Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 21 tema

QUOTE(Loreciukaz @ 2013 11 06, 19:22)
blink.gif siulyciau dar karta pagalvoti ir tada pripazinti kad "as suklydau".
per kuria cia vieta padaugeja statybiniu medziagu, jei vietoje tarkim 25cm blokeliu, parinksim 20 cm?  bigsmile.gif  bigsmile.gif

Paskaičiuokime paprasčiau. Tarkim namas 10x10 m (išoriniai matmenys).

Pirmas variantas
Jei tokio namo sienos apšiltintos 30 cm storiu šiltalu, tai mūrinių sienų matmenys bus 9,40x9,40. Vidinis plotas - 88,36 kv. m.

Antras variantas
Jei mes dėsime tik 20 cm šiltalo, tai tai mūrinių sienų matmenys bus 9,60x9,60. Vidinis plotas - 92,16 kv. m.

Taigi tarp pirmo ir antro varianto, nekeičiant išorinių namo matmenų, vidinis plotas skiriasi 3,8 kv. m. Pirmu atveju vienos sienos ilgis 9,40 m, antru atveju - 9,60 m. Vadinasi viena siena skiriasi per 20 cm. Jei namas vieno aukšto, tai jo aukštis iki perdangos tebūnie 3 metrai. Vadinasi vienai 20 cm ilgesnei sienai išmūryti papildomai reikės 0,6 kūbus blokelių plytų. Kadangi tokių sienų turime keturiais, tai iš viso papildomai reikė 2,4 kūbus blokelių/plytų. Įtraukite darbą, skiedinį/klijus ir gausime labai apvalią sumą pinigų.

Perdangos plokštė taip pat pabrangs. Mano atveju maždaug panašūs 20 cm sudarė apie 500 Lt skirtumą. O kur dar gelžbetoninis žiedas, armatūra, skiedinys, mediena ir darbas jam? O kur dar papildomi 4 kvadratai stogo dangos, kurią sudarys ne tik pati stogo danga, bet ir mediena, plėvelė, darbas arba plokštės, kranas ir t.t.

Atsakyti
As dar nemeginau. Klijus radau senukuose, neprisimenu pavadinimo bet galesiu paziuret rytoi. Sie klijai skirti visokiu dekoru is putplascio klijavimui prie betono ir kitokiu pavirsiu. Neardo putu polistirolo. Banke tokia kai lipalo arba tokia banke su susiaurinimu, permatoma tirsta mase.

Dar nemeginau realiai igivendint, pricipas butu toks kaip tapetavimas...

QUOTE(asab @ 2013 11 06, 15:39)
***, patokslink, kokiais klijais galima klijuoti (tapetuoti) pirčių foliją? Ar jie flakonuose kaip montažinės putos ar kažkas panašaus į lipalą?Ar jau klijavai pas save? Ar nenukrinta žemyn nuo svorio folija klijuojant? Kažin, ar galima klijuoti ant XPS ir OSB plokščių tokiais klijais? Jei klijai geri, tai šiuo atveju atsiveria daug variantų, šiltinant ir sandarinant stogą.

Atsakyti
Nu bet Jus ir ieskot slieku, ten kur ju ner... biggrin.gif

As kitaip apsuksiu klausima, kuris man aktualus (sakykim): gavau pasiulyma, kad pastatys 1m2 namo (su pilna daline apdaila) uz XXX pinigu. Tai cia uz isorini namo plota ar vidini?
Manau, kad tai susitarimo reikalas, kaip pavyks susisneket (ar vieni islos kokius 4m2, arba kiti pastatys uz dyka) mirksiukas.gif

QUOTE(cibulis @ 2013 11 06, 18:37)

Pirmas variantas
Jei tokio namo sienos apšiltintos 30 cm storiu šiltalu, tai mūrinių sienų matmenys bus 9,40x9,40. Vidinis plotas - 88,36 kv. m.

Antras variantas
Jei mes dėsime tik 20 cm šiltalo, tai tai mūrinių sienų matmenys bus 9,60x9,60. Vidinis plotas - 92,16 kv. m.

Taigi tarp pirmo ir antro varianto, nekeičiant išorinių namo matmenų, vidinis plotas skiriasi 3,8 kv. m. Pirmu atveju vienos sienos ilgis 9,40 m, antru atveju - 9,60 m. Vadinasi viena siena skiriasi per 20 cm. Jei namas vieno aukšto, tai jo aukštis iki perdangos tebūnie 3 metrai. Vadinasi vienai 20 cm ilgesnei sienai išmūryti papildomai reikės 0,6 kūbus blokelių plytų. Kadangi tokių sienų turime keturiais, tai iš viso papildomai reikė 2,4 kūbus blokelių/plytų. Įtraukite darbą, skiedinį/klijus ir gausime labai apvalią sumą pinigų.

Perdangos plokštė taip pat pabrangs. Mano atveju maždaug panašūs 20 cm sudarė apie 500 Lt skirtumą. O kur dar gelžbetoninis žiedas, armatūra, skiedinys, mediena ir darbas jam? O kur dar papildomi 4 kvadratai stogo dangos, kurią sudarys  ne tik pati stogo danga, bet ir mediena, plėvelė, darbas arba plokštės, kranas ir t.t.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 11 06, 19:58)
Nu bet Jus ir ieskot slieku, ten kur ju ner... biggrin.gif

As kitaip apsuksiu klausima, kuris man aktualus (sakykim): gavau pasiulyma, kad pastatys 1m2 namo (su pilna daline apdaila) uz XXX pinigu. Tai cia uz isorini namo plota ar vidini?
Manau, kad tai susitarimo reikalas, kaip pavyks susisneket (ar vieni islos kokius 4m2, arba kiti pastatys uz dyka)  mirksiukas.gif

Susitarimas gal ir įmanomas, bet šį kartą ne apie tai. Čia buvo kalba, kad jei namo išorę apšiltinsi PIRu, tai už tuos pačius (ar beveik tuos pačius) pinigus gausi didesnį namą. Bet mano supratimu, tie keli papildomi kvadratai kainuos tikrai brangiau, pats PIR'as taip pat brangus, todėl galutiniame variante turėsime daug didesnes išlaidas nei namą apšiltinti neoporu.

Beje, jei gavote pasiūlymą, kad 1m2 jums pastatys už XXX, tai keičiantis kvadratūrai keisis ir kaina. Juk 88xXXX ir 92xXXX tikrai skirsis kaina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 06 lapkričio 2013 - 20:15
QUOTE(*** @ 2013 11 05, 13:53)

Nesuprantu teiginio PIR sandarumui. Pirma tai kiek domejaus nupirkti 2cm PIR niekas net nesandeliuoja, o minimalus uzsakymas yra kurkas didesnis nei standartinio namo poreikiai. Antra tai jis kiek ieskojau tai 2cm dideliu lapu pvz 1x1m neradau, yra 60cm plocio, siokiu atveju NEPS gali but neribojamu ismatavimu. Pirtim skirta folija galima priklijuot prie NEPS su putoplasto klijais (klijai skirti putplascio dekorui klijuot prie lubu).

AS kaip tik planuoju prie NEPS tvirtinti plevele.. Ir is kilo klausimas kaip ja pritaisyti?? Jusu pasiulytas metodas domina, gal galit nuorodele i klijus??

Man pasiule tokia plevele http://lemora.lt/lt/...alu-reflex.html ar cia tokia pati apie kokia jus kalbat?
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 11 06, 22:51)
AS kaip tik planuoju prie NEPS tvirtinti plevele.. Ir is kilo klausimas kaip ja pritaisyti?? Jusu pasiulytas metodas domina, gal galit nuorodele i klijus??

Man pasiule tokia plevele http://lemora.lt/lt/...alu-reflex.html ar cia tokia pati apie kokia jus kalbat?

Aš manau, kad kalba eina apie tokią plėvelę: plėvelė
Atsakyti
Pleve ty folija su porierium galvoju naudoti tokia (tokias naudoja pirtyse taipkat tam popieriui nieko nenutiks)
http://lemora.lt/lt/...nio-folija.html

Klijus rekomendavo siuos. Gal yra geresniu, pastarieji is senuku
http://www.marbetdec...idp=206?lang=Gb

QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 11 06, 22:51)

Pleve kaip jums siulo priklijuot manau nepavyks, ji skirta labiau "prisaudimui" prie gegnes. Pas mane po gegnemis klijuotas neps 15cm.

QUOTE(asab @ 2013 11 07, 08:30)
Aš manau, kad kalba eina apie tokią plėvelę: plėvelė

Gal sita butu ir nieko bet sita
http://lemora.lt/lt/...nio-folija.html
armuota.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 07 lapkričio 2013 - 08:35
QUOTE(BangaS @ 2013 11 06, 18:03)
Kodėl?  statant 10m x 10m namą su 50cm storio siena ir tokį pat namą su 40cm siena antru variantu gauname +4m2 jeigu ne dykai tai už mažesnę kainą, nes nebereikia didinti stogo, 4% sumažėja šildymo išlaidos 1 m2 (esant tai pačiai sienų varžai) ir kitos smulkmenos.  Gal ir nesusitaupo tie 10000 Lt iškart, bet sutaupymas vistiek yra.

Pas mane plokščias stogas, tai sienas nors metrines galiu daryti.

Dėl sienos kėlimo kainos, jei vidinis plotas didėja, vadinasi konstruktyvas gaunasi didesnis, iš ko seka didesnė konstruktyvo kaina. Taip kad brangesnėmis medžiagomis šiltinant namą tik tam, kad nekeičiant namo išorės apimčių gautum didesnį namo plotą turėsi išleisti daugiau ne tik ant apšiltinimo medžiagų, bet ir ant konstruktyvo.

Ir iš vis, kodėl namo plotą 10m x 10m vertinat pagal išorinius namo dydžius su apšiltinimu, o ne vidinius. Aš kai projektavau namą, žinojau tiksliai, kiek man reikia vidinio ploto ir visi tie "bonusai" manęs nedomina, nes jie kelia namo statybos kainą. Išoriniai parametrai mano protu gali būti ribojami tiktai įstatymiškai užstatymo ploto atžvilgiu. Tad jei su teisine namo užimamo ploto atžvilgiu viskas tvarkoje, vertinkime norimą namo vidinį plotą, o ne išorinį. Na dėl stogo sutinku, namo išorės ploto kitimas stipriai įtakoja šlaitinio stogo kainą, bet kaip minėjau, mano atveju ir šis parametras nelabai tinka.

Dėl šilumos nuostolių, tai nors kaip supratau PHPP siūloma skaičiuoti išorinį namo plotą, bet logiškai pagalvojus, tai šilumos nuostoliai priklauso, ne nuo pasirinkto atskaitos taško, o nuo realios situacijos, o šiluma iš namo išeina tik per tą plotą, kuriuo ribojasi su vidiniu apšiltinimo sluoksniu, taigi ar apšiltinimo storis bus 1m ar 1 cm vidinis kontakto paviršiaus plotas bus absoliučiai tas pats.

Dėl pamatų didinimo, tai pas mane jie tokio pat dydžio, kaip ir konstruktyvas, tik pamatų apšiltinimo sluoksnis parenkamas atsižvelgiant į sienų apšiltinimą, bet ir vėl, jei sienas šiltinsi brangesnėmis medžiagomis, tai ir pamatams nepagailėsi, jei sienas šiltinsi su pigesnėmis, tai ir pamatų apšiltinimas bus storesnis.

Nemanau, kad sienų apšiltinimo storis, daro įtaką bent jau mano namo vidaus ploto kainai.

Na fasado armavimo ir tinko plotas padidės, bet jis pabrangs ženkliai mažiau, nei statybos pabrangtų renkantis brangesnes apšiltinimo medžiagas, beje, nemanau, kad tas ~17Lt kainuojančiu maišelio kiekio padidėjimas iš vis bus nors kiek pajaustas. Dėl reikalingų ilgesnių smeigių, tai ir vėl, pats puikiausiai žinai, kad yra priemonių leidžiančių naudoti trumpesnes smeiges nei apšiltinimo storis, beje, aš antro namo, su tokiu apšiltinimo sluoksniu, kaip dedu dabar jokiu būdu ne smeigiuočiau. Smeigiuoti kaip tik reikia plonesnias apšiltinimo medžiagas, nes šoninio kontakto paviršiaus plotas pas jas labai mažas, priešingai nei mano apšiltinimo medžiagos lakštų, kur putplasčio šoninis paviršius perpus didesnis, nei kontakto su siena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 07 lapkričio 2013 - 11:20
QUOTE(cibulis @ 2013 11 06, 20:37)

Pirmas variantas

Antras variantas

Perdangos plokštė taip pat pabrangs. Mano atveju maždaug panašūs 20 cm sudarė apie 500 Lt skirtumą. O kur dar gelžbetoninis žiedas, armatūra, skiedinys, mediena ir darbas jam? O kur dar papildomi 4 kvadratai stogo dangos, kurią sudarys  ne tik pati stogo danga, bet ir mediena, plėvelė, darbas arba plokštės, kranas ir t.t.

drinks_cheers.gif

Pats neskaičiavau, bet mintis drinks_cheers.gif 100%.

Norėčiau tik papildyti, jei padidėjusį namo plotą skaičiuoti kaip "bonusą", tai tas bonusas kainuos papildomu vidaus apdailos darbu ir medžiagomis, ir padidėjusiomis šildymo sąnaudomis, nors pagal PHPP skirtumo ir nepamatysi.

Taip kad tas "bonusas" pilnai atsims savo pilną kainą, kiek kvadratų kaip "bonusus" gausi.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 11 06, 20:48)
As dar nemeginau. Klijus radau senukuose, neprisimenu pavadinimo bet galesiu paziuret rytoi. Sie klijai skirti visokiu dekoru is putplascio klijavimui prie betono ir kitokiu pavirsiu. Neardo putu polistirolo. Banke tokia kai lipalo arba tokia banke su susiaurinimu, permatoma tirsta mase.

Dar nemeginau realiai igivendint, pricipas butu toks kaip tapetavimas...

Aš sau foliją ant popieriaus klijavau tapetų klijais prie perdangų plokščių. Nors nebuvau užtikrintas galutiniu rezultatu, bet jis mane nudžiugino. Plėvelė prie perdangos prisiklijavo pakankamai tvirtai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 07 lapkričio 2013 - 11:32
Man svarbiausiai kad patys klijai nereaguotu su putu polistiroliu.

QUOTE(mintas @ 2013 11 07, 11:37)
Aš sau foliją ant popieriaus klijavau tapetų klijais prie perdangų plokščių. Nors nebuvau užtikrintas galutiniu rezultatu, bet jis mane nudžiugino. Plėvelė prie perdangos prisiklijavo pakankamai tvirtai.

Atsakyti

Folija su popieriumi turėtų prisiklijuoti kaip tapetas ant EPS, tai bus patikimas garo barjeras. Svarbiausia, kad klijai neturėtų organinių tirpiklių tada EPS'ui nekenks.
Tokia folija labai lengvai plyšta, todėl aš dar priklijuočiau polietileno plėvelę su dvipusio lipnumo juosta ant folijos paviršiaus, kad būtų užtikrintas patikimas ilgalaikis oro sandarumas, kas yra svarbiau nei garo barjeras NEPS'ui.
Aišku čia ne jūsų atvejui, kur sansarumas ir taip užtikrintas su poliuretano putomis iš visų pusių.

Dėl naudingo ploto padidėjimo pritariu viesiems argumentams, bet dar palaikant savo poziciją pridurčiau, kad 1 m2 žemės priemiestyje kainuoja 150-200Lt, tai dar tūkstantėlis litų gryno sutaupymo už 7 m2.
Ta pačia tema galėčiau pabrėžti, kad sumažinus tarpą tarp pirmo aukšto lubų ir antro aukšto grindų būtų aivaizdžiai išlošiama statybos kaštų ir šildymo išlaidų (~4%).
Tai galima padaryti paliekant 20cm tarpus tarp kiaurymėtų perdangos plokščių kur reikia pravesti ortakius, po to paremti ortakį iš apačios, uždėti grindų dangos pakloto iš viršaus ir užpilti betono.
Taip yra daroma kai lieka nedidelis tarpas ir pilna plokštė jau nebetelpa, tada tarpas užbetonuojamas. Ten galima patalpinti ir ventiliacijos vamzdį prieš užbetonuojant.
Tokiu atveju pasistengus galima sutaupyti dar 20cm namo aukščio, kas prilygsta apie 4% dviaukščio namo tūriui. Tūriui proporcingos šildymo išlaidos.
Atsakyti
Norėčiau tik papildyti, jei padidėjusį namo plotą skaičiuoti kaip "bonusą", tai tas bonusas kainuos papildomu vidaus apdailos darbu ir medžiagomis, ir  padidėjusiomis šildymo sąnaudomis, nors pagal PHPP skirtumo ir nepamatysi.

Taip kad tas "bonusas" pilnai atsims savo pilną kainą, kiek kvadratų kaip "bonusus" gausi.

Labai teisingai: padidėjęs plotas ne tik padidins namo-dėžės kainą, bet ir pabrangins vidaus apdailą. Netgi rekuperatorio reikės šiek tiek galingesnio, o ir vėliau vėdinimas kainuos brangiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 07 lapkričio 2013 - 14:35