Įkraunama...
Įkraunama...

Sienų šiltinimas, kiti šildymo būdai

QUOTE(gudrutisan @ 2010 04 29, 12:25)
Kadangi čia kalbama apie sienų šiltinimą, tai manau bus į temą.
Kaip teisingai apšiltinti trisluoksnę siena (blokelis+vata+klinkeris) aplink langus?
Kurioje vietoje montuojamas langas ir kaip teisingai apmūriti klinkeriu?

na tai ir man aktualu,ar kas gali atsakyti? jei vata -Kokia geriau?pagal kaina ir kiekį , mineralinė,akmens,man jos akyse mirguliuoja,visos vienodos(paroc,multirok,isorok).Sluoksniai- vieną 10cm ir 3 cm priešvėjinė ar du po 5 ir 3cm iri priešvėjinė,ar užtenka šilumos?daugiau netelpa ant pamato,nes dar plyta bus.Matau kiti deda polistirola,bet ar čia teisingai?Ar jis tikrai pigiau? Grybukus plastmasinius dėt,ar metalinius(jie žymiai brangiau). Mūrijant apdailines plytas 8cm ar reik dėt tinklelį tokį kaip groteles kažkokį armavimo? nuotraukose čia kažkur mačiau dėjo .Teoriškai skaičiau,bet kaip praktiškai deda žmonės?
Žinau,žinau,viską čia perskaičiau,bet vėl susimaišė blush2.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airise: 02 gegužės 2010 - 21:16
QUOTE(airise @ 2010 05 02, 23:11)
na tai ir man aktualu,ar kas gali atsakyti? jei vata -Kokia geriau?pagal kaina ir kiekį , mineralinė,akmens,man jos akyse mirguliuoja,visos vienodos(paroc,multirok,isorok).Sluoksniai- vieną 10cm ir 3 cm priešvėjinė ar du po 5 ir 3cm iri  priešvėjinė,ar užtenka šilumos?daugiau netelpa ant pamato,nes dar plyta bus.Matau kiti deda polistirola,bet ar čia teisingai?Ar jis tikrai pigiau? Grybukus plastmasinius dėt,ar metalinius(jie žymiai brangiau). Mūrijant apdailines plytas 8cm ar reik dėt tinklelį tokį kaip groteles kažkokį armavimo? nuotraukose čia kažkur mačiau dėjo .Teoriškai skaičiau,bet kaip praktiškai deda žmonės?
Žinau,žinau,viską čia perskaičiau,bet vėl susimaišė blush2.gif .

Del vatos: ir 5+5+3, ir 10+3 - tinkami "sumustiniai". 5+5+3 truputi geriau, nes labiau persidengia siules. Jei desit vata, nepamirskit oro tarpo tarp vatos ir apdailines plytos.
Kuri vata geresne, nelabai patarsiu, nes pats ciupinejau tik paroc. Galiu perpasakot, ka skaiciau sitame ir bites forume: lauko salygomis (ant fasado, stogui), geriau naudoti akmens vata - Paroc, Rockwool, Multirock (?). Viduje (pertvaroms, perdangai) gerai tinka ir pigesnes stiklo vatos - Isover, Ursa, Isoroc.

Del polistirolo: neabejoju, kad atsiras vatos gerbeju, kurie des vata ir tik vata, nes ji "kvepuoja". As, statydamas sau, deciau polistirola, nes: 1. geresnis sandarumas. 2. ilgaamziskesnis (kaip gerai bepadarytumet, vata vistiek sukrenta). 3. nereikia oro tarpo, todel galima uzdet keliais cm daugiau.
Polistirolas tinkamas EPS50. Galima ir EPS70, blogiau nebus. Det reikia arba frezuota, arba bent dviem sluoksniais, kad persidengtu siules. O geriausia - frezuota, dviem sluoksniais smile.gif

Del langu: ka bepasirinktumet, langai statomi i apsiltinimo sluoksni. Montuotojus, kurie nores montuoti i apdailines plytas arba konstruktyvine siena, siuskit tiesiai namo.

Del grybu: reikia det ne tai, ka norit, o tai, kas priklauso. Man tai parduotuvej patare, kas tinka mano blokeliams pagal sienos konstrukcija. www.ejot.lt yra aprasymai, bet ten paskaicius pigesniu galima nusipirkt Koelner gamybos...

Del tinklelio: manau, kad nereikia, bet trisluoksnes sienos nesu gerai issinagrinejes, nes sau darem dvisluoksne. Galiu apsirikt. Dar pagalvojau - nu ner jokios logikos, kam ji det. Ir apsuagine, ir "tvirtumo" funkcijas atiks apdailines plytos sluoksnis. Butu sviestas sviestuotas.
Atsakyti
QUOTE(Pelius18 @ 2010 05 03, 10:04)
Del langu: ka bepasirinktumet, langai statomi i apsiltinimo sluoksni. Montuotojus, kurie nores montuoti i apdailines plytas arba konstruktyvine siena, siuskit tiesiai namo.

Gal galit paaiškinti, kodėl langai dedami į apšiltinimo vietą. Visokių nuomonių teko girdėti.. ax.gif Kodėl negalima langų montuoti į blokelį?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 05 03, 11:10)
Gal galit paaiškinti, kodėl langai dedami į apšiltinimo vietą. Visokių nuomonių teko girdėti..  ax.gif Kodėl negalima langų montuoti į blokelį?

Montuojant i blokeli, per blokelio kampa gaunasi salcio tiltas. Pasipaisykit arba paziurekit brezinukus, blokelio kampas gaunasi neapsiltintas. Na, nebent polistirolu uzsklijuotumet ir lango remus smile.gif
Dvisluoksnes sienos atveju irgi geriau statyti i apsiltinimo sluoksni, bet konstrukciskai sudetingiau. O trisluoksnei tai ir geriau, ir konstrukciskai nelabai sudetinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelius18: 03 gegužės 2010 - 09:18
Aš čia greitai pabraižiau, kaip galvoju, kad turėtų atrodyti trisluoksnės sienos šiltinimas prie lango:

Langas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gudrutisan: 04 gegužės 2010 - 08:28
QUOTE(gudrutisan @ 2010 05 04, 09:26)
Aš čia greitai pabraižiau, kaip galvoju, kad turėtų atrodyti trisluoksnės sienos šiltinimas prie lango:

Langas

O kaip jus isivaizduotumete dvisluoksnei sienai? g.gif galite papaisyti?
Atsakyti
Sveiki,ka manote apie sitoki siltinimo buda?

http://www.part.lt/i...cd5fe9c7545.bmp
Atsakyti
parduodu spalius sienu siltimimui kiekis apie 25 kubus
Atsakyti
QUOTE(zaltys @ 2010 05 05, 20:42)

bigsmile.gif argi šiais laikais dar spaliais kas nors sienas šiltina? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zaltys @ 2010 05 05, 20:42)

as atiduodu pasiimkit kam reikia...
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 05 05, 20:15)
bigsmile.gif argi šiais laikais dar spaliais kas nors sienas šiltina?  rolleyes.gif

va geras belamutas turetu buti kad taip darytu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zojux: 05 gegužės 2010 - 23:38
QUOTE(biesas66 @ 2010 05 05, 14:00)
Sveiki,ka manote apie sitoki siltinimo buda?

http://www.part.lt/i...cd5fe9c7545.bmp

O kam reikia šiltinti iš vidaus?
Ir kaip laikysis klinkerio plytelės ore?
Atsakyti