Įkraunama...
Įkraunama...

Sienų šiltinimas, kiti šildymo būdai

QUOTE(avia @ 2005 05 06, 14:14)
Bet pamastykit ar tikrai visam name Šildomos grindys kiek domėjausi miegamuosiuose kambariuose jos nerekomenduojamos schmoll.gif

Na, aš taip pat abejoju. g.gif Tačiau įvairių nuomonių prisiklausiau jau. Vieni sako,kad nakčiai visai sumažina šildymą ir užmiega komfortabilioje aplinkoje, nes grindys palaipsniui atvėsta. g.gif
Kiti gi sako, kad ko gero gali galvą skaudėti, nes, atseit, perkaršta. unsure.gif Arba dulkės gali kelti problemų g.gif

Atsakyti
QUOTE(artlt @ 2005 05 06, 21:14)
Na, aš taip pat abejoju.  g.gif Tačiau įvairių nuomonių prisiklausiau jau. Vieni sako,kad nakčiai visai sumažina šildymą ir užmiega komfortabilioje aplinkoje, nes grindys palaipsniui atvėsta. g.gif
Kiti gi sako, kad ko gero gali galvą skaudėti, nes, atseit, perkaršta. unsure.gif Arba dulkės gali kelti problemų g.gif

mergaites, sako kas neturi.
Trecia ziema miegu kambaryje, kur sildomos grindys, nei man galvos skauda, nei dulkiu daugiau, negu pas kaimyne, nei karsta kaip afrikoje. Ir nieks ten to sildymo kiekviena vakara nereguliuoja, kaip jum kazkodel atrodo, pradzioj sureguliuoji, kuriam kambariui kiek ir viskas, o veliau jei yra reikalas atsuki, arba prisuki, bet tikrai ne kasdien, ir gal ne kas savaite. Kaip butuose gyvenat, juk nebegat kaskart i silumos punkta reguliuot ir cia tas pats.....
Isivaizduokit, kad cia paprasta sildymo sistema, tik be radiatoriu, tik siluma pasiskirsto tolygiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daine: 09 gegužės 2005 - 09:30
QUOTE(daine @ 2005 05 09, 07:28)
Ir nieks ten to sildymo kiekviena vakara nereguliuoja, kaip jum kazkodel atrodo, pradzioj sureguliuoji, kuriam kambariui kiek ir viskas, o veliau jei yra reikalas atsuki, arba prisuki, bet tikrai ne kasdien, ir gal ne kas savaite. Kaip butuose gyvenat, juk nebegat kaskart i silumos punkta reguliuot ir cia tas pats.....

Mes bute turim autonominį šildymą, tai reguliuojam kasdien mirksiukas.gif O mūsų būsimas katilas bus protingas, pats reaguos į lauko - vidaus temperatūrų santykį ir pareguliuos, tikiuosi, nebus per karšta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zvirbliuke @ 2005 05 09, 09:51)
Mes bute turim autonominį šildymą, tai reguliuojam kasdien mirksiukas.gif O mūsų būsimas katilas  bus protingas, pats reaguos į lauko - vidaus temperatūrų santykį ir pareguliuos, tikiuosi, nebus per karšta smile.gif

O kodel jus ji reguliuojat kasdien??? Kadangi mums, na tikrai, nera poreikio istisai reguliuot sildyma g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zvirbliuke @ 2005 05 09, 09:51)
Mes bute turim autonominį šildymą, tai reguliuojam kasdien mirksiukas.gif O mūsų būsimas katilas  bus protingas, pats reaguos į lauko - vidaus temperatūrų santykį ir pareguliuos, tikiuosi, nebus per karšta smile.gif

Toks katilas neužtikrins tinkamos temperatūros visuose namuose, o juo labiau nesuteiks galimybės pasireguliuoti skirtingą temperatūrą įvairiuose kambariuose. Problemos kils dėl saulės, vėjo, skirtingo vėdinimo intensyvumo, net ir jei yra kažkokių nedidelių paklaidų paskaičiavimuose projektuojant šildymo sistemą. Todėl vis tiek reiktų pasidaryti galimybę reguliuoti temperatūrą skirtinguose kambariuose. Ir geriausia tai padaryti automatizuotais reguliavimo prietaisais, kad nustačius norimą temperatūrą ji būtų palaikoma automatiškai.
Atsakyti
Daine, reguliuojam, nes orai gana permainingi, pvz., aš grįžtu namo, man šalta - įsijungiu, pašildom truputį, vakare, prieš miegą išjungiam ir miegam vėsiai smile.gif Žiemą irgi, jei visai dienai išvažiuojam, pamažinam gerokai, vakare - daugiau atsukam smile.gif

Aifa, be abejo, pas mus bus galimybė parinkti skirtingą temperatūrą kiekvienam kambariui astkirai...
Atsakyti
QUOTE(Zvirbliuke @ 2005 05 09, 12:41)
Daine, reguliuojam, nes orai gana permainingi, pvz., aš grįžtu namo, man šalta - įsijungiu, pašildom truputį, vakare, prieš miegą išjungiam ir miegam vėsiai smile.gif Žiemą irgi, jei visai dienai išvažiuojam, pamažinam gerokai, vakare - daugiau atsukam smile.gif

Aifa, be abejo, pas mus bus galimybė parinkti skirtingą temperatūrą kiekvienam kambariui astkirai...

Zinok, as net neisivaizduoju tokio sildymo, kad taip greit prisiltu ir atvestu.................Na bet sildomu grindu jus taip nepareguliuosit, o ir nereikes, o galbut ju privalumas tas ir yra, kad siluma pasiskirsto vienodai, ir tokiu staigiu pokyciu nebuna........... arba as nepastebiu.
Atsakyti
Daine, o kokia pas jus grindų danga sudėta? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(artlt @ 2005 05 09, 14:36)
Daine, o kokia pas jus grindų danga sudėta? ax.gif

Plyteles ir marmoleumas, bet marmoleumo antra kart nebedeciau. Siaip paskaityk keleta lapu atgal, apie tai sioje temoje rasiau placiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daine: 09 gegužės 2005 - 14:58
Na apie pamatus, sienas, stogus, langus jau temu buvo. Gal kas turite nuomone apie sildymo katilus. Mums siulo vokiska Vilant katila (paties katilo kaina beveik 6000 Lt), bet as galvoju gal galima pigesni cekiska (kaina apie 3000 Lt).
Atsakyti
Labai giria Viesmann katilus ir kaina ju apie 3000 berods
Atsakyti
Pirmiausia žiūrėt reikia, kokio galingumo katilo reikia. Jeigu namas didelis, tai tas pats Viessman gali ne 3, o daugiau kainuot. Lietuvoj nuo "senų" laiko vyravo VIessman ir Junkers.. Pamažu į rinką braunasi kitos firmos. Taip kad geriau reikia internete pasiieškoti atsiliepimus apie vienos ar kitos firmos katilus. Mes turim Junkers. Nieko blogo apie jį negaliu pasakyti, nes tarnauja jis mums tik 2-tri metai. Viena, kas man nepatinka - dirba gana garsiai (įsijungia /išsijungia).. nors reklamuojama, kad jie tylūs. Bet kadangi jis pas mus nukištas į katilinę - tai problemų didelių nekelia.
4u.gif
Atsakyti