Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Nidulia @ 2013 09 13, 15:34)
Panasu, kad ir man angliu gripas, nes atsikeliu pamaudziancia galva, kartais I vakara nestipriai paskauda. Gal dar kaltas rezimas, nes as velai guluosi, daug skaitau, o pries miega skaityti kompe - labai nesveika.
Pasirodo, laikytis whole, labia lengva, bet siandien viska sugadinau, vel is naujo reikes skaiciuoti. Teko mieste pietauti. Salotose buvo skrebuciai ir saukstas jogurtinio padazo. Skrebucius nesunkiai isrankiojau, o padazo juk nenupusi nuo salotu. Tai va, paragavau pienisko produkto. Dadar sedziu ir pyrscioju, ko jau senokai nebuvo.

nu va kaip cia tau gavosi:(

QUOTE(" voresta " @ 2013 09 13, 16:13)

gerti reikia tik tada, kai nori. Negali būti jokio gėrimo dėl to, kad reikia.
Apie  šlapimą

sakoma, kad kuo zmogu maziau troskina, tuo daugiau jam truksta vandens g.gif
Atsakyti
Nu va, taip ir gavosi, netycia sad.gif Maze sia savaite namie buvo, nes apsirgo, tai sedejo ant paleo:) Puikiai gavosi neuzkandziauti ir negalimu dalyku nevalgyti. Labai noreciau, kad ji uzsikabintu ir testu. Bet ka gi valgyti, einant I mokykla? Kazkoks uzburtas ratas. Taip norisi nesugadinti visko.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 13, 13:52)
Klausimas valgančioms žalią/pusžalę mėsą/žuvį.  Ar nebijote užsikrėsti parazitais?

rizika visada yra. betgi raso kad patikrinta.
o kur garantija kad kazko siaip kur nors nepasigausi?

beja, dar kilo klausimas o kokiu parazitu buva jautienoj? trichenelioze lygtai tik sernienoj ir kiaulienoj.
zuvi as pvz darau tik pries tai uzsaldyta -18C, tada zuna kirmeles ar kas ten buna.
Atsakyti
O tos kirmeles plika akim matosi??? Daznai emiau sudyta mesa pirkt g.gif
Net oagalvot bijau, nualpciau vietoj, ziauriai bijau wabalu, kirmeliu... Brrr..net radyt slykstu... Perku kiaules nugarine, kumpi, sonine sudytas.... g.gif
Papildyta:
Sen rimi 0,2 kokoso eko pirkau, nu skanus, neapkartes kai mano is iherbo, bet labai jau brangu uz pora saukstu 14 litu... Man per daug... Voresta sauksto per diena gana bus? Bijau padaugint...reikda kokoso drozles susirast, pora saukstu suryjau, kaip skanuuuu wub.gif tik kazi ar man storulei galima... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akutee: 13 rugsėjo 2013 - 21:15
nu as nesu macius kirmeliu dar nei mesoj, nei zuvy.
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 09 13, 22:14)

Sen rimi 0,2 kokoso eko pirkau, nu skanus, neapkartes kai mano is iherbo, bet labai jau brangu uz pora saukstu 14 litu... Man per daug..

nenubiednėsi, nes jo tau tik dabar, pradžiai, reikia. Taip, gero šaukšto bus gana.
Per brangu kokosas, bet be jo neišsijudinsi. Pataupyk ant nugarinės, ji visai nebūtina.
Be to, mėsą susisūdyt ir pati galėtumei.
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 13, 20:52)
Klausimas valgančioms žalią/pusžalę mėsą/žuvį.  Ar nebijote užsikrėsti parazitais?

tai kad tas dalykas greičiausiai smarkiai išpūstas. Kiek mačiau, dažniau ant parazitų užsirauna salotų valgytojai lotuliukas.gif nes pas juos druskos rūgšties trūkumas...
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 09 13, 22:14)
O tos kirmeles plika akim matosi??? Daznai emiau sudyta mesa pirkt g.gif
Net oagalvot bijau, nualpciau vietoj, ziauriai bijau wabalu, kirmeliu... Brrr..net radyt slykstu... Perku kiaules nugarine, kumpi, sonine sudytas.... g.gif
Papildyta:
Sen rimi 0,2 kokoso eko pirkau, nu skanus, neapkartes kai mano is iherbo, bet labai jau brangu uz pora saukstu 14 litu... Man per daug... Voresta sauksto per diena gana bus? Bijau padaugint...reikda kokoso drozles susirast, pora saukstu suryjau, kaip skanuuuu wub.gif tik kazi ar man storulei galima... g.gif

kirmėlės gal ir matosi, bet kiaušinėlių tikrai nematysi...

QUOTE(ativas @ 2013 09 13, 22:20)
nu as nesu macius kirmeliu dar nei mesoj, nei zuvy.

aš iš Maximos esu pirkusi šaldytą jūros lydeką, tai valydama radau daug kirmėlių. Baltos, susisukusios į kamuoliuką.. unsure.gif
Kad nematėt, tai dar nieko nesako, juk yra n rūšių parazitų, kurių plika akimi nepamatysi, o tuo labiau kiaušinėlių. Teko kažkada dirbti įmonėje, kuri gamina žuvies gaminius, tai yra žmonės, kurių darbas- rinkti kirmėles iš žuvies. O kur dingsta jų kiaušinėliai? g.gif
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 13, 22:38)
tai kad tas dalykas greičiausiai smarkiai išpūstas. Kiek mačiau, dažniau ant parazitų užsirauna  salotų valgytojai  lotuliukas.gif nes pas juos druskos rūgšties trūkumas...

suvirškina? O jeigu žmogus pereina iš vegetarizmo, ar pan., ir druskos rūgšties mažai, o jis ima kirsti žalią/pusžalę mėsą/žuvį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 14 rugsėjo 2013 - 07:23
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 14, 08:25)
kirmėlės gal ir matosi, bet kiaušinėlių tikrai nematysi...

ir kokių kirmėlių kiaušinėlių reikia tikėtis mėsoje? Kadangi jau greit 30 metų tokią valgau (visada kepiau muštinukus su beveik krauju iš žvėrienos) ir dar neatrodo kad būč ką pasigavusi, tai nemanau kad reikia labai bijoti.
Yra nuomonė kad nuo to- parazitų- tik imuninė sistema stiprėja. Aš visad su gyvūnais "žaidžiau", ir nelabai skubu rankas plauti, tačiau nejaučiu jokių problemų.
suvirškina? O jeigu žmogus pereina iš vegetarizmo, ar pan., ir druskos rūgšties mažai, o jis ima kirsti žalią/pusžalę mėsą/žuvį?

jei jis jų nepasigavo su žole, tai su mėsa rizika 100 kart mažesnė. Pvz. askaridėm negalima užsikrėsti per mėsą, netgi jei valgomas gyvūnas jų turėjo, o tik per žolę.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Mano vakarykstis meniu: 2 kiausiniai, 2 riekeles sonines, dubenelis kopustu ir morku salotu su alyvuogiu aliejum.
Vakarienei buvo antienos kulsis su tom paciom salotom smile.gif

Siandien planuojamas meniu: 2 pakeliai varskes pusryciams, vakarienei bus vel antienos kulsis su salotom.

Visi tik zarsto komplimentus, kad sulysau, murkiu kaip katinas biggrin.gif

rytorasa - valgyk mesa tau priimtiniausiu budu. As tai puszales nemanau, kad kada valgysiu. Vytinta taip, marinuota ir siek tiek apdorota taip. Daugiau man nepriimtina, nes mesa perku is parduotuves. Nusiperku sviezios ( nors kazi koks ten tas sviezumas, kai etiketes jau uzdetos gal n dienu po papjovimo biggrin.gif ), uzsaldau, atsildau ir tada gaminu. Perku maziau, bet is geresnes parduotuves, kur esu pati dirbus, ir zinau, kad gan patikima kokybe mesos smile.gif

Gal kazkas turejot Coconut Manna spread? g.gif Ydomu, kas per daiktas g.gif Siandien begsiu Dziugo ieskot pirkt, taip norisi, kad net baisu doh.gif Seiles drimba apie sury galvojant, o ne apie sokolada - kam pasakau, niekas netiki biggrin.gif

Gero savaitgalio visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 09 14, 09:27)
Labas rytas 4u.gif

Geeeeeras, Egliukasz, iš tavęs tokias geras naujienas skaityti. thumbup.gif Žinok, man su sūriu tas pats! Pamačiau pardėj džiugą, kinkos drebėt iš jaudulio pradėjo. Bet kol kas aš pieno produktams griežtą NE sakau. Nors šiandien gal jau susiruošiu sviesto pasilydyti. bigsmile.gif
Geros dienos, gražaus savaitgalio!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pur-pur: 14 rugsėjo 2013 - 08:37
QUOTE(Pur-pur @ 2013 09 14, 09:36)

As kazkaip varske ir Dziuga valgau, man nuo ju nieko. Grietine, grietinele - tikrai ne mano produktai schmoll.gif Ghee naudoju retai, tik kepimui, kai kokoso prieskonis nedera schmoll.gif Tikiuos per ziema nupurtyt iki 67 kg ax.gif
Tu irgi susiemei, saunuole 4u.gif Baiges vasara, net lenkiskos melynes parduotuvej nebetraukia biggrin.gif Kaip tau su bananais ir obuoliais? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 09 14, 09:27)
As tai puszales nemanau, kad kada valgysiu. Vytinta taip, marinuota ir siek tiek apdorota taip.

o tai ir yra pusžalė, ar net visai žalia mėsa. Juk vytinimo procese mėsa nėra kaitinama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 14 rugsėjo 2013 - 10:13