Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 21 tema

QUOTE(*** @ 2013 10 14, 12:23)

Šią tarką aš ir turėjau omenį kalbėdamas apie šlifavimo popierių smile.gif. Apie ją neperseniausiai sužinojau iš šio forumo ir kai įsigijau, kampų pašlifavimas tapo labai nesudėtinga operacija, kurią dabar atlieku pakankamai dažnai. Su paprastu švitriniu tikrai ilgai nepadirbėsi.

Isivaizduok jog tarpai tarp blokeliu yra idealiai uzdaryti, ty visiskai sandarus, tada klijuoji polistirola perimetru ir oro tarpas lieka visiskai izoliuotas, manau vis priduoda papildomos varzos gi blokeliai skyleti ir be skyliu varza skirias nuo 0 iki R1,4

Aš irgi tos pačios nuomonės, kad oro tarpas uždarytas tarp putplasčio klijų, dirba kaip termoizoliatorius, lygiai taip pat, kaip ir oro tarpas esantis tarp langų stiklų. Svarbiausia, kad oras esantis tarpe neturėtų galimybės judėti už putplasčio kontūrus atkartojančių klijų ribų. Tai vat klijuojant standartiškai, tikėtina kad pasiseks padaryti pakankamai sandarias oro pūsles, o vat klijuojant kaip plytelių klijus, oro pūslės nėra formuojamos, o per "taškais" priklijuoto putplasčio klijus, oras galės pratekėti akštyn iki pat stogo. Nepatinka man dabar toks klijavimo būdas. Kaip anksčiau aš juo buvau susižavėjęs, taip dabar išbandęs galiu teigti, kad jis man nepatinka.

Klijuot, tai aš irgi galiu įvairiais būdais, bet vat garantuoti, kad nepaliksiu oro tunelių klijuojant, kaip plytelių klijais tikrai negalėčiau, todėl sienoms pasirinkau man anksčiau mažiau patikusį putplasčio klijavimo būdą ir dabar esu tuo patenkintas, nes mano supratimu, pasiekiu geresnį rezultatą.

Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 10 14, 10:25)
Pagal ta ka matau langu temos foto, manau smeigiot net ka.

Siules tai manau pertept reiktu butinai.

Jo, pagal tą nuotrąuką, aš net negalvočiau apie smeiges, įpač kai kalba eina apie 25 cm storio putplasčio lapus.

Sliūlės iš vidaus bus užkimštos pakankamai storu tinko sluoksniu, būtinumo pakartotinai užsandarinti tikrai nematau.
Atsakyti
uwerte pvz sumustinyje tarp blokeliu ir siltinimo pakeiti reiksme is neventiliuojama oro tarpo i ventiliuojama ir varza nukrenta iki 0. Tada siltinti gali nors ir metro storio polistirolu silciau nebus. Kad oras nejudetu manau uztepti blokelius butina ir tai atlikti pigiausiais plyteliu klijais galima labai greitai..
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 10 14, 14:59)
uwerte pvz sumustinyje tarp blokeliu ir siltinimo pakeiti reiksme is neventiliuojama oro tarpo i ventiliuojama ir varza nukrenta iki 0. Tada siltinti gali nors ir metro storio polistirolu silciau nebus. Kad oras nejudetu manau uztepti blokelius butina ir tai atlikti pigiausiais plyteliu klijais galima labai greitai..

Tarp tinko ir putplasčio oro judėjimo kategoriškai negali būti, bet jis eliminuojamas turėtų būti horizontaliu mūro klijų sluoksniu, kuriais klijuojami blokeliai. Siūlių užsandarinimas iš išorės vertikaliai kylančių oro srovių, nuo pamato iki stogo, nesulaikys.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 10 14, 08:19)
STR 2.01.03:2009:
Sakyčiau kad visų betono rūšių 1m3 talpa sukasi pakankamai artimam 2000kg/m3 svorio ruože, tad grubiems matavimams galima imti jog 1m3 betono turi 2000000 J/(kg/K) savitosios šiluminės talpos, arba išreiškus į vatus, 2000000 J/(kg/K)/3600= 0,555(5)kWh/K

Nuraminai. Nematau jokio skirtumo tarp betono rusiu. thumbup.gif Tai palengvina situacija. Tiesa,gal kas turite konkreciu patvirtinimu,kas geriau praleidzia siluma. Suvibruotas betonas,ar tas is aparato,arba is betono mazgo ,zemes dregnumo ar kaip kitaip jy pavadintum..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 10 14, 22:57)
Nuraminai. Nematau jokio skirtumo tarp betono rusiu.  thumbup.gif  Tai palengvina situacija. Tiesa,gal kas turite konkreciu patvirtinimu,kas geriau praleidzia siluma. Suvibruotas betonas,ar tas is aparato,arba is betono mazgo ,zemes dregnumo ar kaip kitaip jy pavadintum..

Kuo sunkesnis betonas tuo laidesnis silumai. Lengvasis del nepilnai pasalinto oro - siltesnis, poretas, specialiai padarant daug burbuliuku - silciausias.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 10 14, 23:27)
Kuo sunkesnis betonas tuo laidesnis silumai. Lengvasis del nepilnai pasalinto oro - siltesnis, poretas, specialiai padarant daug burbuliuku - silciausias.

Vadinasi kuo skystesnis betonas,tuo geriau. Taip ir galvojau g.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 10 14, 22:57)
gal kas turite konkreciu patvirtinimu,kas geriau praleidzia siluma.

Tame pačiame STR 2.01.03:2009 dokumente yra ne tik termotalpa įrašyta, bet ir šilumos laidumas. Jei nori tikslesnių skaičių žvilgtelk tenai.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2013 10 14, 23:27)

Gal ir ne visai į temą, bet...

'Porėtas, padarant daug burbuliukų' - technologiškai kaip pasiekiama? Specifinė maišymo technologija, spec priedai ar šiaip skystesnį liejant (ir paskui vandeniui išgaravus) tos poros susidaro?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2013 10 15, 09:17)
Gal ir ne visai į temą, bet...

'Porėtas, padarant daug burbuliukų' - technologiškai kaip pasiekiama? Specifinė maišymo technologija, spec priedai ar šiaip skystesnį liejant (ir paskui vandeniui išgaravus) tos poros susidaro?

Ir skystesnis - vietoj vandens lieka ertmės, ir nevibruojant , ir dedant spec priedus, nuo kurio betonas tampa porėtas.
Atsakyti
Isomumo delei kokia temperatura laikos siokiu oru jusu trobose be papildomo silumos saltinio, ty vien is saules?
Atsakyti
Temperaturos
Saules nebuvo nuo sekmadienio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 15 spalio 2013 - 18:18
QUOTE(*** @ 2013 10 15, 18:55)
Isomumo delei kokia temperatura laikos siokiu oru jusu trobose be papildomo silumos saltinio, ty vien is saules?

Labai ilgai atidarytas duris laikiau (elektros laidai pratiesti į lauką ir pan.) ir taip stipriai namą atvėsinau, tai kartais pasišildau elektros pagalba, tad nelabai tiksiu į statistiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 15 spalio 2013 - 22:09