Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Pur-pur @ 2013 09 13, 18:25)
Pagaliau išmušo antrasis valgymas. Dalinuosi -


gerai, kad aš jau soti... biggrin.gif Skumbrė termiškai neapdorota?

Mano vakarienė - troškintos/keptos cukinijos, paprikos, žirneliai (su kokoso aliejumi) ir du orkaitėje kepti kotletai.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 13, 18:30)
gerai, kad aš jau soti...  biggrin.gif Skumbrė termiškai neapdorota?

Gabalus sudėjau į verdantį marinatą (vanduo, druska, pipirai, keli šaukštai druskos) ir išjungiau ugnį. Tai ji karštame skystyje pati ir apsidorojo. Labai skanu tiek šilta, tiek šalta. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 13, 16:13)
gerti reikia tik tada, kai nori. Negali būti jokio gėrimo dėl to, kad reikia.


nu va, dar viena naujiena.. bigsmile.gif rolleyes.gif

QUOTE(Pur-pur @ 2013 09 13, 18:34)
Gabalus sudėjau į verdantį marinatą (vanduo, druska, pipirai, keli šaukštai druskos) ir išjungiau ugnį. Tai ji karštame skystyje pati ir apsidorojo. Labai skanu tiek šilta, tiek šalta.  smile.gif


hihihi.gif
supratau.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 13 rugsėjo 2013 - 17:36
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 13, 18:24)
supratau. Kuo daugiau skaitau, tuo labiau įsitikinu, kad pas mane anabolinis disbalansas. ir nepralaidžios membranos.

anabolikams :
QUOTE
Priklausomai nuo simptomų gali būti vartojami taurinas, metioninas ir tirozinas. Asmuo turėtų vengti cukraus, kavos, arbatos, šokolado, kola gėrimų ir pieno riebalų (sviesto, riebaus sūrio ir kremo) bei tokių riebalų kaip nesočiųjų riebiųjų rūgščių ir margarino. Tinka alyvų ir kokosų aliejus.

O jei nori tiksliai išsiaiškint, darykis tyrimą. Tačiau, jei jau svoris krenta, vadinasi jau persivertei, ir anaboliniai procesai nutrūko.

ai, dėl vandens: yra atvejis, kai jį reikia gurkšnoti-
QUOTE
Žmogaus organizmą, kuriame yra elektrolitų perteklius, greitai pervedus iš gulimos padėties į stovimą pulsas didėja žymiai, diastolinis kraujo spaudimas (atsakingas už kraujagyslių tonusą)  padidėja arba lieka tokiame pačiame lygyje, sistolinis pakyla (jei organizmas dar nenuvarytas) arba lieka toks pats (jei jau širdies raumuo nuvarytas). Tokiems žmonėms reikia gerti daugiau vandens (mažais gurkšneliais ir dažnai – tam, kad įsisavintų audiniai, o nebūtų pašalintas per inkstus). Negalima gerti dideliais kiekiais, nes sutins audiniai (blogiausia – jei sutins smegenys – joms tai plėstis nėra kur?)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 13 rugsėjo 2013 - 18:12
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 13, 19:06)
anabolikams :

O  jei nori  tiksliai išsiaiškint, darykis tyrimą. Tačiau, jei jau svoris krenta, vadinasi jau persivertei, ir  anaboliniai procesai nutrūko.

ai, dėl vandens: yra atvejis, kai jį reikia gurkšnoti-


hmmm, vadinasi man negalima pieno riebalų, o aš grietinę kertu... Svoris man laabai nenoriai krenta, per pusantros savaitės tik vos vos jaučiu, kad pakrito. Tiksliai negaliu pasakyti, nes tik šiandien svarstykles nusipirkau.

Vadinasi, man reikia gurkšnoti vandenį.
Atsakyti
sveikos,
kuisiu temas kaip jautiena uzsudyti/fermentuot/vytinti ir nerandu *vorestos* recepto. gal kuri po ranka turit? dekavoju is anksto
Atsakyti
QUOTE(ativas @ 2013 09 13, 19:48)
sveikos,
kuisiu temas kaip jautiena uzsudyti/fermentuot/vytinti ir nerandu *vorestos* recepto. gal kuri po ranka turit? dekavoju is anksto

voresta rase taip:
kilogramui mėsos imu valgomą šaukštą su kaupeliu druskos su prieskoniais ir tiek pat cukraus. mėsą supjaustau pailgais bryzais pagal raumenų skaidulas, subarstau tuo mišiniu, pavolioju, sudedu talpiai į indą ir padedu šaldytuve. po trijų dienų jau būna pasifermentavusi ir minkšta. toliau gali būti dar tris -keturias dienas nieko nedaroma fermentuojasi toliau. vėliau turi būti arba vytinama(tik liesa) arba užšaldoma. Tokią mėsą arba labai trumpai pakaitinu, arba valgau žalią arba vytinu inkubatoriuje. Galima naudot šašlykui.tik neperkepti.
Druskos mišinius ruošiu pati su įvairiais prieskoniais-žolelėmis, skirtingų skonių.

Atsakyti
QUOTE(ativas @ 2013 09 13, 19:48)
sveikos,
kuisiu temas kaip jautiena uzsudyti/fermentuot/vytinti ir nerandu *vorestos* recepto. gal kuri po ranka turit? dekavoju is anksto

nesudėtinga: 1 kg mėsos vienas valgomas šaukštas su kaupeliu(~20 gr) druskos su prieskoniais ir tiek pat cukraus. Mėsą supjaustau bryzais išilgai raumens . Apibarstau ir talpiai sudedu inde šaldytuve. Jei atsiranda skystis- nupilu. Valgyti/vytinti geriausiai tinka po 3 -5 parų, tačiau laikyti galima ir ilgiau, jei šaldytuve ~3-5 laipsniai.
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2013 09 13, 12:58)
voresta rase taip:
  kilogramui mėsos imu valgomą šaukštą su kaupeliu druskos su prieskoniais ir tiek pat cukraus. mėsą supjaustau pailgais bryzais pagal raumenų skaidulas, subarstau tuo mišiniu, pavolioju, sudedu talpiai į indą ir padedu šaldytuve. po trijų dienų jau būna pasifermentavusi ir minkšta. toliau gali būti dar tris -keturias dienas nieko nedaroma fermentuojasi toliau. vėliau turi būti arba vytinama(tik liesa) arba užšaldoma. Tokią mėsą arba labai trumpai pakaitinu, arba valgau žalią arba vytinu inkubatoriuje. Galima naudot šašlykui.tik neperkepti.
Druskos mišinius ruošiu pati su įvairiais prieskoniais-žolelėmis, skirtingų skonių.

aciu wub.gif wub.gif
talpiai, tai daug I maza inda ar mazai I dideli? durna jau, nebesuprantu.
Papildyta:
pas mus vakar tokia nedidele vetra prauze ir Elektra dingo. o as kaip tik mesos, zuvies uzsipirkus. aciu dievui ir elektrikams po 4 val atsirado. tai siandien imsiu atsargas ruost, maza vel ka.
Atsakyti
QUOTE(ativas @ 2013 09 13, 20:12)
aciu wub.gif  wub.gif
talpiai, tai daug I maza inda ar mazai I dideli? durna jau, nebesuprantu.


taip, kad bryzai susispaustų vienas ant kito. Juk, jei sūdai 1 kg, tai didelio indo nereikia?
O jei 10 kg- tada talpiai dėsi didesniame inde.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 13, 13:22)
taip, kad bryzai susispaustų vienas ant kito. Juk, jei sūdai 1 kg, tai didelio indo nereikia?
O jei 10 kg- tada talpiai dėsi didesniame inde.

smile.gif aciu
penktadienis jauciasi, galva kaip didele tuscia puodyne doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ativas: 13 rugsėjo 2013 - 19:28
Klausimas valgančioms žalią/pusžalę mėsą/žuvį. Ar nebijote užsikrėsti parazitais?
Atsakyti