Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(" voresta " @ 2013 09 09, 09:41)
...Blogai yra, tai kad baltymo skilimo atliekos be reikalo apkrauna  inkstus ir kepenis.
Jei maitintis vien liesu baltymu, galima galą gauti jau po keletos savaičių. Tačiau kai baltmas valgomas su daug riebalų, galima gyventi visą gyvenimą be problemų.
kazkur kazkada kazka skaiciau ir buvo pamineta, kad prasikaltusius vienuolius (vel neaisku kur ir uz ka) uzdarydavo i cele ir valgyt duodavo tik liesa mesa, kaip kankinimo budas toks...

QUOTE(Nidulia @ 2013 09 09, 10:10)
o ant kiaules tauku, galima pakepinti??

visi riebalai, kurie kiti kambario temperaturoj yra kieti ar bent jau pastinge - tinka kepti, t.y. jauciu, kauliu taukai; zasu anciu, vistu riebalai, kokoso riebalas... tiesa, margarinas i sia kategorija nepatenka biggrin.gif

QUOTE(Pur-pur @ 2013 09 09, 10:12)
...
Bet kai pasakiau tėčiui, kad vartoju kokosų aliejų, jis labai išsigando. Pasirodo sovietmečiu jį metalo detalių tepalui naudodavo, buvo paplitęs nes itin pigus. Įtariu, kad jis ir nelabai švarus dėl to pigumo būdavo.  tongue.gif

o mano tevas kazkada skundesi, kad is jo 2 bonkas techninio spirito vietiniai alkoholikai nukosejo... buteliai buvo litriniai ruzavo skyscio.

sita, tai tikrai gaminsiu, tik tahini reik uzsipirkt, net seiles renkasi ziurint, nors ir pririjus kiausinienes:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 09 rugsėjo 2013 - 12:22
baigiau separuot dviejų dienų pieną, ~23 litrus, gavau du litrus grietinės.
Ale separatorių plaut beveik kasdien- užkniso doh.gif

Patiekalo receptas:traiškytų kviečių kruopų 1.5 kg, pašildyto rafinuoto kokosų aliejaus 100gr ant tų kruopų + ~300 gr liesos varškės. Ainu viščiukų lesint biggrin.gif -čia mažiesiems, didesniems tik kruopos su kokosų aliejum išrūgose mirkytos.

Tiesa, ir aš ne viską žinau- pasakykit, ką gero su lapkotiniais salierais nuveikt? pasisodinau, prižėlė...o kaip valgyt?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 09, 13:32)


Tiesa, ir aš ne viską žinau- pasakykit, ką gero su lapkotiniais salierais nuveikt? pasisodinau, prižėlė...o kaip valgyt?



galima pjaustyt kaip zalias salotas prie obuolio ir pan - internete bus nemazai receptu, arba troskint prie kopusto , ropiu, dar kokiu darzoviu. as retai naudoju, man jis per stipru kvapa turi
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 09, 13:32)
Tiesa, ir aš ne viską žinau- pasakykit, ką gero su lapkotiniais salierais nuveikt? pasisodinau, prižėlė...o kaip valgyt?


seniau, kai dar valgiau duoną, tai užtepėlę gamindavau- pomidorai, paprikos, saliero kotas, česnakas, aliejus, prieskoniai. O dabar tai nežinau kur dėčiau... rolleyes.gif Pernai auginau, tai visai nepatiko- kieti kažkokie, tikrai ne tokie, kaip iš parduotuvės.

Oho, kokie patiekalai viščiukams... bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 09 rugsėjo 2013 - 12:46
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 09, 13:32)


Tiesa, ir aš ne viską žinau- pasakykit, ką gero su lapkotiniais salierais nuveikt? pasisodinau, prižėlė...o kaip valgyt?


jis toks keistas, biski erzina, tas skonis, bet tuo paciu ir skanu, tik ne daznai..ne vienas, labiau man asmeniskai, kaip priedas.. 4u.gif

na man skanu su morkomis ar kitomis darzovemis pamaisytas.. (su + vištiena)
su krevetėmis (midijomis) ir darzovemis.. stambiai pjaustytas, lengvai pakepęs, dar kad traskus butu.. dar ipilu biski rygsteles (balzamico..nors paskaicius sudety nieko nesupratau ir nesu tikra ar sveika, gal tiktu actu pakeist?)
dar kinai pila medų..i ta misini bendra darzoviu, bet cia nebe paleo..

kiti ideda i juos surelio lydyto, supjausto pailgais tokiais gabaliukais ir i lekste.. gal ir varske su zalumynais tiktų, cesnaku- uzkandėlės a la tokios.. 4u.gif
Atsakyti
Mergaitės, ar kukurūzų miltai irgi blogis? g.gif
Atsakyti
miltai-----> BLOGIS biggrin.gif

Isskyrus , kiek pamenu, migdolus mergaitės maldavos ir kokosą... ax.gif
Atsakyti
Buvau pas gydytoja tai pasirodo ne candida pas mane, bet negaliu valgyti miltiniu patiekalu ir pieno, grietines, jogurto, varškes.Na, tai šaunuolis organizmas pats tuos produktus ir atmetinėjo thumbup.gif

Nusipirkau kokoso riebalus thumbup.gif , bandysiu šiandien kotletus juose kepti ax.gif , įdomu kaip gausis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 09, 13:45)
Mergaitės, ar kukurūzų miltai irgi blogis?  g.gif

grūdai= miltai=krakmolas = gliukozė=cukraus šuolis kraujyje ir maistas patologinei mikroflorai žarnyne.

Parduotuvinių salierų lapkočiai būna išbalinti dirbtinai

QUOTE
Siekiant išbalinti, lapkotinių salierų lapai 2–3 savaites laikomi aprišti šiaudais, popieriumi ar kitokia medžiaga. Balinti reikėtų tiek lapų, kiek numatoma suvartoti, nes pakitę augalai prasčiau laikosi žiemą. Balintus lapkočius labai vertina Anglijos, Prancūzijos, Italijos gurmanai. Ten didesnį balinamų augalų kiekį ūkininkai uždengia medinėmis lentomis, specialiai padarytomis uždangomis ar mulčiuoja durpėmis.

pamėginau saliero lapkkočių, kale lapų ir morkos troškinuką- nelabai kas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bremen @ 2013 09 09, 13:52)
Buvau pas gydytoja tai pasirodo ne candida pas mane, bet negaliu valgyti miltiniu patiekalu ir  pieno, grietines, jogurto, varškes.Na, tai šaunuolis organizmas pats tuos produktus ir atmetinėjo  thumbup.gif

Nusipirkau kokoso riebalus  thumbup.gif , bandysiu šiandien kotletus juose kepti  ax.gif , įdomu kaip gausis  ax.gif

o kaip nustatė, kad ne candida?

viskas ką kepu kokoso aliejuje neapskrunda ypač žuvis gaunasi tokia troškinta nors gal neskrunda todėl, kad nevolioju trupiniuose, žuvies miltuose bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bremen @ 2013 09 09, 13:52)
Buvau pas gydytoja tai pasirodo ne candida pas mane, bet negaliu valgyti miltiniu patiekalu ir  pieno, grietines, jogurto, varškes.Na, tai šaunuolis organizmas pats tuos produktus ir atmetinėjo  thumbup.gif

Nusipirkau kokoso riebalus  thumbup.gif , bandysiu šiandien kotletus juose kepti  ax.gif , įdomu kaip gausis  ax.gif


o čia kokius tyrimus darė?

Kotletus orkaitėj kepkit, nebus pašalinių prieskonių... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 09, 13:56)
o čia kokius tyrimus darė?

Kotletus orkaitėj kepkit, nebus pašalinių prieskonių...  ax.gif

neturiu orkaitės biggrin.gif ir dar nežinau kada turėsiu
Atsakyti