QUOTE(Loreciukaz @ 2013 11 06, 10:47)
na ir sekmes jums siltinant nama 2.5 karto brangesne medziaga negu neoporas. busit pirmas zmogus apsisiltines nama tokiu gaminiu. beje tokiu entuziastu jau buvo, ir kazkaip visi po "dezutes" pastatymo suskaiciave pinigus rinkosi kazka kitka. jus neisizeiskit, bet pagal namo projekta ir dydi ( kas nusako sklypo dydi ir zmogaus finansinius pajegumus ) prognozuoju tokia pacia baigti.
Nenoriu veltis į fleimus - uždaviau berods normalų klausimą: kaip (ar išvis) galima išspręsti kieto šiltinimo (PIR) fiksaciją prie lengvosios medinės perdangos, ir kaip išvengti vaikščiojimo; į kurį tikėjausi plius minus normalaus atsakymo.
Mainais man buvo paaiškinta, kad nemoku atlikti elementarių matematinių operacijų, kad projektas gaidys, nesugebu užduoti klausimo telefonu, ir lito tikslumu įvertinti mano finansai ir sklypo dydis. Dar kad 92 / 55 = 2.5. Aš šoke
--andrius aka phuqit
Papildyta:QUOTE(cibulis @ 2013 11 05, 22:41)
1. Su pasaulio šalimis čia kažką sumaišėte. Gal pietūs viršuje ir į kairę, bet ne į dešinę.
Kalbu apie normalią orientaciją PDF'o lapo - rotate clockwise berods.
QUOTE(cibulis @ 2013 11 05, 22:41)
Mano pastabos tokios:
1. Namas garaže - peilis. Galima išvengti šalčio tilto, bet brangu ir sunku. Geriau nereikia.
Garažas pats nešildomas - apšiltintos normaliai tik vidinės sienos.
2. Namas tuo šiltesnis, kuo jo forma artimesnė kvadratui. Tie kampai pietų pusėje - nesąmonė. Be to, jie didina sklypo užstatymo plotą. Iš kvadrato kūrybingas architektas tikrai gali išlaužti daugiau.
Perrinkom, kad nepameluot, kelis šimtus projektų. Tada iteraciniu būdu priėjom iki tokio sprendimo - net gyvai apžiūrėjom donoro namuką su tokia pat orientacija - viskas ten labai ok. Vėlgi, aš nepretenduoju į absoliutų skonį - bet jau turim įsirengę butą, tai bendri principai, klaidos ir pageidavimai yra aiškūs ir susikristalizavę.
3. Du įėjimai iš garažo į namą - mano galva šalčio tiltai, papildomos durys, brangu ir bereikalinga.
Į ūkinę patalpą padarysiu tik sąramą durims, bet pačių durų nedėsiu - paliksiu kaip variantą ateičiai. 1
4. Darbo kambarys - bereikalinga erdvė. Šiuolaikiniam kompui pakanka stalo, o čia visa erdvė. Be to, darbo kambario plotas tinkamas tik kampui, o ne lovai ir svečiams. Gal vertą jį naikinti.
Vėlgi, labai subjektyvu. Pas mane ant stalo šiuo momentu 4 26-27'' monitoriai, o nakvojančių svečių mes turim gal 3 dienas per metus - ką puikiai išsprendžia lova svetainėje, ar netgi pripučiamas matrasas.
5. Svetainė - labai pereina. Aš suskaičiavau net 6 skirtingus įėjimus į svetainę. Būtent durys labai siaurins jos plotą.
Tokia ir mintis - tai bendra erdvė. Jokio intymumo ten nėra, ir neturi būti. Kartą į savaitę įsijungt teliką, pagert alaus su chebra foteliuke išsidrėbus. Esu matęs nuostabių, izoliuotų svetainių, į kurias niekas gyvenime neužeina - čia tos problemos ir bandom išvengti
Ai, dar jei kiltų klausimas, kodėl įėjimas pas vaikus iš virtuvės - jie pas mus distrofikai, ir nieko nevalgo - tai gal bent ką nusigriebs pakeliui. Čia tipo bajeris, bet visa kita adaptuota *mūsų* šeimynai, ir *mūsų* gyvenimo būdui. Dėl referenco, gretimas 6a sklypas į pietvakarius
irgi mūsų.