Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų dažymas chna, basma ir kt. žolėmis

Ne ne, tikrai su spalva... Draugė pati dažosi ir vieną pakelį man davė. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2014 04 24, 22:34)
Dažydavau plaukus Khadi dažais, viskas paprasta, nes tereikia užpilti vandeniu ir voila. biggrin.gif Dabar noriu nusiteplioti tiesiog chna... Bet nežinau kas yra, pirmą kartą kai tepiau, nieko nenuėmė.  doh.gif Užplikiau verdančiu vandeniu, įspaudžiau citrinos sultis. Palaikiau per naktį. Tada ryte įpyliau ramunėlių arbatos, bet masė buvo vėsoka. Nusitepliojau galvą, jos prieš tai neploviau, nes buvo iš vakaro plauta. Laikiau apie 2.5val. Ir nič nieko nenudažė. Kame replės? Gal reikia ta masę pašildyti kažkaip? Mikrobangės neturiu... Ir išsiplauti galvą dar sykį prieš tepliojantis?

g.gif tikrai keista. As beveik visad dazau ant neplautu (taupau laika plovimo ir dziovinimo) ir nusidazo.
Gal nekibo, kad mase buvo per vesi. g.gif visada stengiuosi, kad butu kazkiek silta. bliuda su mase idedu i blida su karstu vandeniu, kad neatvestu besitepliojant.
Atsakyti
Na bandysiu sekmadienį dar kartą tepliotis, šį kartą pašildysiu masę. Jei vėl nesigaus, vadinasi, teks maišyti su basma arba amla. biggrin.gif
Atsakyti
Micefee chna nereikia plikyti verdančiu vandeniu, tai gali paveikti spalvos išsiskyrimą. Visada tepliodavau su gana vėsia koše, tai nelabai pajutau skirtumą, nes turbaną kartais dar su džiovintuvu pakaitinu, bet man visada gerai įkimba gal dėl to, kad laikau apie 10val smile.gif

Bandykit kelis kartus dažyti, juk ne vienai po pirmo dažymo su chna spalvos "nepaėmė" gerai smile.gif
Atsakyti
Aš dažau labai paprastai: chna užpilu gal prie pusminutį užvirusiu vandeniu, įpilu citrinos sulčių, aliejaus, išmaišau, įmušu kiaušą, darsyk išmaišau, uždengiu, palaikau, kol išsiplaunu galvą, ir ant drėgnų plaukų teplioju. Laikau nuo 2 iki 4 valandų, paskui tik išskalauju be šampūno ar kondicionieriaus. Įkimba visada ir visokia chna, turiu žilų plaukų gal pusę, tai matytųsi tikrai, jei nenusidažytų.
Atsakyti
Draugė sakė kažkas su ta chan negerai. Nes užtepus ant rankos net nenuėmė spalva. schmoll.gif Tai teks atidėlioti savo tepliojimusis, o žilė jau šviečia. biggrin.gif
Atsakyti
tobulai man suveikiantis budas toks: issiplaunu plaukus giliai valanciu sampunu ir siltoku vandeniu, nusausinu. uzplikau pakeli chna vandeniu iki labai tirstos pastos konsistensijos. tada kiek reikia (iki tirsto balzamo konsistencijos) pilu kefyro ir viska suplaku gerai su sriubu trintuve. niekas visai nebyra chna balzamo onsistensijos puikiai tepasi ir itin lengvai issiplauna. kefyro riebaliukai neleidzia plaukui sauseti o rugstele padeda spalvai isiskirti. apvynioju viska plevele uzsimaukslinu kepure ir einu miegoti. tom naktin naudoju sena prasta pagalve jei netycia kas prabegtu. ryte iskalauju su vandeniu ir tepuosi basma suvandeniu maisyta. apsivynioju plevele, uzsidedu kepure ir palauku 3-4 valandas. tada isskalauju vandeniu ir perplaunu balzamu gausiai. poras dienu neplaunu galvos. plaukai buna tamsiai rudi ir zili puikiai nusidazo
Atsakyti
Kadangi mano naudotą chna užbanino visoj Lietuvoj, pabandžiau parsisiųsti iš Iherb smile.gif Čia dažiau su Light mountain Dark brown spalva. Dažyta ant tris metus chna dažytų plaukų, tai matosi toks atspalvis keistas, bet man patinka smile.gif Didelis pliusas - plaukų blizgesys, prie lempos tiesiog žiba jie biggrin.gif biggrin.gif Kai šitas apsiplaus eilėje laukia dar Rainbow Medium brown.

Pirmoj nuotraukoj be jokios blykstės apniukusią dieną, antroje su šiokia tokia mano muilinės blykste. Ignoruokit retus plaukų galiukus, tvarkausi galvą po gana seniai padaryto baisaus iškarpymo biggrin.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ixora @ 2014 06 03, 17:04)
Pirmoj nuotraukoj be jokios blykstės apniukusią dieną,

thumbup.gif labai gražūs plaukai ir spalva graži
Atsakyti
Ačiū 4u.gif Tikiuosi nenusiplaus labai greitai ax.gif
Atsakyti
Sveiki
noriu paklausti, kas naudoja Khadi, iš kur atsiunčiat?
naudoju Rainbow Persian Black , kaip ir neblogai, bet tapo įdomu gal kas turi atsiliepimų naudojus tą ir tą? Palyginimui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nieko_sau @ 2014 06 06, 11:22)
Sveiki
noriu paklausti, kas naudoja Khadi, iš kur atsiunčiat?

iš čia - http://www.indien-produkte.de/
yra ir lietuviškuose puslapiuose pirkt, skirtumas ne toks jau baisiai didelis
Atsakyti