Įkraunama...
Įkraunama...

Sienų šiltinimas, kiti šildymo būdai

QUOTE(Foxenas @ 2005 01 28, 15:11)
Jos visuomet yra tik vos vos maloniai siltos, bet tikrai ne karstos (kai prilieti ranka jauciasi lengvas vesumas, o ne lengvas siltumas). O miegamuose nieks ir nenori, kad butu labai karsta, tai automatiskai ten uzstatau zemesne temperatura...

Pas mus svetainės zonoje bus dideli beveik iki žemės kampiniai langai, miegamajame - visa siena tik iš stiklo į šiaurės (!) pusę, vaikų kambariuose langai irgi nemaži. Galvoju, kad norint palaikyti bent jau minimaliai malonią temperatūrą grindys turėtų būti tikrai ne lengvai vėsios, o netgi gerokai šiltos... rolleyes.gif Todėl man atrodo racionaliau radiatoriai prie langų... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zvirbliuke: 28 sausio 2005 - 17:54
Tos "lengvai vesios" grindys pas mumi yra mazdaug 30 kv.m. kambary su 5.75 kv.m. langu kurio silumine varza neatitinka aplamai jokiu standartu, t.y. jis kiauras kaip retis, o kai yra -20 lauke, tai jis pasidengia ledo sluoksniu is vidaus. Neziurint to, kambaryje niekada maziau 20C nebuna, o nuo lango sklindantis saltis jauciamas tik mazdaug puses metro atstumu nuo jo (tas pats kas ir su iprastais radiatoriais). Dabar pas mumi -10 lauke ir tu vesiu grindu pilnai uztenka, kad palaikyt namie tiek siltai, kad visi galetu su trumpom rankovem maklineti. Tiesa pas mumi grindys sildomos ne vandeniu, o elektra, taigi nera siltesniu ar saltesniu zonu, o visas plotas sildomas tolygiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Foxenas: 28 sausio 2005 - 19:51
Foxenai,gal detalių galėtum-o veiksmas LR, ar kur nors kitur? Mes ketinam statomame name daryti el. šildomas grindis, sunkiai atlaikom visuotinę nuostabą ir įtikinėjimus daryti dujinį šildymą. Gal pakonkretintum, kaip daryta, kiek kainavo, kaip išlaikot?
Atsakyti
Nu ne, veiksmas ne LT, o Toronte. Bet kadangi nes jau daug metu kraustomes is vienos vietos i kita, tai ant savo kailio jau esu isbandziusi daugybe namu ir butu apsildymo variantu: radiatoriai sildomi auksto slegio vandens garais,radiatoriai sildomi cirkuliuojanciu vandeniu, dujinis sildymas, elektrinis sildymas lubose ir elektrinis sildymas grindyse.

Kaip pas mumi irengtas sildymas - neturiu zalio supratimo, nes mes nuomojames. Visi komunaliniai mokesciai iskaiciuoti i nuomos kaina, todel supratimo neturiu kiek tai kainuoja. Greiciausiai ne taip jau daug nes man regis, kad visi butai kuriuos mes apciurejom ieskodamiesi gyv. vietos Kanadoje buvo sildomi elektra. O jei ir ne visi, tai tikrai absoliuti dauguma.

Pries tai gyvenom bute, kuri vyras nuomojosi kol as trainiojausi Buffale. Tai vat ten buvo sildomos tik lubos. Nieko baisesnio ir buti negali, nes as turiu migrena, uztat net feno su karstu oru negaliu naudoti jei nenoriu prisisaukt bedos, o cia gaunasi, kad galva syla, o kojos sala. Be to labai daug reikia kaitinti, kad siluma pasiektu zeme. Gerai buvo tik tai, kad ten daugiaaukstis, tai uztekdavo tos silumos kiek prisildavo grindys kaimynams sildant savo buta... smile.gif Dar ten buvo fintas, kad sildymas buvo tik kambary, o vonioje, koridoriuje ir virtuveje - ne. Labai bjaurus jausmas, kai nuo silto parketo zengi ant lediniu plyteliu... Veeee mega_shok.gif Uztat kai dabartini nuomavomes - labai ziurejom, kad sildomos butu grindys, o ne lubos ir, kad sildytu visa buta daug maz tolygiai.

Beje, duju as irgi nesirinkciau. Gal, kol nauja sistema, ir nieko, o kai po keliu metu, nepaisant visu filtru, prisikaupia dulkiu vamzdziuose ir jos po truputi svyla ... O jau dvokas pirma kart ijungus po vasaros... blink.gif Be to - labai sausas oras ir nesvietiskai sunku ji sudrekinti del dideles oro cirkuliacijos. Tiesiog nekenciau tu namu ziema, nes arba turi laikyt kokiu 17C temperatura arba svilint tas susikaupusias dulkes. Pazistami karta metuose kviesdavosi kazkokia tai spec. firma, kuri ivale jiem tuos vamzdzius is vidaus. Modejo tikrai nepigiai, bet pas juos namie bent jau nesijaute svylanciu dulkiu kvapelio. Nezinau ar Lietuvoje yra kas teikia tokias paslaugas.
Atsakyti
Laputaite, matyt laikas skiriasi, arba ansti keliesi smile.gif Apie dujinį šildymą - čia pasakojai , ko gero, apie oro šildymą dujomis. Čia daromas vandeninis. O kiek viena kW elektros kainuoja klevo šaly, ar žinai? Jei netingėsi, parašyk.
Atsakyti
Kiek kainuoja kW nezinau. Dabar begsiu pasportuot , bet vakare gal turesiu laiko tai pabandysiu paieskot, gal kur internete ir uztiksiu.

Apie dujini sildyma - jo, tas kur mes turejom kaitino ora ir ji pusdavo i gyv patalpas. Jau panaudota ora traukdavo atgal i "katila", pridedavo dar truputi sviezio ir vel grazindavo atgal... Nu tipo tokia kilpine sistema. Is ties slykstus daiktas. Jei dujos sildo vandeni - turetu buti geriau, nors cionyksciais radiatoriais, net ir tais, kur gali atseit reguliuot kaitinima, nusivyliau negyvai. Lietuvoj su centrinio sildymo radiatoriais tikiu fintu nebuvo kokius dare cionyksciai musu turetieji. Abeji :ir sildomi cirkuliuojanciu vandeniu ir vandens garais, jei uszukdavai ar primazindavai sildyma imdavo "kalti" - tai toks garsas, tarsi kazkas su gelezies gabalu baladotusi i radiatoriu. Kai gyvenom Klivlende, tai tas baladodavosi vos tik pakrutinus radiatoriaus reguliatoriu. Tai tiesiog uzteko isjungti ta radiatoriu naxren ir problema issisprende. Atbelsdavo koki pora valadu ir nustodavo. O vat mano bute Buffale, tai kambary esandis radiatorius belsdavosi reguliariai, mazdaug pora minuciu kas pora valandu nepriklausomai nuo reguliavimu. Man tai nieko, girdedama kas diena pripratau prie to garso ir nebekreipdavau i ji demesio, o vat mano diedas atvaziuodamas tik savaitgaliams keikdavos nesustodamas, nes visai negaledavo pamiegot normaliai... Vaiko kambary esantis imdavo baladotis tik drastiskai reguliuojant sildymo intensyvuma.

Kadangi nei vienas is nuomojamu namu nera naujai statytas, tai musu patirtis vertinga tik tuo, kad gali praktikoje pamaryti i ka su laiku pavirsta kazkada tai buvusios geros idejos...
Atsakyti
Man vis knieti paklaust, o kur skalbinius dziaunate, jei visas namas sildomas grindiniu slidymu???? Pas mus suprojektavo skalbykla, bet ar nepradeda ten pelyti jei nedideliam plote dziovinama didesnis kiekis skalbiniu.....
Atsakyti
QUOTE(dorado @ 2005 01 31, 07:54)
Man vis knieti paklaust, o kur skalbinius dziaunate, jei visas namas sildomas grindiniu slidymu????  Pas mus suprojektavo skalbykla, bet ar nepradeda ten pelyti jei nedideliam plote dziovinama didesnis kiekis skalbiniu.....

Pas mus dabar radiatoriai, bet aš ant jų vis tiek niekada nedžiaunu. Džiaunu ant virvių virtuvėje žiemą. Nepatogu žiauriai doh.gif bet kad nėra kur kitur. O vasarą lauke. Tai kai bus šildomos grindys, žiemą džiausiu katilinėje, o vasarą lauke.
Pelyti neturėtų, katilinėje bus labai geras vėdinimas. O ypač žiemą, kai kuriasi katilas, ten oras ištisai keičiasi.

O vonioje mes ko gero darysime arba elektrinį gyvatuką, arba nuo recirkuliacinio vandens šildomą. Man tai labai malonu, kai paimi šiltą rankšluostį tongue.gif .
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2005 01 31, 07:00)
O vonioje mes ko gero darysime arba elektrinį gyvatuką, arba nuo recirkuliacinio vandens šildomą. Man tai labai malonu, kai paimi šiltą rankšluostį  tongue.gif .

O ką, įmanoma išsiversti be el. gyvatuko? blink.gif biggrin.gif Pas mus dabar vonioje du, pastoviai įjungti - būtent dėl to "šilto rankšluosčio komforto" wink.gif
Dabar skalbinius džiaunu vonioje ant paprastos (t.y. ne elektrinės, nešildomos) prie sienos pritvirtintos džiovyklos - nors ir laaabai drėgna, tačiau niekas nepelija - gal todėl, kad džiaunami jau beveik sausi... g.gif

O ateityje skalbinius džiauti ruošiuosi skalbykloje... rolleyes.gif Iš skalbyklos bus durys teisiai į balkoniuką, tai jei oras bus geresnis, išnešiu į lauką...
Atsakyti
mes kalbinius dziovinam katilinej.. Ten irgi grindinis sildymas.. Aisku nedidelis radiatoriuas yra, bet visada isjungtas. O pelyti tai jau aifa sake, neturetu, nes ten ventiliacija yra..
O sildomos grindys - mygom isdziovina visus skalbinius..
Mes "gyvatuka" (elektrini) ijungiam tik vasara, kad greiciau dziutu ranksluosciai.. Nes ziema ir taip gerai dziusta pakabinti... ten tokie tropikai pas mus vonioj kad ojoioi doh.gif
Atsakyti
Manau, skalbinius džiovinsiu lauke,kai nelis biggrin.gif . Kvapas kitas, gaiva kvepia, o skalbiu hipoalerginiais milteliais, bekvapiais. O džiovyklų su šildomom grindim mačiau, gerai yra.
Atsakyti
QUOTE(dorado @ 2005 01 31, 07:54)
Man vis knieti paklaust, o kur skalbinius dziaunate, jei visas namas sildomas grindiniu slidymu????  Pas mus suprojektavo skalbykla, bet ar nepradeda ten pelyti jei nedideliam plote dziovinama didesnis kiekis skalbiniu.....

Taigi dziovinimo masina skalbykloj yra... Sumetei zlugta ir per valada viskas gatava. Isgarinta dregme iseina per ventiliacines angas.
Atsakyti