QUOTE(*** @ 2013 10 14, 12:23)
Šią tarką aš ir turėjau omenį kalbėdamas apie šlifavimo popierių . Apie ją neperseniausiai sužinojau iš šio forumo ir kai įsigijau, kampų pašlifavimas tapo labai nesudėtinga operacija, kurią dabar atlieku pakankamai dažnai. Su paprastu švitriniu tikrai ilgai nepadirbėsi.
Isivaizduok jog tarpai tarp blokeliu yra idealiai uzdaryti, ty visiskai sandarus, tada klijuoji polistirola perimetru ir oro tarpas lieka visiskai izoliuotas, manau vis priduoda papildomos varzos gi blokeliai skyleti ir be skyliu varza skirias nuo 0 iki R1,4
Aš irgi tos pačios nuomonės, kad oro tarpas uždarytas tarp putplasčio klijų, dirba kaip termoizoliatorius, lygiai taip pat, kaip ir oro tarpas esantis tarp langų stiklų. Svarbiausia, kad oras esantis tarpe neturėtų galimybės judėti už putplasčio kontūrus atkartojančių klijų ribų. Tai vat klijuojant standartiškai, tikėtina kad pasiseks padaryti pakankamai sandarias oro pūsles, o vat klijuojant kaip plytelių klijus, oro pūslės nėra formuojamos, o per "taškais" priklijuoto putplasčio klijus, oras galės pratekėti akštyn iki pat stogo. Nepatinka man dabar toks klijavimo būdas. Kaip anksčiau aš juo buvau susižavėjęs, taip dabar išbandęs galiu teigti, kad jis man nepatinka.
Klijuot, tai aš irgi galiu įvairiais būdais, bet vat garantuoti, kad nepaliksiu oro tunelių klijuojant, kaip plytelių klijais tikrai negalėčiau, todėl sienoms pasirinkau man anksčiau mažiau patikusį putplasčio klijavimo būdą ir dabar esu tuo patenkintas, nes mano supratimu, pasiekiu geresnį rezultatą.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 10 14, 10:25)
Pagal ta ka matau langu temos foto, manau smeigiot net ka.
Siules tai manau pertept reiktu butinai.
Siules tai manau pertept reiktu butinai.
Jo, pagal tą nuotrąuką, aš net negalvočiau apie smeiges, įpač kai kalba eina apie 25 cm storio putplasčio lapus.
Sliūlės iš vidaus bus užkimštos pakankamai storu tinko sluoksniu, būtinumo pakartotinai užsandarinti tikrai nematau.