Įkraunama...
Įkraunama...

Sienų šiltinimas, kiti šildymo būdai

QUOTE(Balanda @ 2007 10 18, 23:00)
Mano tėvai pernai irgi savo medinį namą apsipurškė ekovata,apkalė plastikinėm dailylentėm.Žiemą jautėsi,kad šilčiau.Bet pavasarį atlupo nuo viršaus sienos dailylentes,o ten-vien pelių urvai doh.gif  verysad.gif Iš lauko sandariai užkalė,tai tada rado kaip sulįsti iš vidaus doh.gif

Na, viliuosi, kad pelytės mūsų neaplankys nei iš vidaus, nei iš išorės. Tiesą pasakius, nelabai įsivaizduoju kaip iš vidaus gali apsilankyti pelės g.gif Ar pas jus namas ne rąstinis? g.gif Pas mus viskas daroma naujai tiek iš vidaus, tiek iš išorės, grindys betonuojamos, be to turime katę, tai gal ir pelių draugystės išengsim ax.gif
Va ką rašo patys gamintojai savo internetiniame puslapyje. Jei kils kokių bėdų, kreipsimės pas juos. Manau vertėtų ir jums pasiskambinti ir pasiklausti dėl to taip nutiko mirksiukas.gif
"Apšiltinant šia termoizoliacine medžiaga medines konstrukcijas, nebūtini antiseptikai, mediena apsaugoma nuo PUVIMO, GRYBELINIŲ LIGŲ bei GRAUŽIKŲ, o pastatas nuo PELIJIMO bei DRĖKIMO." citata iš www.ekorema.lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilja: 21 spalio 2007 - 19:21
QUOTE(ilja @ 2007 10 21, 20:19)
Na, viliuosi, kad pelytės mūsų neaplankys nei iš vidaus, nei iš išorės. Tiesą pasakius, nelabai įsivaizduoju kaip iš vidaus gali apsilankyti pelės g.gif Ar pas jus namas ne rąstinis? g.gif Pas mus viskas daroma naujai tiek iš vidaus, tiek iš išorės, grindys betonuojamos, be to turime katę, tai gal ir pelių draugystės išengsim ax.gif
Va ką rašo patys gamintojai savo internetiniame puslapyje. Jei kils kokių bėdų, kreipsimės pas juos. Manau vertėtų ir jums pasiskambinti ir pasiklausti dėl to taip nutiko mirksiukas.gif
"Apšiltinant šia termoizoliacine medžiaga medines konstrukcijas, nebūtini antiseptikai, mediena apsaugoma nuo PUVIMO, GRYBELINIŲ LIGŲ bei GRAUŽIKŲ, o pastatas nuo PELIJIMO bei DRĖKIMO." citata iš www.ekorema.lt

Tėvų namas tai rąstinis smile.gif Pelės sulindo iš palėpės,per tą vietą,kur namo lubos susieina su siena. cool.gif Ten rado pragraužtas skyles.Ir katės neišgelbės-pas tėvus yra net trys lotuliukas.gif
Galiu užgarantuot,kad ta ekoremos reklama pasitikėt nereikia schmoll.gif Pati mačiau išknaisiotus urvus tėvų name blink.gif be to,prieš kelis metus pas mus antram aukšte po grindim pripūtė ekovatos,tai išpjaustė grindyse tokias gal 8 cm skersmens skyles (antras aukštas pas mus kol kas negyvenamas ax.gif ).Ir tą patį rudenį pamačiau,kad iš tų skylių iškasiota vata ir padaryti urvai blink.gif (greit aš ją su spąstais sugavau bigsmile.gif Spėjam,kad vynuogienojais užlipo iki antro aukšto,o po to-pro palėpę unsure.gif )
Ir šiaip,ekovata gaminama iš popieriaus,o jis labai sugeria drėgmę g.gif Ekovata geriausiai tinka užpildyt tuščius oro tarpus bet rąstiniams namams vistiek kaip ir nėra tinkamesnės apšiltinimo medžiagos g.gif
Atsakyti
o gal pas ka siltino nama imone is Mazeikiu "Juodasis gintaras"? apie juos visokiu geru dalyku esu girdejusi, bet vistiek man visikai nepatikima g.gif
Papildyta:
aaa....biski radau info apie tai nuorodoje, kuria pateike RamuneM smile.gif aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Balanda @ 2007 10 22, 00:15)
Tėvų namas tai rąstinis smile.gif  Pelės sulindo iš palėpės,per tą vietą,kur namo lubos susieina su siena. cool.gif Ten rado pragraužtas skyles.Ir katės neišgelbės-pas tėvus yra net trys lotuliukas.gif
Galiu užgarantuot,kad ta ekoremos reklama pasitikėt nereikia schmoll.gif Pati mačiau išknaisiotus urvus tėvų name blink.gif be to,prieš kelis metus pas mus antram aukšte po grindim pripūtė ekovatos,tai išpjaustė grindyse tokias gal 8 cm skersmens skyles  (antras aukštas pas mus kol kas negyvenamas ax.gif ).Ir tą patį rudenį pamačiau,kad iš tų skylių iškasiota vata ir padaryti urvai blink.gif (greit aš ją su spąstais sugavau bigsmile.gif Spėjam,kad vynuogienojais užlipo iki antro aukšto,o po to-pro palėpę unsure.gif )
Ir šiaip,ekovata gaminama iš popieriaus,o jis labai sugeria drėgmę g.gif Ekovata geriausiai tinka užpildyt tuščius oro tarpus  bet rąstiniams namams vistiek kaip ir nėra tinkamesnės apšiltinimo medžiagos g.gif

jeigu tarpas tarp sienų yra 5 arba mažiau cm apie jokį purškimą negali būti kalbos .tai pinigų leidimas vėjais. Antra gero rezultato galima sulaukti tarpą užpurškiant putomis, kadangi procesas kontroluojamas. Geriausia aišku šiltinti iš išorės ne mažiau 10 cm.
Atsakyti
QUOTE(lig-mik @ 2007 10 24, 16:40)
o gal pas ka siltino nama imone is Mazeikiu "Juodasis gintaras"? apie juos visokiu geru dalyku esu girdejusi, bet vistiek man visikai nepatikima g.gif
Papildyta:
aaa....biski radau info apie tai nuorodoje, kuria pateike RamuneM  smile.gif  aciu labai 4u.gif

Va,tema apie šiltinimą pripučiant tarpą tarp plytų mirksiukas.gif o aš neprisiruošiau apie tai parašyt blush2.gif
Mes savo mūrinio namo sienas būtent taip šiltinom prieš 4 metus,ir dirbo toji Mažeikių firma "Juodasis gintaras" biggrin.gif Jei tiesą sakant,kas ten žino,kaip ten gavosi tas apšiltinimas,jei iš išorės-matytume,o viduj nieko nepamatysi g.gif Siūlė išimt plytą kur norim ir parodyt,kad gerai viskas užsipildė.Bet mes šiltinom oro tarpa iš vidinės pusės(pas mus 2 oro tarpai),tai negi gadinsi kambario sieną biggrin.gif Išgirt savo prekę ar paslaugą visi moka cool.gif .Tais pačiais metais susidėjom ir plastikinius langus,tai žiemą žymiai šilčiau buvo thumbup.gif Todėl ir sunku pasakyt,kas davė tokį efektą g.gif Šiaip aš nelabai pritariau šiltinimui,siūliau dar pažiūrėt,gal užteks langus pakeist,bet vyras užsispyrė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Balanda @ 2007 10 25, 21:36)
Va,tema apie šiltinimą pripučiant tarpą tarp plytų mirksiukas.gif o aš neprisiruošiau apie tai parašyt blush2.gif
Mes savo mūrinio namo sienas būtent taip šiltinom prieš 4 metus,ir dirbo toji Mažeikių firma "Juodasis gintaras" biggrin.gif Jei tiesą sakant,kas ten žino,kaip ten gavosi tas apšiltinimas,jei iš išorės-matytume,o viduj nieko nepamatysi g.gif Siūlė išimt plytą kur norim ir parodyt,kad gerai viskas užsipildė.Bet mes šiltinom oro tarpa iš vidinės pusės(pas mus 2 oro tarpai),tai negi gadinsi kambario sieną biggrin.gif Išgirt savo prekę ar paslaugą visi moka cool.gif .Tais pačiais metais susidėjom ir plastikinius langus,tai žiemą žymiai šilčiau buvo thumbup.gif Todėl ir sunku pasakyt,kas davė tokį efektą g.gif Šiaip aš nelabai pritariau šiltinimui,siūliau dar pažiūrėt,gal užteks langus pakeist,bet vyras užsispyrė doh.gif

o ar priputus tarpa sumazejo kuro (malkos, briketai ar kt.) sanaudos? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lig-mik @ 2007 10 29, 22:22)
o ar priputus tarpa sumazejo kuro (malkos, briketai ar kt.) sanaudos? ax.gif

Sumažėt žymiai sumažėjo,bet dar klausimas,ar dėl apšiltinimo,ar dėl naujų langų g.gif Manyčiau,kad dėl langų,nes senieji labai supuvę buvo. Šiaip man tas apšiltinimo būdas labai abejotinas,nes gi nieko nematyt,ar gerai ten viduj užsipildo,gal lieka tuščių ertmių g.gif Aš visaip bandžiau vyrą atkalbėt,bet jis nenusileido cool.gif schmoll.gif doh.gif Ir esu girdėjus nemažai nuomonių,kad apšiltinimas turi ir neigiamų pasėkmių-namo sienos nekvėpuoja,dėl ko per eilę metų atsiranda pelėsis. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Balanda: 29 spalio 2007 - 23:40
QUOTE(Balanda @ 2007 10 25, 22:36)

Padrykite termovizinę nuotrauką ir abejonės išsisklaidys.
Atsakyti
QUOTE(lig-mik @ 2007 10 11, 11:41)
Sveiki, noreciau pasidometi, gal kas turite praktines patirties apie namo apsiltinima pripuciant i oro tarpa tarp plytu. Ivairios imones labai viska "graziom spalvom piesia", taciau, noretusi suzinoti, kaip yra realybeje. Gal kas tai isbandete? Ir ka galite patarti? Aciu smile.gif

dabar geriau šiltinti nama iš lauko su putopolistiroliu +dek.tinkas, nes tame oro tarpe galibuti pilna šalčio tilteliu+nauji langai(nepamiršti apšiltinti ir langu otkosus, nes jie irgi yra šalčio tilteliai i troba). biggrin.gif smile.gif
Atsakyti
o kas darysis su oro tarpu iš lauko apšildžius polistirolu? Girdėjau kalbų, kad taip apšiltinus oro tarpas tampa kaip kaminas kuriuo šiltas oras kyla į viršų ir iškeliauja pro pastogę. kiek tame tiesos yra idomu?
Atsakyti
QUOTE(Alancius @ 2007 11 04, 19:17)
o kas darysis su oro tarpu iš lauko apšildžius polistirolu? Girdėjau kalbų, kad taip apšiltinus oro tarpas tampa kaip kaminas kuriuo šiltas oras kyla į viršų ir iškeliauja pro pastogę. kiek tame tiesos yra idomu?

jei daryti kapitaliai siulyciau ta silikatine, kabutese "apdailine" biggrin.gif plytu siena aplamai nugriauti ir klijuoti polistirola prie vidines sienos, tada nelieka oro tarpo, o baltas plytas galite parduoti ar siaip sau panaudoti nes oro tarpas tikrai veikia kaip kaminas ir tie keli centimetrai apsiltinimo jei uzpusite ji kainuos brangiai, o naudos bus mazai nes vistiek tektu papildomai siltinti is isores.
Atsakyti
Mes norim apšiltinti vieną kambario sieną iš vidaus. Kambario sumažėjimas problemų nekelia, nes jis ir taip labai didelis. Skaičiau jūsų temą, bet gana seniai rašyta, gal jau pasikeitė. Papasakokite, kas neseniai šiltinotės sieną iš vidaus, kiek maždaug kainavo? ir gal galite parekomenduoti žmones, kurie jums gerai apšiltino sieną? čia būtų Vilniuje.
Atsakyti