Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės kombainai - 4

Labas labas smile.gif Vis dažniau galvoju apie kombaino įsigyjimą,bet,kai jų tokia gausybė,tai sunku ir išsirinkti. O jūs jau vis tiek turit su jais patirties ir žinių,tad viliuosi,kad padėsit išsirinkti smile.gif
Mano kriterijai būtų tokie:
-kokteilinė
-sulčiaspaudė. Beja,kodėl atskirai yra citrusinių vaisių ir daržovių? Ką negalima apelsinų spausti su daržovių sulčiaspaude? Gal blogai išspaudžia vaisius ar,kokia kita priežąstis? Nes man būtent labiau ir reikia,kad būtų daržovių sulčiaspaudė,o ne citrusinių. Kiek žiūrėjau daug yra tik su citrusinėm... Gal žinot,kodėl taip? Ar ji labiau naudojama?
-kablys minkyti tešlą
-disko,kuris pjaustytų griežinėliais. Taip,kad supjaustytų ir būtų galima gražiai papuošti,tarkim tortus.
-funkcija kapoti tešlą. Noriu,kad tai atliktų kombainas,nes niekada Napoleono tortui tešlos nebandžiau gaminti rankom. Bet ši funkcija gal ir nėra tokia būtina. Gal nėra jau ten taip sunku tą tešlą pagaminti,bet vis neišbandau. Tad šią funkciją rašau kaip ne pirmo būtinumo.
Dar norėjau paklausti dėl indų. Vieni su dubeniu,kiti su plastikiniu indu. Kurie indai geresni? Ar,tai tik dizainas ar kažkas daugiau į ką reikėtų atkreipti dėmesį? Ar,kuris nors turi didesnių trūkumų? Man atrodo,taip gražu būtų stebėti (bent jau pradžioj biggrin.gif ) tam permatomam inde kaip viskas plakama,maišoma,pjaustoma,kad nežinau kurio indo labiau noriu biggrin.gif
Taip pat kaip reikalai su tešlom? Jos maišosi ir maišosi...o reikia vėliau sustabdyti kombainą ir kiekvieną kartą valyti nuo sienelių,kad masė būtų vientisa? Ar tos šluotelės sugeba tinkamai išplakti,išmaišyti?
Žiūrėjau į Philips HR7778/00. Atrodo,atitinka mano reikalavimus ir mačiau forumietės neseniai nusipirko. Tik dydis... nemačiau,bet supratau iš pasisakymų,kad jis tikrai didelis. Ir man ne kaip atrodo tos šluotelės/plakikliai. Atrodo,ims ir lengvai suluš beplakant tešlą. Kitų firmų modeliuose jie atrodo daug geresni ir tvirtesni. O gal čia tik mano fantazijos ir viskas ten gerai? biggrin.gif
Dar žiūrėjau į Kenwood modelį,bet kaip tyčia nerandu jo,nes ten irgi yra daržovių sulčiaspaudė. O Bosh modeliai retai ją turi... Tad gal,kai viską pasakiau (gal nieko nepamiršau biggrin.gif ) galėtumėt ką nors patarti? smile.gif Galit pasiūlyti ir savo variantų,nes čia tik kaip pavydžiai.
Beja kaina būtų +/- 800Lt.
Lauksiu nuomonių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(amet @ 2014 08 30, 20:02)
Labas labas smile.gif Vis dažniau galvoju apie kombaino įsigyjimą,bet,kai jų tokia gausybė,tai sunku ir išsirinkti. O jūs jau vis tiek turit su jais patirties ir žinių,tad viliuosi,kad padėsit išsirinkti smile.gif
Mano kriterijai būtų tokie:
-kokteilinė
-sulčiaspaudė. Beja,kodėl atskirai yra citrusinių vaisių ir daržovių? Ką negalima apelsinų spausti su daržovių sulčiaspaude? Gal blogai išspaudžia vaisius ar,kokia kita priežąstis? Nes man būtent labiau ir reikia,kad būtų daržovių sulčiaspaudė,o ne citrusinių. Kiek žiūrėjau daug yra tik su citrusinėm... Gal žinot,kodėl taip? Ar ji labiau naudojama?
-kablys minkyti tešlą
-disko,kuris pjaustytų griežinėliais. Taip,kad supjaustytų ir būtų galima gražiai papuošti,tarkim tortus.
-funkcija kapoti tešlą. Noriu,kad tai atliktų kombainas,nes niekada Napoleono tortui tešlos nebandžiau gaminti rankom. Bet ši funkcija gal ir nėra tokia būtina. Gal nėra jau ten taip sunku tą tešlą pagaminti,bet vis neišbandau. Tad šią funkciją rašau kaip ne pirmo būtinumo.
Dar norėjau paklausti dėl indų. Vieni su dubeniu,kiti su plastikiniu indu. Kurie indai geresni? Ar,tai tik dizainas ar kažkas daugiau į ką reikėtų atkreipti dėmesį? Ar,kuris nors turi didesnių trūkumų? Man atrodo,taip gražu būtų stebėti (bent jau pradžioj biggrin.gif ) tam permatomam inde kaip viskas plakama,maišoma,pjaustoma,kad nežinau kurio indo labiau noriu biggrin.gif
Taip pat kaip reikalai su tešlom? Jos maišosi ir maišosi...o reikia vėliau sustabdyti kombainą ir kiekvieną kartą valyti nuo sienelių,kad masė būtų vientisa? Ar tos šluotelės sugeba tinkamai išplakti,išmaišyti?
Žiūrėjau į Philips HR7778/00. Atrodo,atitinka mano reikalavimus ir mačiau forumietės neseniai nusipirko. Tik dydis... nemačiau,bet supratau iš pasisakymų,kad jis tikrai didelis. Ir man ne kaip atrodo tos šluotelės/plakikliai. Atrodo,ims ir lengvai suluš beplakant tešlą. Kitų firmų modeliuose jie atrodo daug geresni ir tvirtesni. O gal čia tik mano fantazijos ir viskas ten gerai? biggrin.gif
Dar žiūrėjau į Kenwood modelį,bet kaip tyčia nerandu jo,nes ten irgi yra daržovių sulčiaspaudė. O Bosh modeliai retai ją turi... Tad gal,kai viską pasakiau (gal nieko nepamiršau biggrin.gif ) galėtumėt ką nors patarti? smile.gif Galit pasiūlyti ir savo variantų,nes čia tik kaip pavydžiai.
Beja kaina būtų +/- 800Lt.
Lauksiu nuomonių smile.gif

Del sulciaspaudes, tai citrusiniu sulciaspaude labai paprasta, del to ja daugelis kombainu turi, o darzoviu yra sudetingesne ir galingumo jai reikia. Citrusine patogu naudoti jei reikia tik apelsinu, greifrutu ar citrinu sulciu, tada nereikia lupti vaisiu, perpjauni per puse ir isspaudi. O su darzoviu sulciaspaude beabejo galima ir citrusinius spaust, tik nulupt reikia.
Siaip jusu kriterijus tikrai atitinka philips hr7778, as ji turiu, tikrai puikus agregatas, palengvino man gyvenima simtu procentu, naudoju kasdien ir po kelis kartus, neradau dar trukumu smile.gif.
Labai graziai net pomidorus griezineliais pjausto, nesumala, tik reikia tvarkingai ir lygiai deti, sis kombainas turi 2 dydziu angas maistui, per siauraja graziai pjaustisi siauros darzoves, pvz., agrukai, porai, morkos, nes nesiguldo i sonus, tarkuojant del to lieka tik labai nedideli galiukai.
Del philipso sluoteliu as irgi nerimavau, bet jos tikrai kokybiskos, labai gerai plaka, bet instrukcijoj parasyta, kad jos skirtos tik kiausiniams ir grietinelei, kremams ir pan., o teslas plakti ir minkyti reikia su minkymo kabliu, bet man atrodo, kad biskvitine skysta tesla tikrai isplaktu sluoteles be problemu, o pyragams kokiems tnaudosiu kabli. Kapoja peiliai tesla tobulai, minkymo kablys puikiai isminko tesla, nereikia vis atidarineti ir grandyti nuo sieneliu.
Del dydzio, nezinau kam jis per didelis pasirode, mano virtuvele maza, bet tilpo jis puikiai, pridejau liniuote, tai jis apytiksliai 24x24 cm, o aukstis iki pat galiuko ~42 cm. Tik, aisku, priedai visi kazkur dar turi guleti, man didelis pliusas philipso deze visiems diskams, peiliams ir sluotelems.
Kenwood kombaino nepirkau, nes isnarsius daug atsiliepimu, apie kenwood daznokai neigiamu pasitaikydavo, o apie philips praktiskai vos pora, ir tai, manyciau, del to, kad instrukciju vartotojai neskaito.
Mesmale mano pamirsta kampe liudi, nes viskas puikiai su kapojimo peliais susismukina smile.gif, ir padazus ziemai, ir mesa, ir teslas, ir t.t. pagaminau be problemu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Alegria* @ 2014 08 30, 22:16)
...Del dydzio, nezinau kam jis per didelis pasirode, mano virtuvele maza, bet tilpo jis puikiai, pridejau liniuote, tai jis apytiksliai 24x24 cm, o aukstis iki pat galiuko ~42 cm. Tik, aisku, priedai visi kazkur dar turi guleti, man didelis pliusas philipso deze visies diskams, peiliams ir sluotelems.
K

Na tikrai aukstis didesnis...ir siaip jie yra patys auksciausi is visu tokio tipo kombainu..mat ju pagrindas aukstesnis...
Parduotuvej del dydzio pirmi pasimato smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akviliuks @ 2014 08 30, 22:49)
Na tikrai aukstis didesnis...ir siaip jie yra patys auksciausi is visu tokio tipo kombainu..mat ju pagrindas aukstesnis...
Parduotuvej del dydzio pirmi pasimato smile.gif

Nuejau dar karta pamatuot, na 42,5 cm. Nezinau, kiti gal ir zemesni, nematavau smile.gif Bet man aktualu buvo ne aukstis, o plotas, tai jis gan normalus, kaip suprantu tos vadinamos virtuvines masinos su dubenimis turetu buti gerokai platesnes.
Atsakyti
QUOTE(*Alegria* @ 2014 08 31, 11:33)
Nuejau dar karta pamatuot, na 42,5 cm. Nezinau, kiti gal ir zemesni, nematavau smile.gif Bet man aktualu buvo ne aukstis, o plotas, tai jis gan normalus, kaip suprantu tos vadinamos virtuvines masinos su dubenimis turetu buti gerokai platesnes.

Bet jus turbut matuojat be to issikisimo..nes kenwood iki pat virsaus yra 40, o kai stovi salia-didelis skirtumas. man viskas aktualu,nes nenoriu tampyt smile.gif kompaktiskiausi tai kenwood'ukai...tik kad daug kas man nereikalinga arba truksta smile.gif galetu but paprasciau viskas- motoras, o paskui pats komplektuojies smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Alegria* @ 2014 08 30, 21:16)
, tikrai puikus agregatas, palengvino man gyvenima simtu procentu, naudoju kasdien ir po kelis kartus, neradau dar trukumu smile.gif.

Del philipso sluoteliu as irgi nerimavau, bet jos tikrai kokybiskos, labai gerai plaka, bet instrukcijoj parasyta, kad jos skirtos tik kiausiniams ir grietinelei, kremams ir pan., o teslas plakti ir minkyti reikia su minkymo kabliu, bet man atrodo, kad biskvitine skysta tesla tikrai isplaktu sluoteles be problemu, o pyragams kokiems tnaudosiu kabli. Kapoja peiliai tesla tobulai, minkymo kablys puikiai isminko tesla, nereikia vis atidarineti ir grandyti nuo sieneliu.
Del dydzio, nezinau kam jis per didelis pasirode, mano virtuvele maza, bet tilpo jis puikiai, pridejau liniuote, tai jis apytiksliai 24x24 cm, o aukstis iki pat galiuko ~42 cm. Tik, aisku, priedai visi kazkur dar turi guleti, man didelis pliusas philipso deze visiems diskams, peiliams ir sluotelems.

drinks_cheers.gif visiskai pritariu...isimylejau savo kombainiuka wub.gif naudoju taip pat kasdien...lengvi indai, lengvai plaunasi, pateisino visus mano lukescius wub.gif
kas del teslu plakimo, tai instrukcijoj parasyta, kad skystas teslas, tokias kaip blynu, plakti kokteilineje...tai as taip ir plaku...o kietesnes ar net kremus su kabliu g.gif kazkodel bijau su tuom sluotelem bandyti...jei parodyta kad negalima g.gif tai dabar pamasciau, kad tai buvo mazas minusiukas, bet baigiu priprasti plakti kokteilineje....
mano virtuve taip pat mazyte, bet vietos jis daug tikrai neuzima....na nebent virtuve siaip prikista visokiu prietaisu ax.gif o va del dezes tai reikejo pasukti galva kur ja sutalpinti, bet radau vieta ir anai smile.gif visumoj, ne kiek nesigailiu savo pasirinkimu...o dar ir radus uz maziausia kaina tai is vis super thumbup.gif

QUOTE(Akviliuks @ 2014 08 31, 10:43)
man viskas aktualu,nes nenoriu tampyt smile.gif

o kam ji tampyt? g.gif man atrodo, kad toks daiktas jau turetu rasti savo vieta ant darbastalio...kitaip tikrai butu retai naudojamas (na bent jau pas mane), nes turbut greiciau ir lengviau butu viska rankom pasidaryti...o ir visi jie sveria daug maz panasiai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(wikne @ 2014 08 31, 15:18)
drinks_cheers.gif  visiskai pritariu...isimylejau savo kombainiuka  wub.gif  naudoju taip pat kasdien...lengvi indai, lengvai plaunasi, pateisino visus mano lukescius  wub.gif
kas del teslu plakimo, tai instrukcijoj parasyta, kad skystas teslas, tokias kaip blynu, plakti kokteilineje...tai as taip ir plaku...o kietesnes ar net kremus su kabliu  g.gif  kazkodel bijau su tuom sluotelem bandyti...jei parodyta kad negalima  g.gif tai dabar pamasciau, kad tai buvo mazas minusiukas, bet baigiu priprasti plakti kokteilineje....
mano virtuve taip pat mazyte, bet vietos jis daug tikrai neuzima....na nebent virtuve siaip prikista visokiu prietaisu  ax.gif  o va del dezes tai reikejo pasukti galva kur ja sutalpinti, bet radau vieta ir anai  smile.gif  visumoj, ne kiek nesigailiu savo pasirinkimu...o dar ir radus uz maziausia kaina tai is vis super  thumbup.gif
o kam ji tampyt?  g.gif  man atrodo, kad toks daiktas jau turetu rasti savo vieta ant darbastalio...kitaip tikrai butu retai naudojamas (na bent jau pas mane), nes turbut greiciau ir lengviau butu viska rankom pasidaryti...o ir visi jie sveria daug maz panasiai  rolleyes.gif

tampyt nuo sienos i spinteles prieki, nes jis aukstas ir tada nepatogu man naudotis smile.gif
na sakau- kiekvienam savo ir kiekvienam savo geriausias wink.gif uzsisakiau savaji...penktadieni turesiu, tao pakomentuosiu smile.gif niekad nemaniau, kad bus taip sudetinga
Atsakyti
QUOTE(Akviliuks @ 2014 08 31, 10:43)
Bet jus turbut matuojat be to issikisimo..nes kenwood iki pat virsaus yra 40, o kai stovi salia-didelis skirtumas. man viskas aktualu,nes nenoriu tampyt smile.gif kompaktiskiausi tai kenwood'ukai...tik kad daug kas man nereikalinga arba truksta smile.gif galetu but paprasciau viskas- motoras, o paskui pats komplektuojies smile.gif

drinks_cheers.gif tai butu visu moteru svajone, jei galetum susikomplektuot kaip nori, pasaka. Man irgi begalo sunku buvo issirinkt, bet dabar kasdien dziaugiuosi pasirinkimu smile.gif
Matavau su issikisimu tikrai. Na, gal "kudesnis" kanwood ir del to taip atrodo, net nezinau g.gif

Wikne, tikrai, mane irgi labai nustebino kaip ji lengva plaut thumbup.gif , kadangi dar be indaploves esu, tai sis faktorius labai svarbus man dabar.
Atsakyti
Gal kas žino ar Bosch 5529 galima papildomai nusipirkti morkoms azijietiškai tarkuoti priedą? Ar cepelinams tinka smulkiausia tarka, jei ne, tai ar galima priedą papildomai įsigyti? Ar šio kombaino pakanka picos, sausainių ir pyragų tešlai minkyti? Ar gerai išplaka kremus?
Atsakyti
QUOTE(Išmanioji @ 2014 09 01, 08:43)
Gal kas žino ar Bosch 5529 galima papildomai nusipirkti morkoms azijietiškai tarkuoti priedą? Ar cepelinams tinka smulkiausia tarka, jei ne, tai ar galima priedą papildomai įsigyti? Ar šio kombaino pakanka picos, sausainių ir pyragų tešlai minkyti? Ar gerai išplaka kremus?

azijietiskas ir bulviu tarkavimo peilius reikia atskirai pirkti. Siame kombaine nera teslos antgaliu, tai nebent su peiliu bandyti tesla daryti. Jei i az atsiustumete koki recepta, pameginciau vakare ir po to atrasyciau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egllute: 01 rugsėjo 2014 - 11:09
Labai ačiū už greitą atsakymą smile.gif Manau,jau tikrai padėjot apsispręst dėl kombaino smile.gif
Tik dar norėjau paklaust dėl pirkimo. Ar žiūrit kur pigiau ar perkat labiau žinomose parduotuvėse nors ir brangiau? Dabar pažiūrėjau,kad pigiausia yra Topo centre,Euronics ir rde parduotuvėse. Kaina 610Lt. Kur patartumėt pirkti? Ar nėra jokio skirtumo? Tik visose tokia kaina perkant internetu. Ar nebaisu pirkt net neapžiūrėjus prekės? Kaip Jūs darot?
Ir įdomu kaip ten kai kurios išsidera dėl nuolaidų? Maždaug: -Laba diena,pas jus noriu pirkti,bet neapsisprendžiu,tai gal padarytumėt nuolaidą? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(amet @ 2014 09 01, 12:50)
Labai ačiū už greitą atsakymą smile.gif Manau,jau tikrai padėjot apsispręst dėl kombaino smile.gif
Tik dar norėjau paklaust dėl pirkimo. Ar žiūrit kur pigiau ar perkat labiau žinomose parduotuvėse nors ir brangiau? Dabar pažiūrėjau,kad pigiausia yra Topo centre,Euronics ir rde parduotuvėse. Kaina 610Lt. Kur patartumėt pirkti? Ar nėra jokio skirtumo? Tik visose tokia kaina perkant internetu. Ar nebaisu pirkt net neapžiūrėjus prekės? Kaip Jūs darot?
Ir įdomu kaip ten kai kurios išsidera dėl nuolaidų? Maždaug: -Laba diena,pas jus noriu pirkti,bet neapsisprendžiu,tai gal padarytumėt nuolaidą? biggrin.gif

koki issirinkot? smile.gif as ziurejau kur zemiausia kaina, pirkau internetu. pries tai nuvaziavom i parduotuve paciupineti gyvai smile.gif manau, nera jokio skirtumo kur pirksit, juk vistiek visur suteikia garantini laikotarpi smile.gif
Atsakyti