Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės kombainai - 4

Aciu SM forumui padejusiam apsispresti del kombaino - tyliai sau perskaiciau visu atsiliepimus paskutinese keliose temose ir nusipirkau Kenwood Major - daiktas nemazas, bet man grazus (tinka dideleje virtuveje). Isbandziau mesmale (uzskaitau 100% - super gerai mala), pjaustykle (tobulas daiktas neskaitant fakto, kad palieka nedidelius nedapjaustytus gabalelius), sulciaspaude (maziausiai patinka, nes isspaudos dregnokos) ir teslu maisymo kablius - geris - baltymai kieti kieti, tesla ismaisoma labai gerai. Tikrai reikia nusiteikti papildomai spintelei visiems priedams susideti...
Atsakyti
Laba. Noreciau pasiklausti del Kenwood Prospero Km 280, gal kuri turite? Kokie butu atsiliepimai... Ar siaip nuomone jusu domintu, nes sunku apsisprest... g.gif kazkaip sudomino butent sis aparaciukas... Yra mesmale, 3 diskai smulkinimui (bulvems tarkuoti, griezineliais pjaustyti , burokine tarka) darzoviu peilis, sulciaspaude, blenderine.. Nera nei kavos malimo, nei kubeliais ir fri pjaustymo funkciju (kas gerai gal butu)...yra teslai daryt 2 plaktuvai ir kremams vienas.. Man aktualu tai, nes ir tortus gaminu daznai pakankamai... Tik nesuprantu ar yra kapotai teslai peilis ar ne. Ka manot? doh.gif kaip sunku apsisprest... Va apie toki kalbu kenwood
Atsakyti
Sveikos
Ilgai rinkausi ir skaitinėjau. Mano reikalavimai;
- baltimų, grietinėlės plakimas;
- daržovių smulkinimas, (bulvyčių fri būtinas);
- kokteilinė;

Tai išsirinkau štai ką:

https://www.youtube....h?v=lZpOjujzcQo

Gal kas turit? Norėčiau komentarų

Galia 750 W (ko mano manymu, man pakanka nekasdieniam naudojimui)
2 greičio režimai
metalo diskai
Atsakyti
Labas vakaras,

Gal kartais žinote kokį prietaisą, kuris susmulkintų žalias daržoves iki tokio lygio kaip su tarka tarkuojamos bulves cepelinams? Ir kad būtų nedaug plaunamų dalių? smile.gif
Atsakyti
Na ką, naudojuosi gerą mėnesį Philips HR7778

http://www.philips.l...tuves-kombainas

user posted image

Dabar atsiliepimai smile.gif

Pjaustymas:

Riekutėmis pjausto puikiai. Peilis reguliuojamas tokio pločio kokio reikia. Daržoves pjausto idealiai, vytintą mėsą ar dešrytę plonai 1 mm. storio riekutėmis irgi pjauto puikiai, ypač jei mėsa kiek kietesnė.

plonais šiaudeliais super super. Salotoms labai dažnai naudoju.
Ala bulvytėm fri - tai biški lenktos būna, bet man netrukdo, troškiniams arba sriuboms tinka. Fri bulvių vis tiek negaminu.

Burokinė tarka ir ta morkų tarka - viskas liuks. /gal kiek reąiau naudoju.

Bulvių tarkavimo diskas - tai MB mėgstamiausias dabar jau smile.gif Bulviniai blynai pasigamina ypač greit smile.gif Ir sumaišo tame pačiame inde, nereikia atskirai terlioti indų.

Kapojimo peilis - dirba labai gerai, net pralenkė mano lūkesčius. Po jo supratau, kad mėsmalės man visiškai nereikia. Su pulsiniu kapojimo rėžimu gavosi puikus ala faršas smile.gif
Visokius riešutus ir pan. puikiausiai sukapoja.
Ruošiant kibinų ar sausainių tešlą, labai gerai sumaišo miltus su sviestu. Paskui tik reikia pakeisti į minkymo kablį. Tik tiek, kad reikia trupinius išpilti, įdėti minkymo kablį ir paskui minkyti. Tiek kibinų tiek sausainių tešlą išminko per minutę max.
Mielines tešlas irgi panašiai.
Plakimas - savo darbą atlieka idealiai. Grietinėlė ir kiaušinio baltyymai susiplaka puikiai.

Sulčių spaudimas:

Citrusų:- darbą atlieka tikrai gerai.
Paprasta sulčiaspaudė - tiems kartams kai norim spausti - tikrai užtenka. Išspaudos būna pakankamai sausos.

Kokteilinė - daro tą ką reikia. Galios daug, smulkina idealiai.

Nepamenu ar jau viską paminėjau....

Išvada tokia, kad kol kas neatsidžiaugiu tuo daiktu. Nors ir turiu lėtaeigę sulčiaspaudę, tačiau ji giliai lentynoje.

LAbai patinka tai, kad vienas daiktas atstoja daug. O kai jis stovi ant stalo tai ir naudojamas. O ko nelaikau ant stalo - to nenaudoju.

DAr esminis privalumas - tikrai mažai dalių plauti reikia. Net sriubai daržoves pjaustau su ja.

Minusai - nėra kūbeliais pjaustyklės ir kreivos fri juostelės. Visa kita - atlieka savo funkcijas.

Jei labai daug dirbat su įvairiausiosmis tešlomis - tai gal ir kažko kito reiktų. Jei taip kaip aš kartais kepu pyragus kartą per mėnesį kokį torčiuką sumeistrauju - tai užtenka.

Ar pirčiau vėl. Aišku TAIP. PAtenkinta visiškai. Kasdieniniai ruošai puikus daiktas.
Atsakyti
QUOTE(Jadzka @ 2014 11 15, 21:35)
Na ką, naudojuosi gerą mėnesį Philips HR7778

http://www.philips.l...tuves-kombainas

user posted image

Dabar atsiliepimai smile.gif

Pjaustymas:

Riekutėmis pjausto puikiai. Peilis reguliuojamas tokio pločio kokio reikia. Daržoves pjausto idealiai, vytintą mėsą ar dešrytę plonai 1 mm. storio riekutėmis irgi pjauto puikiai, ypač jei mėsa kiek kietesnė.

plonais šiaudeliais super super. Salotoms labai dažnai naudoju.
Ala bulvytėm fri - tai biški lenktos būna, bet man netrukdo, troškiniams arba sriuboms tinka. Fri bulvių vis tiek negaminu.

Burokinė tarka ir ta morkų tarka - viskas liuks.  /gal kiek reąiau naudoju.

Bulvių tarkavimo diskas - tai MB mėgstamiausias dabar jau smile.gif Bulviniai blynai pasigamina ypač greit smile.gif Ir sumaišo tame pačiame inde, nereikia atskirai terlioti indų.

Kapojimo peilis - dirba labai gerai, net pralenkė mano lūkesčius. Po jo supratau, kad mėsmalės man visiškai nereikia. Su pulsiniu kapojimo rėžimu gavosi puikus ala faršas smile.gif
Visokius riešutus ir pan. puikiausiai sukapoja.
Ruošiant kibinų ar sausainių tešlą, labai gerai sumaišo miltus su sviestu. Paskui tik reikia pakeisti į minkymo kablį. Tik tiek, kad reikia trupinius išpilti, įdėti minkymo kablį ir paskui minkyti. Tiek kibinų tiek sausainių tešlą išminko per minutę max. 
Mielines tešlas irgi panašiai.
Plakimas - savo darbą atlieka idealiai. Grietinėlė ir kiaušinio baltyymai susiplaka puikiai.

Sulčių spaudimas:

Citrusų:- darbą atlieka tikrai gerai.
Paprasta sulčiaspaudė - tiems kartams kai norim spausti - tikrai užtenka. Išspaudos būna pakankamai sausos.

Kokteilinė - daro tą ką reikia. Galios daug, smulkina idealiai.
Nepamenu ar jau viską paminėjau....

Išvada tokia, kad kol kas neatsidžiaugiu tuo daiktu. Nors ir turiu lėtaeigę sulčiaspaudę, tačiau ji giliai lentynoje.

LAbai patinka tai, kad vienas daiktas atstoja daug. O kai jis stovi ant stalo tai ir naudojamas. O ko nelaikau ant stalo - to nenaudoju.

DAr esminis privalumas - tikrai mažai dalių plauti reikia. Net sriubai daržoves pjaustau su ja.
Minusai - nėra kūbeliais pjaustyklės ir kreivos fri juostelės. Visa kita - atlieka savo funkcijas.

Jei labai daug dirbat su įvairiausiosmis tešlomis - tai gal ir kažko kito reiktų. Jei taip kaip aš kartais kepu pyragus kartą per mėnesį  kokį torčiuką sumeistrauju - tai užtenka.

Ar pirčiau vėl. Aišku TAIP. PAtenkinta visiškai. Kasdieniniai ruošai puikus daiktas.

Sulaukiau akcijos ir pagaliau nusipirkau! smile.gif Laukiu nesulaukiu, kada atsiras namuose smile.gif Geri atsiliepimai papirko, nors ant Philips truputi pykstu (turiu blenderi, tai smulkintuvo indukai abu sugeo-nesisuka peiliukai, ir virdulys su reguliuojama temperatura pradejo leisti vandeni), bet tikiuosi sis irenginys pateisins mano lukescius.
Atsakyti
Aš irgi žiūrinėju ,skaitinėju apie kombainus smile.gif
O kur užsisakėte Philips HR7778 ir kokią kainą radote?
Aš tai kaip lyg ir į Bosch mum57860 linkstu.Senukuose nuolaida yra tai niekaip neapsisprendžiu gal patarsite?
Atsakyti
QUOTE(grite @ 2014 11 18, 22:01)
Aš tai kaip lyg ir į Bosch mum57860 linkstu.Senukuose nuolaida yra tai niekaip neapsisprendžiu gal patarsite?

As Philips uz 575 nupirkau is skytech. Aisku brangesniu gal yra ir dar geresniu, bet neaisku kaip daznai naudosiu, gaila, jei stovetu... Tikiuosi taip nebus smile.gif
Atsakyti

Na čia jau visiškai kitokia konstrukcija. Imčiau Boshą jei dirbčiau daugiau su tešlomis įvairiomis, o ne kaip universalų.

Asmeniškai man tie kur persiverčia stovas tai kažkokie... nu nelabai patinka pati konstrukcija. Man turi būti viskas labai paprasta, kad nereiktų sukti galvos kaip pritvirtinti vieną ar kitą antgalį ir pan. Ką ten persukti ir t.t.

Tai va ir bandžiau uždėti, nuimti priedus, pasižiūrėti į kiek išsiardo, kaip patogu bus plauti ir pan. Tai man asmeniškai Philipsas labiau patiko. Bet čia jau skonio reikalas.
Atsakyti

http://www.kaina24.l...hilips-hr-7778/ cia galima kainas palyginti... 4u.gif
Atsakyti
sveikos Mamytės ir visi forumiečiai smile.gif
Noriu paprašyti Jūsų patarimo. Bandau Mamai išrinkti virtuvinį kompainą ir iškilo keli klausimai.
1. Koks skirtumas tarp virtuvinio kombaino ir maisto procesoriaus ?
2. Kol kas apsistojau ties šiais variantais: HR7778/00, HR7958/00 ir HR7954/00, kurį rinktis ?

Įrenginys turėtų maišyti tešlą ir... visa kita.

Sprendžiant iš aprašymų HR7958/00 ir HR7954/00 niekuo nesiskiria:) Gal kas apžiūrėjote juos realybėje ar turite ir galite pasakyti jų skirtumus ?

Tiesa, jei turite kitų variantų - siūlykite.

Iš anksto ačiū už atsakymus smile.gif
Atsakyti
HR7958/00 turi papildomai kavos malūnėlį ir mėsmalę, o HR7954/00 to neturi, bet jie tikrai geriau išminkys tešlą nei HR7778/00 modelis, bet jame yra sulčiaspaudė. Tiesą sakant palyginti su Bosch MUM5 kombainais (panašios sudėties) galiu tik kainą, kuri philipse gerokai didesnė, o ar verta tiek permokėti čia jau nepatarsiu.
O tarkim amazone.de įvertinimai panašūs:
http://www.amazon.de.....S HR-7958/ 00

http://www.amazon.de...n/dp/B0041G5R3Y
Atsakyti