Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 21 tema

QUOTE(BangaS @ 2013 09 17, 11:35)
Paprastai vitrina arba pakeliama nuo angos, arba išnešama į apšiltinimo sluoksnį. Ir pakelti, ir išnešti sudėtinga, nes laikikliams tenka didelės apkrovos. Kam to reikia?

user posted image

pas mane - pirmas variantas, tik grindys dar aukščiau, t.y. EPS šiek tiek virš pamato. Tai dabar arba turiu montuoti neišnešdamas ir čia jau variantų kaip sukelti N, arba aukštinti pamatą, kad gauti antrą variantą.

Klausimas kuo aukštinti - eilė plytų? ir po to į tą eilę sukti kronšteinus? abejoju, kad laikys ... g.gif and pamato hidroizoliacijos lieti 10-13cm monolitą? g.gif
Atsakyti
Stai, gal ne pats pigiausias ir silciausias variantas bet... Sukelta 15cm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 17 rugsėjo 2013 - 12:04
QUOTE(D'Arbuzas @ 2013 09 17, 11:45)
pas mane - pirmas variantas, tik grindys dar aukščiau, t.y. EPS šiek tiek virš pamato. Tai dabar arba turiu montuoti neišnešdamas ir čia jau variantų kaip sukelti N, arba aukštinti pamatą, kad gauti antrą variantą.

Klausimas kuo aukštinti - eilė plytų? ir po to į tą eilę sukti kronšteinus?  abejoju, kad laikys ...  g.gif and pamato hidroizoliacijos lieti 10-13cm monolitą?  g.gif

gal ir durnas klausimas, bet jeigu abu juos sujungus. t.y. ankeriai išnešimui, ant jų I laikiklį, o ant jo virtriną? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(D'Arbuzas @ 2013 09 17, 12:11)
gal ir durnas klausimas, bet jeigu abu juos sujungus. t.y. ankeriai išnešimui, ant jų I laikiklį, o ant jo virtriną? smile.gif

Mano pasiūlymas būtų kruopščiai išbetonuoti reikiamą aukštį, taip paruošiant idealų pagrindą montavimui ir tada panaudoti tiesius kronšteinus kaip parodyti antro varianto vitrinos viršaus tvirtinime. Šie kronšteinai būtų prisukami iš viršaus ant betonuoto paviršiaus. Jie išsikištų į apšiltinimo sluoksnį 10-20 cm pagal poreikį (bendras ilgis 40cm). Tik čia reikėtų jau itin tvirtų 28 mm storio stiklo pluošto kompozito kronšteinų, bet jie yra pigesni nei "I" ar "L" formos ir tvirtinasi vertikaliais ankeriais, kas palengvina tvirtinimą.
user posted image
Montažinės kaladėlės matomos nuotraukoje ant šių kronšteinų įdėtos laikinai.

Po to viskas užpildoma XPS'u iki reikiamo aukščio. Montažinių putų naudojama minimaliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 17 rugsėjo 2013 - 15:18
Man štai taip siūlo montuoti vitrininius langus. Čia dar daugiau nuotraukų. O čia dar pasyvaus namo langų montavimo schemos.

Aš, beje, langus būtent šioje firmoje ir užsakinėsiu. Nes jie ne tik žino, kaip montuoti, bet ir naudoja stiklo pluošto laikiklius (kronšteinus), kurie iš esmės eliminuoja šilumos tiltelį.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 09 17, 19:37)
Man štai taip siūlo montuoti vitrininius langus. Čia dar daugiau nuotraukų. O čia dar pasyvaus namo langų montavimo schemos.

Aš, beje, langus būtent šioje firmoje ir užsakinėsiu. Nes jie ne tik žino, kaip montuoti, bet ir naudoja stiklo pluošto laikiklius (kronšteinus), kurie iš esmės eliminuoja šilumos tiltelį.

aš irgi galvojau, kad kažkaip taip galima būtų, tik dabar žiūrint taip netvirtai atrodo ant "virbalų" ... ar primynus tokią vitriną nenulėks žemyn kartu su fasado šiltalu?
Atsakyti
QUOTE(D'Arbuzas @ 2013 09 17, 19:47)
aš irgi galvojau, kad kažkaip taip galima būtų, tik dabar žiūrint taip netvirtai atrodo ant "virbalų" ... ar primynus tokią vitriną nenulėks žemyn kartu su fasado šiltalu?

Ir man atrodo netvirta, bet štai čia gali paskaityti apie stiklo pluošto ankerių (kronšteinų) technines charakteristikas.
Atsakyti
Klausiau prie stogų, bet paklausiu ir čia:

Kokios nuomonės apie atvirkštinius stogus. Pvz. http://www.finnfoam....1b2a2f29c38a630

Atrodo labai patraukliai, bet neramina kad visas vanduo keliauja per sumuštinį iki hidroizoliacijos kuri ant perdangos... vasarį / kovą ten turėtų ledo luitas būti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(D'Arbuzas @ 2013 09 17, 20:23)
Klausiau prie stogų, bet paklausiu ir čia:

Kokios nuomonės apie atvirkštinius stogus. Pvz. http://www.finnfoam....1b2a2f29c38a630

Atrodo labai patraukliai, bet neramina kad visas vanduo keliauja per sumuštinį iki hidroizoliacijos kuri ant perdangos... vasarį / kovą ten turėtų ledo luitas būti...  g.gif

Galiu pasakyti savo (tai bus tik mano) nuomonę, kuri daugeliu nepatinka, nes: esu konservatorius, už atominę AE ir pan. Taigi mano nuomonė labai paprasta: Lietuvos klimatui tinkamiausi dvišlaičiai stogai, kurių nuolydis - mažiausiai 35 laipsniai. Visi kiti stogai tinka tik tuo atveju, jei norite juos prižiūrėti, remontuoti ir t.t.

Mano stogas - 45 laipsniai, danga - molinės čerpės. Tikiuosi, kad visą savo gyvenimą daugiau prie jo nagų nekišiu.

P.S. Pabrėžiu - tai tik mano nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 09 17, 20:37)

Stiklo pluosto ne eliminuoja o sumazina silumos tiltus.. Jie taippat praleidzia kazkiektai silumos,o ivertinant tai kad stiklo pluosto kronsteinas gerokai stambesnis,tai yra plotas per kury suiluma gali praeiti yra gerokai didesnis,manbuvo iskiles klausimas.. Ar nesusilygina jis galutiniam varijante su plonu metaliniu kronsteinu... Gal ir ne,bet itariu skirtumas nebetoks jau ir didelis lieka kad montuoti labai brangius stiklo pluosto kronsteinus.. Tiesa,as be tu ir be tu issiverciau.. Fotkiu neturiu kad parodyti. Tiksliau kazkur giliai uzkases,plius tai ka as dariau pas save tinka tik liktiniams klojiniams..
Atsakyti
QUOTE(D'Arbuzas @ 2013 09 17, 19:47)

Nenoriu labai kritikuoti tokio montavimo pavyzdžių, bet teko pačiupinėti šiuos 10 mm storio kronšteinus.
Stipriai lenkiant su rankomis ilgiausią (37cm) siūlomą kronšteiną jis pastebimai įlinksta.
Jie yra tinkami šonams ir viršui, bet apačioje nelabai.
Pirmoje Cibulio nuotraukoje įtvirtintos vitrinos svorį laiko ne tik apatiniai, bet ir šoniniai kronšteinai
Viskas būtų gerai, jeigu langas pastatomas ant apatinių (spyruokliuojančių) laikiklių, šie nulinksta 4-8 mm žemyn, tada pritvirtinami šonai ir viskas taip ir lieka.
Bet kai ant slenksčio užlipa žmogus ar laikui bėgant įsitempę kronšteinai šiek tiek atsipalaiduoja dalis vitrinos
svorio pereina nelinkstantiems (vertikali plokštuma) šoniniams kronšteinams, kas yra neleistina, nes vitrinos vidurys tokiu atveju pasėda žemyn,
lango rėmas gauna dideles apkrovas.
Kad taip neįvyktų, jie bando savo kronšteinus patobulinti pridėdami papildomas plokšteles iš apačios, bet mano įsitikimu tai nekoks sprendimas.
Čia reikia naudoti iš esmės tvirtesnius stiklo pluošto kronšteinus (kaip mano įdėtoje nuoraukoje).

Tas iškėlimas ant nusriegtų strypelių taip pat yra tik iš bėdos.
Šiluminiu požiūriu šiltalu užpildyta 25 cm erdvė po vitrina yra tas pats kas ir 5-10 cm, o tvirtinimas nukenčia.
Apačioje iš esmės vitrina lieka neįtvirtinta, o tik atremta į 25cm lengvai besilankstančius strypelius ir lengvai juda, visiškai neįtvirtinta, statmena stiklui kryptimi.
Aišku pats profilis tvirtas, dar ir apdaila po to prilaiko, kad lango apačia mažiau judėtų, bet ar neturėtų būti atvirkščiai?
Vitrinos apačia kaip tik turėtų būti įtvirtinta patikimiausiai ir visomis kryptimis, milimetrų tiklumu kaip ir sakė ***.
Mano manymu tai yra eksperimentinis vitrinos montavimo variantas ir jeigu duodama garantija yra virš 5 metų, tai įmonė labai gerus pelnus turi, kad gali taip rizikuoti.
Tai nėra geras pavyzdys.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 09 17, 21:00)
Galiu pasakyti savo (tai bus tik mano) nuomonę, kuri daugeliu nepatinka, nes: esu konservatorius, už atominę AE ir pan. Taigi mano nuomonė labai paprasta: Lietuvos klimatui tinkamiausi dvišlaičiai stogai, kurių nuolydis  - mažiausiai 35 laipsniai. Visi kiti stogai tinka tik tuo atveju, jei norite juos prižiūrėti, remontuoti ir t.t.

Mano stogas - 45 laipsniai, danga - molinės čerpės. Tikiuosi, kad visą savo gyvenimą daugiau prie jo nagų nekišiu.

nepradek tik - tas tavo slaitinis buvo vienintelis pririmtinas sprendimas kai namus state tik kirvio pagalba ir tik is medzio, molio ir siaudu. O del cerpiu tai nusispjauk tris kartus, nezinau kaip siuolaikines, bet rusu laiku stoge tas cerpes po keleta kasmet aTa zmonos diedukas keisdavo, o ant suknistu kopeciu tai man keberiotis reikdavo.
Atsakyti