Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 21 tema

QUOTE(cibulis @ 2013 12 11, 22:40)
Teorija. Pagyvensim, pažiūrėsim. Bet realiai vis tiek nesupratai: per polius gali švilpti vėjai, jei nuostolius kompensuoja kitos atitvaros, sandarumas, šilumogrąža.


Lietuviškas standartas labai aiškiai apibrėžia kiekvienos atitvaros varžą ir niekas nieko nekompensuoja.
PN viskas šiek tiek laisviau ir teoriškai, kai kurios kliurkos gali būti kompensuojamos kitų sąskaita. Bet, net ir PN reikalaujamus 15 kWh/m2 per metus, norint pasiekti Lietuvos sąlygomis , svarbi kiekviena smulkmena. Su požiūriu, kad pripučiama lėlė kompensuos moterį, o pirštas ..., nebus lengva.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 12 12, 00:27)


Vadinasi per mėnesį turėtų būti iki 200 Lt. .


Tai ,kad uz vasari 561,6kwh grindu silduvas prisuko ... http://vvnamas.wordp...ktros-sanaudos/
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 12 11, 23:00)
Lietuviškas standartas labai aiškiai apibrėžia kiekvienos atitvaros varžą ir niekas nieko nekompensuoja.
PN viskas šiek tiek laisviau ir teoriškai, kai kurios kliurkos gali būti kompensuojamos kitų sąskaita.  Bet, net ir PN reikalaujamus 15 kWh/m2 per metus, norint pasiekti  Lietuvos sąlygomis , svarbi kiekviena smulkmena. Su požiūriu, kad pripučiama lėlė kompensuos moterį, o pirštas ...,  nebus lengva.

Teorija... smile.gif)))))) Tiek PN, tiek A++ reikalauja PRIVALOMAI šilumos tiltelių skaičiavimo. Jei sertifikuosi, pamatysi. Aš bendrauju su žmonėmis, kurie kuria šioje srityje normas ir priima praktinius sprendimus, o ne vadovaujasi norais.

Tie žmonės sako, kad dabar, kol šilumos tiltelių skaičiavimas nėra privalomas, jie labai brangūs, bet bus normos, bus pigiau. Mūsų STR link to artėja...
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2013 12 11, 23:04)
Tai ,kad uz  vasari 561,6kwh grindu silduvas prisuko ... http://vvnamas.wordp...ktros-sanaudos/

Nesvaik, brangu pas Vilių ir jokių PN. Kodėl jis termozijos, sandarumo testo neskelbia? Tėvų namai lyg ir super, o kaip su Viliaus?
Papildyta:
DEU, parodyk savo namą, papasakok, kokie sprendimai taikyti. Dabar žinau tik tiek, kad namas ant polių, karkasinis, į Kauno marias panardinai šilumos siurblį, - ir bus mažos energijos sąnaudos. Ar aš klystu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 gruodžio 2013 - 23:19
Dabar mintis tokia sove. PN sertifikatas kainuoja 15 000, galioja 10 metu, taigi gaunasi 1500 per metus. Perkant pacia brangiausia energija - elektra, uz tuos 1500 lt galima nusipirkti grubiai 3000kWh. Jei namas toks vidutinis 150m2, tai gaunasi, kad PN sertifikatas duoda 20 kWh/m2 silumos nuostoliu per metus. Tai tas sienos gabaliukas, kur bus pakabintas sertifikatas - pats ziauriausias salcio tiltelis. O dar kiek investiciju tam, kad ta tilteli galetum gauti...
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2013 12 12, 01:14)
Dabar mintis tokia sove. PN sertifikatas kainuoja 15 000, galioja 10 metu, taigi gaunasi 1500 per metus. Perkant pacia brangiausia energija - elektra, uz tuos 1500 lt galima nusipirkti grubiai 3000kWh. Jei namas toks vidutinis 150m2, tai gaunasi, kad PN sertifikatas duoda 20 kWh/m2 silumos nuostoliu per metus. Tai tas sienos gabaliukas, kur bus pakabintas sertifikatas - pats ziauriausias salcio tiltelis. O dar kiek investiciju tam, kad ta tilteli galetum gauti...

thumbup.gif
drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 12 12, 00:17)
Nesvaik, brangu pas Vilių ir jokių PN. Kodėl jis termozijos, sandarumo testo neskelbia? Tėvų namai lyg ir super, o kaip su Viliaus?

Ar aš klystu?

Neabejoju, ėmė vakar Cibulis. Ir perteklinis Grand lygis paplovė ne tik logikos, bet ir takto pamatus smegeninėje... ne veltui minzdrav įspėja.
Ir atsigavo Cibulyje ekspertas, aukšto lygio (kad net pasistiebęs lietvamzdį pasiekia smile.gif ) PN ekspertas, kuriam likusieji pavydi. O jis tik nurodymus dalyja: tu - nepavydėk, tu - nesvaik... skystai Cibuli, pratrydai nuo Grand, ar dabar kiti gėrimai populiarūs? Ir ir vėl gėrimai nulėmė nick'o pasirinkimą? (hm, čia ne bent prancūziška svogūnų sriuba; daugiau kaip ir nėra išskirtinių nei patiekalų, nei tuo labiau gėrimų, gaminamų šios daržovės pagrindu)
Kas dėl Koridos - čia ne jam, bet tau reiktų pavydėti. Nors kaip gi pavydėsi, jei net žalio supratimo neturi apie Koridos statinį... todėl geriau patylėti, ir įsiklausyti į protingo ir patyrusio forumiečio argumentus. Patikėk - tikrai verta 4u.gif
"Brangu pas Vilių" - tikrai nelinkiu pačiam daryti pigiai, t.y. diešovai biggrin.gif juo labiau, kad svaigstate apie amžiną statinį, ne duok dieve tik 30m stovintį biggrin.gif Anūkai neabejoju prakeiks, po pusšimčio metų, kai tie prestižiniai jau dabar 8km nuo Konstitucijos(atkreipkite dėmesį - nuo ko Cibulis savo prastižą skaičiuoja! Na nuo kuklumo tikrai nemirs biggrin.gif ) prospekto taps Vilnius city pirmaja zona(man pačiam primena Didžiųjų Vasiukų situaciją lotuliukas.gif ), kai atstumą skaičiuos nebe pasenusiais kilometrais, bet metro stotelėmis (max dvi bus iki kadais prestižinio Cibulio sklypo biggrin.gif ) o žemės kaina penkis šimtus kartų viršys kadais "ne brangų" Cibulio namo kainą...čia net nevertinant moralinio nusidėvėjimo. Ir sprendimas bus priimtas greitai - nugriauti biggrin.gif atlaisvinti sklypą 68 aukštų sky scraper'iui! Va tada ir prisimins anūkai, kad senelis nichera iš istorijos nepasimokė - būtų savo laiku statęs kaip žvėryne, tik brūkšt degtuku ir benamių landynė virsta nebeatstatomu pastatu biggrin.gif O senelis buvo žvėris - statė lyg fortą, mūrinį ir nedegų doh.gif biggrin.gif Dar ir mūro eiles praarmavo - jei tik reiktų nesunkiai gautų seisminei zonai reikiamą sertifikatą, na dar vieną popieriuką, kaip ir tą, kur anot patikimų forumiečių, penkiolika štukų kainuoja biggrin.gif Nes tai juk ne brangu ir labai efektyvu lotuliukas.gif

"Kodėl kodėl" - blin, kaip iš poškos reklamos "kada kada" - kai bus graži pagada lotuliukas.gif Turėjote kantrybės tris metus teršti SM (gerai, jau, paskutiniai du ne buvo labai blogi - pasitaisėte. Bet pirminis pradas vis prasimuša, vis tas Grand prasmunka pro Cibulio klišę ir pripila priedo į forumiečių ekranus. Jei ne briedo - tai niekinių nurodymų kur kam eiti ir ką daryti ir ko ne) turėkite dar truputi kantrybės ir sulauksite. Kada nors. Kas buvo vertas - matė ir termoviziją, ir testus ir dar daug to, ko, deja, nematėte ir nežinote jūs. Matyt ne vertas.
Dabar jūsų ir mano situacija. Na ką aš pradininkas prieš ekspertą. Ekspertą su krūva asistentų - ne tik PHPP, bet ir jos vertas operatorius, kuris jums tik spragtelėjus pirštais viską perskaičiuoja. O spragsėta daug kartų. Deja, pradininkui to niekas nedavė. Teko kankuliatoriumi - ne kompu spragsėti. Jūs turėjote tris metus kasdien atsinaujinančios informacijos, ir ne tik SM. Aš - tenkinausi berods 5 ar 6 PN temomis(SM atradau jau pradėjęs statybas), jūsų "labai mėgstamo" tiesiog korifėjaus Evoy argumentais ir dar turėjau "atsišpaguoti" tokiems idiotams kaip kadaise jūs - Grand, Bronius ir t.t. Kaip manote, ar vienodomis sąlygomis priiminėjome sprendimus? Kas iš kurio klaidų mokėsi - aš iš jūsų, ar jūs iš mano? Galų gale - technologijos: "Veka ....per silpnas" *** Cibuli pabuskite ir pažiūrėkite į kalendorių - nuo mano pasirinkimo praėjo beveik trys metai! Kažkada Ug~0,5 buvo sunkiai pasiekiamas, teko imti 0,6, o dabar rinkoje yra 0,3. Xujnia skirtumas, tik du kartai biggrin.gif Panaši situacija ir su rėmais. Todėl pats visiškai neabejoju, kad mano blogas po kokių 3-4 metų dings iš beribio interneto, nes dalykai, apie kuriuos rašiau, bus visiškai pasenę ir neaktualūs, bus daug vertingesnių sektinų pavyzdžių - gal būt šio forumo narių šedevrų.
Kad jau tokiu PN ekspertu patapote ir nesikuklinat griežtai vertinti kitų projektus tai įsipareigojate padaryti geriau. Žymiai geriau ir ne brangiai. Todėl labai verta sulaukti jūsų rezultatų. Ir ne duok dieve bus nuvyliantys - *** nepatingėsiu atvažiuot į Vilnių ir prispardyt subinę (dėl durnos galvos ir ilgo liežuvio kenčia kojos biggrin.gif ar ta vieta, iš kur jos dygsta biggrin.gif ) *** jei man kas būtų tiek informacijos, proto bei priemonių davęs tai gal PN atrodytų kaip visiška kriošena, sektinas būtų zero arba pliusinės energijos namas.
Man asmeniškai yra giliai px kuom jūs šildysitės. Bet jei "pamušit" mano niekam tikusius rezultatus 560kWh per vasario mėnesį gal nors truputi įsijungus logiką nevertėtų šildymo sistemai išleisti 20.000 ar daugiau?

"Ar aš klystu?" - dažnai sau užduokite šį klausimą. Jei jūs eilinis sm'inis Cibulis, net ir reinkarnuotas iš netikusio gėrimo, jums klysti yra žmogiška. Bet jei jūs visažinis su specialiu išsilavinimu efektyvios statybos srityje - klysti negalite. Nes tada jūs dievas. PN ar A su pliusais dievas. biggrin.gif
Iš esmės niekas nepasikeitė. Tik praleidote progą pasimokyti ir argumentuotai padiskutuoti. Klaidelė. Reiškia iki dievo jums dar toli toli... darykite išvadas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 12 12, 10:06)
Ir ne duok dieve bus nuvyliantys - *** nepatingėsiu atvažiuot į Vilnių ir prispardyt subinę (dėl durnos galvos ir ilgo liežuvio kenčia kojos biggrin.gif  ar ta vieta, iš kur jos dygsta biggrin.gif )

Tik praleidote progą pasimokyti ir argumentuotai padiskutuoti. Klaidelė. Reiškia iki dievo jums dar toli toli... darykite išvadas 4u.gif

Ne tik žodiniai įžeidinėjimai, bet jau ir akivaizdus siūlymas susidoroti?????

Aš kaip tik manau, kad labai argumentuotai pateikiau savo nuomonę. O ji buvo labai paprasta: vien plokšti pamatai neapsprendžia, kad namas bus pasyvus. Kaip pavyzdį pateikiau tavo, Viliau, namą. Taip pat nurodžiau kitas mano supratimu ir kuklia patirtimi tavo turimas bėdas, pavyzdžiui, prastą Uw vertę turinčius langus. Štai mano namui Veka Alphaline langų Uw vertės. Vidurkis - vos 0,91. Pvz., Aluplasto Ideal 8000 energeto Uw vidurkis - 0,67. Tiek vieni, tiek kiti langai kainuoja beveik tiek pat. Gal būt tuo metu, kai dėjai langus, ir nebuvo rinkoje šiltesnių, nesiginčiju.

Mano projekto silpna vieta - pamatai. Plokštė aišku būtų buvusi geriau, bet kuomet krūva konstruktorių (tame tarpe ir tas, kur Bangas darė plokščių pamatų projektą) sako, kad mano gruntas įtartinas ir geriau nedaryti plokštės arba iškasti beveik 3 metrų duobę, pilti naują gruntą ir viską tankinti, tai geriau ir pigiau gręžtiniai pamatai.

Taip pat manau, kad šiek tiek yra optimizuota polių įtaka: jų skersmuo ne 50 cm kaip buvo suskaičiavus konstruktorė, o 30 cm, be to, padariau polių sijoną, po vitrinomis bus padėta putplasčio, nes rostverkas toje vietoje yra 10 cm žemesnis nei kitose vietose. Tai aišku nesumažina šalčio tilto iki nulio, bet manau, kad situacija išspręsta, kiek galima geriau.

O svarbiausia, ką sakiau ir vakar: reikia skaičiuoti šilumos tiltelius. Tik jie atsakys, kokio dydžio šilumos tiltelį sukuria poliai.
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2013 12 12, 00:14)
Dabar mintis tokia sove. PN sertifikatas kainuoja 15 000, galioja 10 metu, taigi gaunasi 1500 per metus. Perkant pacia brangiausia energija - elektra, uz tuos 1500 lt galima nusipirkti grubiai 3000kWh. Jei namas toks vidutinis 150m2, tai gaunasi, kad PN sertifikatas duoda 20 kWh/m2 silumos nuostoliu per metus. Tai tas sienos gabaliukas, kur bus pakabintas sertifikatas - pats ziauriausias salcio tiltelis. O dar kiek investiciju tam, kad ta tilteli galetum gauti...


Labai tikslus pastebėjimas.
Čia dar reikėtų priskirti visą eilę sprendimų (super rekuperatorius, super langus ir langų montuotojus, super šiltinimo medžiagas ir t.t.) kurie papildomai kainuoja tūkstančius, o sutaupo kelis šimtus per 20 metų. Taip pat projektuotojus ir skaičiuotojus, kurie pvz. Cibuliui už kažkokią sumą perskaičiuos kaip pasikeis mano energetinis balansas vienam langui paaukštėjus 3 cm, o kitam paplatėjus 4 cm. Visos tos smulkmenos galiausia susideda į labai apvalią sumelę, kurią pavertus kWh gali paaiškėti, kad ir paprasčiausias truputėlį geriau apšiltintas standartas ekonomiškai efektyvesnis.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2013 12 12, 11:15)
Labai tikslus pastebėjimas.
Čia dar reikėtų priskirti visą eilę sprendimų (super rekuperatorius, super langus ir langų montuotojus, super šiltinimo medžiagas ir t.t.) kurie papildomai kainuoja tūkstančius, o sutaupo kelis šimtus per 20 metų. Taip pat projektuotojus ir skaičiuotojus, kurie pvz. Cibuliui už kažkokią sumą perskaičiuos kaip pasikeis mano energetinis balansas vienam langui paaukštėjus 3 cm, o kitam paplatėjus 4 cm. Visos tos smulkmenos galiausia susideda į labai apvalią sumelę, kurią pavertus kWh gali paaiškėti, kad ir paprasčiausias truputėlį geriau apšiltintas standartas ekonomiškai efektyvesnis.

Labai teisingai. Mano namas, kad būtų pasyvus, privalo turėti ne prastesnį nei 94 ar 96 proc. šilumos atgaunantį rekuperatorių. Tokį iš esmės gamina tik Paulas. Jo kaina už tikrai gerus, pvz., Amalvos ir pan., gali būti apie 7000 Lt didesnė. O be to mano namo sandarumas turi būti 0,4. Sunku pasiekti, bet įmanoma. O kur dar kaimyno trūkumas pietinėje pusėje. Mes vertinome vienokius skaičiavimus, o jis gali kitokį namą pastatyti (didesnį ir arčiau) ir nebus mano namas pasyvus.

Todėl žūtbūt aš nesiekiu, kad mano namas būtų pasyvus. Jei sandarumas bus ne 0,4, o 0,6 ir jei naudosiu ne tą Paul, o pigesnį rekūpą, energijos sąnaudos turėtų būti apie 18-19 kWh. Pridėjus polius - apie 20 kWh. Man atrodo, kad tai labai geras rezultatas.

O dėl skaičiavimų. Mano namas paskutinį kartą su PHPP skaičiuotas, kai dar buvo kuriama namo architektūra. Po galutinės architektūros namas nebuvo perskaičiuotas. Pvz., skaičiavimuose naudota, kad namas yra apie 7,5 metrus atitrauktas nuo kelio, bet realybėje yra apie 8 metrai. Tiesiog architektas pasiūlė 0,5 m prailginti stoginę, jei kada norėčiau, ji be vargo virstų garažu.

Štai kodėl noriu paskutinį kartą pagal faktą suskaičiuoti namo energijos nuostolius. O kad neskaičiavome pavasarį, kai projektą baigėm, o suskaičiuosim dabar, tai dar geriau. Visi duomenys bus pagal faktą, taip pat leis įvertinti langus, gegnes ir kitus dalykus. Greičiausiai skirtumas bus 1-3 kWh į kažkurią pusę, bet žinosiu tikslius skaičius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 12 gruodžio 2013 - 11:35
bet is konteksto suprantama, kad autoriui labiau svarbu popierelis ant sienos, o ne eksploatavimo/statybu islaidos.
Siekiamybe ...


QUOTE(DEU @ 2013 12 12, 10:15)
Labai tikslus pastebėjimas.
Čia dar reikėtų priskirti visą eilę sprendimų (super rekuperatorius, super langus ir langų montuotojus, super šiltinimo medžiagas ir t.t.) kurie papildomai kainuoja tūkstančius, o sutaupo kelis šimtus per 20 metų. Taip pat projektuotojus ir skaičiuotojus, kurie pvz. Cibuliui už kažkokią sumą perskaičiuos kaip pasikeis mano energetinis balansas vienam langui paaukštėjus 3 cm, o kitam paplatėjus 4 cm. Visos tos smulkmenos galiausia susideda į labai apvalią sumelę, kurią pavertus kWh gali paaiškėti, kad ir paprasčiausias truputėlį geriau apšiltintas standartas ekonomiškai efektyvesnis.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 12 12, 11:34)
bet is konteksto suprantama, kad autoriui  labiau svarbu popierelis ant sienos, o ne eksploatavimo/statybu islaidos.
Siekiamybe ...

Jei man būtų svarbus tas poperėlis, tai aš tikrai namą sertifikuočiau, kaip pasyvų. Juk man net šilumos tiltelius nemokamai suskaičiuotų, jei sertifikuočiau. Bet kažkodėl nesertifikuoju, nes tai pinigų išmetimas į balą, nors kitą vertus, kiek man žinoma, sertifikuojant namą, jį peržiūri 2 asmenys. Jei randa klaidų, jie pateikia sprendimus, kaip jas taisyti. Taigi sertifikavimas turi naudos. Tik jis brangus.
Atsakyti
QUOTE
Kad jau tokiu PN ekspertu patapote ir nesikuklinat griežtai vertinti kitų projektus tai įsipareigojate padaryti geriau. Žymiai geriau ir ne brangiai. Todėl labai verta sulaukti jūsų rezultatų. Ir ne duok dieve bus nuvyliantys - *** nepatingėsiu atvažiuot į Vilnių ir prispardyt subinę (dėl durnos galvos ir ilgo liežuvio kenčia kojos biggrin.gif ar ta vieta, iš kur jos dygsta biggrin.gif ) *** jei man kas būtų tiek informacijos, proto bei priemonių davęs tai gal PN atrodytų kaip visiška kriošena, sektinas būtų zero arba pliusinės energijos namas.

na, ne tik is blogo rasymo stiliaus, bet ir is bendravimo forume aiskiai matosi - kawensko stilius. va tokie marozai ir tersia ne tik Kauna bet dar ir kaunieciais prisistato doh.gif
Atsakyti