QUOTE(" voresta " @ 2013 09 09, 09:41)
...Blogai yra, tai kad baltymo skilimo atliekos be reikalo apkrauna inkstus ir kepenis.
Jei maitintis vien liesu baltymu, galima galą gauti jau po keletos savaičių. Tačiau kai baltmas valgomas su daug riebalų, galima gyventi visą gyvenimą be problemų.
kazkur kazkada kazka skaiciau ir buvo pamineta, kad prasikaltusius vienuolius (vel neaisku kur ir uz ka) uzdarydavo i cele ir valgyt duodavo tik liesa mesa, kaip kankinimo budas toks... Jei maitintis vien liesu baltymu, galima galą gauti jau po keletos savaičių. Tačiau kai baltmas valgomas su daug riebalų, galima gyventi visą gyvenimą be problemų.
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 09, 10:10)
o ant kiaules tauku, galima pakepinti??
visi riebalai, kurie kiti kambario temperaturoj yra kieti ar bent jau pastinge - tinka kepti, t.y. jauciu, kauliu taukai; zasu anciu, vistu riebalai, kokoso riebalas... tiesa, margarinas i sia kategorija nepatenka
QUOTE(Pur-pur @ 2013 09 09, 10:12)
...
Bet kai pasakiau tėčiui, kad vartoju kokosų aliejų, jis labai išsigando. Pasirodo sovietmečiu jį metalo detalių tepalui naudodavo, buvo paplitęs nes itin pigus. Įtariu, kad jis ir nelabai švarus dėl to pigumo būdavo.
Bet kai pasakiau tėčiui, kad vartoju kokosų aliejų, jis labai išsigando. Pasirodo sovietmečiu jį metalo detalių tepalui naudodavo, buvo paplitęs nes itin pigus. Įtariu, kad jis ir nelabai švarus dėl to pigumo būdavo.
o mano tevas kazkada skundesi, kad is jo 2 bonkas techninio spirito vietiniai alkoholikai nukosejo... buteliai buvo litriniai ruzavo skyscio.
sita, tai tikrai gaminsiu, tik tahini reik uzsipirkt, net seiles renkasi ziurint, nors ir pririjus kiausinienes: