Įkraunama...
Įkraunama...

Sienų šiltinimas, kiti šildymo būdai

QUOTE(Ihmantas @ 2010 07 09, 09:14)

as remiausi kitais saltiniais
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif
taigi.. sita tema teko tikrai nemazai dometis, tartis, ieskoti... pernai buvau statybu parodoje ir ten atradau visai nauja lietuvoje dalyka - ekovata. Joje nesiveisia grauzikai, termoizoliacines savybes geresnes uz dauguma kitu, o kas man labai svarbu buvo, nes namas labai dregnas - saugo sienas nuo grybeliu. kas dar lb svarbu - ji yra besiule ir jai nereikia jokiu pleveliu. vienintelis trukumas - kaip ir minejau lietuvoje ji yra gan naujas produktas (nors latviai sia technologija naudoja jau daugiau nei 10 metu) ir nera daug ja prekiaujanciu firmu, o jai uzpusti reikalinga spciali iranga. na, esme tame, kad kaina, palyginus su akmens vata tarkim, yra praktiskai tokia pati (o kadangi sildemes visa nama gavom dar ir nemaza nuolaidele, tai kogero net ir sutaupem biggrin.gif ) sildemes katiline is vidaus ~5cm, tai pasidarem patys medini karkasiuka, uzsikalem osb, o jie atvaziave issigreziojo pora skyluciu ir uzpute labai greitai, o visa likusi nama siltinomes is isores tai uztruko jie 4 gal net dienas, nes ne sausa vata pute, o slapia - (labai idomu stebet buvo lotuliukas.gif ) irgi ant medinio karkaso, bet atviro, o jau kai ji iszdiuvo dejom saliuote. tai tiem kas "laukines sienas" bando apsisiltint manau idealus variantas cia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Cilis @ 2010 05 26, 20:27)
Hm... Vienu zodziu nors jau atrodo buvom meistrus pasirinke, bet anie parode savo darbu pavyzdzius, tai nesam labai patenkinti... sad.gif Gal kas turit gerus fasadiniu darbu meistrus vilniuj ir galetumet pasidalinti kontaktais? Rasykit PM, aciu! ! ! smile.gif

Yra tokia parduotuvė www.helmeta Vilniuje. Jie prekiauja apšiltinimais ir daug meistrų kontaktų turi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laurytea @ 2010 07 12, 13:44)
Sveikos mamytes smile.gif
taigi.. sita tema teko tikrai nemazai dometis, tartis, ieskoti... pernai buvau statybu parodoje ir ten atradau visai nauja lietuvoje dalyka - ekovata. Joje nesiveisia grauzikai, termoizoliacines savybes geresnes uz dauguma kitu, o kas man labai svarbu buvo, nes namas labai dregnas - saugo sienas nuo grybeliu. kas dar lb svarbu - ji yra besiule ir jai nereikia jokiu pleveliu. vienintelis trukumas - kaip ir minejau lietuvoje ji yra gan naujas produktas (nors latviai sia technologija naudoja jau daugiau nei 10 metu) ir nera daug ja prekiaujanciu firmu, o jai uzpusti reikalinga spciali iranga.     na, esme tame, kad kaina, palyginus su akmens vata tarkim, yra praktiskai tokia pati (o kadangi sildemes visa nama gavom dar ir nemaza nuolaidele, tai kogero net ir sutaupem biggrin.gif ) sildemes katiline is vidaus ~5cm, tai pasidarem patys medini karkasiuka, uzsikalem osb, o jie atvaziave issigreziojo pora skyluciu ir uzpute labai greitai, o visa likusi nama siltinomes is isores tai uztruko jie 4 gal net dienas, nes ne sausa vata pute, o slapia - (labai idomu stebet buvo lotuliukas.gif ) irgi ant medinio karkaso, bet atviro, o jau kai ji iszdiuvo dejom saliuote. tai tiem kas "laukines sienas" bando apsisiltint manau idealus variantas cia  thumbup.gif

..aaa... siaip jau.. mano tecio firma jau pries 20 metu Lietuvoj gamino ekovata wink.gif Tiesa - purkst ant sienu slapiu budu pradejo kiek veliau, gal po 5 metu, ar pn. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugelė: 12 liepos 2010 - 21:55
QUOTE(rugelė @ 2010 07 12, 23:55)
..aaa... siaip jau.. mano tecio firma jau pries 20 metu Lietuvoj gamino ekovata wink.gif Tiesa - purkst ant sienu slapiu budu pradejo kiek veliau, gal po 5 metu, ar pn. smile.gif

na tik turejau omenyje, kad lietuvoje kolkas tai tikrai nera popiuliaru ir yra mazai zinoma. O kiek zinau Vilniuje pirma tuo uzsiimanti firma atsidare tik pries kelis metus. Nors, zinoma galiu ir klysti blush2.gif as ir nezinojau, kad lietuviai patys ekovata gamina, mums rodos latviska pute g.gif na nesvarbu, tik pasiuliau, manau, tikrai nebloga alternatyva smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės
aš nauja supermama
žiūrėjau šlapios ekovatos fasadui kainas, kaip ir prieinamos, tik ką patartumėte tvirtinti ant karkaso apdailai. Medieną reiks po kelių metų perdažyt, kas visai neįdomu 7 m aukštyje.
Prašau patarimo kokioms nors fasadinėms plokštėms, gal teko susidurt
Atsakyti
QUOTE(Pleištas @ 2010 07 13, 10:47)
Sveikos mamytės
aš nauja supermama
žiūrėjau šlapios ekovatos fasadui kainas, kaip ir prieinamos, tik ką patartumėte tvirtinti ant karkaso apdailai. Medieną reiks po kelių metų perdažyt, kas visai neįdomu 7 m aukštyje.

Cedral apkala galite naudoti,jei kainos nesikandzioja . Pigus varijantas plastikines dailylentes.
Atsakyti
QUOTE(Pleištas @ 2010 07 13, 11:47)
Sveikos mamytės
aš nauja supermama

as irgi siulyciau plastikine saliuote thumbup.gif pati ji nera labai brangi, bet visokie sujungimai, kampiukai, uzbaigimai... dar tiekpat kainuoja kaip pati saliuote doh.gif nepamirskit to, kai skaiciuosit islaidas mirksiukas.gif tiesa, mes dar ir stogo pakalimus kartu darem tai ten tu kampiuku visokiu daugybe... ant sienos tai tik kampuose, apacioj ir aplink langus ko gero g.gif o kai ieskosit apsiltinimo firmos tai nepatingekit ir atsiliepimu apie juos paieskot, nes mano pazistami su viena firma yra labai issidure.. verysad.gif
Atsakyti
Labai didelis dėkui
plokštės yra priimtiniau, iškart ir žvilgtelėjau: 60 lt. Prisiminiau Cetrį - ar yra kokių nors keblumų su juo, nes kaina 8 mm 20 lt.?
Atsakyti
QUOTE(Pleištas @ 2010 07 13, 12:29)
Labai didelis dėkui
plokštės yra priimtiniau, iškart ir žvilgtelėjau: 60 lt. Prisiminiau Cetrį - ar yra kokių nors keblumų su juo, nes kaina 8 mm 20 lt.?

Karkasą reikia kas 625 mm daryti. Laukui būtinai su išdrožom reikalingas, brangesnis.
Atsakyti
Sveikos,gal kas esat susidure su sienu siltinimu is vidaus,kai isore jau apsiltinta g.gif Norim det dar siltinimo is vidaus,nes isorej tik 8cm vatos. Koks geriausias butu siltinimo budas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rasaar @ 2010 07 18, 19:27)
Sveikos,gal kas esat susidure su sienu siltinimu is vidaus,kai isore jau apsiltinta  g.gif Norim det dar siltinimo is vidaus,nes isorej tik 8cm vatos. Koks geriausias butu siltinimo budas? ax.gif

Jei nenorit storint sienų iš vidaus galit naudoti Thermilate arba TSM.
Atsakyti