Sveikos, mergaitės
prisiskaičiusi jūsų patirties ir gudrybių, nusitepliojau galvą chna+amla+kefyras+truputis aliejaus. Dažau pirmą kartą ant natūralių plaukų (kažkada esu bandžiusi chna+basma, bet tik vieną kartą ir labai seniai, tai kaip ir nesiskaito). Esu pasiruošusi laikyti ilgai, kad nors kas nors matytųsi
Kaip nepatyrusi, prisimaišiau per daug žolių košės, tad jos nemažai atliko. Kažin, kiek laiko ji man galėtų išstovėti nesugedusi? Išmesti gaila... Jei po kelių dienų vėl susitepčiau, spalvą gal paryškinčiau. Nebandėt taip kuri nors? Būsiu dėkinga už patarimą!
Į kamerą dėkit ir galit laikyti iki kito dažymo.
QUOTE(zuzuza @ 2015 05 24, 11:11)
Sveikos, mergaitės
prisiskaičiusi jūsų patirties ir gudrybių, nusitepliojau galvą chna+amla+kefyras+truputis aliejaus. Dažau pirmą kartą ant natūralių plaukų (kažkada esu bandžiusi chna+basma, bet tik vieną kartą ir labai seniai, tai kaip ir nesiskaito). Esu pasiruošusi laikyti ilgai, kad nors kas nors matytųsi
Kaip nepatyrusi, prisimaišiau per daug žolių košės, tad jos nemažai atliko. Kažin, kiek laiko ji man galėtų išstovėti nesugedusi? Išmesti gaila... Jei po kelių dienų vėl susitepčiau, spalvą gal paryškinčiau. Nebandėt taip kuri nors? Būsiu dėkinga už patarimą!
Na aš tai bijočiau palaikytas žoles tepti ant galvos, gali suerzinti odą...
Kokia spalva gavosi nusidažius?
QUOTE(Monmorensi @ 2015 04 19, 15:32)
kaip dažiusiai n metų su žolėm tai moralų man tikrai nereikia ir kas yra dvižingsnis dažymas irgi žinau
taip, žilumas nėra pagrindinis argumentas. pagrindinis, kad aš noriu tokios spalvos, kokios noriu, o ne tokios, kokia išeina
taip, žilumas nėra pagrindinis argumentas. pagrindinis, kad aš noriu tokios spalvos, kokios noriu, o ne tokios, kokia išeina
Atsiprašau, kad užkliudžiau jautrią stygą net neketinau moralizuoti, linkiu sėkmės
QUOTE(Kisulita @ 2015 06 04, 08:30)
Na aš tai bijočiau palaikytas žoles tepti ant galvos, gali suerzinti odą...
Sveikos, mergaitės! Laisvas sekmadienis, tai aš ir vėl su žolių koše ant galvos sėdžiu, jau trečią kartą bandau užkabino, man patinka!!!
Kaip anąkart buvo patarta, buvau įkišusi košės likutį į kamerą, o dabar jį primaišiau prie šviežios porcijos. Kol kas viskas ok, manau, kad odos nesudirgins.
Po pirmo dažymo ant natūralių vidutiniškai rudų plaukų spalva įgavo kiek ryžumo, matomo daugiau prie šviesos, nors laikiau labai ilgai. Po antro dažymo su gryna chna (su citrinos sultimis) plaukai buvo geroookai ryžesni Šiandien susitepiau su šiais dažais http://ekopirk.lt/ek...eliai-mahogany/ (su trupučiu citrinos sulčių ir kefyru)
Beje, dar paieškojau internete visokios informacijos ir filmukų, kaip indės mergaitės dažosi plaukus, tad dabar lengviau visa tai atlikti technologiškai (tirštumas, kaip tepti ir pan).
Pavyzdžiui, man labai patiko šis puslapis, geriau supratau, kaip veikia chna dažas, kada reikia rūgšties, kada šarmo ir pan, daug įdomių ir naudingų dalykų: https://translate.go...BXpr8o_3OKIfj_A
Tikrai labai pasiteisinęs dalykas buvo košės paruošimas iš vakaro, tada išsiskiria daugiau pigmento ir tikrai intensyviau spalva ima, užtenka trumpiau laikyti.
Gal kam pravers mano patirtis, kaip kad man pravertė ir jūsiškė. Gražių ir sveikų plaukų visoms!!!
QUOTE(zuzuza @ 2015 06 21, 14:32)
Tikrai labai pasiteisinęs dalykas buvo košės paruošimas iš vakaro, tada išsiskiria daugiau pigmento ir tikrai intensyviau spalva ima, užtenka trumpiau laikyti.
Gal kam pravers mano patirtis, kaip kad man pravertė ir jūsiškė. Gražių ir sveikų plaukų visoms!!!
Aš irgi pastebėjau, kad spalva gaunasi ryškesnė ir gražėsnė, kai košę per naktį šiltai palaikau
O kaip ją "šiltai" per naktį laikot? Man vien dėl laiko taupymo toks reikalas patiktų Visad plaunu galvą ryte prieš darbą, dabar kai ir žolės ilgai nebelaikau, kad nenutamsėčiau, visai patiktų ryte ir nusidažyt. Esu taip darius, bet kol tą košę užsimakaluoji, dar anksčiau keltis reikia
QUOTE(it's not me @ 2015 06 26, 08:00)
O kaip ją "šiltai" per naktį laikot? Man vien dėl laiko taupymo toks reikalas patiktų Visad plaunu galvą ryte prieš darbą, dabar kai ir žolės ilgai nebelaikau, kad nenutamsėčiau, visai patiktų ryte ir nusidažyt. Esu taip darius, bet kol tą košę užsimakaluoji, dar anksčiau keltis reikia
Aš užmaišau košę, tada visą indelį įvinioju į maistinę plėvelę, o jeigu neturiu, tai į du paprastus maišiukus ir tada ant gyvatuko palieku per naktį Kai mamai gaminau košę, tai karštą induką su koše įvyniojau į kelis maišiukus ir tada į du rankšluoštukus ir palikom, irgi gerai dažai išsiskyrė
Aš tiesiog įdedu į maišelį ir pastatau vonioj ant grindų. Pas mane šildomos grindys.
zuzuza, dėkui už informaciją, vertinga. Bandžiau dėti sodos į savo AO dažų mišinį, tai kad užputavo ta masė. O po to plaunant galvą pradėjo visas vanduo atgal iš kanalizacijos į dušą sunktis. Tai actu praskalavau galvą, nurūgštinau, ir subėgo ten kur reikėjo.
Ar kas nors naudoja kokius dažus iš aroma-zone? Noriu aš rudos, bet kad nuimtų man žilus. Jetus kaip aš tingiu terliotis su tuo dvižingsniu... Kaip jūs dažot kai dvižingsniuojat?
zuzuza, dėkui už informaciją, vertinga. Bandžiau dėti sodos į savo AO dažų mišinį, tai kad užputavo ta masė. O po to plaunant galvą pradėjo visas vanduo atgal iš kanalizacijos į dušą sunktis. Tai actu praskalavau galvą, nurūgštinau, ir subėgo ten kur reikėjo.
Ar kas nors naudoja kokius dažus iš aroma-zone? Noriu aš rudos, bet kad nuimtų man žilus. Jetus kaip aš tingiu terliotis su tuo dvižingsniu... Kaip jūs dažot kai dvižingsniuojat?
Labas visoms
Ilgai ir as daziau su chna,apie 4 metus,bet nusprendziau tepti blondine. Jeigu kam idomu,tai ten kur buvo dazyta tik su chna puikiai pavyko, o dar seniau daziau dvizingsniniu budu,tai atspalvis gavosi zalsvokas ,teko nukirpti.
Turiu dar chnos likucius - 400 gr maroketiskos,1 pakelis is musu parduotuves " Liviin" ,spalva -light brown,1 pakelis prancuziskos chnos ,"Rimi" pirkta ,spalva -brun.Noreciau parduoti. Gyvenu Vilniuje. Prasau i AZ.
Ilgai ir as daziau su chna,apie 4 metus,bet nusprendziau tepti blondine. Jeigu kam idomu,tai ten kur buvo dazyta tik su chna puikiai pavyko, o dar seniau daziau dvizingsniniu budu,tai atspalvis gavosi zalsvokas ,teko nukirpti.
Turiu dar chnos likucius - 400 gr maroketiskos,1 pakelis is musu parduotuves " Liviin" ,spalva -light brown,1 pakelis prancuziskos chnos ,"Rimi" pirkta ,spalva -brun.Noreciau parduoti. Gyvenu Vilniuje. Prasau i AZ.
Aš vieną kartą, užmaišiusi košę ir uždengusi polietileniniu maišeliu, palikau tiesiog ant spintelės stovėti pernakt, o kitą kartą paruoštą košę įkišau porai valandų į orkaitę, nustačiusi 35 laipsnių temperatūrą (taip išskaičiau kažkur, kad galima pagreitinti). Abiem kartais buvo gerai.
Nesu dar labai patyrusi dažytoja, bet tam čia ir plepam, kad pasikeistume informacija smagu, kai yra bendraminčių ir bendrapomėgių
AZ dažų dar nesu bandžiusi, būtų įdomu išgirsti jau išbandžiusiųjų nuomones. Tik nužiūrėjau, kad yra skirtingų rūšių chna, turinčių skirtingą kiekį pigmento. Bet jei reikia rudos spalvos ant žilų, tai nieko negaliu pasakyti, dar nepražilau...
Nesu dar labai patyrusi dažytoja, bet tam čia ir plepam, kad pasikeistume informacija smagu, kai yra bendraminčių ir bendrapomėgių
AZ dažų dar nesu bandžiusi, būtų įdomu išgirsti jau išbandžiusiųjų nuomones. Tik nužiūrėjau, kad yra skirtingų rūšių chna, turinčių skirtingą kiekį pigmento. Bet jei reikia rudos spalvos ant žilų, tai nieko negaliu pasakyti, dar nepražilau...
QUOTE(micefee @ 2015 06 28, 18:24)
Geras klausimas- jungiuosi ir aš prie jo.