Tai mane tyliai veda iš proto
Citrinmedžio ir matės kvapas
tyliai apraizgantis plaukus.
(Kvapai jau seniai išmoko vaikščioti be garso)
Iš proto einanti tyla
drauge vedasi ir mane.
(Girdėjau bepročiai po vieną nebevaikšto)
Perono suoliuką užgulusios
trys ryškios būtybės
(Miegok ramiai, tau vietos neliko)
Tyliai einu iš proto
Siek neimanomo - pasieksi maksimuma!
Diplomatas - tai žmogus, kuris visada prisimena moters gimimo dieną, ir niekada neprisimena jos amžiaus.
R.Frostas
Pasiūlos ir paklausos požiūriu, gyvybė yra pigiausas dalykas pasaulyje. Vandens, žemės, oro kiekis apibrežtas, bet gyvybė gimdanti gyvybę - begalinė.
Dž.Londonas
Įžvalgumas nerodo proto. Kvailiai ir net bepročiai būna stebėtinai įžvalgūs.
A.Puškinas
Visos moterys klaidina vyrus neišbrendamam rūke
M. Cvetajeva
R.Frostas
Pasiūlos ir paklausos požiūriu, gyvybė yra pigiausas dalykas pasaulyje. Vandens, žemės, oro kiekis apibrežtas, bet gyvybė gimdanti gyvybę - begalinė.
Dž.Londonas
Įžvalgumas nerodo proto. Kvailiai ir net bepročiai būna stebėtinai įžvalgūs.
A.Puškinas
Visos moterys klaidina vyrus neišbrendamam rūke
M. Cvetajeva
"Aš tai padariau",- sako mano atmintis. "Aš negalėjau to padaryti",- sako mano nepalenkiamas išdidumas. Galų gale atmintis pasiduoda.
Klaiku mirti jūroje iš troškulio. Ar tik nenorite taip persūdyti savo tiesą, kad ji niekada negalėtų numalšinti troškulio?
Jei dresiruosime savo sąžinę, tai ir kąsdama ji mus bučiuos.
Nusivylęs sako: "Aš klausiausi aido ir girdėjau tik pagyras."
Laimės pavojus. - "Dabar viskas man gerai, nuo šiol man mielas bet koks likimas - kas trokšta būti mano likimu?"
Jeigu mums tenka pakeisti nuomonę apie kokį nors žmogų, tai be gailesčio suverčiame jam visus nemalonumus, kuriuos dėl to patyrėme.
Mintis apie savižudybę - didelė paguoda: su ja sėkmingai išgyvenama ne viena niūri naktis.
Žmonės lengvai meluoja lūpomis, bet jų grimasa išduoda tiesą.
Krikščionybė davė Erotui išgerti nuodų - tiesa, jis nuo jų nemirė, bet išsigimė į nedorybę.
Klaiku mirti jūroje iš troškulio. Ar tik nenorite taip persūdyti savo tiesą, kad ji niekada negalėtų numalšinti troškulio?
Jei dresiruosime savo sąžinę, tai ir kąsdama ji mus bučiuos.
Nusivylęs sako: "Aš klausiausi aido ir girdėjau tik pagyras."
Laimės pavojus. - "Dabar viskas man gerai, nuo šiol man mielas bet koks likimas - kas trokšta būti mano likimu?"
Jeigu mums tenka pakeisti nuomonę apie kokį nors žmogų, tai be gailesčio suverčiame jam visus nemalonumus, kuriuos dėl to patyrėme.
Mintis apie savižudybę - didelė paguoda: su ja sėkmingai išgyvenama ne viena niūri naktis.
Žmonės lengvai meluoja lūpomis, bet jų grimasa išduoda tiesą.
Krikščionybė davė Erotui išgerti nuodų - tiesa, jis nuo jų nemirė, bet išsigimė į nedorybę.
Aristotelis tvirtino, kad moteris turi mažiau dantų negu vyrai, ir nors jis buvo du kartus vedęs, jam nešovė į galvą mintis patyrinėti savo žmonų burnų.
Bertrandas Russellas
Laikas - nuostabus mokytojas, deja, užmušantis savo mokinius.
H. Berliozas
Kartą gyvenimą Fortūna beldžiasi į kiekvieno žmogaus duris, bet žmogus dažniausiai tuo metu sėdi kaimyninėje smuklėje ir negirdi jos beldimo.
M.Tvenas
Bertrandas Russellas
Laikas - nuostabus mokytojas, deja, užmušantis savo mokinius.
H. Berliozas
Kartą gyvenimą Fortūna beldžiasi į kiekvieno žmogaus duris, bet žmogus dažniausiai tuo metu sėdi kaimyninėje smuklėje ir negirdi jos beldimo.
M.Tvenas
2. Žinantis neprilygsta mylinčiam. Mylintis neprilygsta besidžiaugiančiam.
3. Netikėtai susiliejus dviems kūnams, gimsta geismas, o dviem jautrioms sieloms - atvirumas. Ir kaip pirmojo nepakanka atsirasti meilei, tai antrojo - abipusiam supratimui.
4. Meilė susideda iš vienos sielos dviejuose kūnuose.
5. Meilė mus moko ne žavėtis vienas kitu, o abiem žiūrėti ta pačia kryptimi.
6. Geriau mylėti ir prarasti, nei visai nemylėti.
7. Meilė yra nenumaldomas troškimas būti nenumaldomai trokštamu.
8. Nepatyrusi meilė sako: myliu, nes man tavęs reikia. Patyrusi meilė sako: reikia tavęs, nes myliu.
9. Meilė nepriverčia suktis pasaulio. Ji tai, dėl ko sukasi pasaulis.
10. Vienas žodis atsveria gyvenimą ir kančias jame. Tas žodis - meilė.
11. Mylėti ir būti mylimam- didžiausia laimė kiekvienam.
12. Kai mylime, dažnai abejojame tuo, kuo labiausiai tikime.
13. Meilė- tai stiklas, kurį sudaužęs nebesugražinsi
14. Mažiau myli tas, kuris žodžiais gali išreikšti visą savo jausmų stiprybę.
15. Mylėti yra žmogiškas, tačiau ir mylėti reikia žmoniškai
16. Mylėdamas žinok, kad yra neapykanta, neapkęsdamas žinok, kad yra meilė.
17. Meilė yra dviejų padaryta kvailystė
18. Meilė neatleidžia nieko arba atleidžia viską.
19. Mylinčiam nėra didesnės bausmės, kaip apkaltinimas, kad jis nemyli mylinčio žmogaus.
20. Kai myli, lengvai tiki kitų meile.
21. Būti nemylimam- nesėkmė, nemylėti- tai nelaimė!
3. Netikėtai susiliejus dviems kūnams, gimsta geismas, o dviem jautrioms sieloms - atvirumas. Ir kaip pirmojo nepakanka atsirasti meilei, tai antrojo - abipusiam supratimui.
4. Meilė susideda iš vienos sielos dviejuose kūnuose.
5. Meilė mus moko ne žavėtis vienas kitu, o abiem žiūrėti ta pačia kryptimi.
6. Geriau mylėti ir prarasti, nei visai nemylėti.
7. Meilė yra nenumaldomas troškimas būti nenumaldomai trokštamu.
8. Nepatyrusi meilė sako: myliu, nes man tavęs reikia. Patyrusi meilė sako: reikia tavęs, nes myliu.
9. Meilė nepriverčia suktis pasaulio. Ji tai, dėl ko sukasi pasaulis.
10. Vienas žodis atsveria gyvenimą ir kančias jame. Tas žodis - meilė.
11. Mylėti ir būti mylimam- didžiausia laimė kiekvienam.
12. Kai mylime, dažnai abejojame tuo, kuo labiausiai tikime.
13. Meilė- tai stiklas, kurį sudaužęs nebesugražinsi
14. Mažiau myli tas, kuris žodžiais gali išreikšti visą savo jausmų stiprybę.
15. Mylėti yra žmogiškas, tačiau ir mylėti reikia žmoniškai
16. Mylėdamas žinok, kad yra neapykanta, neapkęsdamas žinok, kad yra meilė.
17. Meilė yra dviejų padaryta kvailystė
18. Meilė neatleidžia nieko arba atleidžia viską.
19. Mylinčiam nėra didesnės bausmės, kaip apkaltinimas, kad jis nemyli mylinčio žmogaus.
20. Kai myli, lengvai tiki kitų meile.
21. Būti nemylimam- nesėkmė, nemylėti- tai nelaimė!
22. Meilė suteikia proto kvailiausiems žmonėms ir paverčia kvailiais protinguosius
23. Vienintelis būdas atsikratyti meilės- jai atsiduoti.
24. Bendra vyrų ir moterų klaida- netekę originalo ieškom kopijos.
25. Už tai, kad žmonės myli, gravitacija nėra kalta.
26. Meilė parodo, kiek didžių dalykų prarandama. Bet jei nemylite, tai visai nesvarbu, kas dar yra- visa to vis tiek nebus pakankama.
27. Žmonės nustoja mylėti ne dėl to, kad sensta, o sensta dėl to, kad nustoja mylėti.
28. Žmonės, kurie iš didelės meilės išsižada asmeninio gyvenimo, gal ir praturtina save, tačiau neabejotinai nuskurdina tuo, kuriuos pasirinko mylėti.
29. Meilė kaip seilė- nei praryti nei išspjauti
30. Niekada negrąžink meiles tam, kuris jau karta ja atstume....
23. Vienintelis būdas atsikratyti meilės- jai atsiduoti.
24. Bendra vyrų ir moterų klaida- netekę originalo ieškom kopijos.
25. Už tai, kad žmonės myli, gravitacija nėra kalta.
26. Meilė parodo, kiek didžių dalykų prarandama. Bet jei nemylite, tai visai nesvarbu, kas dar yra- visa to vis tiek nebus pakankama.
27. Žmonės nustoja mylėti ne dėl to, kad sensta, o sensta dėl to, kad nustoja mylėti.
28. Žmonės, kurie iš didelės meilės išsižada asmeninio gyvenimo, gal ir praturtina save, tačiau neabejotinai nuskurdina tuo, kuriuos pasirinko mylėti.
29. Meilė kaip seilė- nei praryti nei išspjauti
30. Niekada negrąžink meiles tam, kuris jau karta ja atstume....
Aš įsivaizduoju, kad dideliam rugių lauke prietemoj žaidžia maži vaikai. Tūkstančiai mažų vaikų ir nė vieno žmogaus - nė vieno suaugusio, supranti. Tiktai aš stoviu ant kažkokios uolos krašto. Aš saugau vaikus, kad jie nenukristų į bedugnę. Įsivaizduoji, jie bėga nežiūrėdami kur, o aš stoviu ant uolos ir gaudau juos. Visą dieną gaudau vaikus. Aš būčiau vaikų sargu rugiuose, ir viskas. Aš žinau, kad tai kvaila, bet tai vienintelis dalykas, kuo aš norėčiau būti.
Dž. Selindžeris "Rugiuose prie bedugnės|"
Dž. Selindžeris "Rugiuose prie bedugnės|"
"Nesidžiauk, kad išėjai, tu nieko nelaimėjai. Aš vis tiek jaučiu tavo drėgnas lūpas ir karštą alsavimą šalia, matau tavo mėlynas akis, nors jos nežiūri į mane, girdžiu tavo žodžius, klaidžiojančius tuščiomis miesto gatvėmis ir ieškančius sau naujo draugo. O jį surasti sunku. "
Ateik greičiau, mirtie, neleisk, kad aš save pamirščiau, - teigė Markas Aurelijus.
Taip, belieka tik laukti mirties.
"Aš pasiilgau tavęs. Labai noriu, kad tu prie manęs prisiglaustum visu kūnu: savo lūpomis, rankomis, net krūtimis, kuriomis mane apkabintum. Aš noriu pajusti tavo šilumą, tavo kūno drėgnumą, išgirsti tavo trukčiojantį balsą, kuriame atsispindėtų palaima, kuri be dviejų lyčių neįmanoma. Leisk man su tavimi pažaisti, kaip žaidžiau būdamas mažas su žaislais; tiesa jie nebuvo gyvi, bet plastmasiniai, mediniai. O tu - gyvas žaislas, su kuriuo norėčiau žaisti visą laiką ir visą savo gyvenimą, nes tu man - labai reikalinga. "
Visos pranašystės pildosi - žmogus supranta save tik mirdamas. Tik mirtyje žmogus atranda save - mirtis ne nuodėmė, o dorybė. Mirti visai nebaisu, tai lengva. Kur tu bebūtum, aš rasiu tave, MIRTIE!
Ar jūs girdėjote balsą sklindantį iš ateities,
Ar jūs matėte vaizdus, kurie dar bus ir buvo?
Ar jūs tikite tuo, kas jūs valdo?
Ar jūs norite būti savimi, ar niekuo
Atsiminkite, kad NIEKAS stipresnis už jus.
Nuo laiko einame į laiką,
Kur begalinis amžius niekad nesibaigia,
Kur žmonės miršta, o mašinos - gimsta,
Kur Saulė tyli, o Mėnulis - šaukia.
Niekada nesuprasdami - kam tai?
Bėgimas didelis ir greitas
Ir nieks nežino, kiek dar tęsis jis;
Tai laikas - begalinis laikas.
Niekas nėra teisus dėl savo gimimo ir nieks nėra teisus dėl savo mirties, nes kas teka gyvenimu lyg vanduo, tas būtinai nukris nuo krioklio. Gyvenimą sunku suprasti, nes žmogus jo nemato, jis gyvena Jį.
Žmogus nemiršta vienas,
Jis miršta kartu su savo kūnu
Aš mirštu, Tu miršti,
Jis ir Ji - miršta.
Mes mirštame, Jūs mirštate,
Jie ir Jos miršta.
Tai kas tada lieka gyventi?
Žmogų nuolat ir visur supa baimė. Baimė gyventi, baimė mirti, baimė vienatvės, likimo, žmonių, baimė gamtos, ligų, katastrofų ir darbo.
Žmogus baimėje gimsta, baimėj ir miršta. Baimė nuolat sekioja žmogų keliuos. Žmogus toks menkas, kad net bijo išreikšti savo mintis prie žmonių - jis bijo jų pasmerkimo. Baimėje gula, baimėje kelias, baimėje eina į darbą; baimėje dirba, baimėje valgo, baimėje grįžta namo. Jis net baimėje miega, kas naktį sapnuodamas košmarus bei žvelgia su baime į veidrodį - neduok Dieve, gal man jau vėžys? Žmogus bijo net pats savęs.
Ovidijus Kantas
10. Skelbimas laikraštyje
Mano kelnaitėse nebe paslaptis. Tai horoskopas, kančios ir prieskoniai. Ir ko tik jose neatsitinka! Jose ir parduotuvė, ir santuoka. Jos mano naujas kūrinys. Jose ir Kijevo kotletai, ir kiti įvairūs patiekalai bei baimės įlanka ir žmogaus kopijavimo įranga. Dizainas tik jose ir skandalinga reklama, gyvenimas ir mirtis nuo AIDS. Jose tarptautinis judėjimas, gynybos ministerija, laiškų paštas, meilės muzika ir meilės nuotaikos nuskendę. Ar skaniai jose papietavote, vyrai?!
Teikiama garantija. Jose kasdien tik naujos detalės bei prekyba urmu. Mano kelnaitėse suteikiama malonė ir dovana mylimam žmogui. Jose erotikos auka, jose - tik švieži vaisiai bei daržovės.
Moteris, laukianti vyrų, kurie myli tai, kas yra jos kelnaitėse
Ovidijus Kantas "mirties biblija"
Ateik greičiau, mirtie, neleisk, kad aš save pamirščiau, - teigė Markas Aurelijus.
Taip, belieka tik laukti mirties.
"Aš pasiilgau tavęs. Labai noriu, kad tu prie manęs prisiglaustum visu kūnu: savo lūpomis, rankomis, net krūtimis, kuriomis mane apkabintum. Aš noriu pajusti tavo šilumą, tavo kūno drėgnumą, išgirsti tavo trukčiojantį balsą, kuriame atsispindėtų palaima, kuri be dviejų lyčių neįmanoma. Leisk man su tavimi pažaisti, kaip žaidžiau būdamas mažas su žaislais; tiesa jie nebuvo gyvi, bet plastmasiniai, mediniai. O tu - gyvas žaislas, su kuriuo norėčiau žaisti visą laiką ir visą savo gyvenimą, nes tu man - labai reikalinga. "
Visos pranašystės pildosi - žmogus supranta save tik mirdamas. Tik mirtyje žmogus atranda save - mirtis ne nuodėmė, o dorybė. Mirti visai nebaisu, tai lengva. Kur tu bebūtum, aš rasiu tave, MIRTIE!
Ar jūs girdėjote balsą sklindantį iš ateities,
Ar jūs matėte vaizdus, kurie dar bus ir buvo?
Ar jūs tikite tuo, kas jūs valdo?
Ar jūs norite būti savimi, ar niekuo
Atsiminkite, kad NIEKAS stipresnis už jus.
Kur begalinis amžius niekad nesibaigia,
Kur žmonės miršta, o mašinos - gimsta,
Kur Saulė tyli, o Mėnulis - šaukia.
Niekada nesuprasdami - kam tai?
Bėgimas didelis ir greitas
Ir nieks nežino, kiek dar tęsis jis;
Tai laikas - begalinis laikas.
Niekas nėra teisus dėl savo gimimo ir nieks nėra teisus dėl savo mirties, nes kas teka gyvenimu lyg vanduo, tas būtinai nukris nuo krioklio. Gyvenimą sunku suprasti, nes žmogus jo nemato, jis gyvena Jį.
Žmogus nemiršta vienas,
Jis miršta kartu su savo kūnu
Aš mirštu, Tu miršti,
Jis ir Ji - miršta.
Mes mirštame, Jūs mirštate,
Jie ir Jos miršta.
Tai kas tada lieka gyventi?
Žmogų nuolat ir visur supa baimė. Baimė gyventi, baimė mirti, baimė vienatvės, likimo, žmonių, baimė gamtos, ligų, katastrofų ir darbo.
Žmogus baimėje gimsta, baimėj ir miršta. Baimė nuolat sekioja žmogų keliuos. Žmogus toks menkas, kad net bijo išreikšti savo mintis prie žmonių - jis bijo jų pasmerkimo. Baimėje gula, baimėje kelias, baimėje eina į darbą; baimėje dirba, baimėje valgo, baimėje grįžta namo. Jis net baimėje miega, kas naktį sapnuodamas košmarus bei žvelgia su baime į veidrodį - neduok Dieve, gal man jau vėžys? Žmogus bijo net pats savęs.
Ovidijus Kantas
10. Skelbimas laikraštyje
Mano kelnaitėse nebe paslaptis. Tai horoskopas, kančios ir prieskoniai. Ir ko tik jose neatsitinka! Jose ir parduotuvė, ir santuoka. Jos mano naujas kūrinys. Jose ir Kijevo kotletai, ir kiti įvairūs patiekalai bei baimės įlanka ir žmogaus kopijavimo įranga. Dizainas tik jose ir skandalinga reklama, gyvenimas ir mirtis nuo AIDS. Jose tarptautinis judėjimas, gynybos ministerija, laiškų paštas, meilės muzika ir meilės nuotaikos nuskendę. Ar skaniai jose papietavote, vyrai?!
Teikiama garantija. Jose kasdien tik naujos detalės bei prekyba urmu. Mano kelnaitėse suteikiama malonė ir dovana mylimam žmogui. Jose erotikos auka, jose - tik švieži vaisiai bei daržovės.
Moteris, laukianti vyrų, kurie myli tai, kas yra jos kelnaitėse
Ovidijus Kantas "mirties biblija"
Net P. A. Holbachas teigė: Jog reikalauti iš kito žmogaus, kad jis galvotų taip, kaip mes, vadinasi, reikalauti, kad jis būtų tokios pačios sandaros kaip mes, kad jis kiekvieną savo gyvenimo akimirką patirtų tokias pačias modifikacijas kaip mes, kad turėtų tokį patį būdą, valgytų tokį patį maistą, būtų taip pat išauklėtas kaip mes, - žodžiu, reikalauti, kad jis būtų mumis pačiais. O kodėl tada nepareikalavus, kad jis turėtų tokius pačius veido bruožus?
Kiekvienas laikosi savo pažiūrų, nes brangina savo gyvenimą ir mano, kad jo laimę lemia laikymasis prietarų, kuriuos jis perima tik dėl to, jog yra įsitikinęs, kad jie naudingi jo gerovei. Pasiūlykite subrendusiam žmogui pakeisti savo religiją į jūsų, ir jis palaikys jus nepilnapročiu; tuo jūs tik sukelsite jo pasipiktinimą ir panieką, ir jis savo ruožtu pasiūlys jums perimti jo pažiūras; po ilgų ginčų arba imsite laikyti vienas kitą bukagalviais ir užsispyrėliais, ir protingesnis bus tas, kuris nusileis pirmas.
Kiekvienas laikosi savo pažiūrų, nes brangina savo gyvenimą ir mano, kad jo laimę lemia laikymasis prietarų, kuriuos jis perima tik dėl to, jog yra įsitikinęs, kad jie naudingi jo gerovei. Pasiūlykite subrendusiam žmogui pakeisti savo religiją į jūsų, ir jis palaikys jus nepilnapročiu; tuo jūs tik sukelsite jo pasipiktinimą ir panieką, ir jis savo ruožtu pasiūlys jums perimti jo pažiūras; po ilgų ginčų arba imsite laikyti vienas kitą bukagalviais ir užsispyrėliais, ir protingesnis bus tas, kuris nusileis pirmas.
Vienas is islaisvinto mastymo bruozu-sugebeti svarstyti nuomone,su kuria tu nesutinki.(Aristotelis)
Pries praeiti nulenk galva,pries ateiti-atsiraityk rankoves.(liaudies ismintis)
vieni renkasi tikejima, kiti - tiesa
Pries praeiti nulenk galva,pries ateiti-atsiraityk rankoves.(liaudies ismintis)
vieni renkasi tikejima, kiti - tiesa
Daugelis žino kaip įtikti,tačiau nesupranta,kada tai liaujasi teikti kitiems malonumą.(A.Helps)
Žmonių aistros-tai daugybė būdų,kuriais galima daryti jiems įtaką.(L.Vauvenargues)
Saugokitės kantraus žmogaus įtužio.(J.Dryden)
Niekada nestokite į protų kovą su beginkliu žmogum.(Nežinomas autorius)
Priėmus sunkų sprendimą,neišvengiamai kas nors sukelia abejones.Dažniausiai,įveikus abejonę,sprendimas pasiteisina.(R.I.Fitzhenry)
Gamtoje nėra nei apdovanojimų,nei bausmių,tik pasėkmės.(R.G.Ingersoll)
Puse gyvenimo rūpesčių sukelia pernelyg skubus sakymasTaip ir nelabai skubus sakymasNe.(J.Billings)
Netikiu likimu,kuris prislegia žmones,nors ir ką jie bedarytų,bet tikiu likimu,kuris prislegia žmones,jei jie nieko nedaro.(G.K.Chesterton)
Vaikai niekada atidžiai nesiklausė suaugusiųjų,bet visada puikiai mokėjo juos mėgdžioti.(J.Baldwin)
Galimybės labiausiai mėgsta persirengti sunkumais.(F.Tyger)
Galima teikti žmonėms progų,bet negalima žmonių priversti jomis pasinaudoti.(R.Lehmann)
Dažnai pralaimėjimas yra laikina būsena.Nuolatine šią būseną padaro pasidavimas.(M.von Savant)
Kuo geriau pažįstu žmones,tuo mažiau iš jų tikiuosi ir esu pasirengęs kur kas lengviau nei ankščiau pavadinti žmogų geru.(Dž.Samuel Johnson)
Mes gauname trejopą išsilavinimą:vieną iš tėvų,kitą iš mokytojų,o trečią-iš gyvenimo.Paprastai trečiasis prieštarauja viskam,ko mokė pirmieji du.(Montesquin)
Niekada nežinome kada mums labiausiai pasisekė.(M.de Unamuno)
Žmogus yra tas,kuo jis tiki.(A.Čechovas)
Iš pradžių vaikai myli savo tėvus.Kai užauga,juos teisia.Kartais jiems atleidžia.(O.Wilde)
Zmones,kurie painioja sekme su nuopelnais,neisvengiamai sulauks nelaimes.(G.Clemenceau)
Musu abejones yra isdavikai,kurie privercia pralaimeti ten,kur dazniausiai galetume laimeti,jei tik nebijotume bandyti.(W.Shakespeare)
Praeitis yra tik kausas pelenu.(C.Sandburg)
Žmonių aistros-tai daugybė būdų,kuriais galima daryti jiems įtaką.(L.Vauvenargues)
Saugokitės kantraus žmogaus įtužio.(J.Dryden)
Niekada nestokite į protų kovą su beginkliu žmogum.(Nežinomas autorius)
Priėmus sunkų sprendimą,neišvengiamai kas nors sukelia abejones.Dažniausiai,įveikus abejonę,sprendimas pasiteisina.(R.I.Fitzhenry)
Gamtoje nėra nei apdovanojimų,nei bausmių,tik pasėkmės.(R.G.Ingersoll)
Puse gyvenimo rūpesčių sukelia pernelyg skubus sakymasTaip ir nelabai skubus sakymasNe.(J.Billings)
Netikiu likimu,kuris prislegia žmones,nors ir ką jie bedarytų,bet tikiu likimu,kuris prislegia žmones,jei jie nieko nedaro.(G.K.Chesterton)
Vaikai niekada atidžiai nesiklausė suaugusiųjų,bet visada puikiai mokėjo juos mėgdžioti.(J.Baldwin)
Galimybės labiausiai mėgsta persirengti sunkumais.(F.Tyger)
Galima teikti žmonėms progų,bet negalima žmonių priversti jomis pasinaudoti.(R.Lehmann)
Dažnai pralaimėjimas yra laikina būsena.Nuolatine šią būseną padaro pasidavimas.(M.von Savant)
Kuo geriau pažįstu žmones,tuo mažiau iš jų tikiuosi ir esu pasirengęs kur kas lengviau nei ankščiau pavadinti žmogų geru.(Dž.Samuel Johnson)
Mes gauname trejopą išsilavinimą:vieną iš tėvų,kitą iš mokytojų,o trečią-iš gyvenimo.Paprastai trečiasis prieštarauja viskam,ko mokė pirmieji du.(Montesquin)
Niekada nežinome kada mums labiausiai pasisekė.(M.de Unamuno)
Žmogus yra tas,kuo jis tiki.(A.Čechovas)
Iš pradžių vaikai myli savo tėvus.Kai užauga,juos teisia.Kartais jiems atleidžia.(O.Wilde)
Zmones,kurie painioja sekme su nuopelnais,neisvengiamai sulauks nelaimes.(G.Clemenceau)
Musu abejones yra isdavikai,kurie privercia pralaimeti ten,kur dazniausiai galetume laimeti,jei tik nebijotume bandyti.(W.Shakespeare)
Praeitis yra tik kausas pelenu.(C.Sandburg)