QUOTE(kiskiene @ 2014 04 02, 11:53)
Sveiko, mamos,
planuoju pirkti džiungariukus. NOrėčiau 2-3, galvojau juos visus sutalpinti į vieną narvelį. Pasimetusi esu štai dėl ko. Kiek liet., rusiškų forumų skaičiau, visur skirtingos nuomonės dėl jų gyvenimo viename narve - kad anksčiau ar vėliau visgi jie susipeša iki mirties. Kaipgi pasilegti? Kiekvienam atskiras narvelis? Ir kas mielesni? Patelės ar patiniukai?
Ačiū...
jei norit 2 ar 3 žiurkėniukų, siūlyčiau pirkti 2 ar 3 aukštų narvelį - kol visi kartu sugyvens galėsit leisti gyvent po visą narvelį, jei pamatysit, kad pjaunasi - atskirsit skriaudžiamą į vieną aukštą, jei visi nesugyvens - visiems po aukštą ir rami galva.
Patelės aktyvesnės, patinukai suaugę didesni tinginukai, bet tiek vieni, tiek kiti dažniausiai būna draugiški žmogui, jei su jais tinkamai elgiamasi.
kad kojytės į tarpus nekristų ir žiurkėnams būtų patogu vaikščiot siūlyčiau įsigyti plastikines lentynėles (kad ir iš gofroplasto pasidaryt) arba bent jau iš kartono - jas kartas nuo karto pakeičiant, kad būtų narvelyje švaru.
aš seniau auginau 4 broliukus - 2baltus su neryškia juostele per nugarą ir du pilkos spalvos, balti buvo tikri tinginukai kai suaugo, pilki aktyvesni, maždaug iki metų laiko kartu sutarė, o paskui per kias dienas pilkuosius teko išskirti po vieną, o balti sutarė ir toliau. Tik paskui teko man juos visus išdalinti, tai dabar nežinau, ar baltukai gyvenimo galo sulaukė kartu ar atskirai.
http://www.supermama...759888-250.html čia dar jų nuotraukos likusios