Įkraunama...
Įkraunama...

Džiungarijos žiurkėnai

QUOTE(Egja @ 2014 04 01, 11:18)
Teoriškai - turėtų tiek gyventi.  mirksiukas.gif Bet nekiškim visų į "rėmus". Būna ir ligos užpuola, ir kitos problemos.  4u.gif

nekalbu apie bedas ir diena gali isgyventi,bet ilgiau retai pragyvena verysad.gif
Atsakyti
Sveiko, mamos,

planuoju pirkti džiungariukus. NOrėčiau 2-3, galvojau juos visus sutalpinti į vieną narvelį. Pasimetusi esu štai dėl ko. Kiek liet., rusiškų forumų skaičiau, visur skirtingos nuomonės dėl jų gyvenimo viename narve - kad anksčiau ar vėliau visgi jie susipeša iki mirties. Kaipgi pasilegti? Kiekvienam atskiras narvelis? Ir kas mielesni? Patelės ar patiniukai?

Ačiū...
Atsakyti
QUOTE(kiskiene @ 2014 04 02, 11:53)
Sveiko, mamos,

planuoju pirkti džiungariukus. NOrėčiau 2-3, galvojau juos visus sutalpinti į vieną narvelį. Pasimetusi esu štai dėl ko. Kiek liet., rusiškų forumų skaičiau, visur skirtingos nuomonės dėl jų gyvenimo viename narve - kad anksčiau ar vėliau visgi jie susipeša iki mirties. Kaipgi pasilegti? Kiekvienam atskiras narvelis? Ir kas mielesni? Patelės ar patiniukai?

Ačiū...

Mes buvom pasieme auginti du broliukus. Kol augo, tai puikiai gyveno viename narvelyje (bet tai ilgai netruko), o veliau vienas tapo klaikiai agresyvus. Puldavo kita, kandziodavo iki krauju, tad teko atskirti, bijojom, kad papjaus, gaila buvo draugiskesnio ziurkeno.
Atsakyti
QUOTE(kiskiene @ 2014 04 02, 10:53)
Sveiko, mamos,

Ačiū...

Pirkau keturias mergaites. Po to, kai vieną papjovė, teko pirkti antrą narvą. Viename gyvena ramiausioji, kurią pjauna anos dvi. Kitame narve abi mergaitės reguliariai mušasi, bet ne taip žiauriai, kad viena kitą papjautų. ax.gif
Vieną vakarą vieną narvą atidarau, leidžiu pasilakstyti po vonią, kitą vakarą kitą.
Atsakyti
nedaug proto reikia turet,kad leisti gyvunams pjautis ar papjauti vieniem kitus ir dar tuo girtis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kristuleb @ 2014 04 02, 20:49)
nedaug proto reikia turet,kad leisti gyvunams pjautis ar papjauti vieniem kitus ir dar tuo girtis  doh.gif

Reikia proto ir kitą nesmerkti, nežinant aplinkybių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kiskiene @ 2014 04 02, 11:53)
Sveiko, mamos,

Ačiū...

jei norit 2 ar 3 žiurkėniukų, siūlyčiau pirkti 2 ar 3 aukštų narvelį - kol visi kartu sugyvens galėsit leisti gyvent po visą narvelį, jei pamatysit, kad pjaunasi - atskirsit skriaudžiamą į vieną aukštą, jei visi nesugyvens - visiems po aukštą ir rami galva. smile.gif
Patelės aktyvesnės, patinukai suaugę didesni tinginukai, bet tiek vieni, tiek kiti dažniausiai būna draugiški žmogui, jei su jais tinkamai elgiamasi. ax.gif

kad kojytės į tarpus nekristų ir žiurkėnams būtų patogu vaikščiot siūlyčiau įsigyti plastikines lentynėles (kad ir iš gofroplasto pasidaryt) arba bent jau iš kartono - jas kartas nuo karto pakeičiant, kad būtų narvelyje švaru.

aš seniau auginau 4 broliukus - 2baltus su neryškia juostele per nugarą ir du pilkos spalvos, balti buvo tikri tinginukai kai suaugo, pilki aktyvesni, maždaug iki metų laiko kartu sutarė, o paskui per kias dienas pilkuosius teko išskirti po vieną, o balti sutarė ir toliau. Tik paskui teko man juos visus išdalinti, tai dabar nežinau, ar baltukai gyvenimo galo sulaukė kartu ar atskirai.
http://www.supermama...759888-250.html čia dar jų nuotraukos likusios 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giekab: 03 balandžio 2014 - 17:07
Labukas,
negi žiurkėnukai neatsiveda vaikučių blush2.gif Mes labai laukiam wub.gif Lauksiu į až 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Velniukė @ 2014 04 24, 11:45)
Labukas,
negi žiurkėnukai neatsiveda vaikučių blush2.gif Mes labai laukiam wub.gif Lauksiu į až 4u.gif

Nėra jie brangūs kad ir Kikoj...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2014 04 26, 13:52)
Nėra jie brangūs kad ir Kikoj...

Žinau,bet vis gi norėtusi iš žmogaus,o ne parduotuvės 4u.gif
Atsakyti
Per skelbiu kiek užmačiau Klaipėdoj, Kaune yra mažylių pardavinėjamų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MeiLLi @ 2014 04 26, 20:39)
Per skelbiu kiek užmačiau Klaipėdoj, Kaune yra mažylių pardavinėjamų  mirksiukas.gif

Mačiau verysad.gif tik vat bėda,kad esu iš Vilniaus blush2.gif
Atsakyti