QUOTE(Zvirbliuke @ 2005 01 22, 00:15)
Kaip tik šiandien šnekėjom apie tai su "specu" savo tėčiu, jis sakė, kad ne ką brangiau (čia jeigu ir tas ir tas daroma " ūkio būdu")
O miegamuosiuose irgi darysit šildomas grindis? O kokias dangas naudosite - ar visur plyteles?
O kenkia, sako, būtent pastovi šiluma į kojas...
Mes taip pasiskaičiavom rankutėm sau (ne tiksli samata, o tiesiog ant lapuko susiskaičiavom reikalingus medžiagų kiekius, pažiūrėjom kainas pas tiekėjus, darbo neskaičiavom, tipo darytume patys) ir skirtumas tarp radiatorių ir šildomų grindų gavosi 10000 Lt (šildomas plotas 200 m2). Jei tikrliau - grindinis 30000Lt, radiatorinis 20000Lt (čia su katilu, jo kaina atrodo virš 10000Lt buvo, boileriu ir karšto bei šalto vandens vidaus sistema). Lapuką jau išmetėm, tai dabar nebepatikslinsiu kas ir kiek ten kainuoja, o tikslesnę sąmatą darysim, kai tiek turėsim pinigų
Nu daugoka, bet reikia atsižvelgti, kad pas mus vyras užsidegęs padaryti šildomų grindų sistemą, kuri tiktų ir aušinimui. Tai irgi kelia kainą.
Dagos kur jau tiksliai aišku: vonia, virtuvė, koridorius - plytelės. Svetainė-valgomasis kombinuotas - plytelės ir parketas. Visur kitur aš labai norėčiau parketo. Bet kol praktiškai neišbandėm šildomų grindų galingumo ir namo šiluminės varžos bijome, kad gali prie reikalaujamos temperatūros neužtekti šilumos ypač šaltomis dienomis (pav. kai lauke -30). Jei parketo dėti negalėsim, greičiausia rinksimės vaikų kambariuose marmoleumą, o miegamajame kamštinę dangą.
Ai, man tai nekenks šiluma į kojas. Aš ir vasarą su vilnonėm kojinėm vaikštau
Pasitikiu liaudies išmintimi - laikyti kojas šiltai, o galvą vėsiai, ką ir duoda šildomos grindys
Su vyru juokiamės,kad šildomos grindys pas mus yra tipo religija ir mums kaina nesvarbi