Įkraunama...
Įkraunama...

Sienų šiltinimas, kiti šildymo būdai

QUOTE(Zvirbliuke @ 2005 04 13, 12:47)
Ach štai kaip su tuo marmoleumu rolleyes.gif O man taip to viešbučio vonioj patiko, ir neslidu visai buvo, ir šilta - vaikščiojau vien basomis, kaip tik atrodė, kad plytelės daug slidesnės...Pasirodo, apsigavau - ačiū mamoms už patirtį, bet tai ką dabar daryti? Kad virtuvėje plytelių tikrai nebus, jau apsisprendėm (pas mano tėvus didžiulis valgomasis su virtuve vien plytelėmis, tai ačiū, ne, ne ir dar kartą ne), o kaip su voniomis? Įdomu, jose eksploatuotųsi kamštis - pasidalinkite, prašom, dabar patirtimi apie kamštinę dangą  biggrin.gif  4u.gif

matai, zvirbliuke, nekalbinu tik pasakau, plytele plytelei nelygu.....pas musu projektuotoja tokios thumbup.gif plyteles, ir ji labai patenkinta ir mums labai patiko.
Mes dejom visiskai kitokias irgi thumbup.gif , o drauge susidejo, nei ji patenkinta, nei man patinka.

Marmaleumas tikrai netinka virtuveje, nes kiekvienas nukrites lasas matosi siaubingai.
Atsakyti
Na, plytelės visoje gyvenamojoje zonoje man labai gražu būtų kur nors Ispanijos pietuose, Egipto kurorte ir pan. - o pas mus ir taip vėsu, šalta, tad man norisi kažko "šilto", jaukaus wub.gif Vasarą gal ir norėsis tos vėsos, kaip rašo Mamagitana, tačiau nelyginkime pietų karščio su mūsų trumpomis lietuviškomis vasaromis, kurių metu mes dažniausiai ir taip nebūnam namuose mirksiukas.gif

Ant plytelių kas nukris, tas suduš - vadinasi, vaikas dažniau girdės "to neliesk", "aną padėk, sudaužysi" ir pan. - išbandyta praktiškai ir patvirtinta biggrin.gif Ropojančiam ar besimokančiam vaikščioti kūdikiui plytelės visiškai netinka - irgi išbandyta tongue.gif Na, bet tai mano, mamos su ne vieno mažo vaiko perspektyva, asmeninė nuomonė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zvirbliuke: 13 balandžio 2005 - 13:22
QUOTE(Zvirbliuke @ 2005 04 13, 13:20)
Na, plytelės visoje gyvenamojoje zonoje man labai gražu būtų kur nors Ispanijos pietuose, Egipto kurorte ir pan. - o pas mus ir taip vėsu, šalta, tad man norisi kažko "šilto", jaukaus wub.gif Vasarą gal ir norėsis tos vėsos, kaip rašo Mamagitana, tačiau nelyginkime pietų karščio su mūsų trumpomis lietuviškomis vasaromis, kurių metu mes dažniausiai ir taip nebūnam namuose  mirksiukas.gif 

Ant plytelių kas nukris, tas suduš - vadinasi, vaikas dažniau girdės "to neliesk", "aną padėk, sudaužysi" ir pan. - išbandyta praktiškai ir patvirtinta  biggrin.gif Ropojančiam ar besimokančiam vaikščioti kūdikiui plytelės  visiškai netinka  - irgi išbandyta tongue.gif Na, bet tai mano, mamos su ne vieno mažo vaiko perspektyva, asmeninė nuomonė smile.gif

Tai dar karta tik bandysiu atmust nora nuo marmaleumo, jis tik vizualiai atrodo minkstas, o kietas lygiai toks pat kaip plyteles irgi viskas duzta. Kai gydytoja liepe mokint vaika ropot, del galimu kreivu kojyciu............mes tik tada atsimerkem, kad nu neturi vaikas salygu mokintis ropot. Pirkom kilima tam reikalui (ir jis bus tik tol kol sunui reikes).
O kaip as pavydziu mamai parketo wink.gif

Jei grindys bus sildomos, tai tiek plyteles, tiek marmaleumas bus tikrai siltas.........bet aisku medines grindys siltos pacios is saves 4u.gif
Atsakyti
kas tas marmaleumas? blush2.gif
Atsakyti
Namuose turime plytelėmis klotas šildomomis grindimis vonią, koridorių ir virtuvę, o kitur visame name dėjome natūralaus medžio grindis.Kol kas esu labai patenkinta tokiu sprendimu. Renkantis plyteles tikrai nereikia pagailėti pinigų ir tada jos nebus slidzios ir gerai atrodys. O jausmas kai iš vonios išlipi ant šiltų grindų yra nepakartojamas. Be to pas mus vonioje kuri yra apie 10 kvadratu ir yra tik vienas gyvatukas, visada labai šilta (žinoma galima pareguliuoti), nors grindys jas palietus yra vos vos šiltos. Žodžiu kol kas labai geras efektas. Žiemą maudantis net langą praveriame įleisti grynam orui.
Atsakyti
QUOTE(laura333 @ 2005 04 13, 10:26)
Marmoleumas-ekologiskas,is naturaliu medziagu.Jei nori turet grazias grindis,tai kas keleta menesiu reik dengti spec. vasku.Butinai reik isvaskuot ka tik padengtas grindis(apsaugo ir graziai blizga).Tai kainuoja apie 300Lt(80kv.,tiesa,cia ofisas).As tai nelabai patenkinta,bet cia kalta firma turbut,kur dejo.Po 6 men. grindys buvo ziauriai nusidevejusios,mes paskambinom i ta firma klaust ka daryt,kaip atnaujint.Tai jie baisiai nustebo,kad mes plaunam visokiais plovikliais is Maximos,o ne su specialiu,skirtu tik marmoleumui ir kodel nevaskuota.Is kur mes galejom zinot??? verysad.gif Net neuzsimine apie tai.

O kiek mazdaug marmoleumo kvadratas kainuoja? ax.gif
Nors kai paskaiciau cia jusu nuomones apie ji,tai atsoko fantazija doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurevaga @ 2005 04 20, 08:19)
o kitur visame name dėjome natūralaus medžio grindis.

Jurevaga, o pas tikrai medis sudetas butent ant sildomu grindu??? Bet jau mums visi sutikti sildymo specai grieztai tai uzdraude g.gif
Atsakyti
Aš supratau, kad pas juos šildoma tik vonia, virtuvė ir koridorius.

Mes ketiname daryti būtent tokį patį variantą, visame name grindys bus medinės nešildomos, o dėsim šildomas tik san mazguose ir virtuvėje, dėl koridoriaus dar neapsisprendėme, nors ten tikrai bus plytelės.

Pas mus dabar vonioje sudėtos brangios plytelės, kurių paviršius matinis ir šiek tiek grubokas. Net nežinau, kaip paaiškinti... gal jos yra akmens masės? (jau nebeprisimenu). Tik žinau, kad jos nė kiek neslidžios. Bent jau niekas nepaslydo per 7 metus ir tikiuosi, kad name mus lydės tokia pati sėkmė 4u.gif
Atsakyti
Praėjusią žiemą šildėmės tik židinio kapsulės pagalba. Tai kai atsimenu net negera darosi schmoll.gif Mes su vyru dirbame, todėl kas vakarą grįžę rasdavom namus gerokai pravėsusius, svetainė ~= katilinė, kvapas nedidelis bet yra, malkas reikia mesti palyginti dažnai, nes daug ten neprimesi. Ir išvis turėjom tokį nutikimą, kad sprogo durelių stiklas vidury degimo, tai kol mes ten tas malkas degančias į lauką išnešėm galvojau nuprotėsiu, dūminiai jutikliai sureagavo, signalizacija rėkia - baisu cry.gif Tai po to niekada nepalikdavom užkurto židinio be priežiūros. Ir naudojomės elektriniais kol būdavom išvykę, piniginės aišku gerokai palengvėjo.
Balandį pasistatėm kieto kuro katilą. Šilta, gera... thumbup.gif
Tikrai nepatarčiau židinio kapsulės naudoti kaip pagrindinį šildymą.
Su malonumu jį kuriam kai lauke nešalta, ir romantika, ir namuose jauki šiluma.
Atsakyti
Taigi mergaitės, aš jau visai pasimečiau unsure.gif .
Kad plytelės naudoti grindiniam šildymui yra gerai- tai aišku. Tačiau gal kuri galite tiksliau pasakyti ar jau (Lietuvoje) gyvenate name, kur naudojant grindinį šildymą yra sudėtas trisluoksnis parketas ar laminatas? Ir jei jau džiaugiatės tuo, gal meistriukus galėtumėte rekomenduoti? ax.gif
Mes taip pat tiksliai žinome, kad įrengsime visame name šildomas grindis, tik va dėl dangos niekaip neapsisprendžiame g.gif
Atsakyti
Pas mus bus trisluoksnis parketas smile.gif Kitais metais galėsiu parašyt iš patirties tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(artlt @ 2005 05 05, 22:03)
Taigi mergaitės, aš jau visai pasimečiau unsure.gif .
Kad plytelės naudoti grindiniam šildymui yra gerai- tai  aišku. Tačiau gal kuri galite tiksliau pasakyti ar jau (Lietuvoje) gyvenate name, kur naudojant grindinį šildymą yra sudėtas trisluoksnis parketas ar laminatas? Ir jei jau džiaugiatės tuo, gal meistriukus galėtumėte rekomenduoti?  ax.gif
Mes taip pat tiksliai žinome, kad įrengsime visame name šildomas grindis, tik va dėl dangos niekaip neapsisprendžiame  g.gif

Pasakysiu kitamet,pas mane pirmam aukšte visur šildomos grindys,ir įvairios dangos.Bet pamastykit ar tikrai visam name Šildomos grindys kiek domėjausi miegamuosiuose kambariuose jos nerekomenduojamos schmoll.gif
Atsakyti