Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės kombainai - 4

Sveikutes smile.gif
reikia patarimo, gal kas irgi susidūrė.
Turiu kombainą BOSCH MUM 54251. Jis neturi to daugiafunkcio smulkintuvo. Nežinote gal tinka kuris iš šių: MUZ4MM3, MUZ6MM3, MUZ8MM1?
Atsakyti
QUOTE(HMM @ 2014 02 12, 19:49)
O šis diskas tikrai su mums įprasto "lietuviško" dydžio akutėmis? Aš tokį mielai įsigyčiau, tik kažkodėl abejoju

Na, mano supratimu, cia tikrai ta "lietuviskoji" smile.gif. Normalios akutes, lyginau su rankine tarka - labai panasios.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
perskaičiau visą temą, ir iškilo keli klausimai :

kokios galios užtenka kombainui ? kažkaip nesitiki kad 600w dirba taip pat greit kaip 1000w.

Iš kombaino reikia : daržovių pjaustyklės, kokteilinės, tešlos minkymo funkcijos, sulčiaspaudės (bet ne citrusiniam), na ir būtų idealu mėsmalė.

Tarkim išsirnkus modelį,kuriame nėra tam tikrų funkcijų, ar galima jas dasipirkt? Nes tarkim kenwood už padorią kainą turi sulčiaspaudę, bet neturi mėsmalės, tai įdomu ar yra galimybė nusipirkt? analogiškai su boshu, turi mėsmalę o neturi sulčiaspaudės smile.gif))

Na ir paskutinis klausimas, ar kombainai sukurti naudotis tik garantiniam laikotarpiui, ar visgi atlaiko ir ilgiau ?

Atsakyti
Kuo didesnis galingumas, tuo mažesnė tikimybė, kad kombainas perdegs, pvz. tarkuojant bulves ar malant mėsą. Aš rinkčiausi kombainą su mėsmale, nes sulčiaspaudės kombainuose labai šiaip sau, jau geriau tokią pirkti atskirai.

Turėjau philips kombainą (jau brangų kaip tais laikais - 735Lt) galingumas 1000 W, tai tarnavo kasdien naudojamas 9 metus, kol perdegė variklis. Mėsą malė nuostabiai, ale kokteilių kažko neišplakdavo, tų sulčiaspaudžių net nenaudojau, nes per daug atliekų ir mažai sulčių, nepatogus surinkimas. Bulves tarkavo ir pjaustė puikiai; tešlas, baltymus plakė irgi gerai. Tik va, tokie kombainai netinkami mielinei tešlai, nei kremams gaminti, reikaligas spec. plaktuvas tipo Kichenaid.
Žodžiu, kombainas kažką darys geriau, o kažką prasčiau. Gaila, kad negalima tokių prietaisų išbandyti prieš perkant smile.gif , nes kartais nusipirkus būna nusivylimų.
Turiu boman tešlos maišytuvą/plaktuvą (vizualiai panašų į kenwoodą už 1500Lt), metalinio korpuso, kuris išminko sunkią ruginių miltų tešlą, bet baltymų biskvitui neišplaka, nors turėtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 10 kovo 2014 - 10:27
Net bosch 5529 peilis smulkinimui susitvarko su mieline tesla. O bosch mcm 56... idealiai suminko. Baltymus pastarasis gerai suplaka, o su to dar nebndziau. O sulciaspaudziu irgi ivairiu buna, laip ir ne kombaininiu.
Atsakyti
o gal kuri gali paaiškinti, kuo skiriasi kombainai BOSCH MUM57860 ir BOSCH MUM 54251? nes kiek matau, tai keli papildomi pjaustymo diskai prideti, o kainos skirtumas ~400 lt....ir tai, nesuprantu kaip tie diskai pjausto, o aprasymuose niekur nerandu..gal kuri susidurete?
Atsakyti
QUOTE(mood @ 2014 03 11, 10:23)
o gal kuri gali paaiškinti, kuo skiriasi kombainai BOSCH MUM57860 ir BOSCH MUM 54251? nes kiek matau, tai keli papildomi pjaustymo diskai prideti, o kainos skirtumas ~400 lt....ir tai, nesuprantu kaip tie diskai pjausto, o aprasymuose niekur nerandu..gal kuri susidurete?

kubelių pjaustyklė yra MUM 54251 o kitame yra du papildomi pjaustymo diskai ir patobulintas tešlos antgalis. Aš tikrai imčiau MUM 54251, kartais nesuprasi dėl ko kainos taip skiriasi, na ir aišku BOSCH MUM57860 yra naujas modelis, bet ar dėl to verta tiek permokėti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2014 03 11, 12:31)
kubelių pjaustyklė yra MUM 54251 o kitame yra du papildomi pjaustymo diskai ir patobulintas tešlos antgalis. Aš tikrai imčiau MUM 54251, kartais nesuprasi dėl ko kainos taip skiriasi, na ir aišku BOSCH MUM57860 yra naujas modelis, bet ar dėl to verta tiek permokėti  schmoll.gif

Kubelių pjaustyklė yra gėris smile.gif
Atsakyti
QUOTE(HMM @ 2014 03 12, 13:05)
Kubelių pjaustyklė yra gėris  smile.gif

misrainems ir koncervavimui tai tikrai pritariu, bet sriubu gaminime nenaudoju, nelabai megstu del tokio kiekio plauti
Atsakyti
QUOTE(HMM @ 2014 03 12, 14:05)
Kubelių pjaustyklė yra gėris  smile.gif

o aš vat kaip tik ir galvoju, kam man tų kūbelių gali prireikti g.gif mišrainių su majonezu nevalgom, o be majonezo ir supjaustytų kubeliais kažkaip nežinau...nebent per kokias metines šventes baltą mišrainę supjaustyti, bet ar čia verta už tai 150 lt mokėti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mood @ 2014 03 13, 17:07)
o aš vat kaip tik ir galvoju, kam man tų kūbelių gali prireikti g.gif  mišrainių su majonezu nevalgom, o be majonezo ir supjaustytų kubeliais kažkaip nežinau...nebent per kokias metines šventes baltą mišrainę supjaustyti, bet ar čia verta už tai 150 lt mokėti? g.gif

O kam būtinai su majonezu, galima ir su aliejumi... smile.gif
O jei užsimanysit, tai pirkti atskirai kainuoja kelis kart daugiau
Atsakyti
QUOTE(mood @ 2014 03 13, 16:07)
o aš vat kaip tik ir galvoju, kam man tų kūbelių gali prireikti g.gif  mišrainių su majonezu nevalgom, o be majonezo ir supjaustytų kubeliais kažkaip nežinau...nebent per kokias metines šventes baltą mišrainę supjaustyti, bet ar čia verta už tai 150 lt mokėti? g.gif

sakyciau, kad neverta tokiu atveju.
Atsakyti