. Dėl viso pikto.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 12 16, 12:50)
1. Tinkuotojai dirba jau kelinta diena pas mane, pastebejau toki reiskini, langai apklijuoti plevele o ji ishsiputus kaip dalionas, paspaudziu pirstu vel pucias
wtf grynai per varcia manau leidzia...
2. Kabink virtuvei nebus lango papildomo. O jai stovi virtuveje irgi reikia vent kanalo ?
1. O kaip tą mazgą išsprendei. Man tinkuotojai siūlo su tinku apeiti sienos ir pamato susikirtimo vietą, taip pat ir perdangos ir sienos susikirtimą. Pvz., aukštis nuo 0 iki 2.80, bet imti nuo -0.10 iki 2.80. Jie sako, kad tai padidintų sandarumą.
Beje, kiek moki už tinkavimą (darbas ir medžiagos), kuo tinkuoji? Man siūlo 25 Lt už kvadratą (darbas ir medžiagos).
Štai: Sienos tinkuojamos gamykliniu kalkių ir smėlio tinko skiediniu (tiekiamu iš AB GKG-3 gamyklos), į jį įdedant cemento (1m3 skiedinio ~ 4 maišai cemento), ant visų išorinių kampų taip pat ir angokraščių sustatant vokiškus cinkuotus firmos CATNICarba PROTEKTOR kampus. Ant visų langų ir durų (kur formuojamas angokraštis) priklijuojamos CATNIC firmos deformacinės juostelės su silikoniniu snapeliu. Padidėjusios drėgmės patalpose (vonioje ir pan.) sustatomi nerūdijančio plieno kampai.
2. Dėl virtuvės - variantas. Vent - tai ventiliacija? Aš kiek domėjausi, tai daro taip, pvz., Junkers kaminas. Jo anga: 125 mm, ta tarpe ir dujų išmetimas ir oro paėmimas. O tai didelis šalčio tiltas. Dar reikia įskaičiuoti dujų įvadą ir langą (jei katilas, katilinėje).
Oras-vanduo atveju sieną kirstų vienas iki 7 cm diametro skersmens kabelis. Jis būtų sandarus, gerai izoliuotas. Panašaus diametro (o gal kas nors žino tiksliai) būtų ir gruntas-vanduo kabelis/įvadas. O tai daug mažesnis šilumos tiltelis.