Įkraunama...
Įkraunama...

Džiungarijos žiurkėnai

QUOTE(Liutukeee @ 2015 05 06, 21:38)
Ech,numire paskutinis musu ziurkeniukas.Be menesio 3m.isgyveno.Jo dukras dvi laikem-tai viena 1,5m.,kita apie 2m.O tėvelis sakyciau labai ilgai,net 3m.beveik.
Papildyta:
Is musu patirties-tai galiu parasyt,kad dziungariukai nelinke tarpusavy draugaut.Porele aisku draugauja,bet vaiku iskart prisigamina-net dvi vadas turejom,po to atskyrem.Buvom pasilike dvi mergaites-tai is pradziu labai graziai sugyveno,po to truputi pacypaudavo,o po to iki krauju susikandziojo. doh.gif Teko isskirt.Tai namie buvo 2ziurkenu narveliai,ir dar viena ziurkyte dezeje. blush2.gif

uzojauta, faini tie ziurkeniukai, pas mus ir kai seimyna buvo didele,tetukas dezej gyveno, bet trumpas jugyvenimas,tad perejau prie jurkiauliu
Atsakyti
Mes tai dar triusi turim,5m.jau.Na ka galiu pasakyt-priziuretas,pasertas,erdviame 2a.narve gyvena,svetaineje(kad nebutu nuobodu),bet demesio tai nedaug gauna.Vaikams reikejo,o jau seniai atsibodo.Tai tenka man juo rupintis.Kaip ir ziurkenais.Mazoji kada ne kada isleisdavo pabegiot juos ,visokiu tuneliuku is kartoniniu dezuciu,virtuvinio popieriaus ruliuku pridarydavo.Bet ne kasdien toks demesys budavo.Nera taip,kad grizo ir tuoj prie gyvuno.
Papildyta:
Juru kiaulyte irgi esame tureje,bet tada ne Lt gyvenom,isvaziuodami palikom giminaitei.Priglaudem ja irgi jau ne maziuke.Bet galvoju jog juru kiaulyte-geriausias variantas lyginant su triusiu ir ziurkenais.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2015 05 06, 23:05)
Mes tai dar triusi turim,5m.jau.Na ka galiu pasakyt-priziuretas,pasertas,erdviame 2a.narve gyvena,svetaineje(kad nebutu nuobodu),bet demesio tai nedaug gauna.Vaikams reikejo,o jau seniai atsibodo.Tai tenka man juo rupintis.Kaip ir ziurkenais.Mazoji kada ne kada isleisdavo pabegiot juos ,visokiu tuneliuku is kartoniniu dezuciu,virtuvinio popieriaus ruliuku pridarydavo.Bet ne kasdien toks demesys budavo.Nera taip,kad grizo ir tuoj prie gyvuno.
Papildyta:
Juru kiaulyte irgi esame tureje,bet tada ne Lt gyvenom,isvaziuodami palikom giminaitei.Priglaudem ja irgi jau ne maziuke.Bet galvoju jog juru kiaulyte-geriausias variantas lyginant su triusiu ir ziurkenais.

O triušiui reikia antro aukšto? g.gif

Pas mane irgi kai buvo džungariukų šeimynėlė, pritrūkau narvų, teko visus net ir jauniklius išskirstyt, nes virš 1mėn. amžiaus, jau ir jie nesugyveno tarpusavyje, nors kaip kurių vada, vieni draugiškesni, kiti mažiau.
Vienu metu labai daug žiurkėnų turėjau... wub.gif Kai tuo pat metu buvo dvi džungariukų šeimynėlės ir viena roborovskių susilaukę mažylių - iš viso 24 žiurkėnai.

Šiuo metu iš graužikų: 2 kiaulytės, 1 džungaras, 2 roborovskiai ir 3 pelytės.
Triušiai ir šinšilai manęs nevilioja, na nebent tie patys mažiausieji, kur iki 1kg užauga. Pirmiausia tai dėl kvapo ir dydžio, dar kai kurie nemėgsta glostymo, bet mėgsta spardytis ar draskytis. Šinšilos ilgaamžės vos ne kaip katės ir naktiniai gyvūnėliai. Tie gyvūnai per dideli man.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giekab: 07 gegužės 2015 - 14:54
QUOTE(giekab @ 2015 05 07, 15:49)
O triušiui reikia antro aukšto?  g.gif

Pas mane irgi kai buvo džungariukų šeimynėlė, pritrūkau narvų, teko visus net ir jauniklius išskirstyt, nes virš 1mėn. amžiaus, jau ir jie nesugyveno tarpusavyje, nors kaip kurių vada, vieni draugiškesni, kiti mažiau.
Vienu metu labai daug žiurkėnų turėjau...  wub.gif Kai tuo pat metu buvo dvi džungariukų šeimynėlės ir viena roborovskių susilaukę mažylių - iš viso 24 žiurkėnai.

Šiuo metu iš graužikų: 2 kiaulytės, 1 džungaras, 2 roborovskiai ir 3 pelytės.
Triušiai ir šinšilai manęs nevilioja, na nebent tie patys mažiausieji, kur iki 1kg užauga. Pirmiausia tai dėl kvapo ir dydžio, dar kai kurie nemėgsta glostymo, bet mėgsta spardytis ar draskytis. Šinšilos ilgaamžės  vos ne kaip katės ir naktiniai gyvūnėliai. Tie gyvūnai per dideli man.

Jis beveik visada guli narvo 2aukste.Pasportuot visiems gerai smile.gif.Narvas erdvus.Retai isleidziam pasivaiksciot,nes dirba negerus darbus smile.gif.Jis didelis-2,6-3kg sveria.

As tai suns noriu,bet ne bute smile.gif.Visa kita-vaiku noras buvo.
Atsakyti
Kitą savaitę turėsiu ir aš šį mažąjį draugą, tik va klausimas - kas žiurkėnams klojama į namelį? Vata/šienas/popierius?
Atsakyti
QUOTE(Revesta @ 2015 06 13, 18:26)
Kitą savaitę turėsiu ir aš šį mažąjį draugą, tik va klausimas - kas žiurkėnams klojama į namelį? Vata/šienas/popierius?

galit medziagos idet gabaleli, flisas labai gerai, jie labai megsta pasikuisti, maniskis net kojine yra pavoges ir bande parsitempt i narva lotuliukas.gif
Atsakyti
O kuo geriau kloti narvelį? Pjuvenom ar granulėm? Ar ir tuo, ir tuo?
Atsakyti
QUOTE(Revesta @ 2015 06 13, 22:08)
O kuo geriau kloti narvelį? Pjuvenom ar granulėm? Ar ir tuo, ir tuo?

Žiurkėnų kojytėm patogiau pjuvenos, popierinis kraikas nei granulės
Atsakyti
Sveikos džiungariukų mylėtojos,
dukrai pirmą kart nupirkom žiurkėniukę. Ji labai nori neštis savo augintinį į lauką ant pievelės. Ar tinkamas gyvūnas šiam užsiėmimui? Ar liks gyvas po tokių pasibėgiojimų kieme? Ar jims patitinka ant žolytės? Bijau, kad leidusi išsinešti žiurkėniukę į lauką, paskui turėsiu didesnės bėdos (liga ar mirtis). Ką galvojate šiuo klausimu?
Atsakyti
QUOTE(snaiga @ 2015 06 19, 15:26)
dukrai pirmą kart nupirkom žiurkėniukę. Ji labai nori neštis savo augintinį į lauką ant pievelės. Ar tinkamas gyvūnas šiam užsiėmimui? Ar liks gyvas po tokių pasibėgiojimų kieme? Ar jims patitinka ant žolytės? Bijau, kad leidusi išsinešti žiurkėniukę į lauką, paskui turėsiu didesnės bėdos (liga ar mirtis). Ką galvojate šiuo klausimu?

Sveiki, gyvas tai liks,tik ,kad nepabegtu,nes jie judrus,kai saus kur,nebent apvozt narvo grotelem ir be prieziuros nepalikt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(snaiga @ 2015 06 19, 16:26)

Kokio amziaus mergaite?Mes esam daug ziurkeniuku isdaline.Tai vieną kaimynų mergaitė nešdavosi į lauką.Rezultatas toks,kad pabėgo sad.gif.Dar ieškojo daug dienų,nešdavo maisto,padėdavo.Po to visgi rado prie maistelio negyvą sad.gif.Buvo labai gaila,ypač mano vaikams.Maniškiai savųjų niekada nesinešdavo į kiemą.
Atsakyti
Mano merginai septyneri. Labai jau nori turėti gyvūniuką,kurį galėtų neštis į lauką. Turm tik šį mažylį, o šuniuko tikrai neturėsim. Po vakarykščio, neilgo jos pasivaikščiojimo buvo labai neramu ar nepakenkėm. Bet atrodė viskas normaliai. Ir valgė ir lakstė ir viskas buvo įprastai, tad atrodo nepakenkėm. Žinoma, sakiau,kad vėjuotą ir lietingą dieną tikrai neleisiu neštis, bet jei sausa ir saulėta, tai tegu paleidžia. Dėl pabėgimo, tai aš jau ją perspėjau Turim kamuoliuką, tai ji ten įsidėjusi žiurkėniukę nešasi ir padeda ant žolytės:)
Atsakyti