Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 21 tema

QUOTE(cibulis @ 2013 11 15, 10:56)
Pirmu atveju grynai siurblio kaina 22 800 Lt. Modelis - Stiebel Eltron WPC 5 5.8 kW.

IKEA, lygtai 22Lt, programuojamas jungiklis su laikrodžiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Igr540 @ 2013 11 15, 15:42)
Jeigu tikiesi pasyviam(ar labai šiltam) name grindinio šildymo pagalba pajusti malonią šilumą kojoms, tai galiu tave iškarto nuvilti - to nebus. Nebent tikrai sugalvosi daryti šildymą labai nedideliam plote.
Šildomų grindų temperatūra bus ~27-30C, o iš tokios temperatūros malonios šilumo nebus, tiesiog kojos nešals ir tiek.

27-30??? Juokaujate smile.gif geriausiu atveju +23 - kaip nabašniko subinė trečią parą po smertės. biggrin.gif
Prie +27-30 viduje turėsite +25-28, kas mėgsta dušnai gyventi?
Vienintelis būdas bent nors truputi pajusti šilumą grindyse - labai mažas šildomų grindų plotas, pvv tik po dušo kabina ar šlepečių zona miegamajame.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2013 11 15, 15:57)
Nebus taip, kad tereikės 1-2 laipsnių skirtumo, kad didžiąją laiko dalį padengti šilumos nuostolius?

Bus garantuotai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 11 15, 16:16)
IKEA, lygtai 22Lt, programuojamas jungiklis su laikrodžiu smile.gif

Tai šis jungiklis valdys, kada siurbliui dirbti, o kada išsijungti? Ar čia bajeris?
Papildyta:
Ką manote apie tokį siurblį. Jis šiluma ima iš išmetamo ventiliacijos oro. Kaina - apie 19 000 Lt.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 11 15, 20:40)
Tai šis jungiklis valdys, kada siurbliui dirbti, o kada išsijungti? Ar čia bajeris?
Papildyta:
Ką manote apie tokį siurblį. Jis šiluma ima iš išmetamo ventiliacijos oro. Kaina - apie 19 000 Lt.

Dėl valdymo - gi idėja ir yra, kad siurblys turi savo valdiklį, tiesiog jam elektra paduodama tik naktį, naktį ir dirba pagal savo logiką.

Jei oras išmetamas po rekuperatoriaus, nieko ten doro iš to oro nebeištrauksi. Va jeigu jį statyt vietoj rekuperatoriaus - galbūt.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2013 11 15, 20:26)
Jei oras išmetamas po rekuperatoriaus, nieko ten doro iš to oro nebeištrauksi. Va jeigu jį statyt vietoj rekuperatoriaus - galbūt.

Aš irgi tą patį pagalvojau: gal vienas įrenginys gali atstoti du. Ir rekuperatorių, ir šilumos siurblį. Man šių metų Restoje kažkuri firma sakė, kad jau yra tokių universalių sistemų, kurios ir kainuoja apie 20 000 Lt.
Atsakyti
Labai geras straipsnis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 11 15, 14:46)
... Tenka vaikščioti su šlepetėmis. Basom - šalta.

o kai vaiksciojama basomis - tuomet, kiek suprantu, prigulant ant sofos, koju nekeliama? ar prie sofos stovi indas kojoms apsiplauti? smile.gif
net idealiai svariai atrodancios grindys pilnos akiai nematomu nesvarumu, alergenu, gyvunu plauku, etc. kazkaip man tas vaiksciojimas be slepeciu idomiai atrodo. na, bet gal cia tik mano sovietinis mentalitetas taip sako smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 11 15, 20:40)
Papildyta:

Jokio bajerio, diena siurblys bus atjungtas nuo tinklo.
Po skaiciavimu phpp ir net menkiausiu kwh gaudymu, jusu siurblys turi kainuoti 6000-7000lt, todel net neziurint kas ten uz 19stuku aisku, kad nesamone tiek investuoti.
Papildyta:
QUOTE(==== @ 2013 11 16, 09:13)
o kai vaiksciojama basomis - tuomet, kiek suprantu, prigulant ant sofos, koju nekeliama? ar prie sofos stovi indas kojoms apsiplauti? smile.gif
net idealiai svariai atrodancios grindys pilnos akiai nematomu nesvarumu, alergenu, gyvunu plauku, etc. kazkaip man tas vaiksciojimas be slepeciu idomiai atrodo. na, bet gal cia tik mano sovietinis mentalitetas taip sako smile.gif

Abejoju, kad jusu slepetes yra sterilios biggrin.gif todel karts nuo karto grindis siurbiant / plaunant skirtumas tarp basomis ir su slepetem bus neapciuopiamas.
Problema labiau grindu temperaturoje nei svaroje. Deja, nors ir paradoksaliai skamba, bet mazu energijos nuostoliu name oro ir grindu temperaturos nesiskiria, slepetes ar bent kojines yra neisvengiamos. Nors per kilimus basomis vaikscioti gera, reiskia priklauso nuo dangos.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 11 16, 08:37)
Po skaiciavimu phpp ir net menkiausiu kwh gaudymu, jusu siurblys turi kainuoti 6000-7000lt, todel net neziurint kas ten uz 19stuku aisku, kad nesamone tiek investuoti.

Čia tik siurblio kaina ar su visu įrengimu? Jei atskaitos tašką imti dujas, kurios man kainuotų apie 12 000 - 13 000 Lt, tai šilumos siurblys negali būti brangesnis už 23 000 - 24 000 Lt (čia su įrengimu). Viena firma su 85 m gręžinių padarytų su 5,6 kW galios siurbliu už maždaug tokią kainą, bet siurblys yra start-stopinis.

Gana patraukliai atrodo oras-vanduo siurbliai. Jie su viskuo kainuotų iki 20 000 Lt. Bet jų COP man ne labai patinka, nors siurblys - inverterinis.

Beje, Viliau, dar papasakok apie savo namo šildymo sistemą?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 11 16, 10:23)
Čia tik siurblio kaina ar su visu įrengimu?

Bet jų COP man ne labai patinka, nors siurblys - inverterinis.

Beje, Viliau, dar papasakok apie savo namo šildymo sistemą?

6-7tLt tik siurblys. Įrengimas - mokykimes iš Minto, arba ieškome pigių gręžėjų. Geo turi išeiti iki 10-12tLt - manau Mintas to neviršys.

Ne COP turi patikti, bet įrenginio kaina. Oras-vanduo labai pigu įrengti. Ar labai didelis skirtumas, kai per sezoną tereikia 6000kWh koks bus COP, 2,2 ar 2,8?
Čia kažkas buvo pateikęs meteorologinius duomenis su 14-16 parų, kai vidutinė paros t<-15C - žr. Minto ir mano sąnaudas, negi neišgyvensime tų keleto parų tik su elektra? Primenu, tokie orai dažniausiai anticiklono metu, su skaisčiai plieskiančia saule per pietinius langus 4u.gif

Kol kas tik elektra. Nuo vidurio spalio rekupas tiekė +26...+30C į patalpas, debito nežinau tiksliai, bet spėju apie 200m3/h. Tokiu atveju galia, apytiksliai: (28K - 20K) x 200m3/h x 0,36 ~ 600W. To užteko palaikyti +20...+21C. Kartais dienai pamažindavau o nakčiai padidindavau temperatūrą - turiu dvitarifį skaitiklį. Šiandien, pigiu tarifu, įjungiau "dušiuką" į grindis, taip įkrausiu iki +22...+23C betono akumuliatorius ir galėsiu nešildyti vėdinimu dienomis, keletą centų biggrin.gif sutaupysiu dėl tarifų skirtumo.
Dar klaidelė, patirties stoka: iki vidurio rugsėjo vėdinimas dirbo vėsinimo režimu, vis stegiausi +22C neviršyti. O reikėjo truputi pasiruošti sezonui, leisti šilti iki +23...+24, pataupyti šilumos artėjančiam sezonui. O jos telpa pastato konstrukcijose visai ne mažai.

Todėl nuoširdus patarimas: nesvaikite šildymo sistemoms 20,000-30,000Lt, kad jau investavome į mažus nuostolius tai orentuokimės į mažos galios šildymo sistemas, ne tik mažos galios, bet ir mažos kainos.
Atsakyti
Ar sios skaiciuokles vertos nors kiek demesio?
http://www.bionovus....kaiciuokle.html

Kiek rasyt i "Koeficientas", kaip suprantu standartinio pagal str namo reiksme yra 0.4-0.5, tokiu atveju pastorinus dvigubai siltinima gaunam sakykim 0.2 tada ivedu pvz Cibulio 137m2 ir 2.6m lubas gaunu apie 6kw galingumo katilo poreiki. Bet cia tik sildymui reikalingas poreikis, su karstu vandeniu tai nesusije...

PS duju kondensacinis katilas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 16 lapkričio 2013 - 10:46
QUOTE(Vilienė @ 2013 11 16, 10:08)
6-7tLt tik siurblys. Įrengimas - mokykimes iš Minto, arba ieškome pigių gręžėjų. Geo turi išeiti iki 10-12tLt - manau Mintas to neviršys.

Todėl nuoširdus patarimas: nesvaikite šildymo sistemoms 20,000-30,000Lt, kad jau investavome į mažus nuostolius tai orentuokimės į mažos galios šildymo sistemas, ne tik mažos galios, bet ir mažos kainos.

Aš irgi puikiai suprantu, kad viskas, kas brangiau nei 15 000 lt, pasyviam namui neapsimoka. Geriausias dalykas - orinis šildymas. Viena firma man sakė, kad vedinimą su oriniu šilduymu (būtų maždaug 4,5-5 kW oras-oras šilumos siurblys ir Komfovent REGO250PE rekuperatorius) padarytų už maždaug 16 000 Lt. Į kainą neįskaičiuota tik šilto vandens ruošimo sistema, boileris ar saulės kolektoriai. Skamba labai patraukliai.

Man tik keista tai, kad kitos firmos vien už vedinimo sistemą nori apie 20 000 - 23 000 Lt. Mano atveju reikia labai našaus rekupo, kurio NK nebūtų mažesnis nei 93-94 proc.

Beje, Viliau, kiek suprantu pats šildaisi rekuperatoriaus elektrinių tenų pagalba. Kiek maždaug per mėnesį prisuka elektros? Kaip ruoši karštą vandenį?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 11 16, 12:41)
Kiek maždaug per mėnesį prisuka elektros?

Kaip ruoši karštą vandenį?

Statistika

Saulė + elektra.
Atsakyti