Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 21 tema

http://4.bp.blogspot...olio detale.jpg

turi buti praktiskai taip, tik kad praleista 2cm tinkas. As nenaudojau kompensacines juostos, vietoi jos 2cm eps 50 veliau ji graziai nusipjove. Grindys ir tinkas galima sakyti nesiliecia na gal truputi.

QUOTE(Loreciukaz @ 2013 12 15, 08:48)
gal galit pakartoti vaizda? nesimato... g.gif
ir tuo paciu - polistirolo juostos virsusnturi sutapti su stezkes virsumi. ar islysti daugiau?

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 12 15, 13:21)
turi buti praktiskai taip, tik kad praleista 2cm tinkas.

Sakai, kad pradžiai EPS, paskui tinkas. Jei EPS storis 2 cm, tai su tinku gali būti sunku apeiti. Man atrodo, kad pirma nutinkuoti reikia, o po to EPS klijuoti.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2013 12 14, 16:44)
Jeigu grindys dar neišlietos ir planuojama įdiegti grindinį šildymą tai siūlyčiau palikti bent 10 cm tarpą PIR'ui tarp šaltų sienų ir šiltos grindų plokštės kiekviename kambaryje taip užtikrinant kad įšilusios grindys nekontaktuos su poliais.

Jūs čia apie šitą mazgą kalbėjote? (apibrėžiau raudonai). Ar teisingai supratau?

10 cm PIR'o skamba žiaurokai:

1. dėl kainos
2. tas piras bus įlindęs į grindis, ant kurių vaikštoma, statomi baldai. Gali per kurį laiką ir deformuotis.

Galbūt pakaktų ir 5 cm XPS'o. Kokios 300 markės, t.y. kietesnio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 gruodžio 2013 - 16:24
papiesiau kaip viskas pas mane smile.gif

user posted image
Atsakyti
Breziny grindys nuo sienos niekaip neatskirtos? 10 cm gal ziaurokai, bet 3-5 izoliacija gera. Kompensacines - tikrai nepakanka.
Pakrasciuose tikrai nei baldams nei vaiksciojimui nemaisys. Isdziuvus betonui ir susitraukus - ji praktiskai issiims smile.gif
Atsakyti
user posted image

mano tokia niekuo nepagrysta nuomone, xps netinka kaip kompensacine. Manau ji pirmiausiai per kieta, antra tai kurkas sunkiau pasalinti nelygumus pries tinkuojant. Privalumas nebent toks kad betono pompa eps gali sudraskyt judedama.

Gak kas nors atsakytu, kokia galetu buti temperatura pavirsiu. Sakykim i grindis paduodamas vanduo +30, grindu temp +22, oro +22 o sienu kokia? Sienos gi termo mase, ka duos kompensacines storinimas jai jos isils betkokiu atveju?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 15 gruodžio 2013 - 19:23
Mano pamatas štai taip apšiltintas. Tik polių sijonas ne 15 cm storio, o 10 cm storio.

Aš apie tokį mazgą galvoju. Tinkas pratęsdamas tinkuotą sieną iki pamato apačios padidina sandarumą, o tada jau neoporas, XPS ar PIRas sumažina šilumos tiltelį. Įdomu kuri medžiaga tinkamesnė ir koks storis?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 12 15, 20:53)
Mano pamatas štai taip apšiltintas. Tik polių sijonas ne 15 cm storio, o 10 cm storio.

Aš apie tokį mazgą galvoju. Tinkas pratęsdamas tinkuotą sieną iki pamato apačios padidina sandarumą, o tada jau neoporas, XPS ar PIRas sumažina šilumos tiltelį. Įdomu kuri medžiaga tinkamesnė ir koks storis?

kazkaip kelia abejoniu tas tinkas uz kompensacines juostos...
Atsakyti
Per kur butent susidaro tas nesandarumas ? Nori apsaugot cokolio linija, tarpu tarp plytu?

Grindu betonas traukiasi, mano akiai nesandariausia vieta tai ir yra pats polistirolas tarp sienos ir grindu.

Kas liecia cokolio detale, tai pas mane labai gerai prisilyde prie pamato. Pats pamato pavirsius irgi buvo labai lygus. Tarp blokeliu siuliu labai mazai, tai nutepiau jas plyteliu klijais labai lengvai.

QUOTE(cibulis @ 2013 12 15, 19:53)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 15 gruodžio 2013 - 20:04
apie koki sandaruma kalba? smile.gif
Atsakyti
Nu taigi pucia vejas pas ji biggrin.gif

QUOTE(arkava @ 2013 12 15, 20:04)
apie koki sandaruma kalba?  smile.gif

as tai nesuprantu kokia prasme tinkuot pries dedant kompensacine, gi kompensacine visvien reiks kazkuom klijuot prie tinko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 15 gruodžio 2013 - 20:07
QUOTE(arkava @ 2013 12 15, 20:04)
apie koki sandaruma kalba?  smile.gif

Kai daro sandarumo testus, problematiškiausios vietos būna sujungimo vietos: pamato sienos, sienos ir stogo, langų ties sienomis, durų ties sienomis ir t.t. O pasyvus šiltas namas - pirmiausia sandarus namas. Jei ne tinku, tai tą vietą reikia pereiti vėliau sandarumo juostomis.
Atsakyti
Tai gi ten plytos sumurytos ant pamato. Tai iseitu kiekviena plytu siule reikia sandarinimo juosta apeit smile.gif

Uzklijuok 2-3 cm minksto XPS, bus sandaru ir grindu siluma netekes i sienas,
Kai desi plintusus, dar skvoc'a uzklijuosi.

QUOTE(cibulis @ 2013 12 15, 19:17)
Kai daro sandarumo testus, problematiškiausios vietos būna sujungimo vietos: pamato sienos, sienos ir stogo, langų ties sienomis, durų ties sienomis ir t.t. O pasyvus šiltas namas - pirmiausia sandarus namas. Jei ne tinku, tai tą vietą reikia pereiti vėliau sandarumo juostomis.

Atsakyti