Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Nidulia @ 2013 09 12, 11:44)
3.Nosies plovimas him. druskos 0.9 tirpalu ( stikinei vandens puse arbatinio saukstelio, puslitriui vandens - 1arbatinis saukstelis). Kai  sinusai isplauti, nosyje nera alergeno ir bakteriju. Nustosite sirgti sinusitais. Baigsis alerginiai rinitai.

Aš plaunu su paprasta druska thumbup.gif labai padeda
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 09 12, 08:53)
O mane neramina tai, kad jauciuos praradus imuniteta  g.gif niekada nebuvau sirgale, o dabar tik vaikas parsinesa snargli is darzo -as is jo paskos varau  doh.gif neseniai baigiau snargliuotis (vasara!), o va nuo vakar vel gerkle kutena, vel bus snarglys  unsure.gif nes mazasis snargliuoja....Kame cia reikalas, imunitetas zarnyne, tai reiskias vistik kazkas ten netvarkoj??  g.gif

pakol kas tavo organizme yra atliekų, nuo kurių organizmas atsikrato. O to proceso paleidėjas- tavo vaiko parneštos sanitarinės bakterijos.
Kai žmonės „nugriebia“ peršalimą, jie įkvepia aktyvias sanitarines bakterijas (ASB), išspjautas kito žmogaus su seilėmis kosint ar čiaudint. Jei organizme yra pakankamai toksinų, tai pakliuvę į organizmą mikroorganizmai aktyvuoja draugiškas bakterijas žarnyne ir prasideda valymasis. Tai gali įvykti iš karto arba vėliau. Jeigu kam nors pavyksta išvengti ASB, tai toksinų lygis organizme toliau auga ir vėliau tai gali baigtis virusine detoksikacija, tai yra daug sunkesne valymosi forma.
O kol žarnyne bus viskas tvarkoj, reikia ilgesnio laiko ir mažiau gadinti baltymą.
Mokslas atrado kas pas storulius žarnyno bakterijų įvairovė yra žymiai mažesnė, nei pas liesus.
Rusiškai

angliškai

Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 12, 08:56)
Skaitau, kad visos sloguojat....  g.gif Nu kaip čia suprasti tada-  gal valosi kas nors?  g.gif

Ir aš pagalvojau, kur gi Nidulia dingo...  rolleyes.gif

QUOTE(cushy @ 2013 09 12, 09:04)
tfu tfu manęs sloga nepuola  smile.gif

manes irgi(tik laiko klausimas, esu labai imli ligom)
kai tik prades darbe vaikai nest is darzeliu/mokyklu ligas - auciu ateis ir mano eile.
db ne tai ak d nera slogos, bet lengviau naktim kvepuot, tikiu kad nuo mitybos, nes anskciau nakti negalejau prakvepuot, turejau vartytis nuolat

plaunu ir as su spec druskos milteliais nosi.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 12, 10:44)
Ziuriu maximoje , eko lentynoje, stove  itin tyras, salto spaudimo alyvuogiu aliejus, kurio kaina uz buteliuka beveik 19 litu. Nus, galvoju, sitas tai jau bus skanus. Parsinesusi is karto paragavau. Ka jus manote? Toks pats, kuri man parveza is Italijos, tik kaina "labia kitokia". Tai ar nedurna as?  ax.gif
visa bėda, kad neaišku, kiek tas aliejus šviesoje ant tos lentynos stovėjo. Todėl nerizikuoju iš ten pirkt. Dabar laukiu naujo derliaus aliejaus, užsisakysiu vos tik pasirodys "sveikuose produktuose", butelį, ir jo man pakaks metams. Laikau tamsoje.

2. Visada turek gero, tikro, Australisko arbatmedzio eterinio aliejaus. Jei neturi paprasto ingaliatoriaus, ims puoda, uzvirk vandeni, imesk himalaju druskos ir kokius 3 lasus arbatmedzio. APSIGAUBUSI KVEPUOK PRAVIRA BURNA. pAKVEPUOK IR NOSIMI - GREITAI ISVAIKYSI SLOGAS IR GERKLIU NESAMONES.

thumbup.gif drinks_cheers.gif tačiau mums su vyru senai to nebereikia, nors ir peršlampu ar sušąlu. Jokių reakcijų . Aliejukas ilsisi.

Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 12, 10:44)

Vakar vel pabuvau durne, kuri megino israsti dvirati. Man visada parveza is Italijos gero, ekstra virgine, nerafinuoto, salto spaudimo alyvuogiu aliejaus. Man nepatinka jo kartumas, nes salotas pagadina. Ziuriu maximoje , eko lentynoje, stove  itin tyras, salto spaudimo alyvuogiu aliejus, kurio kaina uz buteliuka beveik 19 litu. Nus, galvoju, sitas tai jau bus skanus. Parsinesusi is karto paragavau. Ka jus manote? Toks pats, kuri man parveza is Italijos, tik kaina "labia kitokia". Tai ar nedurna as?  ax.gif

ir aš tokį nusipirkau. Bet koks jis man neskanus- aitrus ir kartokas... unsure.gif doh.gif
Atsakyti
turiu nuostabias koleges!
patyciu metas baigesi. dabar prasidejo maisto siulymas nuo stalo. imk sita, paragauk ana.(kabinejasi vis ta pati). atsisakau mandagiai. vakar klause tai negi as valgau neskanu maista virta ir be jokiu prieskoniu.
klause ar cia del skrandzio? sakau jo. naglesni drista paklaust kokiu bedu su skrandziu turiu?
pagalvojau, o jei as rimtai tureciau cukrini diabeta, tai negi man reiketu garsiai pranest visom apie tai?

siandien tik atejus i darba jos jau gere arbatele - su visais suriais, obuolieniais, uogienem ir pan. pasiule man avieciu. atsisakiau. tada sako- imk jos gi be cukraus! norisi mandagiai atsakyti(gal zmogus tikrai gero linki?), aciu, jei noresiu -paimsiu. akis / rankas turiu.
uz 10 min, isisnekejo apie savo darzus, derliu, ta kurios cia buvo avietes ir sako- aj as tai uzpyliau cukrum jas, kad nepagestu...
nu ***... doh.gif o kai siule - tai tylejo.....

vakar - ejo i parde, klause gal mum ko parnest? sakau aciu ne.
skambina is pardes ir klausia ar as valgysiu bandele su varske?
nu zinokit as nesuprantu ar cia tikrai susirupino zmones kad as nevalgau saldumynu, ar specialiai erzina mane??? sugalvok tu man bandele su varske...(mol as needu ju tortu ir ledu, bandele tiks) doh.gif

Papildyta:
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 09 11, 20:51)
per mazai riebalo??
kalbant apie riebala... siandien valgiau gryna sviesta, buvo taip skanu wub.gif
whole30 kolkas sekasi puikiai, energijos daug, per diena nueinu daug kg, ir dar pasportavau kaip vejelis lengvai namie, nepaisant pirmos dienos mm, kuri buna ziauri unsure.gifi o dabar niekas neskauda thumbup.gif

laukiu ir a s kada man mm bus lengvesnes...bet itariu dar ilgai reikes laukt..

del riebalo - vakar per pietus prie karsto isgeriau beveik pilna p uodeli sultinio(sustingusio). tai negi per mazai riebalo? doh.gif
aisku butu galima dar sviesto uzikraut , nes nekepinau mesa o garinau.. unsure.gif hm
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 09 12, 11:17)
patyciu metas baigesi. dabar prasidejo maisto siulymas nuo stalo. imk sita, paragauk ana.(kabinejasi vis ta pati). atsisakau mandagiai. vakar klause tai negi as valgau neskanu maista virta ir be jokiu prieskoniu.
klause ar cia del skrandzio? sakau jo. naglesni drista paklaust kokiu bedu su skrandziu turiu?
pagalvojau, o jei as rimtai tureciau cukrini  diabeta, tai negi man reiketu garsiai pranest visom apie tai?

siandien tik atejus i darba jos jau gere  arbatele - su visais suriais, obuolieniais, uogienem ir pan. pasiule man avieciu. atsisakiau. tada sako- imk jos gi be  cukraus! norisi mandagiai atsakyti(gal zmogus tikrai gero linki?), aciu, jei noresiu -paimsiu. akis / rankas turiu.
uz 10 min, isisnekejo apie savo darzus, derliu, ta kurios cia buvo avietes ir sako- aj as tai uzpyliau cukrum jas, kad nepagestu...
nu ***... doh.gif  o kai siule - tai tylejo.....

vakar - ejo i parde, klause gal mum ko parnest? sakau aciu ne.
skambina is pardes ir klausia ar as valgysiu bandele  su varske?
nu zinokit as nesuprantu ar    cia tikrai susirupino  zmones kad as nevalgau saldumynu, ar specialiai erzina mane??? sugalvok tu man bandele su varske...(mol as needu ju tortu ir ledu, bandele tiks) doh.gif

lotuliukas.gif nu atvėsk... nesiparink.. 4u.gif Nemanau, kad tyčia jos erzina. Juk nežino/nesupranta kas čia per dieta, ką galima, ko ne. Bet šiaip problema tikrai yra. Aš, pvz. nebenoriu niekur eiti į svečius, nes visur kavutės/arbatėlės ir tie klausimai kodėl, kas ir kaip... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 12 rugsėjo 2013 - 10:23
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 12, 10:23)
lotuliukas.gif nu atvėsk... nesiparink..  4u.gif Nemanau, kad tyčia jos erzina. Juk nežino/nesupranta kas čia per dieta, ką galima, ko ne. Bet šiaip problema tikrai yra. Aš, pvz. nebenoriu niekur eiti į svečius, nes visur kavutės/arbatėlės ir tie klausimai kodėl, kas ir kaip...  doh.gif

as kazka buvau pasakius kad nevartoju cukraus ir visko kame jis yra.
bet kam siulyt?

jo i svecius as ir nenoriu eit . ir ne del to kad siulo, bet del to kad bijau sugriesyt..
o kai sakau akd negeriu alkoholio-visis klausineja apie nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 09 12, 11:20)
pagalvojau, o jei as rimtai tureciau cukrini  diabeta, tai negi man reiketu garsiai pranest visom apie tai?
nusinešk sviesto pakelį ir pasiūlyk pasivaišinti lotuliukas.gif

del riebalo - vakar per pietus prie karsto isgeriau beveik pilna puodeli sultinio(sustingusio). tai negi per mazai riebalo? doh.gif

o koks ten riebalas sultinyje? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 12 rugsėjo 2013 - 10:28
Man tos jusu bedos ir problemos sveciuose ar darbe, atrodo kaip didziulis susireiksminimas "oj as ne tokia kaip kolegos" . Kaip ten sako "nespjauk i sulini kad nereiktu gert . Turbut 90 proc.kazkokiu mitybu besilaikanciu zmoniu nutruksta ir po kurio laiko kerta ir bandeles ir tortus ...
As tai visiems pasakau kad pas mane db Paleo , kad valgau lasinius su agurku, be duonos. Jei smalsu papasakoju . Neaiskinu del ko kaip, sakau aij man idomu pabandyt, paeksperimentuot smile.gif Ir nera buve, kad primygtinai kistu kazka.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 12, 10:27)
nusinešk sviesto  pakelį ir pasiūlyk pasivaišinti  lotuliukas.gif 
o koks ten riebalas sultinyje? blink.gif

o kas tai skaitosi??? kodel as galvojau kad riebalai??? doh.gif
Atsakyti
LumiLumi, atkreipk dėmesį-miego reikšmė prie IS
Atsakyti