Įkraunama...
Įkraunama...

Sienų šiltinimas, kiti šildymo būdai

QUOTE(aifa @ 2005 01 21, 21:11)
Bet šildomų grindų įrengimas yra kelis kartus brangesnis, nei radiatorių.

Kaip tik šiandien šnekėjom apie tai su "specu" savo tėčiu, jis sakė, kad ne ką brangiau (čia jeigu ir tas ir tas daroma " ūkio būdu") rolleyes.gif

O miegamuosiuose irgi darysit šildomas grindis? O kokias dangas naudosite - ar visur plyteles?

O kenkia, sako, būtent pastovi šiluma į kojas... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zvirbliuke: 22 sausio 2005 - 00:15
Na mes darem sildomas grindis tik ten kur plyteles, vonia, tualetas prieskambaryje ir valgomajam, o del miegamuju tai mums meistrai atkalbejo, sake: pagal fizikinius desnius tai nuo grindu dulkes kartu su siluma kils i virsu ir gerai pagalvojus man vis tiek prie lovos norisi ko nors minksto, be ja kilimas suteikia jaukumo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Zvirbliuke @ 2005 01 22, 00:15)
Kaip tik šiandien šnekėjom apie tai su "specu" savo tėčiu, jis sakė, kad ne ką brangiau (čia jeigu ir tas ir tas daroma " ūkio būdu") rolleyes.gif

O miegamuosiuose irgi darysit šildomas grindis? O kokias dangas naudosite - ar visur plyteles?

O kenkia, sako, būtent pastovi šiluma į kojas...  rolleyes.gif

Mes taip pasiskaičiavom rankutėm sau (ne tiksli samata, o tiesiog ant lapuko susiskaičiavom reikalingus medžiagų kiekius, pažiūrėjom kainas pas tiekėjus, darbo neskaičiavom, tipo darytume patys) ir skirtumas tarp radiatorių ir šildomų grindų gavosi 10000 Lt (šildomas plotas 200 m2). Jei tikrliau - grindinis 30000Lt, radiatorinis 20000Lt (čia su katilu, jo kaina atrodo virš 10000Lt buvo, boileriu ir karšto bei šalto vandens vidaus sistema). Lapuką jau išmetėm, tai dabar nebepatikslinsiu kas ir kiek ten kainuoja, o tikslesnę sąmatą darysim, kai tiek turėsim pinigų sad.gif Nu daugoka, bet reikia atsižvelgti, kad pas mus vyras užsidegęs padaryti šildomų grindų sistemą, kuri tiktų ir aušinimui. Tai irgi kelia kainą.

Dagos kur jau tiksliai aišku: vonia, virtuvė, koridorius - plytelės. Svetainė-valgomasis kombinuotas - plytelės ir parketas. Visur kitur aš labai norėčiau parketo. Bet kol praktiškai neišbandėm šildomų grindų galingumo ir namo šiluminės varžos bijome, kad gali prie reikalaujamos temperatūros neužtekti šilumos ypač šaltomis dienomis (pav. kai lauke -30). Jei parketo dėti negalėsim, greičiausia rinksimės vaikų kambariuose marmoleumą, o miegamajame kamštinę dangą.

Ai, man tai nekenks šiluma į kojas. Aš ir vasarą su vilnonėm kojinėm vaikštau tongue.gif Pasitikiu liaudies išmintimi - laikyti kojas šiltai, o galvą vėsiai, ką ir duoda šildomos grindys biggrin.gif Su vyru juokiamės,kad šildomos grindys pas mus yra tipo religija ir mums kaina nesvarbi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maksas @ 2005 01 22, 00:23)
Na mes darem sildomas grindis tik ten kur plyteles, vonia, tualetas prieskambaryje ir valgomajam, o del miegamuju tai mums meistrai atkalbejo, sake: pagal fizikinius desnius tai nuo grindu dulkes kartu su siluma kils i virsu ir gerai pagalvojus man vis tiek prie lovos norisi ko nors minksto, be ja kilimas suteikia jaukumo  ax.gif

Neturėtų. Grindų temperatūrą yra palyginti žema ir šildoma tolygiai visu plotu, todėl oro maišymasisi yra daug mažesnis, nei šildant kitais būdais. O dulkes kelia būtent stiprus oro maišymasis kambaryje. Kažkur angliškuose puslapiuose buvau radusi informacijos, kaip vyksta oro srautų maišymasisi įvairiais šildymo atvejais. Bet dabar jau nebeatrasiu kur. Ir iš viso, labiausiai dulkės kelia kambaryje vaikščiojantys žmonės tongue.gif

Aš irgi galvoju, kad miegamajame būtų visai smagu turėti nelakuotą kamštinę dangą - ji šilta, minkšta, turėtų būti labai malonu vaikščioti basomis tiek vasarą tiek ir žiemą. Įdomu, jeikas turite, gal galėtumėt papasakoti kaip sekasi ją eksplotuoti, ar gerai atrodo, patogu prižiūrėti? Ji būtų idealu ir vaikų kambariams, bet bijau, kad maniškiai su mašinėlėmis ir dviratukais ją sunešios per keletą metų doh.gif
Atsakyti
as negaliu niekaip atsidziaugti sildomom grindim, fantastika.
Atsakyti
Na, man nepatinka kamštinių grindų faktūros. Kiek žiūrėjau, visos jos vizualiai panašios į linoleumus. Plius, jos minkštos, nors paviršius išssilygina nuo deformacijų. Vis vien- man kažkaip norisi turėti "tvirtą pagrindą po kojomis". smile.gif

Dėl grindų- mes darom irgi voniose, prieškambaryje, virtuvėje ir trečiame antresoliniame aukšte šildomas grindis (vandeniu). O vat kituose kambariuose - radiatorius, centrinio šildymo su kolektoriumi. Kažkaip stengiamės, kad tos elektros namuose būtų kuo mažiau. Net paaiškint to logiškai negaliu. blink.gif Tiesiog nejauku man. Vat, dabartiniame bute - visose sienose milijonai išvadų-įvadų -dar kažko. Naujame bus kiek mažiau, tikiuosi.

O dėl kainų. Lyginimas neįmanomas. Tai labai priklauso nuo radiatorių kainų. Pas mus tai radiatoriai brangiau kainavo. Daug brangiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 24 sausio 2005 - 10:52
QUOTE(norge @ 2005 01 24, 10:51)
Dėl grindų- mes darom irgi voniose, prieškambaryje, virtuvėje ir trečiame antresoliniame aukšte šildomas grindis (vandeniu). O vat kituose kambariuose - radiatorius, centrinio šildymo su kolektoriumi. Kažkaip stengiamės, kad tos elektros namuose būtų kuo mažiau.

O prie ko čia elektra? blink.gif Pas mus visur grindys šildomos vandeniu.

Gal jūs pirkote tuos radiatorius, kur į grindis įsileidžia, tie tai labai brangūs doh.gif O kiti tai kažkaip normaliai, man brangūs nepasirodė. Na, bet gal mes žiūrėjom kokių paprastesnių firmų. Tikrinom pagal senukų kainininką (kai jis dar buvo internete), tai pas juos tikrai yra vidutinės kainos (ir aišku kokybės) prekės. Pirkti tai vyras žada kažkokioj specializuotoj parduotuvėj, jie sakė ir nuolaidas duos, nes mums reikia to grindinio vamzdžio kažkur 1 km blink.gif
Atsakyti
O man kamštinė danga atrodo visai įdomi ir tinkama miegamajam, vaiko kambariui, holui, voniai ar virtuvei. Nežinau, ar Leituvoje tokių yra, bet man patinka:
http://2kweb.inter2....hoto_stones.jpg
http://2kweb.inter2....inbath_sand.jpg

(Iš puslapio http://www.harveymaria.co.uk/ )

Tačiau , kiek supratau, grindiniam šildymui labiausiai tinka plytelės...
O kas dėl radiatorių - kadangi pa smus langai beveik iki žemės, taip pat turėtų būti kolektoriai ar kažkas panašaus. Dėl to tikriausiai kaina su grindiniu šildymu ir susilygina... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zvirbliuke: 24 sausio 2005 - 12:18
QUOTE(aifa @ 2005 01 24, 12:11)
O prie ko čia elektra?  blink.gif

Pas mus dabartiniam bute, kur jau pakuojamės daiktus, vonios šildomos elektra, ir šiaip, krūvos visokių elektrinių pričindalų. Tai dabar norisi mažiau to gero.

Šiaip, mums dizaineriai siūlė ir vonios kambaryje susidėti medines grindis, šildomas, Mol, mada tokia. blush2.gif Bet aišku, medžio šilumos laidumas neprilygsta plytelėms. Be to, labai liuks plytelių būna, tai dėsim plyteles. Bet jei kas nori- viskas yra įmanoma. Pas mano sesę visas namas šildomas nuo grindų. Veikia rekuperatoriai. Tai tikrai smagu, nes dėl rekuperatoriau gero veikimo nereikia tų grindų šildyti smarkiai, ir šiaip- pinigėliai tauposi. Tai gal irgi sprendimas- visame būste šildomos grindys ir rekuperatorius viename komplekte. yess.gif
Atsakyti
Namie megstu gyvent basa. Grindini (vandenini) shildyma po plytelem pasidarem prieshkambary (puikiai dzhiusta ish lauko ateje shlapi batai thumbup.gif ), virtuvej, abiejuose sanmazguose, o taip pat tokiam mazham maloniam "skaitymo" kambarely 2 aukshte (kur radiatoriai nebutu tilpe), visur kitur - stambiausiu lentuchiu parketas (medis savaime shilumele...smile.gif) - puse metu va jau gyvenam, pabandem vasara ir zhiema, antrakart statydami turbut nieko nekeistume smile.gif toks tatai pasidalijimas patyrimu...
Atsakyti
galima deti vandeniu, galima su elektra sildomas...danga turi buti ne storesne nei 1,5 cm - cia jei norite deti mediena, parketa...tinkamiausia aisku, kermaines plyteles, nes jos laidziausios silumai thumbup.gif

+ siluma juda aukstyn tad tikrai komfortiskiau bus, geriau pasiskirsto siluma po kambari ir cirkuliacija geresne, silciua nei prie radiatoriu...
- kaupia dulkes, bet kur ju dabar neisvengsi??
Atsakyti
Mes jau beveik metus gyvenam name, pirmam aukšte visur šildomos grindys, antram - tik sanmazge. Pliusai didžiausi tie, kad kojos niekada nešąla (aš bent klaiki šalčmirė, tai mėgaujuosi), vaikus gali ramiai ant grindų paleist. O dulkės tai kaupiasi siaubingai, ypač kampuose, už durų... Ir sausa labai - neseniai pradėjom papildomai drėkint, nes nosys labai džiūna.
Atsakyti