Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 21 tema

Plonesne siena nera privalumas. Isnesant langus i siltinimo sluoksni ir esant siltinimo storiui 30cm bei sienos 25cm langas gaunas praktiskai paciam vidury.

Kazkaip nematau reikalo atsakinet apie PIR nes itariu kad prispyrus reikalui realiai moket uz ji pasirinksi greiciausiai vata.. Asmeniskai siltinau sienas 30cm neps, lubas 35cm neps grindis 32cm eps tai siltalas + darbas kosmosa kainuoja...

QUOTE(phuqit @ 2013 11 05, 12:26)
Nevaryk ant Tauro - normaliai bičas dirba. Kad projektai panašūs, matyt, labiau įtakoja panaši filosofija ir sklypo orientacija, spalvos čia šiaip, vizualizacijai.
grubiai 25cm neoporo 55lt/m2 vs 90lt už PIR, ir pastarųjų dar ir varža geresnė (8 vs 9). Plonesnė siena man irgi šioks toks privalumas.

Anyway, klausimas buvo ne apie tai.

pagarbiai,
--andrius aka phuqit

Atsakyti
Pas mane taip pat šiltalas bus dedamas į medinę perdangą, o ne tarp gegnnių.

Planuoju tokį sumuštinį(iš apačios)

2cm PIR su folija - sandarumui
25cm NEO tarp perdangos
xx cm Eko vatos(celiuliozė) - kad mediena kviepuotų.

Argumentai:

PIR - kaip garo barjeras ir sandarumui užtikrinti
NEO jau buvau įsigijęs seniau, tai teks jį naudoti.
EKO vata - kaina analogiška NEO ir leidžia medienai kvėpuoti.

Kadangi šiltinimas bus daromas tik kitais metais, tai sumuštinis gali kisti pagal aplinkybęs.
Atsakyti
QUOTE(phuqit @ 2013 11 05, 12:26)
grubiai 25cm neoporo 55lt/m2 vs 90lt už PIR, ir pastarųjų dar ir varža geresnė (8 vs 9). Plonesnė siena man irgi šioks toks privalumas.

Iš kur planuojate gauti PIR po 450 Lt/m3? Kiek žinau 600 Lt/m3 yra mažiausia kaina. Šiaip ir 800 Lt/m3 gali užprašyti.

Atsakyti
O pleve kokia dejote ant stogo difuzine ar antikondensacine? Sako jog jai yra tarpas tarp siltinimo ir difuzines ji nebedirba kaip garo - dregmes laidininkas. Plius nesildoma palepe turi buti vedinama.

As pradzioi irgi zadejau siltinti perdanga bet veliau apsiltinau stoga. To privalumas toks kad gegne lieka is virsaus lieka uzdengta difuzine per kuria isgarina dregme. Po gegnemis NEPSa klijuojant prie NEPSo siltinti gali neribojama stori.

Nesuprantu teiginio PIR sandarumui. Pirma tai kiek domejaus nupirkti 2cm PIR niekas net nesandeliuoja, o minimalus uzsakymas yra kurkas didesnis nei standartinio namo poreikiai. Antra tai jis kiek ieskojau tai 2cm dideliu lapu pvz 1x1m neradau, yra 60cm plocio, siokiu atveju NEPS gali but neribojamu ismatavimu. Pirtim skirta folija galima priklijuot prie NEPS su putoplasto klijais (klijai skirti putplascio dekorui klijuot prie lubu).

QUOTE(Igr540 @ 2013 11 05, 13:35)
Pas mane taip pat šiltalas bus dedamas į medinę perdangą, o ne tarp gegnnių.

Planuoju tokį sumuštinį(iš apačios)

2cm PIR su folija - sandarumui
25cm NEO tarp perdangos
xx cm Eko vatos(celiuliozė) - kad mediena kviepuotų.

Argumentai:

PIR - kaip garo barjeras ir sandarumui užtikrinti
NEO jau buvau įsigijęs seniau, tai teks jį naudoti.
EKO vata - kaina analogiška NEO ir leidžia medienai kvėpuoti.

Kadangi šiltinimas bus daromas tik kitais metais, tai sumuštinis gali kisti pagal aplinkybęs.

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2013 11 05, 13:42)
Iš kur planuojate gauti PIR po 450 Lt/m3? Kiek žinau 600 Lt/m3 yra mažiausia kaina. Šiaip ir 800 Lt/m3 gali užprašyti.

balex metal įvardino 73lt su pvm už 160mm plokštę, kaina didėja proporcingai storiui.

--andrius aka phuqit
Atsakyti
QUOTE(phuqit @ 2013 11 05, 14:01)
balex metal įvardino 73lt su pvm už 160mm plokštę, kaina didėja proporcingai storiui.

--andrius aka phuqit

Ar čia 1 m2 plokštės kaina, ar 1 vnt.?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2013 11 05, 14:14)
Ar čia 1 m2 plokštės kaina, ar 1 vnt.?

Jei nieko nesumaišiau, m2.
Atsakyti
QUOTE(phuqit @ 2013 11 05, 14:15)
Jei nieko nesumaišiau, m2.

Mažai tikėtina, kad 1 m3 PIR plokščių parduoda po 450 Lt. Pasitikslinkite.
Jeigu tai tiesa, tai tada verta svarstyti kaip alternatyvą NEPS'ui.
Atsakyti
Paklause lapo kainos, ja ir gavo, kodel vienas lapas turetu buti = 1m2?

QUOTE(BangaS @ 2013 11 05, 15:18)
Mažai tikėtina, kad 1 m3 PIR plokščių parduoda po 450 Lt.  Pasitikslinkite.
Jeigu tai tiesa, tai tada verta svarstyti kaip alternatyvą NEPS'ui.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 11 05, 14:53)
O pleve kokia dejote ant stogo difuzine ar antikondensacine? Sako jog jai yra tarpas tarp siltinimo ir difuzines ji nebedirba kaip garo - dregmes laidininkas. Plius nesildoma palepe turi buti vedinama.

As pradzioi irgi zadejau siltinti perdanga bet veliau apsiltinau stoga. To privalumas toks kad gegne lieka is virsaus lieka uzdengta difuzine per kuria isgarina dregme. Po gegnemis NEPSa klijuojant prie NEPSo siltinti gali neribojama stori.

Nesuprantu teiginio PIR sandarumui. Pirma tai kiek domejaus nupirkti 2cm PIR niekas net nesandeliuoja, o minimalus uzsakymas yra kurkas didesnis nei standartinio namo poreikiai. Antra tai jis kiek ieskojau tai 2cm dideliu lapu pvz 1x1m neradau, yra 60cm plocio, siokiu atveju NEPS gali but neribojamu ismatavimu. Pirtim skirta folija galima priklijuot prie NEPS su putoplasto klijais (klijai skirti putplascio dekorui klijuot prie lubu).

Antikondensacinė plėvelė ant gegnių, tada 5cm makaronai ir ištisinis 3cm lentų paklotas, ant jo bus bituminės čerpelės.

Tiesa pasakius nesidomėjau PIR plokštės gavimo galimybėmis, tiesiog kainininkuose mačiau, kad tokia pozicija yra ir ją primečiau. Kai pradėsiu konkrečiai ieškoti, tada ir matysiu kaip mano sumuštinis kis, galbūt teks naudoti storesnį PIR ir nenaudoti ekovatos ir pan.
Atsakyti
QUOTE(phuqit @ 2013 11 05, 11:15)
1. Sienas planuoju statyt iš keraminių blokelių, ir šildyti 20cm PIR plokšte.
2. Mano kontaktai sako, kad PIR plokšte lubas šiltint negerai, nes puta sutrūkinės
3. kuo paprasčiau, ir maksimaliai šiltai, ir užtikrinti sandarumą.

1. Kokia bus tokio sumuštinio varžą? Kadangi klausiate pasyvių namų temoje ar tikitės tikrai pasiekti pasyvų namą, ar tik eksperimentuojate projekto stadijoje?

2. Mano atveju pagal PHPP skaičiavimus stogo sumuštinis buvo toks: 40 cm vatos ir 10 cm PIR plokštės. Plokščių atsisakiau dėl kelių priežasčių:

1. Mano apšiltinto stogo plotas - 134 kv. m. 10 cm PIR plokštės be nuolaidos kainuotų apie 9500 Lt. Pasirinkau Knauf Unifit 35 vatą, kuri skirta specialiai dvišlaičiams stogams. Šiuo metu man 50 cm vatos sumuštinio 1 kv. metras kainuotų apie 52 Lt arba už visą vatą sumėkėsiu apie 7000 Lt. Jei dėčiau 40 cm vatos ir 10 cm PIR plokštes, man stogo apšiltinimas kainuotų apie 15 000 Lt. Tikrai finansiškai PIR plokštės neapsimoka. Man 50 cm vatos, kurios liamda 0,035 tikrai pakaks. Be to, šalčio tiltą mažina ir specialios gegnės: 1 foto ir 2 foto. Tikrai nesigailiu sumokėjęs ženkliai daugiau už supergegnes: stogas lygus, iš karto galima šiltinti 40 cm storiu, be to, jau nebenoriu savo name chemijos (PIR plokštės), pačios PIR plokštės - brangios, jų šilumos laidumas metams bėgant - prastėja. Žodžiu, išreklamuotas, bet tikrai savo pinigų nevertas produktas.

3. Sakote - kuo paprasčiau, šilčiau ir sandariau, bet visą tai stoge galima pasiekti daug pigiau ir paprasčiau. Mano galva - PIR per brangus produktas, kurį puikiai atstoja kitos medžiagos.

Atsakyti
Pasirinkau Knauf Unifit 35 vatą, kuri skirta specialiai dvišlaičiams stogams

stiklo vata i stoga? blink.gif kodel ne akmens?
Atsakyti