Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Azu @ 2013 09 12, 10:29)
Man tos jusu bedos ir problemos sveciuose ar darbe, atrodo kaip didziulis susireiksminimas "oj as ne tokia kaip kolegos" . Kaip ten sako "nespjauk i sulini kad nereiktu gert . Turbut 90 proc.kazkokiu mitybu besilaikanciu zmoniu nutruksta ir po kurio laiko kerta ir bandeles ir tortus ...
As tai visiems pasakau kad pas mane db Paleo , kad valgau lasinius su agurku, be duonos.  Jei smalsu papasakoju . Neaiskinu del ko kaip, sakau aij man idomu pabandyt, paeksperimentuot smile.gif Ir nera buve, kad primygtinai kistu kazka.

normalus zmones nekisa...
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 12, 09:44)

Pumpica, nekaltink imuniteto, jis dar tvarkosi. Dabar daug kas serga.

tai suprantu, bet man visi virusai budavo ne motais, as retai sergu, beje mano vaikai irgi tfu tfu. Bent jau dickis, mazasis tai va vis pagauna kokia maza bacila, bet nerimtai taip...
O del nosies istisinio plovimo nesutinku -taigi ir visas geras bakterijas isplaunam g.gif man gydytoja isvis sakydavo i vaiku nosis nelyst ir maziau ten siurbt, plaut, nes taip ir plaukeliai pazeidziami, kurie sulaiko tas bakterijas ir visas geris irgi isplaunamas....Ar cia ne teisybe? g.gif
Neplaunu jokiu nosiu nei sau nei vaikam, beje ir vaistu bei jokiu ten priemoniu nevartoju pati sau, eina ir praeina tie virusai...nu va arbatmedi tai kartais pagarinu ziema namuose mirksiukas.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 09 12, 09:58)
pakol kas tavo organizme yra atliekų, nuo kurių organizmas atsikrato. O to proceso paleidėjas- tavo vaiko parneštos sanitarinės bakterijos.

O kol žarnyne bus viskas tvarkoj, reikia ilgesnio laiko ir mažiau gadinti baltymą.

na gal ir taip...tikekimes smile.gif tikiuos ilgainiui ir as nesirgt visai..

QUOTE(Azu @ 2013 09 12, 10:29)
Man tos jusu bedos ir problemos sveciuose ar darbe, atrodo kaip didziulis susireiksminimas "oj as ne tokia kaip kolegos" . Kaip ten sako "nespjauk i sulini kad nereiktu gert . Turbut 90 proc.kazkokiu mitybu besilaikanciu zmoniu nutruksta ir po kurio laiko kerta ir bandeles ir tortus ...
As tai visiems pasakau kad pas mane db Paleo , kad valgau lasinius su agurku, be duonos.  Jei smalsu papasakoju . Neaiskinu del ko kaip, sakau aij man idomu pabandyt, paeksperimentuot smile.gif Ir nera buve, kad primygtinai kistu kazka.

drinks_cheers.gif

uztai kai cia buvo kalba apie aiskinimus vyrams ka valgyt, as pasisakiau pries, nes jum va nepatinka, ka kazkas aiskina ka valgyt, ko nevalgyt, tai manau kitiem irgi nepatinka smile.gif
Man irgi niekas nieko nekisa....
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 12, 11:23)
lotuliukas.gif nu atvėsk... nesiparink..  4u.gif Nemanau, kad tyčia jos erzina. Juk nežino/nesupranta kas čia per dieta, ką galima, ko ne. Bet šiaip problema tikrai yra. Aš, pvz. nebenoriu niekur eiti į svečius, nes visur kavutės/arbatėlės ir tie klausimai kodėl, kas ir kaip...  doh.gif

tikra, teisybė, vengiu svečių ir aš schmoll.gif

QUOTE(taša @ 2013 09 12, 11:25)

jo i svecius as ir nenoriu eit . ir ne  del to kad siulo, bet del to kad  bijau sugriesyt..
o kai sakau akd negeriu alkoholio-visis klausineja apie  nestuke.gif

alkoholis doh.gif , taip pat sako, ar ne nėščia, man labai nepatinka, kai žmonės yra nemandagūs, verčia gerti, nors "čirkelę" ir pan., per whole30 reikės vengti susibūrimų schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 09 12, 11:31)
o kas tai skaitosi??? kodel as galvojau kad riebalai??? doh.gif

kai išverdamas sultinys, riebalai išmetami nes per ilgai kaito, o tame likusiame skystyje yra aminorūgštys būtinos tavo organizmo remontui.
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 09 12, 10:55)
Aš plaunu su paprasta druska  thumbup.gif  labai padeda

Manau, kad paprasta druska near labia tinkama, bet geriau nei nieko:) Maximoje puskilis himalaju druskos kainuoja apie 6 litus. Jei naudosi tik vonelems ir nosiai-pakaks laaaaabai ilgam:)
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 12, 11:09)
visa bėda, kad neaišku, kiek tas aliejus šviesoje ant tos lentynos stovėjo. Todėl nerizikuoju iš ten pirkt. Dabar laukiu naujo derliaus aliejaus, užsisakysiu  vos tik pasirodys "sveikuose produktuose",  butelį, ir jo man pakaks metams. Laikau tamsoje.
thumbup.gif  drinks_cheers.gif  tačiau mums su vyru senai to nebereikia, nors ir peršlampu ar sušąlu.  Jokių reakcijų . Aliejukas ilsisi.

Tas tiesa. Laime, kad butelis tamsaus stiklo. O isitikinusi, kad sveikuose pr. jis teisingai atitransportuotas ir t.t.? Voresta, kuri perki?? As tai ir galvos odai naudoju alyvuogiu alieju ir maceratus su juo darau. Kuno "prausimui" labai tinka geras al. aliejus. Pilingui su druska, masazams.

QUOTE(rytorasa @ 2013 09 12, 11:17)
ir aš tokį nusipirkau. Bet koks jis man neskanus- aitrus ir kartokas...  unsure.gif  doh.gif

Jis toks ir turi buti - tikras, grynas, salto spaudimo alyvuogiu aliejus:)
Juk leidziami : ◦avokadų aliejus, lazdyno riešutų aliejus, migdolų aliejus -sitie tai labai skanus.
Kakavos sviestas leidziamas - man tai pirmas vaistas pradejus skaudeti gerkle. Atsikerti gabaliuka ir letai ciulpi. Vaikams duokite, jei gerklyte skauda.
Pas man prie visu lovu guli padeti drobiniai maiseliai, prikimsti dziovintu zoliu. Galima ir vatos ar dar ko nors. Siltuoju sezonu kas kelias dienas uzlasinu levandu eterinio aliejaus - labia gerai veikia kvepavimo takus, palankiai veikia gera miega ir labia skaniai kvepia miegamieji:) Saltuoju sezonu, salia levandu, palasinu ir arbatmedzio eterinio.

Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 25, 09:16)
tegu pasidžiaugia, kol  jauna... vieno  70-mečio ilgamečio žaliavalgio nuotrauka.. Fruktozė sendina be laiko!!!
user posted image

negalėjau neįkelti g.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 09 12, 11:36)

O del nosies istisinio plovimo nesutinku -taigi ir visas geras bakterijas isplaunam g.gif man gydytoja isvis sakydavo i vaiku nosis nelyst ir maziau ten siurbt, plaut, nes taip ir plaukeliai pazeidziami, kurie sulaiko tas bakterijas ir visas geris irgi isplaunamas....Ar cia ne teisybe?  g.gif

As plaunu nosi , nieko blogo nepastebejau.
Nosies plovimas

Siaip tai nosyje yra plaukeliai kurie sustabdo visokio brudo patekima i organizma ir jei to brudo daugiau , su sloga (sekretu) jis pasisalina .
Ko gero ten yra kokiu geruju bakteriju smile.gif bet jas irgi issloguojam laukan smile.gif ir siaip ka jos ten veikia smile.gif

Naudoju akmens druska, man geriausiai , tik prakosti reikia nes buna netirpiu akmenuku.
Papildyta:
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 09 12, 11:49)
negalėjau neįkelti g.gif

Cia ne fruktoze susendino be laiko .... Nuo tam tikro amziaus tenka pasirinkti ar buti liesai ar turetu maziau rauksliu veide smile.gif
Atsakyti
bet juk jam 70 metu. tai kaip jis turetu atrodyti??

taša: toks vaizdas, kad pas jus darbe susirenka pavalgyt, o ne dirbt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 12 rugsėjo 2013 - 11:35
QUOTE(jautiena @ 2013 09 12, 12:35)
bet juk jam 70 metu. tai kaip jis turetu atrodyti??

taša: toks vaizdas, kad pas jus darbe susirenka pavalgyt, o ne dirbt.

drinks_cheers.gif butent smile.gif Butu ne toks kudas, atrodytu gerai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 09 12, 11:49)
negalėjau neįkelti g.gif

o kas jam negerai? Normalus tokio amžiaus vyras. Tik plaukus nukirpti reikėtų... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2013 09 12, 11:59)

Cia ne fruktoze susendino be laiko ...

Fruktozė.
ir
Kodėl organizmas taip staigiai išskiria insuliną? Tam, kad kuo greičiau pašalintų monosacharidus iš kraujotakos. Kuo yra kenksminga didelė monosacharidų, daugiausia gliukozės ir fruktozės, koncentracija kraujyje? Diabetu sergantys žmonės galėtų tai pademonstruoti gyvu pavyzdžiu. Didesnė gliukozės ir fruktozės koncentracija kraujyje bei tarpląsteliniame skystyje sukelia reiškinį, vadinamą glikacija. Baltymai, susijungę su monosacharidais, sudaro tokius kompleksus, kurie labai lengvai oksiduojasi. Taip pažeidžiami organizmo audiniai, pirmiausia jungiamieji. Pažeidžiamos kapiliarų sienelės ir tinklainė, vystosi mikroangiopatija (to pasekmė, galūnių amputacija) bei retinopatija (pasekmė apakimas). Bet glikacija kenkia ne tik diabetikams, ji taip pat sukelia kolageno struktūros pažeidimus, o tai gali pasireikšti odos senėjimu, raukšlėmis. Dėl glikacijos yra pažeidžiama gleivinė ir taip atveriamas kelias infekcijoms. Svarbiausias dalykas, kurį reikia žinoti apie glikaciją, yra tai, kad fruktozė yra 10 kartų labiau linkusi ją sukelti nei gliukozė.

nori mažiau raukšlų- nevalgyk cukraus/fruktozės
Atsakyti
Po kelių dienų bus mano gimtadienis... ax.gif Ką siūlot suvalgyti, išgerti, kad nesusipykčiau su Paleo? rolleyes.gif doh.gif g.gif Gerti nieko negalima, išskyrus vandenį, valgyti irgi ne kažką... biggrin.gif
Atsakyti