Įkraunama...
Įkraunama...

Sienų šiltinimas, kiti šildymo būdai

QUOTE(Ihmantas @ 2011 03 16, 21:53)
neatsako,bet5 jei domins galesiu parasyt

Domins. O iš kurios Lietuvos vietos tas žmogus?
Atsakyti
QUOTE(odalija @ 2011 03 16, 21:58)
Domins. O iš kurios Lietuvos vietos tas žmogus?

is suvalkijos ,jis turi savo kroviniu pervezimo firma ,bet ar gali blokeliu krovini parvest suzinosiu tik paklauses
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2011 03 11, 17:37)
Laba visiems,
Gal galite patarti:
Architektas suprojektavo garazo ir sandėliuko 9 siltinima is lauko, bet pats garazas bus nesildomas, pasikalbėjau su keleta nusimaciu jie sako kad siltinti reiketu garazo sienas is vidaus ir 9 patalpos desine siena. 9 patalpa bus MB sandėliukas (darbastalis, irankiai ir tt) irgi sildymas nenumatytas. 8 patalpa mano sandėliukas (uogienem, sluotom ir tt.) jau bus sildoma. Aciu uz patarimus smile.gif

user posted image

gal vistik galite patarti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2011 03 22, 11:37)
gal vistik galite patarti 4u.gif

Jum reiketu siltinti garaza is vidaus ta siena kur jungiasi su 1 ir 5patalpomis ir siltinti is lauko puses visas sienas. Nes kitokiu atveju saltis eis per mura gylin ir atsaldys artimiausiu patalpu sienas nors jos ir bus apsiltintos.
Atsakyti
Sveiki, patarkit, prašom. Turim pamatus 40cm pločio, ant ju blokeliai 20cm. Pamatai buvo paruošti klinkeriui, dabar abėjojam dėl klinkerio ir norėtume klinkeriniu plyteliu, ar galima dėti 20cm polisterolio ir klijot plyteles, ar , kaip vienas meistras pasakė, kad max 15cm polisterolio, kad paskui nepradėtu skilinėt tinkas, atseit perdidelis svoris butu, ar čia nesamonė?
Atsakyti
Siande buvau vienoj firmoj ir man vietoj neoporo pasiule Paroc extra plus, nes pagal juos ta vata gersne nei polistirolas, ir kaina apie 50lt mazesne. Bet man kazkaip vistiek nepatikaimai atrodo vata del sukritimo.
Gal kas zinot daugiau apie sia vata?
Atsakyti
QUOTE(Angelux @ 2011 03 23, 10:24)
Sveiki, patarkit, prašom. Turim pamatus 40cm pločio, ant ju blokeliai 20cm. Pamatai buvo paruošti klinkeriui, dabar abėjojam dėl klinkerio ir norėtume klinkeriniu plyteliu, ar galima dėti 20cm polisterolio ir klijot plyteles, ar , kaip vienas meistras pasakė, kad max 15cm polisterolio, kad paskui nepradėtu skilinėt tinkas, atseit perdidelis svoris butu, ar čia nesamonė?

Polistirolo storis nelabai turi skirtumo.nu zinoma po klinkeriu 2ar 3cm butu polistirolas mazokai ,bet gali buti ir 5 cm ,priklausomai ant kiek svarbu apsiltint pamata gal yra rusys tada nemaisytu ir storesnis .

Svarbu jai bus klijuojamos klinkerines plyteles ,del tvirtumo butu deti 2 sluoksniai armavimo tinklelio del stiprumo ,tai pat kokybiskai butu susmeigiuota smeigemis kad stipriau laikytusi polistirolas.
Atsakyti
Gal ir pakartosiu kieno nors tema blush2.gif

Kokie + ir - naujos Knauf eko vatos. reikia apsiltinti naujo namo isore. Dailylentes - medzio. vat ir mastau ar Knauf vata tokia gera, kaip ja giria g.gif g.gif
Knauf

Ir dar klausimas - Namas (sodyba kaime, gyvenama retai) statytas ir ARKO 18. Ar nebus mazai, jei 15 cm vta siltinimas eis? dilema sprendziam 15 cm ar 20cm g.gif g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ♥STELLA♥: 01 balandžio 2011 - 12:45
Tenka ir man domėtis šia tema, nes verkiant reikia šildinti namą doh.gif Namas senos statybos, plytinis, ir pečius pakeistas, bet žiemą tai laaaabai šalta doh.gif Galvojau vata šildyti ir aptinkuoti. Net į parodą Resta 2011 nuvažiavau apsidairyti, galvoju, gal polistirolu geriau g.gif galėjau ten ir nevažiuot, nes užmačiau dar vieną apšiltinimo būdą - kažkoks tinkas Umka g.gif tokie 2 vyrukai atskaitė paskaitą, kad vata blogai ir polistirolas blogai, o tas tinkas tai labai gerai, nes tipo sieną džiovina bigsmile.gif na ir visai susisuko man galvelė doh.gif Gal kas girdėjot apie tokį tinką ? gal kas išbandėt?
Panaršiau internete, radau tik jų puslapį www.umka.lt o jokių atsiliepimų neradau g.gif kaži kas čia per medžiaga g.gif
Atsakyti
Reikia galvoti, ar norite šiltinti ar tik pagerinti esamas sienų savybes. Tinko neužteks padidinti sienos varžą pakankamai, kad butu šilta. Jis tik siena išdžiovins (?), jei ji drėgna, kas pagerins jos savybes, bet ženkliai situacija nepakis, reikia šiltint. Kad vata blogai arba polistirolas blogai, nesutikčiau. Šitos medžiagos turi ir pliusų ir minusų. Idealus sprendimas butu poliuretano putos, bet jos brangesnės.
Atsakyti
QUOTE(saule0803 @ 2011 03 22, 13:13)
Jum reiketu siltinti garaza is vidaus ta siena kur jungiasi su 1 ir 5patalpomis ir siltinti is lauko puses visas sienas. Nes kitokiu atveju saltis eis per mura gylin ir atsaldys artimiausiu patalpu sienas nors jos ir bus apsiltintos.

nu i gera nesamone cia skelete. is kur cia tokie burtai. Koks skirtumas ar sildomas ar nesidomas garazas ir kitos patalpos, visvien jie nebus lauko temperatruros, todel kitu atveju klausant tokiu nusimananciu kaip jus suradote jusu mure susidarys rasos taskas ir "mirtinai" persals ziema ir visa kita ir pan.
Papildyta:
QUOTE(saule0803 @ 2011 03 29, 12:41)
Siande buvau vienoj firmoj ir man vietoj neoporo pasiule Paroc extra plus, nes pagal juos ta vata gersne nei polistirolas, ir kaina apie 50lt mazesne. Bet man kazkaip vistiek nepatikaimai atrodo vata del sukritimo.
Gal kas zinot daugiau apie sia vata?

koks skirumas koks tos vatos pavadinimas. Ieik i puslapi ir paskaityk kad tame paciame s... tik kitoje saujoje pasikeite. manau tai bus tik burtai.
O pries polistirola, o ypac neopora visas tas "kvepuojantis" ir degstantis/igeriantis dregme doh.gif slamstas vadinamas vata yra niekas thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Angelux @ 2011 03 23, 09:24)

is kur jus ntokiu dalbajobinu meistru surandata...nejaugi jie visi dar ne UK doh.gif Na tokio juoko per asaras dar neesu girdejes. Gal jus jau pradekite kazkuom patys dometis, nes jei sugebate tokius issigimeliu pasisisamdyti tai tik galima isivaizduoti ka po tokiu konsultaciju prisipirksite ir prisidarysite doh.gif
Papildyta:
QUOTE(saulinka @ 2011 04 01, 09:46)
Polistirolo storis nelabai turi skirtumo.nu zinoma po klinkeriu 2ar 3cm butu polistirolas mazokai ,bet gali buti ir 5 cm ,priklausomai ant kiek svarbu apsiltint pamata gal yra rusys tada nemaisytu ir storesnis .

Svarbu jai bus klijuojamos klinkerines plyteles ,del tvirtumo butu deti 2 sluoksniai armavimo tinklelio del  stiprumo ,tai pat kokybiskai butu susmeigiuota smeigemis kad stipriau laikytusi polistirolas.

Ir ka duoda 2 sluoksniai armavimo tiklelio prasau paaiskinkite? O gal kokie 5 sluokniai butu dar geriau ir nebereiketu nei plyteliu, nes sluoksniukas jau butu kokiu ~1 cm.
Papildyta:
QUOTE(Cirupkė @ 2011 04 19, 09:33)
Tenka ir man domėtis šia tema, nes verkiant reikia šildinti namą  doh.gif  Namas senos statybos, plytinis, ir pečius pakeistas, bet žiemą tai laaaabai šalta  doh.gif  Galvojau vata šildyti ir aptinkuoti. Net į parodą Resta 2011 nuvažiavau apsidairyti, galvoju, gal polistirolu geriau  g.gif  galėjau ten ir nevažiuot, nes užmačiau dar vieną apšiltinimo būdą - kažkoks tinkas Umka  g.gif  tokie 2 vyrukai atskaitė paskaitą, kad vata blogai ir polistirolas blogai, o tas tinkas tai labai gerai, nes tipo sieną džiovina  bigsmile.gif  na ir visai susisuko man galvelė  doh.gif Gal kas girdėjot apie tokį tinką ? gal kas išbandėt?
Panaršiau internete, radau tik jų puslapį www.umka.lt o jokių atsiliepimų neradau  g.gif  kaži kas čia per medžiaga  g.gif

Nu neblogas burtas, net nedaskaiciau iki galo ... doh.gif lotuliukas.gif nes juokinga pasidare. Vien varzos koeficientas juokingas, o antsineos juk ne pritinkuosi 20cm... na is esmes tragikomedija
tai gal dar nudazykite siena su tais irgi rekjlamuojamais dazais, kuriu vienas sluoknis vos ne 10 cm siltinimo medziagos atstoja.
Papildyta:
QUOTE(Švedas @ 2011 05 03, 14:15)
Reikia galvoti, ar norite šiltinti ar tik pagerinti esamas sienų savybes. Tinko neužteks padidinti sienos varžą pakankamai, kad butu šilta. Jis tik siena išdžiovins (?), jei ji drėgna, kas pagerins jos savybes, bet ženkliai situacija nepakis, reikia šiltint. Kad vata blogai arba polistirolas blogai, nesutikčiau. Šitos medžiagos turi ir pliusų ir minusų. Idealus sprendimas butu poliuretano putos, bet jos brangesnės.

Stogui idealiausias variantas PU putos (ci ne Gamo), taciau sienas galima labai patogiai apsiltinti ir polistirola, kad ar ir pigiau, o savybes labai panasios del garu neileidziamumos ir nepralaidumo, del siluminiu savybiu, tik varza mazesne nei pas poliuretano putas.
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2011 05 03, 21:26)

is kur jus ntokiu dalbajobinu meistru surandata...nejaugi jie visi dar ne UK  doh.gif Na tokio juoko per asaras dar neesu girdejes. Gal jus jau pradekite kazkuom patys dometis, nes jei sugebate tokius issigimeliu pasisisamdyti tai tik galima isivaizduoti ka po tokiu konsultaciju prisipirksite ir prisidarysite  doh.gif
Papildyta:

Ką jus ne iš tos kojos šiandien atsikėlėte? Ko toks piktas? Visai čia ne musiškiai meistrai taip sakė, o vyro kažkos draugas, tai aš vyrai tą pati sakiau, kad nesąmonė, bet tik norėjauir kitų žmonių nuomonės paklaust

O mūsų darbininkai turbut ir 30cm polisterolio sudėtu biggrin.gif
Atsakyti