Įkraunama...
Įkraunama...

Džiungarijos žiurkėnai

QUOTE(snaiga @ 2015 06 20, 08:40)
Mano merginai septyneri. Labai jau nori turėti gyvūniuką,kurį galėtų neštis į lauką. Turm tik šį mažylį, o šuniuko tikrai neturėsim. Po vakarykščio, neilgo jos pasivaikščiojimo buvo labai neramu ar nepakenkėm. Bet atrodė viskas normaliai. Ir valgė ir lakstė ir viskas buvo įprastai, tad atrodo nepakenkėm. Žinoma, sakiau,kad vėjuotą ir lietingą dieną tikrai neleisiu neštis, bet jei sausa ir saulėta, tai tegu paleidžia. Dėl pabėgimo, tai aš jau ją perspėjau Turim kamuoliuką, tai ji ten įsidėjusi žiurkėniukę nešasi ir padeda ant žolytės:)

ir dar be pabegimo,svarbu,kad neperkaistu,nes sustos sirdute,mums taip buvo i balkona isnesem, o balkonas sauletas ir perkaito, o siaip nuo pavasario iki velyvo rudens savojuru kiaulytes nesu i lauka,labai joms patinka pasiganyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linete33: 20 birželio 2015 - 08:52
Na tai svarbu nepabėgtų,nesušlaptų,neperpūstų vėjas,o svarbiausia-tai saulėje neperkaistų,nes labai jau jautrūs saulei.
Atsakyti
Ką darote, kad žiurkėnų ratukai bėgant taip garsiai nebildėtų? Ar jie tiesiog visi tokie?
Atsakyti
QUOTE(Revesta @ 2015 06 20, 17:16)
Ką darote, kad žiurkėnų ratukai bėgant taip garsiai nebildėtų? Ar jie tiesiog visi tokie?

Ne visi vienodai bildi.Bet jei nakti narveli laikote ten kur miegate-tai bet koks ratelis trukdys.Reiktu laikyt kitur nei miegate.
Atsakyti
QUOTE(Revesta @ 2015 06 20, 17:16)

Jei ratukas cypia tai aliejum patept galit, o jei bilda tai po apačia patiest ką minkšto galit jei ratukas nepritvirtinamas prie grotų
Atsakyti
Grazi patele iesko patinelio pasimatymams. wub.gif
Klaipeda
Atsakyti
Sveikos mergaitės,
ir vėl prireikė jūsų patirties šių mažųjų gyvūnėlių klausimu:) Visų pirma, ačiū,kad atsakote:)
Mano draugų mergaitė taip pat įsigijo žiurkėniuką. Tačiau, kai vakar ji buvo jį atsinešusi, pastebėjau,kad vos tik paima jį iš narvelio lauk, jis iš karto spjauna lauk visą turinį iš savo burnytės. Ir taip buvo visada, vos tik merginos pasiimdavo žiurkėniuką. Kas tai galėtų būti.
Mano spėjimas yra toks, kad gyvūniukas jaučia šeimininkei baimę būti tąsomam (nes draugų mergaitės elgesys su tuo gyvūniuku man nepriimtinas, žiurkėniukas įsibaiminęs, cypia imamas ir kandžiojasi) ir maistuką staigiai spjauna, nes žino,kad su juo bus sunkiau bus atlaikyti išbandymus. Ir kitas variantas: jam tikrai blogai. Gal tada reiktų parodyti veterinarui?
Kalbėjau su mergaitės mama ir pasakiau ką galvoju, tai mergaitei dabar kol kas imti savo augintinio negalima. jai pasakyta,kad jis serga. Ji labai liūdi ir nervinasi,kad negali jo paimti į rankas kaip anksčiau.
Parašykite savo nuomonę, prašau. Nes mes turime tik vienui vienintelę žiurkėniukę ir patirties tais klausimais neturim, bet tiesiog matau,kad draugės žiurkėnas elgiasi ne taip kaip mūsų... mūsiškė nei kanda, nei cypauja, nei vemia ir aplamai, yra labai meilutė. Todėl toks keistas elgesys man sukėlė krūvą klausimų. Ką galvojate jūs?
Atsakyti
QUOTE(snaiga @ 2015 07 02, 15:41)
Sveikos mergaitės,
ir vėl prireikė jūsų patirties šių mažųjų gyvūnėlių klausimu:) Visų pirma, ačiū,kad atsakote:)
Mano draugų mergaitė taip pat įsigijo žiurkėniuką. Tačiau, kai vakar ji buvo jį atsinešusi, pastebėjau,kad vos tik paima jį iš narvelio lauk, jis iš karto spjauna lauk visą turinį iš savo burnytės. Ir taip buvo visada, vos tik merginos pasiimdavo žiurkėniuką. Kas tai galėtų būti.
Mano spėjimas yra toks, kad gyvūniukas jaučia šeimininkei baimę būti tąsomam (nes draugų mergaitės elgesys su tuo gyvūniuku man nepriimtinas, žiurkėniukas įsibaiminęs, cypia imamas ir kandžiojasi) ir maistuką staigiai spjauna, nes žino,kad su juo bus sunkiau bus atlaikyti išbandymus. Ir kitas variantas: jam tikrai blogai. Gal tada reiktų parodyti veterinarui?
Kalbėjau su mergaitės mama ir pasakiau ką galvoju, tai mergaitei dabar kol kas imti savo augintinio negalima. jai pasakyta,kad jis serga. Ji labai liūdi ir nervinasi,kad negali jo paimti į rankas kaip anksčiau.
Parašykite savo nuomonę, prašau. Nes mes turime tik vienui vienintelę žiurkėniukę ir patirties tais klausimais neturim, bet tiesiog matau,kad draugės žiurkėnas elgiasi ne taip kaip mūsų... mūsiškė nei kanda, nei cypauja, nei vemia ir aplamai, yra labai meilutė. Todėl toks keistas elgesys man sukėlė krūvą klausimų. Ką galvojate jūs?

nemanau,kad jis serga,manau stresuoja,ziurkenai, ypac dziungarikai vienisiai ir nera jaukus gyvuneliai labai, siriukai siaip meilesni,matomai isibaimines jis varksiukas.
Atsakyti
Gal galite kas patarti, jau antra savaite kaip turime dziungariuka, pirma savaite gyveno tokioje plastikineje dezuteje, buvo linksmas, dabar kelios dienos nupirkome nauja narveli su ratu, bet jis visalaik beveik prabuna namuke, arba miega arba sedi ten, gal jam kas negerai, serga ar pan?
Atsakyti
Žiūrkėnai yra naktiniai . Jie nėra aktyvūs diena
Atsakyti
Jaukūs tie žiurkėniukai, gaila, kad trumpai gyvena sad.gif
Atsakyti
Ar graužia Jūsų žiurkėnai narvo grotas? Kaip atpratinti? Kažin ar gerai jiems tie narvo dažai...

Be to, skaičiau kad galima užlašinti ant šakos ar kreidos aliejaus porą lašiukų, tuomet ne grotas graužia, o suteptą vietą, tai ar tas aliejus nekenkia? Nes kai ratelį buvau sutepus juo, kad necyptų, tai visą narvą sukuitė, kad tik prisikastų iki suteptos vietos ir ją išlaižytų biggrin.gif
Atsakyti