Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Pur-pur @ 2013 09 14, 13:27)

Bet kiek skaičiau whole30 forume, ten daug kam figūra taisosi į moteriškumo pusę - dažnai apvalesni darosi klubai ir krūtinė, o liemuo lieknėja. Tai gal ir mudvi atitaikiusios maistą tapsim "smėlio laikrodžiais"  thumbup.gif
Mano ūgis 183-184

g.gif rimtai...nu as ir ziuriu, numeciau virs 10 kg, o krutine ne is vietos doh.gif siaip visada svori metant reaguodavo krutine pirmiausia..o dabar tokia pat. Mano 34D dabar. Noreciau C g.gif tokia buvo pries vaikus, turiu kruva staniku is tu laiku, kurie dabar netinka biggrin.gif ir kai kurie rubai butent del krutines netinka...
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 09 14, 07:27)
Bet kiek skaičiau whole30 forume, ten daug kam figūra taisosi į moteriškumo pusę - dažnai apvalesni darosi klubai ir krūtinė, o liemuo lieknėja. Tai gal ir mudvi atitaikiusios maistą tapsim "smėlio laikrodžiais"  thumbup.gif
Mano ūgis 183-184

vaje, nenoriu apvalesniu klubu... pas mane liemuo pakankamai plonas. ir pilvo as sakyciau neturiu.

sveikos.
galva maudena, persimiegojau, ir dar uzmirsau langa atsidaryt nakciai... doh.gif

as inikau daryt kalafiojoru kose. taip skanu, po 2-3 galvas kasdien. visi tik kemsa, ir man galvos nereikia sukti. kas sviestu, kas kokosu aliejumi gardina.
Atsakyti
Na... dėl tų apvalių formų, tai aš tik persakiau kelis komentraus. Gal ne visom tai pasitvirtina. Bet kiek supratau pagrindinę mintį, tai paleo ir whole įstato moterį į teisingus išmatavimus. Tai gal jei tavo, ativas, klubai ir taip faini, prie jų niekas daugiau ir neprikibs? Ne visom ir krūtinė didėjo, šiaip. Na, padarysim bandymus keikviena su savimi ir žinosim kas kaip.
Nes kartais galvoju, gal aš kiek per stipriai sureikšminu paleo. Štai perskaičiau, kad įdegis geriau kimba kai kviečių grūdų krakmolo nevalgai. Ir šnai - pasitvirtino man ta teorija. Nes esu tikrai stipriai įrudusi per kelias dienas prie Baltijos jūros(!, t.y. šaltos saulės zonoje anot plačiai pasklidusio mito). Bet ką aš žinau, gal ir su miltais šią vasarą būčiau tiek pat stipriai įdegus? lotuliukas.gif Bet, žodž, nė vieno akmenio į paleo ar whole daržą negalėčiau mesti, vis tiek. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pur-pur: 14 rugsėjo 2013 - 14:51
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 14, 08:00)
ir kokių kirmėlių kiaušinėlių reikia tikėtis mėsoje? Kadangi jau greit  30 metų tokią valgau (visada kepiau muštinukus su beveik krauju iš žvėrienos) ir dar  neatrodo kad būč ką pasigavusi, tai nemanau kad reikia labai bijoti.

bile kokiu, echinokoko kad ir...
Papildyta:
Labas dienas.
snd pusryciams kaip ir visada - 4 kiausiniai, lasiniu didele rieke, pomidoru-agurku salotos+grietine. saukstelis kokoso aliejaus
bet kraustomes, tai po 2 val z vietriskas apetitas, o po 3 pykina doh.gif begu valgyt vel
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 14, 09:00)
ir kokių kirmėlių kiaušinėlių reikia tikėtis mėsoje? Kadangi jau greit  30 metų tokią valgau (visada kepiau muštinukus su beveik krauju iš žvėrienos) ir dar  neatrodo kad būč ką pasigavusi, tai nemanau kad reikia labai bijoti.
Yra nuomonė kad nuo to- parazitų- tik imuninė sistema stiprėja. Aš visad su gyvūnais "žaidžiau", ir nelabai skubu rankas plauti, tačiau nejaučiu jokių problemų.

jei jis jų nepasigavo su žole, tai su mėsa rizika 100 kart mažesnė. Pvz. askaridėm negalima užsikrėsti per mėsą, netgi jei  valgomas gyvūnas jų turėjo, o tik per žolę.

nesu labai didelė parazitų žinovė, pavadinimų neįvardinsiu, bet tikrai yra n rūšių parazitų. Teko skaityti knygą, kur akcentuojama, kad pagrindinė ligų priežastis- parazitai.

Nuomonė, kad parazitai stiprina įmunitetą manęs neįtikino.. schmoll.gif

QUOTE(Egliukasz @ 2013 09 14, 09:27)
rytorasa - valgyk mesa tau priimtiniausiu budu. As tai puszales nemanau, kad kada valgysiu. Vytinta taip, marinuota ir siek tiek apdorota taip. Daugiau man nepriimtina, nes mesa perku is parduotuves. Nusiperku sviezios ( nors kazi koks ten tas sviezumas, kai etiketes jau uzdetos gal n dienu po papjovimo  biggrin.gif ), uzsaldau, atsildau ir tada gaminu. Perku maziau, bet is geresnes parduotuves, kur esu pati dirbus, ir zinau, kad gan patikima kokybe mesos smile.gif

tai tokią ir valgau, kokia man patinka. Bandžiau vakar kotletą išsitraukt iš orkaitės anksčiau, kol dar neapkepęs buvo, na, skonis dar nieko, bet tas specifinis kvapas tai man šleikštus... schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 09 14, 15:11)
g.gif rimtai...nu as ir ziuriu, numeciau virs 10 kg, o krutine ne is vietos  doh.gif siaip visada svori metant reaguodavo krutine pirmiausia..o dabar tokia pat. Mano 34D dabar. Noreciau C g.gif tokia buvo pries vaikus, turiu kruva staniku is tu laiku, kurie dabar netinka  biggrin.gif ir kai kurie rubai butent del krutines netinka...

vaje, aš norėčiau ir krūtinę pamažint... ax.gif biggrin.gif

QUOTE(taša @ 2013 09 14, 15:58)
snd pusryciams kaip ir visada - 4 kiausiniai, lasiniu didele rieke, pomidoru-agurku salotos+grietine. saukstelis kokoso aliejaus
bet kraustomes, tai po 2 val z vietriskas apetitas, o po 3 pykina doh.gif  begu valgyt vel

Po pusryčių mane irgi pykino. Manau, kad per daug kokoso užlaižiau... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 14 rugsėjo 2013 - 15:07
QUOTE(Egliukasz @ 2013 09 14, 14:00)
Mano ugis 1,8m ax.gif Krutine dabar 34C, visada turedavau 34B, mest nenoriu nuo cia nieko biggrin.gif

QUOTE(Pur-pur @ 2013 09 14, 14:27)

Kai svėriau 68(gel net mažiau kiek) tai man didžiausia problema po šoninių rankenų ir buvo ištuštėjusi, nutysusi ir visiškai be moteriško orumo likusi krūtinė. Dabar nešioju 38DD(85E),
Mano ūgis 183-184

g.gif rimtai...nu as ir ziuriu, numeciau virs 10 kg, o krutine ne is vietos  doh.gif siaip visada svori metant reaguodavo krutine pirmiausia..o dabar tokia pat.

Egliukasz, Pur-pur, tai jus ten apskritai seksi simboliai. Toks ugis, o svoris tik 68 bigsmile.gif
Ot nudziuginot:) Tai paleo apskritai - geriu geris biggrin.gif Ziauru, kai krenta svoris ir is burbuliuku lieka skudureliai:) Su drabuziais ir man problematiska, nes jei susisega per krutine, tai maisas aplink liemeni. O klubai tai tikrai neriebes, man pakrito nuo klubu.
Del raugintu kopustu - as juos kasdien valgyciau. Laaaabai skanu ir sveika. Ir raugintus agurkus backoje - kasdien valgyciau.
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 09 14, 15:58)
bile kokiu, echinokoko kad ir...

nu kad ne, neužsikrėsi jais per mėsą:
Gyvūnai, kurių žarnyne vystosi, auga ir parazituoja kaspinuotis į aplinką kartu su išmatomis išskiria kiaušinėlius, kurie yra labai mažyčiai, ilgai išlieka atsparūs išorinėje aplinkoje (ant žemės, ganyklose, soduose ir pan.), priklausomai nuo oro temperatūros, drėgmės, gali išlikti gyvybingi nuo mėnesio iki metų ir ilgiau, o patekę ant žemės gali nušliaužti 25 cm. atkarpą, su lietumi patekti į vandens telkinius ir užkrėsti ne tik gyvūnus, bet ir žmones.

Echinokoko kiaušiniai patekę į šuns organizmą į aplinką išsiskiria su išmatomis. Kai šunys išleidžiami pasilakstyti be jokios priežiūros ir dergia kur papuola, echinokoko užkratą gali palikti bet kur: vejoje, smėlio dėžėje, daržovių lysvėje. Echinokoko kiaušinių gali būti ir ant šuns kailio. Juk išleisti palakstyti jie mėgsta pasivolioti savo giminaičių išmatose ir galima užsikrėsti  tiesiog paglosčius šunį, nenusiplovus rankų sėdant prie stalo valgyti.

Didesnę riziką užsikrėsti echinokokais turi medžiotojai ir jų šunys, kurie sukėlėją parneša į namus, užteršia aplinką, o vaikai, glostydami šunį, užsikrečia per neplautas rankas. Taip pat žmogus užsikrečia echinokoko kiaušiniams patekus į burną su neplautais vaisiais, daržovėmis, naudojant maistui ar namų ūkyje ( laistant daržus, šeriant gyvulius) atvirų telkinių vandenį, kuris gali būti užterštas gyvūnų išmatomis.

Žmogui prarijus echinokoko kiaušinėlį, jo apvalkalėlis ištirpsta ir išsilaisvina lerva, kuri prasiskverbusi į žarnos sienelę patenka į kraujo apytakos ratą ir nunešama dažniausiai į kepenis, rečiau plaučius, blužnį, inkstus ar kitus organus. Liga dažniausiai nustatoma atsitiktinai ( kai ligonis tiriamas ar operuojamas dėl kitų priežasčių) ar atsiradus komplikacijų (cistų plyšimas, supūliavimas, cistų sukeliami spaudimo reiškiniai).

bet kraustomes, tai po 2 val z vietriskas apetitas, o po 3 pykina doh.gif  begu valgyt vel

tai gal jau svorio bent kiek susigrąžinai?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 14, 16:12)
Teko skaityti knygą, kur akcentuojama, kad pagrindinė ligų priežastis- parazitai.

lotuliukas.gif yra, yra tokių, žinau.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 14, 13:21)
Mergaites, o koks jusu ugis? As nenoreciau daug svorio numesti, nes man
(*)(*) irgi numeta riebaliuka. Bet, ko gero, jei nera antsvorio, tai gal ir nenumesiu daug svorio, taip? Juk organizmas turi suprasti, kad nereikia atsikratyti daug kg. Ar as klystu?
Turiu tris klausimus:
1. Kurios valgote patroskintus kopustus. Ar jums po ju nepucia pilvuku ir nebuna raugejimo, pirsciojimo?
2.Del raugintu kopustu. Kol neturiu savo, noreciau pirkti, bet parduotuveje neradau nei vienu, kad sudetyje nebutu cukraus. Turguje pas ukininkus, ko gero, taip pat bus su cukrumi?
3 Pagal vorestos, mesos fermentavimo recepta, dedama cukraus. Tai cia kaip? Gal tam tikrais atvejais tas cukrus nekenkia? Nors nelogiska  blink.gif
    Pagal mano simptomus, privalau laikytis paleo whole ir dar ismesti kiausinius, pomidorus, baklazanus, riesutus. Man jau neuztenka fantazijos, ka valgyti. Kaip butu faina, kad valgyti noretusi tik viena karta paroje, tada nebutu sunku sumastyti sau teisinga ir ivairesni meniu:)

mano ugis 170 cm, svoris 57, krenta su paleo, bet nenoriu jo labai mesti, noriu susitvarkyti veido oda.

1. Troskinu- kepu kopustus ant sviesto, kokoso al., po to vandens. man pilvo nepucia, nera pyrst, neraugeju.
2. del raugintu kopustu man bus beda, nes visada raugdavau su cukrumi, o kaip bus si rudeni net nzn. sad.gif

Si ryta buvau savo darze, sode, kiek daug kriausiu, obuoliu doh.gif doh.gif suvalgiau 3 kriauses. negerai schmoll.gif
Papildyta:
http://whole9life.co...opping-List.pdf naudinga nuoroda
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 09 14, 16:56)

2. del raugintu kopustu man bus beda, nes visada raugdavau su cukrumi, o kaip bus si rudeni net nzn. sad.gif

kopūstai puikiausiai rūgsta ir be cukraus . Be to, nededant cukraus, dar geriau laikosi.

10 kilogramų kopūstų, 200 gramų druskos, 1 kilogramas morkų, 200 gramų cukraus (nebūtina)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 14, 16:20)
Egliukasz, Pur-pur, tai jus ten apskritai seksi simboliai. Toks ugis,  o svoris tik 68  bigsmile.gif

lotuliukas.gif
Principe taip. Be to ne mes vienos čia tokios gražios, yra dar Pumpica ir dar gal kas nors. ax.gif
O man svorio užteks ir 75 kad visai gerai jausčiaus, o 73 kad idealiai. tongue.gif Dar tikiuosi per paleo klubai nuo 104 iki 110 išsitemps. O liemuo per tiek pat susitrauks. Nu čia jau fantastika, nekreipkit dėmesio. Esu smagiai nusiteikus po Šv. Kopūsto grįžimo į mano racioną. lotuliukas.gif
Papildyta:
turiu kruva staniku is tu laiku, kurie dabar netinka  biggrin.gif ir kai kurie rubai butent del krutines netinka...

Laikiau, saugojau tuos iš anų laikų, bet neseniai surinkau ir išmečiau per nereikalingų daiktų trėmimą iš namų. Na, gal ne visai jau formoj jie ir buvo, kažkaip susigulėjo per kelis metus, puošnumą prarado. Ir sugalvojau, kad reiks vis tiek naujus prisiderinti.
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 09 14, 16:56)

o koel kepimui priskirtas alyvuogiu alijus, kaip leistinas ir tinkamas?
Siandien pietavome pas anyta. Ji daro labai skanius kotletus is sumaltos kalakuto krutineles. I farsa itarkuoja nemazai morku. Nerealiai sultingi ir skanus kotletai. Gal kam patiks si ideja.
Pirma karta panorau nudeti savo vyra. Pritempe visko, ka as labia megsu/megau doh.gif Is mamos kepykleles nupirko ciela pyraga su aguonomis, toki, kur praktiskai vien aguonos ir maisa melynuju vynuogiu :blink:Bet ir gera dalyka parnese - kiaules kojyciu. Bus man kalogeno, kai jos nuvirs:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 14 rugsėjo 2013 - 16:56