QUOTE(" voresta " @ 2013 09 14, 09:00)
ir kokių kirmėlių kiaušinėlių reikia tikėtis mėsoje? Kadangi jau greit 30 metų tokią valgau (visada kepiau muštinukus su beveik krauju iš žvėrienos) ir dar neatrodo kad būč ką pasigavusi, tai nemanau kad reikia labai bijoti.
Yra nuomonė kad nuo to- parazitų- tik imuninė sistema stiprėja. Aš visad su gyvūnais "žaidžiau", ir nelabai skubu rankas plauti, tačiau nejaučiu jokių problemų.
jei jis jų nepasigavo su žole, tai su mėsa rizika 100 kart mažesnė. Pvz. askaridėm negalima užsikrėsti per mėsą, netgi jei valgomas gyvūnas jų turėjo, o tik per žolę.
nesu labai didelė parazitų žinovė, pavadinimų neįvardinsiu, bet tikrai yra n rūšių parazitų. Teko skaityti knygą, kur akcentuojama, kad pagrindinė ligų priežastis- parazitai.
Nuomonė, kad parazitai stiprina įmunitetą manęs neįtikino..
QUOTE(Egliukasz @ 2013 09 14, 09:27)
rytorasa - valgyk mesa tau priimtiniausiu budu. As tai puszales nemanau, kad kada valgysiu. Vytinta taip, marinuota ir siek tiek apdorota taip. Daugiau man nepriimtina, nes mesa perku is parduotuves. Nusiperku sviezios ( nors kazi koks ten tas sviezumas, kai etiketes jau uzdetos gal n dienu po papjovimo
), uzsaldau, atsildau ir tada gaminu. Perku maziau, bet is geresnes parduotuves, kur esu pati dirbus, ir zinau, kad gan patikima kokybe mesos
tai tokią ir valgau, kokia man patinka. Bandžiau vakar kotletą išsitraukt iš orkaitės anksčiau, kol dar neapkepęs buvo, na, skonis dar nieko, bet tas specifinis kvapas tai man šleikštus...
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 09 14, 15:11)
rimtai...nu as ir ziuriu, numeciau virs 10 kg, o krutine ne is vietos
siaip visada svori metant reaguodavo krutine pirmiausia..o dabar tokia pat. Mano 34D dabar. Noreciau C
tokia buvo pries vaikus, turiu kruva staniku is tu laiku, kurie dabar netinka
ir kai kurie rubai butent del krutines netinka...
vaje, aš norėčiau ir krūtinę pamažint...
QUOTE(taša @ 2013 09 14, 15:58)
snd pusryciams kaip ir visada - 4 kiausiniai, lasiniu didele rieke, pomidoru-agurku salotos+grietine. saukstelis kokoso aliejaus
bet kraustomes, tai po 2 val z vietriskas apetitas, o po 3 pykina
begu valgyt vel
Po pusryčių mane irgi pykino. Manau, kad per daug kokoso užlaižiau...