QUOTE(Nidulia @ 2013 09 15, 17:19)
Tikiu. Bet nesuvirskinta baltyma virskina ir enzimai: bromelainas ir t.t. Kaip zinoti, kad savas organizmas nesusidoroja ir reikia pagalbos jam? Gal zinote, kokie simptomai, kuomet baltymas nevirskinamas gerai?
Bet tada reikia nestis rasteli, ant kurio bus surasytas stai sis komplektukas ir dar reikia pasiziureti, kad proporcijos butu islaikytos
Ką reikia daryti, kad išeiti iš šio užburto rato? Reikia organizmui duoti tokį maistą, kuriame jau būtų visos aminorūgštys.
Kiek ir kokių aminorūgščių optimaliai turi būti baltyme? 100 gramų baltymo turi būti:
Aminorūgštis Optimalus kiekis mg
Izoleicinas 4000
Leicinas 7000
Lizinas 5500
Metioninas -1-cisteinas 3500
Fenilalaninas + tirozinas 6000
Treoninas 4000
Triptofanas 1000
Valinas 5000
Viso: 36000
Zmones, ka as darau ne taip?? Man vakar ir siandien - "gliukozes lomkes". Tik apie pyraga su aguonomis tesvajoju. Vakar per plauka atsilaikiau nesuedusi to pyrago. Toks jausmas, kad suesciau visus gliukozes likucius namuose - pyraga su ag., chalva ir napaleona.
Dvi savaites net minties nebuvo apie tas nesamones. Kas man cia pasidare? Gal turite minciu?
Tuose papilduose visas išvardintas amino rūgštis ir rasi, ir tik pabandžius sužinosi ar tau tas papildas būtinas, o kaip kitaip;) nors Paleo mityboj tikrai gaunam visokio baltymo tik ar mūsų organizmas juos visus geba paversti į tas amino rūgštis, čia ir yra laisvųjų amino rūgščių fondo klausimas;) viena vertus netinkamai įsisavintas baltymas ir iš jo negautos visos maistingos medžiagos galėtų būti potraukio saldumynams priežastis. Kita vertus šiuo metų laiku organizmas linkęs norėti saldaus, čia jau ne mano išmislas, o metabolizmo tyrėjui atsakymas į analogišką mano klausimą dėl sustiprėjusio potraukio saldumynams, kai iki šiolei puse metų į jų pusę nenorėjau net žiūrėt. Vasarą lankiau konditerijos kursus(čia mano hobis, tik ne šitoj temoj apie jį rašyti) ir nė kasnelio neparagavau iš to ką gaminau;) o dabar labai norisi saldumo!!! Nors pas mane gali būti ir simpatinio streso(disbalanco) nukrypimo pasekmė...