QUOTE(D'Arbuzas @ 2013 09 17, 19:47)
aš irgi galvojau, kad kažkaip taip galima būtų, tik dabar žiūrint taip netvirtai atrodo ant "virbalų" ... ar primynus tokią vitriną nenulėks žemyn kartu su fasado šiltalu?
Nenoriu labai kritikuoti tokio montavimo pavyzdžių, bet teko pačiupinėti šiuos 10 mm storio kronšteinus.
Stipriai lenkiant su rankomis ilgiausią (37cm) siūlomą kronšteiną jis pastebimai įlinksta.
Jie yra tinkami šonams ir viršui, bet apačioje nelabai.
Pirmoje Cibulio nuotraukoje įtvirtintos vitrinos svorį laiko ne tik apatiniai, bet ir šoniniai kronšteinai
Viskas būtų gerai, jeigu langas pastatomas ant apatinių (spyruokliuojančių) laikiklių, šie nulinksta 4-8 mm žemyn, tada pritvirtinami šonai ir viskas taip ir lieka.
Bet kai ant slenksčio užlipa žmogus ar laikui bėgant įsitempę kronšteinai šiek tiek atsipalaiduoja dalis vitrinos
svorio pereina nelinkstantiems (vertikali plokštuma) šoniniams kronšteinams, kas yra neleistina, nes vitrinos vidurys tokiu atveju pasėda žemyn,
lango rėmas gauna dideles apkrovas.
Kad taip neįvyktų, jie bando savo kronšteinus patobulinti pridėdami papildomas plokšteles iš apačios, bet mano įsitikimu tai nekoks sprendimas.
Čia reikia naudoti iš esmės tvirtesnius stiklo pluošto kronšteinus (kaip mano įdėtoje nuoraukoje).
Tas iškėlimas ant nusriegtų strypelių taip pat yra tik iš bėdos.
Šiluminiu požiūriu šiltalu užpildyta 25 cm erdvė po vitrina yra tas pats kas ir 5-10 cm, o tvirtinimas nukenčia.
Apačioje iš esmės vitrina lieka neįtvirtinta, o tik atremta į 25cm lengvai besilankstančius strypelius ir lengvai juda, visiškai neįtvirtinta, statmena stiklui kryptimi.
Aišku pats profilis tvirtas, dar ir apdaila po to prilaiko, kad lango apačia mažiau judėtų, bet ar neturėtų būti atvirkščiai?
Vitrinos apačia kaip tik turėtų būti įtvirtinta patikimiausiai ir visomis kryptimis, milimetrų tiklumu kaip ir sakė ***.
Mano manymu tai yra eksperimentinis vitrinos montavimo variantas ir jeigu duodama garantija yra virš 5 metų, tai įmonė labai gerus pelnus turi, kad gali taip rizikuoti.
Tai nėra geras pavyzdys.