Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 09 12, 13:22)
va va, man su atmintimi blogai doh.gif

man su atmintim irgi nekas buvo, db lyg ir nieko. manau esu teisingam kelye.
o buvau isiblaskius ziauriaikai tik atsisakiau cukraus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vailet2 @ 2013 09 12, 14:38)

O pats skaniausias buvo parvežtas iš Kretos namų spaudimo, kaip tik vykau rudenį, alyvuogių derliai buvo nuimami ir tt. Gyvų alyvuogių net siūlo niekad gyvenime neragauti, nes labai labai karčios, tai kas pakliūna į stiklainius yra ilgai mirkoma

Graikijos - labia geri alyvuogiu aliejai.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 09 12, 14:13)

mmmm saltiena... suvirus tirpstanti mesyte, mmmm tik padavai  tongue.gif

schmoll.gif jau du kartus užsiroviau ant smarkaus viduriavimo, kai nuo nuoviro likusią mėsą mėginau paknebinėti. Stabdyti teko granato žieve . Trečio nebenoriu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 12, 12:05)
Fruktozė.
ir
nori mažiau raukšlų- nevalgyk cukraus/fruktozės

aciu vorestai uz sita posta 4u.gif nors cituota info yra is HS ir as ja skaiciau, bet matyt kito zmogaus komentaras dar geriau padeda isikalti i galva: as jau du metai kankinuosi su chronisku gerkles uzdegimu. nesciai teko 2 k antibus gerti, o kai gime lelius - istisai sirgau del gerkles. kuo tik nepurskiau doh.gif jau turejau recepta antibiotikams, gydziausi bioparox, nu zodziu po to atejo vasara, aprimo.
bet finalas, kad skausmas gerklej pastovus!!! ir dar man reikia kuo skubiau gimdos kakleli operuoti. o nete isskaiciau, kad taii irgi susije. zodziu ir ten ir ten gleivines..
na noriu ka pasakyti: as pagal paleo 100 proc dar negyvenu, bet labai didele pazanga padariau vis tiek. po geros savaites nebejauciu tokioi iastraus pastovaus gerkles skausmo ! nors ir valgau ryte dar vaisius, taciau nedaug. ziuresiu kaip toliau ta gerkle, gal dar kt faktoriu turi itakos: juk vasara, gal imunitetas pastiprejo. taciau kol dar buvo vasara, ir kol as nenbuvau atradus sios temos, gerkle jau skaudejo stipriai. tai va taip ir iseina, kad mesos ir riebalu edimas man kazkaip gydo gerkles gleivine!!! bigsmile.gif esu del to labai patenkinta, nes jau buciau ieskojus tolimesnio gydymo

dar akisuzstrigo ant sito sakinio: "Riebiame ir baltyminiame maiste (mėsoje) trisdešimt ir dvylika kartų daugiau AGE, negu angliavandenių grupės maiste. Šviežiuose vaisiuose, daržovėse, neskaldytuose grūduose, žaliuose riešutuose ir kitame nerafinuotame maiste yra mažai glikotoksinų."
kadangi didzioji dauguma cia vartoja pilnai apdorota baltyma, tai ir uzkliuvo g.gif
cia googl'inau kas yra konkreciai glikacija blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bituteba: 12 rugsėjo 2013 - 14:06
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 12, 13:51)
o kam plaunate rankas ir dantis valotes?smile.gif
Pumpica, niekas nepuola, gero norim. Tai daktarai daug ka "pasako" ir antibiotikus kisa, ciut pirstelejusi. Dar vis aklai jais tikite? Ar nors  vienas daktaras pasiule riebalus, riebia mesa ir kokosu alieju valgyti? Visi gi rekia, kad jokiu budu riebiai negalima, tai kodel  darote dabar atvirksciai?

savo daktare tikrai tikiu, ji ne is tu kur antibus kisa, ar stebisi mano mityba smile.gif Ji kaip tik sako -as turiu dvi rankas -viena mesai, kita agurkui, tad duonai vietos nera biggrin.gif jus kalbate, nors visai nezinote, nurasot visus gydytojus ant vieno kurpaliaus, taip tikrai nera.
Rankas plaunu, nes nesvarios buna, bet turbut irgi nustebsit, bet to n kartu per diena nedarau smile.gif Nosis kita kalba.
O siaip jus norit, tai plaukit mirksiukas.gif niekada neaiskinu zmonem , ka jie turi daryti, ir nesu konfliktiskas zmogus, tad peace drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 12, 14:51)
o kam plaunate rankas ir dantis valotes?smile.gif

aš dar ir subinę valausi biggrin.gif
sakau, kad neteko girdėti apie nosies plovimą, kam man ją plauti, jei ji kuo puikiausiai veikia, slogą retai kada turiu, kvapus skiriu tobulai, kam man ją skalauti, nematau jokio reikalo
Atsakyti
QUOTE(bituteba @ 2013 09 12, 14:54)
a tai va taip ir iseina, kad mesos ir riebalu edimas man kazkaip gydo gerkles gleivine!!!  bigsmile.gif esu del to labai patenkinta, nes jau buciau ieskojus tolimesnio gydymo

gleivinėj uždegimas, sakykim.
Uždegimus įtakoja prouždegiminiai prostaglandinai PG2,
Vienintelis iš plačiai vartojamų, kuris neskatina PG2 augimo, yra alyvuogių aliejus, nes jame dominuoja mononesočiosios r.r. Visi sotieji riebalai slopina polinesočiųjų r.r. daromą žalą . Dar vienas faktorius, skatinantis PG2 sintezę, yra angliavandenių perteklius kraujyje: jie stimuliuoja insulino gamybą, kuris aktyvuoja fermentą D-5-desaturazę, kuri didina arachidoninės rūgšties kiekį organizme, o po to reakcijų grandinėje jau didėja PG2 gamyba.
nori daugiau, nustok vaisius valgyt iš viso, ir valgydama riebalus išsigydysi. Nes ten (gerklėje) gal irgi kokia kandida nuo cukraus kaifuoja
Atsakyti
del nosies -as neplaunu jos kasdien. tik kai ateina sirgimo metas, ir kai pati sergu. nors ga l ir tureciau..nosis po nakties buvna visada uzgulus(puse).

ka tik darbe buvo tortas. tai mano skyrius nepamirso manes - ikiso galva virsininke paklaust ar as VIS DAR nebevalgau tortu? ir pasake ka d labai skanus buvo!
unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 09 12, 15:00)
aš dar ir subinę valausi  biggrin.gif 
sakau, kad neteko girdėti apie nosies plovimą, kam man ją plauti, jei ji kuo puikiausiai veikia, slogą retai kada turiu, kvapus skiriu tobulai, kam man ją skalauti, nematau jokio reikalo

A, sloga retai turite, tai liuks. O ka kankina nuolatiniai sinusitai, rinitai, slogos? As apie tokius kalbu. Paplauna kelias dienas nosi, tai pramusa uzsikisusius sinusus, puliai pagaliau iseina ir ima sveikti.
Maciau turkijoje, kaip gydo zmones, sergancius cgronisku sinusitu, kai jau antibai nebepadeda, kai sinusai buna pilni puliu ir uzake, kuomet tik tas ilgas adatas belieka kisti, kad pramusti kanalus ir isleisti pulius, kitaip gali blogai tai baigtis. Jie nardina zmogu I 10 metro gyli. juroje ir paguldo ant dugno. Labai issigandau,kai pamaciau, kad pakilo I pavirsiu kraujas ir kazkoks geltonas skystis. Jie paaiskino, kad 10-yje metro nuo spaudimo prasimusa sinusuose tie kanalai ir sinusai issivalo nuo puliu, juros vanduo juos praplauna. Gal tai ir drastiska, bet jei zmones to atvaziuoja ir pasveiksta, gal yra logikos.
As tik viena zinau, kad mano vyras atgavo uosle kismet nardydamas surioje juroje ir traukdamas juros vandeni per nosi.
O sudegino gleivine ir praradi visiskai uosle 4-iems metams su nosies lasais , nepamenu pavadinimo, tokie pigus visai. Vis lasindavosi, kai nosis buvo uzsikimsusi.

pumpica, jums labia pasiseke su daktare, tikrai.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 12, 14:09)
Nes ten (gerklėje) gal irgi kokia kandida  nuo  cukraus kaifuoja

tikiuosi taip as issigydysiu ja burnoj.. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 12, 14:10)
O sudegino gleivine ir praradi visiskai uosle 4-iems metams su nosies lasais , nepamenu pavadinimo, tokie pigus visai. Vis lasindavosi, kai nosis buvo uzsikimsusi.

galazalin?

as tai jau n metu negaliu vartot jokiu lasu i nosi, man ziauriai skauda galva nuo ju. tik Hummer(?) id db irrigatoriu i nosi turiu.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 12, 15:10)
A, sloga retai turite, tai liuks.

Mano nosis, tikriausiai vienintelis mano tobulas organas biggrin.gif
---------
kokį nors galazoliną naudojo, teta mano tokį pusė gyvenimo "ėda"
--------
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 12, 10:32)
LumiLumi, atkreipk dėmesį-miego reikšmė prie IS

Aciu. Sita ir as skaiciau. Pamenu po atkryciu labai miegas traukdavo. 4u.gif
Aplinkui ir darbe visi sloguoja, vyras visa savaitgali su temperatura prasikankino. O man pfu pfu pfu nieko. Anksciau buvau labai imli tokioms ligoms. Bijojau, kad uzkres, juk leidziuosi imuniteta slopinancius, o man ne vienas snarglys nenutyso biggrin.gif
Atsakyti